Nieuwe bekentenis Joran van der Sloot

26-02-2010 08:29 176 berichten
Alle reacties Link kopieren
'Natalee snoof cocaïne en viel van het balkon'

door John van den Heuvel en Bert Huisjes



AMSTERDAM - Joran van der Sloot blijkt in zijn nieuwe bekentenis emotioneel en zeer gedetailleerd te hebben verklaard over zijn aandeel in de dood van Natalee Holloway.



Oud-politiechef Gerald Dompig, die onderzoek deed naar de verdwijning, stelde gisteren dat de lezing wel degelijk past in de bevindingen van het eerste onderzoek. De Telegraaf heeft gisteren integraal kennis genomen van het op video opgenomen gesprek van 2,5 uur. De nieuwe bekentenis vond plaats in een hotel in Düsseldorf en wordt zondagavond door RTL 5 uitgezonden.



Nieuwe versie



Joran komt door zijn heftige emoties overtuigender over dan in zijn eerste onvrijwillige tv-biecht. Justitie op Aruba zou de bekentenis te snel afdoen als weer een nieuwe versie 'fantasie en leugens', althans zo stelt ex-politieman Dompig in een reactie op de conclusie van hoofdofficier Peter Blanken.



De voormalig onderzoeksleider zegt dat de bekentenis serieus onderzoek vraagt. Volgens hem past de lezing in de tijdslijn. Ook is Van der Sloot volgens hem ditmaal specifiek. Zo noemt Joran het exacte huisadres waar Natalee stierf, de naam van de medeplichtige en omschrijft hij de auto waarmee haar lichaam werd vervoerd.



Van der Sloot handhaaft in zijn nieuwe bekentenis de belangrijkste onderdelen die hij toegaf tijdens een undercoveroperatie van Peter R. de Vries: dat hij aanwezig was bij haar dood en haar lichaam liet verdwijnen. Joran noemt naam en toenaam van een medeplichtige vriend, A. Joran stelt dat hij Natalee die nacht samen met deze, toen 20-jarige, Arubaan meenam naar diens ouderlijke woning, waar ze op het balkon cocaïne gebruikten en whisky dronken.



"A. had de muziek net aangedaan. En, eh, hun twee hadden allebei net wat coke op." Natalee en A. snoven de drugs van de rand van een huissleutel, stelt hij. Volgens Joran klom Natalee op de rand van het balkon. "Ze was denk ik behoorlijk bezopen, dus ze ging gewoon een beetje half striptease dansen, net als ze op stage bij Carls & Charlies aan het doen was."



Gespannen bij verklaring



"Toen liep ik naar haar toe om een beetje met haar te dansen... Enneh, ik pakte haar bij haar heupen. Toen ik losliet, viel ze van het balkon af..."



Tijdens de verklaring toont Joran van der Sloot zich stressvol en hevig geëmotioneerd. "We keken naar beneden en zagen haar daar liggen. Ja, er was bloed. Ik denk dat ze met haar hoofd eerst op de grond is gevallen." Daarop stormden beiden naar beneden, verklaart hij. "Haar kin was naar een kant en die draaide ik naar de andere kant. Er was op de grond ook bloed. Er was geen leven meer." De vermeende medeplichtige A. is onlangs een alibi verschaft door zijn moeder.





Is het echt of gespeeld? Joran van der Sloot zegt voor de RTL-camera's dat hij schoon schip wil maken en verklaart dat hij het lichaam van Natalee Holloway in een moeras heeft laten verdwijnen.





Wat denken jullie. Is het nu echt, of weer een nieuwe leugenachtige stuiptrek? Of zou hij, nu zijn vader dood is, toch berouw krijgen?

Ik had het net al in het andere topic geplaatst maar die heeft een bug
Stressed is just desserts spelled backwards
Alle reacties Link kopieren
ppfffff



Vreselijk dat zo'n engerd steeds maar weer geld kan blijven slepen uit het feit dat hij een meisje heeft laten verdwijnen.



Als iedereen die hem een engerd vindt nu even een euro doneert, kunnen we hém laten verdwijnen
Alle reacties Link kopieren
My God... moet je m zien op tv.... huiltje is niet echt
Alle reacties Link kopieren
Kan hij op basis van deze bekentenis niet worden opgepakt?
Alle reacties Link kopieren
die ogen van hem! zo eng!!
quote:liefie2003 schreef op 26 februari 2010 @ 17:59:

Wat een plofkop heeft die Joran maar dat terzijde:



Wie weet is dit verhaal wel echt de waarheid?? Wie weet wil hij echt schoon schip maken nu zijn vader onverwachts overleden is?? Hihi, plofkop! Wat een woord Ik dacht zelf toen ik de foto zag, wat een kontgezicht, maar plofkop voeg ik toe aan mijn vocabulaire.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb hem net zien huilen in het journaal.

Wat een nepvertoning. Ik geloof er geen moer van.

En spreekt hij nu ook ineens zonder dat tropische-eiland accent?

Er was geen woord conjo meer bij..
Alle reacties Link kopieren
Nee, maar dat accent was om indruk te maken op Patrick, he, omdat ze 'homies' waren of 'braddas'.



Ik heb er weinig vertrouwen in dat ze hem nu ergens op kunnen pakken. Die vorige bekentenis telde opeens ook niet meer, en dan dit? Ik vrees dat de enige die kan vertellen of hij de waarheid verteld heeft, al begraven is.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou graag willen (hoe erg ook) dat het waar was. Zou ook beter zijn voor de ouders van Natalee om te weten wat er nu gebeurd is omdat het in dit geval om een ongeluk ging en zij meteen dood was.



Stel dat dit zo gebeurd is (val van balkon en gelijk dood) dan is het echt hardverscheurend dat je geen afscheid van het lichaam van je dochter hebt kunnen nemen, maar er zijn ook altijd twijfels geweest over of hij haar nog levend overboord gegooid heeft of iets heeft aangedaan omdat hij bang was dat zij zijn studievisum voor de VS onschadelijk ging maken.



Maar ja, hoe weten we zeker dat ze wel echt overleden was en dat hij nu de waarheid spreekt?
Alle reacties Link kopieren
quote:liefie2003 schreef op 26 februari 2010 @ 17:59:

Wat een plofkop heeft die Joran maar dat terzijde:



Wie weet is dit verhaal wel echt de waarheid?? Wie weet wil hij echt schoon schip maken nu zijn vader onverwachts overleden is??Dit is wel allemaal opgenomen vóórdat zijn vader overleed.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het niet gezien, omdat het met niet meer boeit. Over een aantal maanden volgt vast weer een nieuwe versie.
Alle reacties Link kopieren
quote:traincha2 schreef op 01 maart 2010 @ 11:24:

Ik heb het niet gezien, omdat het met niet meer boeit. Over een aantal maanden volgt vast weer een nieuwe versie.Precies als ie weer van iemand flink wat geld geboden krijgt. Ik heb het wel gezien en vond het érg slaap verwekkend.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben ervan overtuigd dat hij er iets mee te maken heeft en weet wat er precies gebeurd is en waar ze nu is. Maar of dat dit verhaal is? Ik denk het niet. Hij had gewoon weer geld nodig en Jaap heeft flink wat geld ervoor over gehad om Joran "de waarheid te laten vertellen". Nee, denk dat het Joran om dat geld te doen was.
Alle reacties Link kopieren
Tuurlijk heeft hij er iets mee te maken. En ik denk ook wel dat het zo gebeurd kan zijn. Maar of het de hele waarheid is? Neu, dat denk ik ook niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:2Italy2 schreef op 26 februari 2010 @ 08:59:

[...]





De politie op Aruba gelooft geen bal van zijn bekentenis, daarom.



Ze geloofden er toch wel iets van? Het was toch omdat ze het natuurgebied niet wilden verstoren? Ook zoiets vaags, als mijn dochter daar misschien zou liggen kan me dat natuurgebied niks meer schelen, sorry, dan wil ik dat het daar helemaal uitgespit wordt.

En dat interview is toch opgenomen toen Joran's vader nog leefde?
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat Joran pas écht spijt en vroeging krijgt en pas met het échte verhaal komt, als hij ooit een eigen dochter krijgt.

Dat hij zich dan in 1 keer gaat realiseren dat hem ook iets dergelijks omtrent zijn dochter kan over komen.
Alle reacties Link kopieren
Ik hoop met heel mijn hart dat hij dat nooit word!! Nooit!
Alle reacties Link kopieren
quote:Eve80 schreef op 01 maart 2010 @ 15:11:

Ik hoop met heel mijn hart dat hij dat nooit word!! Nooit!Ik hoop met je mee Eve80, maar het leven kan soms héél raar lopen!!
Alle reacties Link kopieren
Joran wordt nu ook gezocht voor een moord in Peru... dus toch??



http://www.nu.nl/binnenla ... -peruaanse-moordzaak.html
hij is al aangehouden? wtf http://www.volkskrant.nl/ ... denking_van_moord_in_Peru
Alle reacties Link kopieren
Joran vermaakt zich prima, zo te lezen:



'Joran van der Sloot draait door in gevangenis'

Uitgegeven: 13 april 2011 11:38

Laatst gewijzigd: 13 april 2011 11:46

AMSTERDAM - Joran van der Sloot zou zich zeer gewelddadig gedragen in zijn gevangenis in Peru. Volgens een bron van weekblad Panorama heeft de 23-jarige Nederlandse moordverdachte in de afgelopen vijf maanden al zeker drie mensen neergestoken.

© AFP



Een gevecht tussen Van der Sloot en een celgenoot zou zelfs zijn uitgelopen in een waar bloedbad. In woede-uitbarstingen, vermoedelijk sterk beïnvloed door drugsgebruik, heeft Van der Sloot volgens Panorama een medegevangene de buik gestoken, waarna de man met spoed moest worden geopereerd.



"Hij is al ontelbare keren in een isoleercel gesmeten, maar daar komt hij steeds weer vijandiger uit", aldus de bron uit Van der Sloots omgeving in het weekblad.



Kerst



Volgens mensen in zijn nabijheid draaide de verdachte van de moord op de Peruaanse Stephany Flores (21) door, nadat zijn moeder na een emotioneel telefoongesprek het contact verbrak en hem zo een eenzame kerst bezorgde.



Van der Sloot lijkt voldoende geld te bezitten om keer op keer bewakers om te kopen en erin te slagen zichzelf van wapens en drugs te voorzien.



Zijn advocaat ontkent de berichten in Panorama niet, maar zegt in een reactie aan het blad dat de bewakers en andere gevangenen van de Castro-Castro-gevangenis zijn cliënt uitlokken. "Ze veroorzaken zulk gedrag door hem bloot te stellen aan druk en stressvolle situaties. Daar kan hij niet mee omgaan", aldus Maximo Altez.



Verdacht



Van der Sloot wordt ervan verdacht in mei vorig jaar de 21-jarige Flores, de dochter van een bekende autocoureur en zakenman, in een hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima te hebben omgebracht.



Na een vlucht naar buurland Chili kon hij worden opgepakt. Sindsdien zit hij in de zwaarbewaakte Miguel Castro Castro gevangenis in Lima.



Van der Sloot is ook nog altijd de enige verdachte in de zaak rond de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005 op Aruba.
Alle reacties Link kopieren
[quote]Liv schreef op 13 april 2011 @ 11:58:

Joran vermaakt zich prima, zo te lezen:





Zijn advocaat ontkent de berichten in Panorama niet, maar zegt in een reactie aan het blad dat de bewakers en andere gevangenen van de Castro-Castro-gevangenis zijn cliënt uitlokken. "Ze veroorzaken zulk gedrag door hem bloot te stellen aan druk en stressvolle situaties. Daar kan hij niet mee omgaan", aldus Maximo Altez.





ja, haha!! daar zit het hem in, het verschil in een normaal funcionerend mens en een gestoorde crimineel, duh!
Alle reacties Link kopieren
'Proces Joran moet binnen halfjaar beginnen'



LIMA - Als het proces van Joran van der Sloot in Peru over een halfjaar nog niet is begonnen, gaat zijn advocaat Máximo Altez verzoeken of Van der Sloot buiten de gevangenis zijn proces mag afwachten. Dat zei hij maandag tegen het ANP.





Joran Van der Sloot.

Van der Sloot zit sinds vorig jaar in de gevangenis. Hij wordt ervan verdacht op 30 mei 2010 de Peruaanse Stephany Flores te hebben gedood .

„Volgens de wet moet een proces binnen anderhalf jaar beginnen”, aldus Altez. „Als dat niet gebeurt, moet de gevangene worden vrijgelaten. Maar dat betekent niet dat hij wordt vrijgesproken. Hij mag zijn proces buiten de gevangenis afwachten.”

Altez verwacht de aanklacht van het Openbare Ministerie tegen Van der Sloot binnen een maand. De vraag is of de Nederlander van moord (doden met voorbedachte rade) wordt beschuldigd of alleen van doodslag. In dat laatste geval zal Joran de tenlastelegging bekennen. Voor moord staat in Peru maximaal 35 jaar gevangenisstraf, voor doodslag 20 jaar.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Alle reacties Link kopieren
Joran is advocaat kwijt



door John van den Heuvel

AMSTERDAM - Joran van der Sloot moet op zoek naar een andere advocaat. Zijn huidige raadsman mr. Maximo Altez houdt het voor gezien na ruzies met zijn beruchte cliënt en stelt vandaag de rechtbank in Lima op de hoogte van zijn besluit. De kans is groot dat Jorans proces aanzienlijke vertraging oploopt.





Het boterde al langer niet meer tussen Van der Sloot en zijn advocaat. De afgelopen maanden waren er conflicten over betalingen en over de te voeren verdedigingsstrategie. Ook ergerde Altez zich aan uitlatingen van Amerikaanse advocaten, die ook voor Van der Sloot zouden optreden.

Vorige week bracht een van deze advocaten nog naar buiten dat Joran zou willen meewerken aan uitlevering aan Amerika. Maximo Altez bestempelde dit als een onzinverhaal omdat de Peruaanse wetten deze constructie helemaal niet toestaan.

Joran van der Sloot heeft laten weten dat hij de komende dagen op zoek gaat naar een nieuwe advocaat. De beslissing van Altez om op te stappen komt voor Van der Sloot op een ongunstig moment. Volgende week staat in Peru een eerste pro-formazitting gepland, waarbij Van der Sloot verplicht in de rechtszaal moet verschijnen.

Het openbaar ministerie zal dan de bewijzen presenteren, die het inmiddels afgesloten onderzoek naar de moord op Stephany Flores heeft opgeleverd. Joran van der Sloot zal dan ook voor het eerst met de vader van Stephany Flores worden geconfronteerd, die al heeft aangegeven bij de zitting aanwezig te zijn. Deze zitting is besloten en niet voor publiek of pers toegankelijk.

Maximo Altez heeft tegenover De Telegraaf laten weten dat hij uit coulance nog wel een aparte procedure voor Van der Sloot wil blijven voeren om vermeende schending van zijn mensenrechten na de arrestatie in Chili. Dit is een aparte juridische procedure, die los staat van de verdediging in de moordzaak. Als Altez ook in die zaak zou opstappen, wordt deze procedure beëindigd en kan niet opnieuw door een andere advocaat worden gestart. „Dat wil ik Van der Sloot niet aandoen,” aldus Altez.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Alle reacties Link kopieren
Joran van der Sloot zocht vlak voor de dood van Stephany Flores wanhopig naar manieren om aan geld te komen. Met een Nederlandse vriend nam hij opties in een chatgesprek door. Ze smeedden hierin zelfs plannen om mensen, waarvan ze wisten dat deze kinderporno op hun computer hadden, af te persen.

Dit blijkt uit een chatgesprek van Joran met de 22-jarige Limburger Stan P., dat in bezit is van AD.nl.



Joran blijkt op 28 mei 2010, twee dagen voor Stephany's dood, nog slechts twintig euro op zak te hebben. Bij lange na niet genoeg om zijn hotelkamer te betalen of een taxi naar het vliegveld te nemen. Hij vreest dat de hoteleigenaresse, die hem met steeds meer wantrouwen aankijkt, hem voor 1 juni op straat zet.



'Als ze mij uit het hotel gooien ga ik weer gekke dingen doen. Het verschil tussen ons is dat ik mijn grenzen niet ken', zegt Joran tegen pokervriend Stan. Het wordt niet duidelijk waar Joran met 'weer' naar verwijst.



Broeders voor het leven

Stan blijkt Joran graag uit de brand te willen helpen. Ze zijn immers 'broeders voor het leven'. De jongen uit Valkenburg stelt meerdere mogelijkheden voor om snel geld te kunnen 'verdienen'. Zo kent hij een homoseksuele man met kinderporno op zijn computer.



'Ik dreig gewoon naar de politie te stappen. We kunnen hem afpersen.' Ook zal Stan proberen om een nieuwe bankrekening te openen voor Joran, maar vreest dat dit niet lukt omdat hij geregistreerd staat bij Bureau Kredietregistratie in Tiel.



Lichaam verkopen

Joran meent dat hij het toch moet proberen. 'Duizend euro is niets voor de banken. Als ik niet snel geld krijg, zal ik mijn lichaam moeten verkopen', zegt Joran wanhopig. Hij is gefrustreerd dat zijn eigen familie hem in de steek laat. Zijn moeder geeft hem geen geld meer, omdat zij wil dat hij eerst zijn schulden bij haar afbetaald.



Bij broer Valentijn hoeft Joran ook niet meer aan te kloppen. 'Hij denkt dat ik alles gelijk weer vergok. Dit is het probleem wanneer je mensen bedriegt, je krijgt niets meer als je het echt nodig hebt', geeft Joran zijn gesprekspartner mee.



Motief voor moord

Jorans geldnood kan een motief zijn voor de moord op Stephany Flores. Zij had kort voor haar dood ruim 1800 euro gewonnen in een pokertoernooi en bewaarde dit geld in haar auto. Op de avond van haar dood, vandaag precies een jaar geleden, pokerde ze samen met Joran in het casino Atlantic City. Daarna bracht zij Joran in haar auto naar zijn hotelkamer, waar ze online verder pokerden.



De auto van het Peruaanse meisje is door de politie op zo'n vijftig huizenblokken van het hotel teruggevonden. In haar auto zou zogenaamde 'date rape'-drugs zijn aangetroffen. De pillen maken een slachtoffer suf, waardoor een verkrachter, of moordenaar, makkelijker kan toeslaan.
Alle reacties Link kopieren
lijk me zo vreselijk voor die ouders. Niet weten wat er precies met je kind is gebeurd. en dan steeds weer andere verklaringen. alsof die ouders nog niet genoeg gestraft zijn.

Bah

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven