Waarom halen moskeeën haatimams naar Nederland?

29-05-2015 14:45 180 berichten
Alle reacties Link kopieren
Iedere maand is er wel weer een berichtje in de krant van een moskeebestuur dat probeert om een zogeheten haatimam naar Nederland te halen. Een haatimam blijkt dan een moslimgeestelijke te zijn die in het verleden nogal discriminerende uitspraken heeft gedaan waaruit een grote afkeer blijkt van o.a. homo's, christenen en/of westerlingen in het algemeen. Haatimams komen niet voor een dialoog, maar om hun eigen sektarische visie op de islam te prediken. Ze wonen meestal niet in Nederland, en door de ophef die er ontstaat wordt vaak een visum geweigerd waarna moslims weer roepen dat ze gediscrimineerd worden.



Waarom wil men deze mensen naar Nederland halen? Er is al een groot probleem met radicaliserende jongeren. Het loopt al niet echt lekker met de integratie. Als je dan gastsprekers naar je moskee haalt, waarom zoek je dan niet de positieve voorbeelden die toch ook wel te vinden moeten zijn? Geslaagde politici zoals de burgervader van Rotterdam? Of succesvolle moslim-ondernemers of zo? Of voor mijn part theologen met een wat meer moderne/liberale visie op de islam?
Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren
Alle reacties Link kopieren
quote:willem1959 schreef op 07 juni 2015 @ 11:43:

Wen er maar aan. Nog een paar decenia en dan overheest de islam Nederland. Dan is de autochtone Nederlander een minderheid en zal het hem net zo vergaan als de blanke in Zuid Afrika. En dan zullen onze Nederlandse nazaten huilen over wat eens was.

Dan moet de witte maar terug naar zijn voorvaders vaderland gaan he.

Dat zal dan nl of uk zijn.

Oo wacht we moesten geen immigratie meer willen.
wie de toekomst als tegenwind ervaart, loopt in de verkeerde richting.
quote:happy-daddy schreef op 07 juni 2015 @ 11:56:

[...]



Dan moet de witte maar terug naar zijn voorvaders vaderland gaan he.

Dat zal dan nl of uk zijn.

Oo wacht we moesten geen immigratie meer willen.Terugkomen zonder dubbel paspoort is wel heel erg lastig. Dat is een groot verschil met de nieuwe Nederlanders die nog wel een dubbele nationaliteit hebben. Tot in de zoveelste generatie. Je kletst dus zoals altijd weer eens uit je nek.
Alle reacties Link kopieren
quote:petrapop schreef op 06 juni 2015 @ 22:06:



Zo jammer dat je er dan voor kiest om op een huisvrouwenforum je gal te spuwen maar zelf concreet geen flikker uit te voeren. Kom je ook niet echt goed over.Gelukkig ben jij zoveel beter en spuug jij je gal niet op een huisvrouwenforum. Oh wacht...
Alle reacties Link kopieren
VVD wil zwarte lijst voor haatimams



De VVD wil dat er een zwarte lijst komt voor haatpredikers die in Nederland een lezing willen geven. Het voorstel wordt gesteund door een meerderheid van de Tweede Kamer.

Dat meldt RTL Nieuws.



"Er gaat geen week voorbij of er zit een burgemeester met de handen in het haar", stelt VVD-Tweede Kamerlid Ockje Tellegen. "Daar moet een einde aan komen. We moeten veel pro-actiever zijn ten aanzien van predikers die we hier in Nederland eigenlijk niet willen hebben."



De komst van 'haatimams' die naar Nederland kwamen om te preken in moskeeën in Almere, Amsterdam, Rijswijk en Eindhoven leidden de afgelopen tijd tot ophef. Haatimams zijn predikers die tijdens hun toespraken oproepen tot geweld of haat zaaien.



Het ministerie van Sociale Zaken, het Contactorgaan Moslims en Overheid en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) overleggen al enige tijd over zo'n zwarte lijst. Maar deze richt zich vooral op imams van buiten Europa. De VVD wil dat ook haatimams binnen de grenzen van de Europese Unie geweigerd kunnen worden.



Door: NU.nl

--------------------------

Goede zaak!
Je beseft pas hoe fijn het is om te ademen als je neus verstopt zit.
Alle reacties Link kopieren
quote:Noesa schreef op 07 juni 2015 @ 20:29:

[...]



Gelukkig ben jij zoveel beter en spuug jij je gal niet op een huisvrouwenforum. Dit is de eerste juiste conclusie die ik je heb zien trekken in dit topic, dat geeft de burger moed.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven