Werk & Studie
alle pijlers
Uit de horeca, en dan?
woensdag 20 juni 2018 13:32
Hallo allemaal,
Ik zit momenteel op een tweesprong. Wat ga ik doen, en hoe pak ik dat aan?
Momenteel ziet mijn situatie er zo uit:
Ik heb een eigen bedrijfje, een dochter van bijna 1,5, 3 katten en doe (bijna) alles solo.
Ik werk dus in de horeca, dat doe ik al mijn hele werkleven. Ik ken niks anders, en houd van het wereldje eromheen.
Probleem is, ik werk zomers gemiddeld 60 uur in de week. Daarnaast heb ik een huishouden dat er volledig bij in schiet en een dochtertje die ook haar aandacht nodig is.
Woensdag is mijn enige "vrije" dag. Dan zorg ik dat er weer boodschappen in huis komen en kan ik even op adem komen als er verder niemand wat van me wil.
Het vele werken word me soms teveel en ik voel me schuldig bij het idee dat ik mijn dochter niet de aandacht kan geven die ik haar zou willen geven.
Die gedachte brengt me op het punt om de boel misschien maar te verkopen.
Maar... dan?
Zijn er nog meer mensen die uit de horeca komen en wat anders zijn gaan doen? Wat zijn jullie gaan doen, en hoe heb je dat aangepakt?
Natuurlijk heb ik er ook wel over nagedacht wat ik zou willen doen als ik hier zou stoppen. Enige wat me echt aanspreekt is overledenen verzorging. Maarja, ook dan zit ik weer met de onregelmatige uren en daarnaast lijkt me dat emotioneel zwaar werk, iets waar ik nu niet aan toe ben.
Iets anders is misschien een tak binnen de horeca zoals bijv een groothandel.. daarin heb ik me eerlijk gezegd nog niet echt verdiept.
Ik zit momenteel op een tweesprong. Wat ga ik doen, en hoe pak ik dat aan?
Momenteel ziet mijn situatie er zo uit:
Ik heb een eigen bedrijfje, een dochter van bijna 1,5, 3 katten en doe (bijna) alles solo.
Ik werk dus in de horeca, dat doe ik al mijn hele werkleven. Ik ken niks anders, en houd van het wereldje eromheen.
Probleem is, ik werk zomers gemiddeld 60 uur in de week. Daarnaast heb ik een huishouden dat er volledig bij in schiet en een dochtertje die ook haar aandacht nodig is.
Woensdag is mijn enige "vrije" dag. Dan zorg ik dat er weer boodschappen in huis komen en kan ik even op adem komen als er verder niemand wat van me wil.
Het vele werken word me soms teveel en ik voel me schuldig bij het idee dat ik mijn dochter niet de aandacht kan geven die ik haar zou willen geven.
Die gedachte brengt me op het punt om de boel misschien maar te verkopen.
Maar... dan?
Zijn er nog meer mensen die uit de horeca komen en wat anders zijn gaan doen? Wat zijn jullie gaan doen, en hoe heb je dat aangepakt?
Natuurlijk heb ik er ook wel over nagedacht wat ik zou willen doen als ik hier zou stoppen. Enige wat me echt aanspreekt is overledenen verzorging. Maarja, ook dan zit ik weer met de onregelmatige uren en daarnaast lijkt me dat emotioneel zwaar werk, iets waar ik nu niet aan toe ben.
Iets anders is misschien een tak binnen de horeca zoals bijv een groothandel.. daarin heb ik me eerlijk gezegd nog niet echt verdiept.
It's better to be hated for who you are, then to be loved for who you're not. -Kurt cobain
woensdag 20 juni 2018 13:39
woensdag 20 juni 2018 13:40
Ik heb dit jaar inderdaad extra personeel aangenomen, maar dan nog moet ik aanwezig zijn om de boel aan te sturen en te zorgen dat de dingen ook echt lopen zoals ik dat graag wil zien
It's better to be hated for who you are, then to be loved for who you're not. -Kurt cobain
woensdag 20 juni 2018 13:55
Zelf ben ik ook uit de horeca overgestapt, maar ik heb een hotelschooldiploma en voornamelijk receptie/reserveringen en bedieningsfuncties gedaan in het verleden. Ik werk nu als ondersteuner in een bedrijf dat kortlopende evenement projecten verzorgd, dus kantoor uren. Hele andere horeca-tak van sport dus.
Ik ken wel collega's (koks) die inderdaad bij een groothandel zijn gaan werken, één als account manager en de ander op een specifieke food-afdeling op locatie.
Die mogelijkheden zijn er dus wel!
Ik ken wel collega's (koks) die inderdaad bij een groothandel zijn gaan werken, één als account manager en de ander op een specifieke food-afdeling op locatie.
Die mogelijkheden zijn er dus wel!
'we are all a little broken. but the last time I checked, broken crayons can still color.'
woensdag 20 juni 2018 14:09
Voor overledenenverzorging moet je een opleiding doen bij Docendo. Dat is nogal uitgebreid hoor. Het is niet alleen verzorging maar ook haar en make-up, restauratie na een ongeluk, enz.
In principe zijn dit gewoon kantooruren. Overledenen die opgehaald zijn gaan in de koeling en worden de volgende dag verzorgd.
In principe zijn dit gewoon kantooruren. Overledenen die opgehaald zijn gaan in de koeling en worden de volgende dag verzorgd.
ik geef mn bek ook maar een douw
woensdag 20 juni 2018 14:25
woensdag 20 juni 2018 14:31
vrijdag 22 juni 2018 08:59
waarom neem je niet iemand aan die je inwerkt aan jou regels en dingen zodat diegene je evt een x aantal uren in de week kan overnemen? zodat jij tijd hebt voor je dochter en e.d. tevens kun je dan zorgen dat jullie diensten evt uurtje overlappen ivm overnemen van de dienst en bijzonderheden melden.
anders toch op zoek gaan naar dag horeca.
ik werkte altijd in de nacht horeca en sinds 3 maand in een lunchroom heerlijk ineens alle avonden vrij ( hooguit om 17.30 uur vrij).
maar jij bent degene die de keuze moet maken dat kunnen we niet voor je doen.
succes met je keuze
vrijdag 22 juni 2018 09:47
En is het mogelijk om dat te delegeren? Ben jij de enige persoon die aan kan sturen of kan iemand anders dat ook?
vrijdag 22 juni 2018 10:59
Klinkt misschien flauw, maar dan moet je beter personeel aannemen. Het kan natuurlijk niet dat de dingen in de soep lopen als jij er niet bent om toezicht te houden. Dan zijn ze of niet goed ingewerkt of ze functioneren niet. En daar moet je dan iets mee.
Ik ken zat mensen die in de horeca werken en er zit heus wel eens een mega drukke periode tussen, maar het is echt onzin dat je altijd zoveel uren maakt.
vrijdag 22 juni 2018 11:08
Inderdaad, als het nodig is dat jij 60 u p/w aanwezig bent om alles goed te laten verlopen zit er iets mis. Daarin is echt nog wel eea te verbeteren, dus daar zou ik me eerst op focussen voordat je denkt aan stoppen met het bedrijf.ClumsyNinja schreef: ↑22-06-2018 10:59Klinkt misschien flauw, maar dan moet je beter personeel aannemen. Het kan natuurlijk niet dat de dingen in de soep lopen als jij er niet bent om toezicht te houden. Dan zijn ze of niet goed ingewerkt of ze functioneren niet. En daar moet je dan iets mee.
Denk dat het voor de verkoop trouwens ook gunstiger is als de boel niet zo afhankelijk is van 1 persoon (die op het moment van verkoop zich ook terugtrekt in principe).
vrijdag 22 juni 2018 11:38
Ik denk dat 60 u/pw werken niet uitzonderlijk is als je een eigen (horeca)bedrijf hebt hoor. Iemand de boel draaiende laten houden als je er zelf niet bent, gaat je geld kosten. Dat zou namelijk betekenen dat je iemand aan moet nemen met een management/teamleiderfunctie en daar hoort een bepaald salaris bij en een bepaald (risicovol) contract.
Wat ik wil zeggen is dat het aannemen van goed personeel, vooral in een (vaak) seizoensgebonden bedrijfstak als de horeca, niet altijd even gemakkelijk is. Vooral niet als je een klein of jong bedrijf bent.
Want stel: je neemt een bedrijfsleider aan en hij/zij wordt (gedeeltelijk) ziek of functioneert niet naar behoren, wat doe je dan?
Wat ik wil zeggen is dat het aannemen van goed personeel, vooral in een (vaak) seizoensgebonden bedrijfstak als de horeca, niet altijd even gemakkelijk is. Vooral niet als je een klein of jong bedrijf bent.
Want stel: je neemt een bedrijfsleider aan en hij/zij wordt (gedeeltelijk) ziek of functioneert niet naar behoren, wat doe je dan?