Verjaardagstaart maken, help!
vrijdag 3 september 2010 om 14:57
Over 3 weken vieren we de derde verjaardag van mijn dochter. Ik heb een gave siliconen bakvorm voor een vlindertaart gekocht... maar nu nog een taart maken! Ik was van plan om een cake te bakken in die vorm en dan te vullen en te decoreren. Ik heb nog wat vragen en hoop dat jullie me kunnen helpen...
Hoe snijd ik de taart het beste door midden, over dwars, zodat ik hem kan vullen?
Wat is lekkere, kindervriendelijke, vulling?
Kan ik de taart het beste met kant-en-klaar taartglazuur bedekken en dan met decoraties versieren of is iets anders beter?
Alvast heel erg bedankt voor jullie tips!
Hoe snijd ik de taart het beste door midden, over dwars, zodat ik hem kan vullen?
Wat is lekkere, kindervriendelijke, vulling?
Kan ik de taart het beste met kant-en-klaar taartglazuur bedekken en dan met decoraties versieren of is iets anders beter?
Alvast heel erg bedankt voor jullie tips!
vrijdag 3 september 2010 om 15:01
Doorsnijden van een taart doe ik altijd met een flink broodmes. Je legt de taart op het aanrecht en gaat rustig snijden, tot je erdoor bent. Op t oog probeer je het mes dan een beetje recht te houden.
Als ik een taart vul (en dat is niet zo vaak) dan doe ik dat meestal met jam. Lijkt me wel kindvriendelijk.
Voor t decoreren kun je misschien even op het cupcake-topic op deze pijler kijken, daar staan voorbeelden en komen dames die er veel vanaf weten.
Als ik een taart vul (en dat is niet zo vaak) dan doe ik dat meestal met jam. Lijkt me wel kindvriendelijk.
Voor t decoreren kun je misschien even op het cupcake-topic op deze pijler kijken, daar staan voorbeelden en komen dames die er veel vanaf weten.
vrijdag 3 september 2010 om 15:03
Wat je kunt doen met decoratie is het volgende.
Je kunt bij de bakker (hier wel in elk geval) een foto brengen en die drukken deze dan of op eetpapier(ouwel.)
Ik heb dat gedaan met beide kinderen en dat was een succes.
Dit kun je zo op de taart leggen op een dun laagje slagroom.
Doorsnijden doe je voorzichtig met het grootste mes wat je hebt.
Dan kun je het makkelijkst door de hele schijf heen.
Qua vulling kun je gewoon slagroom doen of met jam er door.
Als je ook nog wat op de zijkant doet kun je de taart ook versieren met amandelen of hagelslag of leuk spul van oetker.
Je kunt bij de bakker (hier wel in elk geval) een foto brengen en die drukken deze dan of op eetpapier(ouwel.)
Ik heb dat gedaan met beide kinderen en dat was een succes.
Dit kun je zo op de taart leggen op een dun laagje slagroom.
Doorsnijden doe je voorzichtig met het grootste mes wat je hebt.
Dan kun je het makkelijkst door de hele schijf heen.
Qua vulling kun je gewoon slagroom doen of met jam er door.
Als je ook nog wat op de zijkant doet kun je de taart ook versieren met amandelen of hagelslag of leuk spul van oetker.
vrijdag 3 september 2010 om 15:06
Hi chocospook!
Wat een leuk idee! Ik bak vaker taarten en heb veel geleerd via de website deleukstetaarten punt nl. Dus daar zou je eens kunnen kijken voor inspiratie!
Mijn taarten bak ik meestal met biscuitdeeg en ik bekleed ze met marsepein of met fondant. De vulling die ik het vaakst gebruik is banketbakkersroom en daarop verse aardbeien of frambozen. Ik snij de taart doormidden met een broodmes maar je hebt er ook taartzaagjes voor. Met een vlindertaartvorm is het misschien trouwens ook leuk om het wel met glazuur te decoreren en dan je dochter mee te laten helpen met de decoraties erop plakken...
Leuk trouwens zo'n vorm, waar heb je m gekocht?
Oh, wilde nog wt typen maar jongste wordt wakker - tot later!
Wat een leuk idee! Ik bak vaker taarten en heb veel geleerd via de website deleukstetaarten punt nl. Dus daar zou je eens kunnen kijken voor inspiratie!
Mijn taarten bak ik meestal met biscuitdeeg en ik bekleed ze met marsepein of met fondant. De vulling die ik het vaakst gebruik is banketbakkersroom en daarop verse aardbeien of frambozen. Ik snij de taart doormidden met een broodmes maar je hebt er ook taartzaagjes voor. Met een vlindertaartvorm is het misschien trouwens ook leuk om het wel met glazuur te decoreren en dan je dochter mee te laten helpen met de decoraties erop plakken...
Leuk trouwens zo'n vorm, waar heb je m gekocht?
Oh, wilde nog wt typen maar jongste wordt wakker - tot later!
vrijdag 3 september 2010 om 15:06
Ik was een keer met iemand van het forum bij een kookwinkel en daar hadden ze voor 3 euro? een apparaatje om taarten door de midden te snijden, dan weet je wel dat je een mooie door de midden gesneden taart hebt. Die kookwinkel zit door heel NL, Kook&Co heet het.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
vrijdag 3 september 2010 om 15:20
Ik zou zelf glazuur maken om je taart mee te versieren of versiersel bij Kook&Co halen (als je toch een taartsnijder haalt).
Het glazuur van Baukje etc. in de supermarkt vind ik echt te vies.
Overigens is glazuur zelf maken heel makkelijk: voor roze glazuur gezeefde poedersuiker mengen met roze limonadesiroop (of cranberrysap of ander bessensap). Zorg voor een stroperig mengsel dan kan je je vlinder ermee beschilderen.
Het glazuur van Baukje etc. in de supermarkt vind ik echt te vies.
Overigens is glazuur zelf maken heel makkelijk: voor roze glazuur gezeefde poedersuiker mengen met roze limonadesiroop (of cranberrysap of ander bessensap). Zorg voor een stroperig mengsel dan kan je je vlinder ermee beschilderen.
vrijdag 3 september 2010 om 15:33
quote:oranjemuts schreef op 03 september 2010 @ 15:31:
Je legt je taart vlak op het aanrecht. Je neemt een stuk naaigaren en doe die om de taart op de plek waar hij doormidden moet. Trek nu langzaam de draad door de taart en je hebt een perfect doormidden gesneden taart.Dat wordt een rommeltje, neem dan een stukje ijzerdraad.
Je legt je taart vlak op het aanrecht. Je neemt een stuk naaigaren en doe die om de taart op de plek waar hij doormidden moet. Trek nu langzaam de draad door de taart en je hebt een perfect doormidden gesneden taart.Dat wordt een rommeltje, neem dan een stukje ijzerdraad.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
vrijdag 3 september 2010 om 15:46
De taart kan je het beste doorsnijden met een groot broodmes of iets vergelijkbaars, vlakke hand er bovenop leggen en dan rustig doorsnijden.
Qua vulling ligt het er maar net aan wat je lekker vind, kindvriendelijk dan denk ik aan: aardbeien of frambozen met banketbakkersroom of van die vlaaivullingen aardbeien of kersen, maar je kan ook een bavarois maken of chocolademousse.
Decoreren kan je doen met glazuur maar vind ik voor een hele taart niet zo lekker. Je kan ook met marsepein of fondant bekleden of chocoladeglazuur en dat dan versieren met allerlei decoraties.
Als je wat zoekt op internet kun je heel veel tips vinden om taarten te maken.
Qua vulling ligt het er maar net aan wat je lekker vind, kindvriendelijk dan denk ik aan: aardbeien of frambozen met banketbakkersroom of van die vlaaivullingen aardbeien of kersen, maar je kan ook een bavarois maken of chocolademousse.
Decoreren kan je doen met glazuur maar vind ik voor een hele taart niet zo lekker. Je kan ook met marsepein of fondant bekleden of chocoladeglazuur en dat dan versieren met allerlei decoraties.
Als je wat zoekt op internet kun je heel veel tips vinden om taarten te maken.
vrijdag 3 september 2010 om 15:52
quote:oranjemuts schreef op 03 september 2010 @ 15:36:
[...]
Nee hoor, bij mij niet. Als je het maar met beleid doet.Ik doe het ook altijd met garen. Eerst eromheen leggen, héél klein beetje aantrekken zodat de draad aan de zijkanten een 'gootje' maakt waar hij een beetje in verdwijnt; dan kun je goed controleren of hij de taart precies doormidden snijdt. Als dat niet het geval is kun je de draad nog even iets hoger of lager plaatsen. En als hij dan goed zit, rustig aantrekken en je taart is perfect doormidden gesneden.
[...]
Nee hoor, bij mij niet. Als je het maar met beleid doet.Ik doe het ook altijd met garen. Eerst eromheen leggen, héél klein beetje aantrekken zodat de draad aan de zijkanten een 'gootje' maakt waar hij een beetje in verdwijnt; dan kun je goed controleren of hij de taart precies doormidden snijdt. Als dat niet het geval is kun je de draad nog even iets hoger of lager plaatsen. En als hij dan goed zit, rustig aantrekken en je taart is perfect doormidden gesneden.
vrijdag 3 september 2010 om 16:01
quote:mylenevalerie schreef op 03 september 2010 @ 15:06:
Ik was een keer met iemand van het forum bij een kookwinkel en daar hadden ze voor 3 euro? een apparaatje om taarten door de midden te snijden, dan weet je wel dat je een mooie door de midden gesneden taart hebt. Die kookwinkel zit door heel NL, Kook&Co heet het. scheelt mij weer typen
Ik was een keer met iemand van het forum bij een kookwinkel en daar hadden ze voor 3 euro? een apparaatje om taarten door de midden te snijden, dan weet je wel dat je een mooie door de midden gesneden taart hebt. Die kookwinkel zit door heel NL, Kook&Co heet het. scheelt mij weer typen
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
vrijdag 3 september 2010 om 16:05
quote:Joyce48 schreef op 03 september 2010 @ 15:52:
[...]
Ik doe het ook altijd met garen. Eerst eromheen leggen, héél klein beetje aantrekken zodat de draad aan de zijkanten een 'gootje' maakt waar hij een beetje in verdwijnt; dan kun je goed controleren of hij de taart precies doormidden snijdt. Als dat niet het geval is kun je de draad nog even iets hoger of lager plaatsen. En als hij dan goed zit, rustig aantrekken en je taart is perfect doormidden gesneden.Doe ik ook, met ronde taarten natuurlijk het makkelijkst, maar vierkante taarten heb ik ook wel zo gedaan zonder de taart te verpesten.
[...]
Ik doe het ook altijd met garen. Eerst eromheen leggen, héél klein beetje aantrekken zodat de draad aan de zijkanten een 'gootje' maakt waar hij een beetje in verdwijnt; dan kun je goed controleren of hij de taart precies doormidden snijdt. Als dat niet het geval is kun je de draad nog even iets hoger of lager plaatsen. En als hij dan goed zit, rustig aantrekken en je taart is perfect doormidden gesneden.Doe ik ook, met ronde taarten natuurlijk het makkelijkst, maar vierkante taarten heb ik ook wel zo gedaan zonder de taart te verpesten.
vrijdag 3 september 2010 om 16:30
Doorsnijden met een taartzaag, voor een paar euro te koop bij een kookwinkel of internet. Krijg je het mooiste resultaat.
Vullen met frambozen/aardbeienjam, daarop een laag geklopte slagroom, stevig gemaakt met klopfix.
Daarop duw je (bevroren) frambozen of aardbeien.
Taart afstrijken met slagroom met klopfix en bekleden met marsepein of fondant. Zie je dit niet zitten kun je hem alsnog afstrijken met slagroom en versieren met toefjes room, amandelschaafsel, en wat je verder leuk vindt. Of je bestrijkt hem met een ganache of icing en decoreert met chocoladebolletjes, parels en ander suikergoed.
Succes!
Vullen met frambozen/aardbeienjam, daarop een laag geklopte slagroom, stevig gemaakt met klopfix.
Daarop duw je (bevroren) frambozen of aardbeien.
Taart afstrijken met slagroom met klopfix en bekleden met marsepein of fondant. Zie je dit niet zitten kun je hem alsnog afstrijken met slagroom en versieren met toefjes room, amandelschaafsel, en wat je verder leuk vindt. Of je bestrijkt hem met een ganache of icing en decoreert met chocoladebolletjes, parels en ander suikergoed.
Succes!
vrijdag 3 september 2010 om 17:00
Bij Ikea verkopen ze tegenwoordig setjes met daarin een spuitzak, een 'taartzaag' een een spatel om decoratie mooi uit te strijken voor 4,95 ofzoiets.
Zo'n taartzaag is echt ideaal, weet je zeker dat het netjes gaat.
Ik heb wel eens een taart in de vorm van het cijfer 4 gemaakt (vorm gehuurd). Het zgn. kapsel van cakedeeg en de vulling was (aardbeienkwarktaart. Je maakt dus kwarktaart uit zo'n pak van Dr. Oetker, laat het ietsjes opstijven in de kom en dan kun je het mooi op de onderste taart smeren. Deel twee erop, slagroom stijfkloppen met wat voedingskleurstof (roze!) en slagroomversteviger. Taart mee insmeren en versieren maar! Bij AH verkopen ze allerlei suikerbloemetjes. Was groot succes!
Zo'n taartzaag is echt ideaal, weet je zeker dat het netjes gaat.
Ik heb wel eens een taart in de vorm van het cijfer 4 gemaakt (vorm gehuurd). Het zgn. kapsel van cakedeeg en de vulling was (aardbeienkwarktaart. Je maakt dus kwarktaart uit zo'n pak van Dr. Oetker, laat het ietsjes opstijven in de kom en dan kun je het mooi op de onderste taart smeren. Deel twee erop, slagroom stijfkloppen met wat voedingskleurstof (roze!) en slagroomversteviger. Taart mee insmeren en versieren maar! Bij AH verkopen ze allerlei suikerbloemetjes. Was groot succes!
vrijdag 3 september 2010 om 17:00
Ik maak vaker taarten.
Doorsnijden van het kapsel (=die cake) doe ik gewoon met een mes, vind ik zelf makkelijker.
Als vulling heb ik diverse pasta's in allerlei smaken.
Dat meng je met room. Ik ben zelf gek op aardbei, bosvrucht en passievrucht.
Bekleden doe ik meestal met marsepein.
Volgende week maak ik een taart gevuld met kokoscreme en van die gemalen Raffaelo balletjes.
Aan de zijkant en bovenkant afgestreken met gemalen kokos en bovenop een roos van rood marsepein.
Ik ben erg benieuwd of hij er net zo uit gaat zien als ik in mijn hoofd heb.
Veel succes met je taart.
Doorsnijden van het kapsel (=die cake) doe ik gewoon met een mes, vind ik zelf makkelijker.
Als vulling heb ik diverse pasta's in allerlei smaken.
Dat meng je met room. Ik ben zelf gek op aardbei, bosvrucht en passievrucht.
Bekleden doe ik meestal met marsepein.
Volgende week maak ik een taart gevuld met kokoscreme en van die gemalen Raffaelo balletjes.
Aan de zijkant en bovenkant afgestreken met gemalen kokos en bovenop een roos van rood marsepein.
Ik ben erg benieuwd of hij er net zo uit gaat zien als ik in mijn hoofd heb.
Veel succes met je taart.
vrijdag 3 september 2010 om 17:23
Deze is mooi: http://www.google.nl/m/se ... _ut6dAQ&ved=0CBAQsAQwAA#i=4
vrijdag 3 september 2010 om 19:43
Wauw, wat een goede reacties en tips... en zo snel!
Ik heb mijn vorm rond pasen bij de AH gekocht voor een euro of 8. Ik zag een soortgelijke bij een bakwinkel en die was 3 keer zo duur. Ben erg benieuwd hoe het resultaat zal zijn... dus ik maak zondag maar een proefexemplaar. Ik zal mijn bevindingen met jullie delen!
Ik ga voor doorsnijden met mes of taartzaag. Toevallig kom ik morgen bij de Cook en co in de buurt dus ik ga even neuzen. En als vulling neem ik jam, slagroom en aarbeien. Als decoratie maak ik zelf roze glazuur, de bovenkant van de vlinder heeft vrij veel 'reliëf' en ik denk dat met marsepein o.i.d. het effect een beetje weg is.
Nogmaals dank voor zo ver en als er nog meer tips zijn hoor ik het graag!
Ik heb mijn vorm rond pasen bij de AH gekocht voor een euro of 8. Ik zag een soortgelijke bij een bakwinkel en die was 3 keer zo duur. Ben erg benieuwd hoe het resultaat zal zijn... dus ik maak zondag maar een proefexemplaar. Ik zal mijn bevindingen met jullie delen!
Ik ga voor doorsnijden met mes of taartzaag. Toevallig kom ik morgen bij de Cook en co in de buurt dus ik ga even neuzen. En als vulling neem ik jam, slagroom en aarbeien. Als decoratie maak ik zelf roze glazuur, de bovenkant van de vlinder heeft vrij veel 'reliëf' en ik denk dat met marsepein o.i.d. het effect een beetje weg is.
Nogmaals dank voor zo ver en als er nog meer tips zijn hoor ik het graag!
zondag 5 september 2010 om 12:29
Mijn moeder maakte vroeger altijd een 'kinderverjaardagstaart' voor ons die zo lekker is, dat ik hem gewoon nog steeds maak als ik zelf jarig ben
Dwars doorsnijden inderdaad en besmeren met een laag slagroom (eventueel zonder suiker) en een laag jam. Bovenklaag er weer op en dan de bovenkant besmeren met slagroom en versieren met hagelslag (daarmee kun je bijvoorbeeld een grote 3 maken en van die yoghurt-snoepjes, volgens mij van Katja. Razendpopulair bij alle kinderen.
Dwars doorsnijden inderdaad en besmeren met een laag slagroom (eventueel zonder suiker) en een laag jam. Bovenklaag er weer op en dan de bovenkant besmeren met slagroom en versieren met hagelslag (daarmee kun je bijvoorbeeld een grote 3 maken en van die yoghurt-snoepjes, volgens mij van Katja. Razendpopulair bij alle kinderen.
zondag 5 september 2010 om 14:47
quote:dutchsuzanne schreef op 05 september 2010 @ 12:25:
Ja maakt toch wel een foto van het eindresultaat?
Gisteren heb ik dit boek gekocht. Er staan heel veel goede tips en recepten in. Een aanrader.Lijkt me een gaaf boek. Ik heb al tig boeken over taarten, maar deze kan er ook nog wel bij Heb 'm ook besteld!
Ja maakt toch wel een foto van het eindresultaat?
Gisteren heb ik dit boek gekocht. Er staan heel veel goede tips en recepten in. Een aanrader.Lijkt me een gaaf boek. Ik heb al tig boeken over taarten, maar deze kan er ook nog wel bij Heb 'm ook besteld!
zondag 5 september 2010 om 22:28
Hallo, Ik ben eruit... na het bakken van de cake in mijn vlindervorm bleek dat ik het resultaat niet door hoef te snijden. De vorm is vrij wijd en daardoor is de cake vrij laag gebleven. Dus op de dag zelf bak ik 2 cakes en die leg ik dan op elkaar met een lekkere vulling ertussen. Ik ga voor slagroom en aardbeienjam. De bovenkant wordt heel gaaf. Met mooi relief in de vlinder. Die ga ik mooi versieren met veel roze en glitter decoratiespul.
De cake komt op de foto niet goed over. Als jullie geduld hebben dan plaats ik straks een foto van de echte taart.
Nogmaals dank voor de tips!
De cake komt op de foto niet goed over. Als jullie geduld hebben dan plaats ik straks een foto van de echte taart.
Nogmaals dank voor de tips!