Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

zwanger geworden na IVF/ICSI- het vervolgtopic DEEL 2

05-08-2017 20:47 2721 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
We kennen elkaar al van het 'Zwanger worden met IVF of ICSI'- topic. Hier kletsen we verder na een positieve test!
-
Zwanger:
Naam # Hartje/
20w echo
Uitgerekend Geslacht Afspraken/opmerkingen
Windmolen (35) 1 :heart::duckie: 5-6-2020 jongen
Puk (35) 1 :heart::duckie: 8-6-2020 meisje
Depster 1 :heart::duckie: 18-6-2020 jongen
Redcurls 1 :heart::gift: 4-9-2020 meisje
sofie87 (32) 2 :heart::gift::duckie: 7-10-2020 Verrassing 18 mei 20 weken echo
Mimi2000 (34) 2 :heart: 27-10-2020 ?
Stipjedipje (30) 1 :heart::gift: 27-10-2020 jongetje 3-juni 20-weken echo
lux- (30) 2 :heart::gift: 28-10-2020 jongen 10-6 20wk echo
Heytan 2 :heart: 28-11-2020 ?
:heart: = kloppend hartje :gift: = NIPT gehad, :duckie: = 20 weken echo gehad
.
* 2020: HD (22 apr), Labgeek (8 jan)
* 2019: Zot (tweeling J/M, 17 juli), Biekkie, Syrah80 (feb), pippeltje (tweeling J/M, feb), Miekje-5 (mrt)
* 2018: dubbeltje (11 dec), flipje (25 Nov), grapjasje (nov), taart1 (26 okt), twin84 (11 okt),Fruity-Pebbles (24 aug), tinkerbell (22 aug), boulu (21 aug), mssfiddler (20 aug), lilly1980 (4 aug), dreamer02 (29 jul), selin (23 jul), Chevrolet (17 apr), hosta (mrt), lafemme (mrt), sofie87 (2 mrt), angel (8 feb), zot-83 (22 jan☆), deni308 (1 jan), freexx (2 jan).
* 2017: piene1987 (13 dec), lampje (25 nov), Nemoo (23 nov), unicorn32 (23 nov), zima (9 nov), anne-1985 (5 okt), baggal (3 okt), hannepan (2 sep), ylva (aug), moringa (aug), rosings (21 jul), tasje (13 jul), lux- (apr), Fingers_crossed (13 mrt), women78 (feb), Luina (21 feb), VeeBee17 (tweeling J/M, 9 feb).
* 2016: piene1987 (27 dec☆), someone86 (dec), itsi_us (13 dec), Duufje (12 dec☆), fightster (dec), Noortje81 (9 dec), Lilly1980 (7 dec), Blauwoogje1980 (22 okt), dreamer02 (15 okt), flipje2 (12 jun☆).

deel 1 : zwanger/zwanger-geworden-na-ivf-icsi-he ... 6/27393355

(Zwangernammm / ivficsi2016)
zwangernammm wijzigde dit bericht op 23-05-2020 14:36
60.30% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Hee meiden,

Ik reageer even snel vanaf mijn mobiel. Maar de echo vandaag was helemaal goed! Zo blij! Man mocht mee en zat op anderhalve meter mee te kijken naar het scherm. De echoscopiste heeft heel fijn uitgelegd en de tijd genomen. Baby lag een beetje voor op de groei en alles zag er keurig uit. Een heerlijk bewegend kindje gezien (en we hebben weggekeken bij het geslacht dus dat blijft nog ongeveer twintig weken een verrassing)

Hoop vanaf nu ook wat onzekerheid kwijt te raken en ga van de week eens lekker shoppen voor de baby :love:
Alle reacties Link kopieren Quote
Ohh, wat veel geschreven weer!

Depster, leuk om weer eens van je te lezen! Maar wat heftig van je klachten, en al vanaf week 14! Da's echt wel andere koek dan bij mij dus... Dat lijkt me wel echt heel zwaar dan. Hopelijk komt je kleine man dan lekker op tijd (zodra het mag natuurlijk) en blijft-ie niet nog extra lang zitten. Fijn dat het met hem iig allemaal heel goed gaat! Hier ook zo'n actief mannetje. Vraag me soms af of-ie gewoon z'n kontje door m'n buik heen wil drukken om er op die manier uit te komen! Of dan rolt-ie weer van zij naar zij, zie je zo'n hele bult je buik over gaan. Het blijft fascinerend, maar soms idd echt pijnlijk. Krijg jij er ook harde buiken van soms? Sterkte met de laatste weken iig. Oh en supernaar dat je vanuit je omgeving geen steun krijgt. Waarom is dat, denk je? En zowel bij je familie als bij vrienden? Jammer!

Stipjepipje, heeft je vriendin al iets gehoord? Wat verschrikkelijk spannend... Ik hoop op een vals positieve test, maar ik weet dat je het syndroom van down idd niet altijd ziet op een echo... Wel heel fijn om te lezen dat het bij jou allemaal goed gaat. En wat leuk dat je een jongetje krijgt! Maar kan me voorstellen dat je toch ff moest wennen hoor. Denk dat ik dat ook had gehad als ik een meisje had verwacht. Want hoewel me dat ook weer heel leuk en bijzonder lijkt, ik raak juist in paniek als ik eraan denk dat ik zou moeten tutten en haartjes doen en princessenjurkjes kopen enzo, haha. Dat past helemaal niet bij mij. Maar wat anderen ook zeggen, je krijgt gewoon een kindje en het geslacht is daar maar één deel van. Het heeft hoe dan ook een eigen persoonlijkheidje. Zo ken ik zat meisjes die niet van tutten houden en jongetjes die idd heel knuffelig zijn. En sowieso vraag ik me af of je als ouder daar niet (al dan niet onbewust) ook voor een deel invloed op hebt? Dus dat als je zelf lekker knuffelig bent, je kind dat vanzelf ook wordt, onafhankelijk van jongetje/meisje. Maar ik lees ook al dat je aan het idee gewend bent gelukkig inmiddels. En leuke jongensbabykleertjes hebben ze idd, hè?

Lux, wow, je bent gewoon al begonnen met een nieuwe baan! Wat goed! Hoe was je eerste dag? Oh, en ik hoop voor jou idd dat je deze zwangerschap minder klachten krijgt! Ben ook heel benieuwd naar je geslachtsecho woensdag! Leuk moederdagcadeautje, zeg!

Zot, wat vervelend dat je galstenen hebt! Wat gebeurt daar nu mee? Blijven die gewoon zitten? Hopelijk heb je er niet al te veel last meer van! En alvast heel veel succes met je guo vrijdag! Hopelijk mag je man idd gewoon mee! Ben ook heel benieuwd wat het wordt, jongetje of meisje. Maar vooral hoop ik dat alles gewoon goed is!

Mimi, leuk om jou weer te lezen. Fijn dat alles goed gaat! Ben heel benieuwd of je het geslacht een verrassing gaat laten, ik zou dat echt niet kunnen hoor ;-D, veel te nieuwsgierig! Oh, wat spannend of je vakantie wel of niet kan doorgaan... Vanuit Duitsland lees ik dat ze heel graag de grenzen weer open willen voor toerisme vanaf 15 juni binnen Europa. Dus ik hoop voor je dat Frankrijk daar ook aan mee wil werken! Wij zijn gelukkig in november nog op vakantie geweest. We hadden wel graag nog een weekendje weg willen gaan met z'n tweetjes, maar dat zat er gewoon niet in. Voor de zomer hadden we er sowieso niet op gerekend om op vakantie te gaan met een kleine baby. Hooguit op een gegeven moment met 'm naar Nederland, maar dat lijkt geen probleem met de relaxtere Nederlandse regels.

Sofie, ik heb natuurlijk elders al gereageerd op je nieuws, maar ben zo blij voor je dat alles goed was! En dat je man ook mee mocht, superfijn! En ook bij jou respect hoor, dat je dat kan, wegkijken als het geslacht in beeld komt, haha. Ik ben ook zo benieuwd bij jullie, maar moet dus nog ff geduld hebben ;-).

Hier vandaag ook weer ff controle gehad bij de gyn, maar dat stelde niet veel meer voor. Alleen bloeddruk, gewicht en urine gecheckt, dat was allemaal goed. Voor zover ik haar begrepen heb, blijft dit nu ook zo (moet wel elke week langs voor die drie dingen), en moet ik gewoon afwachten of er iets gebeurd of niet. Er wordt niet meer gecheckt op ligging (maar goed, dat voel ik zelf wel dat-ie niet gedraaid is, en kan wsl nu ook niet meer), of op ontsluiting ofzo. Mss wel weer als ik over de 40 weken ga? Volgende keer wil ze wel weer een ctg proberen, dus ik ben benieuwd of het nu wel lukt, haha. Verder gaat het wel goed hier. We zijn er nu toch wel klaar voor inmiddels, denk ik, dus er komt wat rust in m'n hoofd (gordijnen zijn nu ook af, haha). Lichamelijk gaat het ook weer ff wat beter, de steken zijn wat minder aanwezig, gelukkig. Ik doe het nu ook allemaal nog wat rustiger aan. Iedereen om mee heen begint al zenuwachtig voor me te worden (m'n man ook), maar bij mij valt het nog wel mee. Ik heb het gevoel dat het nog wel ff kan duren allemaal eigenlijk en dat vind ik prima zo. Oh ja, ik zat er hier heel erg mee dat m'n familie mogelijk niet zou kunnen langskomen ivm corona-maatregelen. Eerder moest namelijk iedereen vanuit het buitenland twee weken in quarantaine, wat niet opschiet als je helemaal niet zo lang wilt/kan blijven. Maar die regel is sinds dit weekend afgeschaft gelukkig! En familiebezoek is nu ook een reden om de grens over te mogen (hoewel de Nederlandse grens blijkbaar sowieso niet werd gecontroleerd). Dus mijn ouders komen iig vrij snel na de geboorte om te helpen (hier geen uitgebreide kraamzorg). En m'n directe familie kan ook langskomen om de baby te bekijken (ietsje later wsl). Verder zal het wel niet storm lopen met bezoek uit NL, maar dat is mss ook wel lekker rustig.
Alle reacties Link kopieren Quote
Meiden, nog ff een ander berichtje. Zat te twijfelen of ik iets moest schrijven of niet, maar doe het nu toch maar. Een aantal van jullie vroegen naar AmericanGirl. Ik weet niet of ze hier nog meeleest, maar ik kan me goed voorstellen van niet. Ze heeft helaas erg slecht nieuws gehad, las ik op het wachtbankjes-topic. Bij haar 20 weken bleek het hartje van de baby gestopt te zijn met 16/17 weken :cry: . Echt onvoorstelbaar hard en verdrietig...
Mocht je toch nog meelezen, American, ik hoop dat je het niet erg vind dat ik dit nieuws hier deel. En heel veel sterkte (al zijn die woorden gewoon echt ontoereikend)...
Alle reacties Link kopieren Quote
Sofie; Super fijn een goeie echo :heart: lekker van genieten!
Windmolen; Ja onwijs veel harde buiken, zodra flip beweegt wordt mn buik hard haha.
Ja het is erg zwaar met de pijn, morgen controle en dan ga ik het wel aankaarten..
Mbt tot steun; ja van mn ouders wel heel veel.. maar vrienden die niet eens meer vragen hoe t gaat..collegas die eigenlijk niets laten horen (ook geen fijne verlos wensen enzo) Nou moet ik dat ook niet verwachten..maar ja he..hormonen

Jij klinkt in ieder geval erg chill en relaxed en dat lijkt mij de beste houding om een bevalling te starten, succes alvast!!

Wat heftig voor americangirl, mocht je dit lezen.. heel veel sterkte. Er zijn geen woorden en daden die het verdriet weg nemen..
Alle reacties Link kopieren Quote
depster schreef:
18-05-2020 19:25
[...] Ja onwijs veel harde buiken, zodra flip beweegt wordt mn buik hard haha.
[...]
.
Oeps, ik zal t niet meer doen!
:proud:
It is nie eeuwig mistig en eeuwig helder ist ok nie
Der komp altied wel geluk veur weer nao 'n bult verdriet
Alle reacties Link kopieren Quote
flipje2 schreef:
20-05-2020 00:13
.
Oeps, ik zal t niet meer doen!
:proud:
Hahahha ja ik moet ook altijd aan jou denken :p Flip is (nu dan) flip omdat mn opa zo heette.

Gister overigens controle gehad. Groeiecho, hoofdje en benen zijn wat groter maar mooi op eigen lijn.
Flip zn buik zit echter al boven de p100, meette bijna 42 weken Dus over twee weken even langs de gynaecoloog voor extra groeiecho en eventueel plan bespreking.

Hij is al begonnen met indalen, wat ik al vermoedde

Op de echo heeft hij een leuk wipneusje om te zien en dikke lippen.. ooh ik ben zooo nieuwsgierig❤
Alle reacties Link kopieren Quote
Windmolen bedankt voor het berichtje. Had even teruggelezen en ze heeft hier kort toen wat geschreven. Hoe dan ook echt vreselijk om mee te maken. Je denkt dat je dan al redelijk veilig bent en dan zulk nieuws moeten krijgen, afschuwelijk. Veel sterkte American girl :redrose:
Alle reacties Link kopieren Quote
Windmolen nog even een bericht voor jou zelf ook! Fijn dat het lichamelijk beter gaat en je niet meer zoveel last van die steken hebt. Echt voorbereiden op de bevalling kan je eigenlijk niet. Als je beetje weet met die ademhaling dat is het belangrijkste. Laat het verder maar op je afkomen en geniet vooral nu nog van je slaap ;-) Heel veel succes met de bevalling, zet 'm op!

Sofie, ook hier nog even een :cheer2:
Alle reacties Link kopieren Quote
Egopost: wij krijgen nog een heerlijk mannetje erbij :love:
Statistics are used much like a drunk uses a lamppost: for support, not illumination.
Alle reacties Link kopieren Quote
lux- schreef:
20-05-2020 22:20
Egopost: wij krijgen nog een heerlijk mannetje erbij :love:
:cheer::cheer::heart:
Alle reacties Link kopieren Quote
Succes morgen Zot! Hopelijk lekker met zn tweeën staren naar jullie mooie kindje.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat leuk Lux!

Vanochtend de 20 weken echo gehad na een week met ontzettende spanning (man mocht mee!) en gelukkig is alles goed! Ik ben zo ontzettend opgelucht. Baby was enorm druk aan het bewegen, arts was er niet zo blij mee ;-) en had hand steeds voor het gezicht, waardoor ze bepaalde dingen moeilijk kon beoordelen. Gelukkig met wat porren af en toe hand weg. Bij 30 weken nog een keer een GUO om de nieren voor de zekerheid nog eens te checken, gezien de afwijking bij F*, maar voor nu ziet het er goed uit. Hield de benen bij elkaar dus geslacht was nog ook even porren voor beweging, maar uiteindelijk was het dan toch te zien: nog een jongen. Straks 3 jongens en een meisje in huis. Nu al medelijden met toekomstige vriendjes ;-)
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat fijn Zot. Gefeliciteerd!
Alle reacties Link kopieren Quote
Zot, wat superfijn dat alles goed was en dat je man mee mocht! En wat leuk, nog een zoontje! Ik ken ook een gezin met drie zonen en een dochter (allemaal volwassen nu) en die dochter werd op handen gedragen door haar broers, haha. Dus idd, arme vriendjes ;-D. Ik hoop dat je na deze echo lekker ontspannen kan gaan genieten van je zwangerschap en fijn dat er met 30 weken nog een keer uitgebreid gecheckt wordt voor de zekerheid.

Lux, wat leuk, nog zo'n heerlijk jochie erbij! Hebben jullie het al aan je zoontje verteld? Wat zei hij ervan?

Lilly, lief! Dank je! Ik oefen nu regelmatig met ademen bij harde buiken of als de baby m'n buik verbouwt. En idd, ik laat het verder maar gebeuren, ik heb toch geen idee hoe het gaat lopen. Heb gelukkig veel vertrouwen in het ziekenhuis daar, dat is fijn.

Depster, oh, dat wordt een flinke jongen dus! Wel fijn als-ie wat reserves achter de hand heeft, maar voor jou mss niet zo'n fijn idee met blik op de bevalling ;-). Hoewel Lux een goed voorbeeld is van dat het erg mee kan vallen, ook bij een wat grotere baby gelukkig. Fijn dat-ie al aan het indalen is! En leuk is dat hè, zo'n beetje wegdromen bij de echo-foto's en je voorstellen hoe-ie eruit gaat zien! Heb je ook nog een 3d echo gehad? Of was-ie daarvoor al te ver ingedaald inmiddels?
Wat zei de gyn of verlos over de pijn die je hebt? Hebben jullie het daar nog over gehad?
Erg jammer dat je vrienden en collega's zo weinig met je meeleven. Hier verschilt het heel erg van persoon tot persoon. Ik denk dat er ook wel wat mensen nu in hun eigen wereldje verzinken ivm de corona ofzo. Als je collega's bijv allemaal nu thuiswerken, dan missen ze je mss daardoor minder en staan er dus niet zo bij stil? Fijn dat je iig wel veel steun hebt aan je ouders!

Fijn weekend allemaal!
Alle reacties Link kopieren Quote
Zot, leuk een jongen! Gefeliciteerd

Windmolen; We hebben de pijn besproken, maar ze kunnen weinig. Hooguit kijken of ik te strippen ben met 40 weken. Wie weet wat de gynaecoloog over twee weken zeg. Mijn syndroom van tietze speelt ook onwijs op, dus buiten de bekken en banden pijn..nu ook gigantisch last van mn rug Heb voor aankomende donderdag een afspraak bij de ceasartherapeut. Hopelijk kan ze iets betekenen. Anders maar uitzingen.

Wat betreft mijn collegas; Ik lig niet zo lekker in het team, omdat ik zeg waar t opstaat en men daar slecht tegen kan

Heb geen 3d echo gedaan trouwens. Ik was er over aan t twijfelen wegens de kosten die eraan zitten..en toen kwam corona. Dus t wegdromen over zn gezichtje is hemels nu inderdaad haha

Buiten mijn kommer en kwel van hierboven; ik word ook weer tante! Mijn flip en mn nieuwe neefje/nichtje gaan een half jaar schelen...zo leuk

Hoe gaat t nu met jou windmolen? zijn je laatste loodjes goed te doen?
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo allemaal,

Ik meld me ook hier maar weer... Ik durf! Is dit alweer de eerste 2021 baby hier? :) (als de tabel klopt).

Ik ben 32, tweede kindje, UD is 29-01-2021.
It is nie eeuwig mistig en eeuwig helder ist ok nie
Der komp altied wel geluk veur weer nao 'n bult verdriet
Alle reacties Link kopieren Quote
flipje2 schreef:
24-05-2020 06:45
Hallo allemaal,

Ik meld me ook hier maar weer... Ik durf! Is dit alweer de eerste 2021 baby hier? :) (als de tabel klopt).

Ik ben 32, tweede kindje, UD is 29-01-2021.
:yes::heart:
gefeliciteerd grote flip!
Alle reacties Link kopieren Quote
@Flip: nogmaals van harte en welkom! Idd eerste 2021 baby, je hebt de primeur ;-D

@Zot: wat fijn nog een gezonde knul onderweg! Komt vast goed 3 mannen met een zusje hoor :lol: ken meer van dat soort gezinnen.

@Windmolen: haha eerst zei hij: ‘nee, ik wil een zusje!’ Maar toen vertelde ik hem dat een broertje het vast heel leuk vindt om als hij later wat groter is met hem treinbanen te bouwen en dat vond hij wél een leuk idee ;) en hij heeft nu de schopjes van de baby gevoeld en nu zegt hij dat hij ook schopjes van zijn broertje in zijn buik heeft :love:

@Dep: leuk weer tante worden! En groot was in mijn geval echt totaal geen probleem. 0 last van gehad. Hopelijk voor jou ook. Wb bekken: hou je eraan vast dat het na de bevalling bijna meteen voor een groot deel over is. Zonder dat gewicht erop is het veel beter te dragen en daarna gaan de hormonen wegtrekken. Blijf wel postpartum fysiotherapie doen, voor goed herstel.
Statistics are used much like a drunk uses a lamppost: for support, not illumination.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat een leuke reactie van je zoontje lux!! Nu een echte trotse broer

Ja, caesartherapeut heeft mij op t hart gedrukt langs te komen zodra t kan en dan gaan we mijn lichaam aanpakken.
Alle reacties Link kopieren Quote
American girl, jee meid wat schrik ik van het berichtje van Windmolen. Zo verdrietig. Weet niet of je nog meeleest maar hele dikke knuffel :hug:

Windmolen, de laatste loodjes! Ben zo benieuwd wanneer je je zoontje gaat ontmoeten. Je klinkt idd nog erg relaxt. En het is ook nog wel even genieten zo met je buik nu. Blijft een bijzonder moment met dat getrappel. Zijn de steken al minder? En heel benieuwd naar je nieuwe ctg haha!

Lux, wat een mooi kadootje. En wat leuk een jongetje erbij! Sowieso denk ik wel fijn om even tussendoor te gluren. Mocht je man mee? En de reactie van je zoontje is echt lief. Ik heb ooit natuurlijk een foto gezien en jullie maken leuke mannetjes dus dat gaat helemaal goedkomen ;)

Zot, wat een opluchting dat de echo goed was. Dat zal zeker spannend zijn geweest! En je dochter zal heel goed beschermt worden door al haar broertjes straks. Ik had een voorgevoel voor een meisje bij jou, maar kan dus niet zo goed voorspellen haha ;)

Dep, de laatste loodjes voor jou. Klinkt wel behoorlijk pittig qua pijn en dan is het wel jammer dat je weinig begrip krijgt vanuit je collega’s lijkt me. Moest ook ff aan Flipje denken toen je Flip schreef haha. Leuke werktitel ;)

Stipje, wat fijn dat jullie toch eerder voor een geslachtsbepaling konden. Team blauw is hier nu goed vertegenwoordigd haha. Snap dat je best even moet schakelen. Maar wat hier ook al geschreven word; jongens karakters komen in alle soorten en maten. Net als bij meisjes. En ze zijn altijd heel erg beschermend naar hun mama toe :D qua kleren shop ik vaak bij de jongens afdeling voor mijn dochter. Van mij hoeft niet alles in zacht roze met glitters. Zeker schoenen kopen we best neutraal. Wel zo gemakkelijk. Hoe voel je je verder? Bijna twintig weken echo toch?

En voor jou ook toch Mimi? Kan even niet teruglezen want zit op mijn telefoon maar hoop dat het goed gaat. En leuk als jullie het geslacht ook een verrassing houden. Al ben ik wel echt heeeel nieuwsgierig hoor!

Flip, jahaaa welkom weer hier! Zo vreselijk blij voor jou en flipman en de testen zien er top uit. Wanneer is officiële testdatum vanuit Gent?

Hier nog altijd blij met de goede echo! Kan niet te veel doen want dan krijg ik buikpijn maar voel me verder goed. Had van de week nog telefonische controle bij de verloskundige en mag over vier weken weer gewoon naar de praktijk (Zonder man helaas maar ben allang blij dat ik weer even kan tussendoor)
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh over dat bericht heb ik helemaal heen gelezen.

Tjee, wat erg Americangirl, heel veel sterkte :hug:

@Sofie: altijd leuk, even gluren. Maar voel m’n mannetje al goed dus had wel al het idee dat het goed ging daarbinnen ;) hij mepte zichzelf in het gezicht op de echo ;-D man was mee ja, dus die vond het ook heel leuk. En ja komt vast en zeker goed met deze jongen. Hoopte stiekem een beetje op een tweede jongen. Ooit - voor zoon 1 - was mijn ideaal 2 dochters die dan beste vriendinnetjes zouden worden net zoals mijn zusje en ik. Maar nu hoopte ik dan op 2 zoons die echte ‘bro’s for life’ zouden worden.
Maar dochter was ook prima geweest hoor, vooral voor mezelf lijkt het me wel leuk om vooral zo’n meisje vrouw te zien worden en als moeder en dochter mee te maken dat je dochter zwanger is enzo. Maar goed, wie weet komt er ooit wel een derde en als niet dan komen er vast leuke nichtjes. Nu vooral heel blij met 2 van hetzelfde geslacht en kan niet wachten om ze samen te zien spelen :love:

Vervelend dat jij zoveel buikpijn hebt, lastig is dat. Hopelijk is het tijdelijk.
Statistics are used much like a drunk uses a lamppost: for support, not illumination.

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven