Werk & Studie alle pijlers

Nou ja, wat een opmerking!

31-07-2014 13:58 180 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb deze week een topic geopend over mijn werk en een eventuele nieuwe baan. Gisteren had ik het daar ook over met een kennis.

Ik ben een tijd geleden een paar maanden thuis geweest omdat ik mijn baan was kwijtgeraakt en ik geen werk kon vinden. Financieel was dit geen enkel probleem, omdat mijn vriend genoeg verdient om ons gezin ruim van te onderhouden. Die kennis weet natuurlijk niet wat wij precies verdienen, maar ze weet wel dat wij een groot (duur) vrijstaand huis hebben en dat mijn vriend een heel goede baan heeft. Inmiddels ben ik alweer een jaar aan het werk.



Nou kwam het er gisteren op neer dat ik volgens haar maar thuis moet blijven en dus helemaal niet moet werken, omdat er al zo weinig banen zijn en ik een baan inpik van iemand die zich een slag in de rondte solliciteert en het financieel hard nodig heeft om werk te hebben. En het ergste was: een vriendin van haar die ook bij ons stond, was het daar helemaal mee eens! Ik stond best wel perplex, wist echt niet dat er mensen zijn die er zo over denken. Voor mij is mijn baan veel meer dan geld verdienen, en stel dat ik er ooit alleen voor kom te staan, dan lijkt het me vreselijk om dan jaren niet gewerkt te hebben en mijn handje op te moeten houden bij de overheid.



Ik ben benieuwd of er hier ook mensen zijn die er zo over denken, ik vond het namelijk nogal een rare opmerking. Het klonk ook echt heel verwijtend. De dames in kwestie hebben overigens allebei een baan, dus jaloezie kan het niet zijn.
Alle reacties Link kopieren
Heel herkenbaar, ik heb een schoonmoeder die nog nooit van haar leven gewerkt heeft maar wel iedere keer het wiel uitvind als manlief en ik het over werk hebben en overal een oplossing in ziet en ook dit soort opmerkingen zijn mij niet vreemd. Mooie nick trouwens de liefde van mijn idool Jim Morrison
Just because your past has been damaged doesn’t mean your future has to be worthless
Alle reacties Link kopieren
Tjongejonge, banen bezet houden, anderen de kans geven op de arbeidsmarkt. Wat een onzin, zo zit de arbeidsmarkt gewoon niet in elkaar en sollicitatieprocedures al helemaal niet. Dat geldt misschien alleen voor banen die ook door een aap of een hond gedaan zouden kunnen worden misschien, maar voor banen waarbij wat meer skills verlangt worden dan een bewegende arm en enkele werkende hersencellen gaat die vlieger echt niet op.
You know how I know? Because I reeaally think so!
Aureel



En mijn vorige post was mosterd, anderen zijn het gelukkig ook met mij eens.



Overigens snap ik steeds minder waarom er nog steeds mensen zijn die vinden dat ouders moeders eigenlijk maar zo veel mogelijk full time thuis moeten zitten.

Ja, dat was vroeger zo. Om een heleboel redenen die ik hier niet ga opschrijven. Maar laten we eerlijk zijn. Mijn oma was geen full time moeder, maar full time huisvrouw.

Dat betekent dat het grootste deel van haar tijd ging zitten in wassen (zonder wasmachine, en ik vind het mét een wasmachine en twee koters al zo'n teringberg iedere week!!), koken (geen pakjes en zakjes), schoonmaken (geen stofzuiger) etc. etc. Echt niet dat ze de hele dag 'quality time' met haar kinderen had.



Ik ben thuis vanwege bevallingsverlof en heb ook nog een paar weken ouderschapsverlof eraan vastgeplakt. Ik vind het heerlijk om zo veel tijd met mijn kinderen door te brengen, maar alleen maar, omdat ik niet heel veel meer in het huishouden doe (hoef te doen van manlief) dan ik doe als ik normaal werk. We doen nog steeds bijna alles samen in het weekend, zodat ik doordeweeks lekker lol kan maken.

Zou ik helemaal stoppen met werken, dan zou ik toch echt meer in het huishouden moeten gaan doen. Ik moet er niet aan denken...
Alle reacties Link kopieren
quote:Superhuisvrouw schreef op 31 juli 2014 @ 15:57:

Er zit wel een kern van waarheid in ( krijg nu het hele forum emancipatie mutsen over me heen Maar inderdaad laten we eerst eens gaan kijken waar het inkomen het hardst nodig is.

Als je dan zonodig wilt werken ga dan onbetaald werk doen. Er zitten ook heel veel jongeren thuis die graag aan de slag willen

Geef anderen dan ook een kans op de arbeidsmarkt maar we zijn egoisten als we het zelf maar goed hebben.Dat zou betekenen dat iemand met veel geld niet het laatste pak melk bij de Aldi mag kopen omdat een ander die producten harder nodig heeft.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben al jaren werkloos, had uiteraard een baan kunnen zoeken buiten mijn vakgebied, maar heb er voor gekozen thuis voor ons kind te zorgen tot hij naar school gaat en het dan weer te proberen. Qua financieen hebben we bewust een stapje terug gedaan. Nog nooit heb ik gedacht dat er misschien iemand op 'mijn plek' zit die de baan financieel helemaal niet nodig heeft en dat vind ik ook echt een rare gedachte.

Ik heb wel zoiets dergelijks gedacht in een andere situatie. Vorig jaar werd er gereoganiseerd bij het bedrijf waar mijn schoonmoeder van 63 werkte. Haar werd een vervroegd pensioen aangeboden en op die manier kon dan een jongere collega zijn baan wel behouden. Mijn schoonouders hebben het geld echt niet nodig en toen vond ik het toch wel een beetje gek dat zij dit aanbod niet aannam. Pasgeleden was het weer hetzelfde verhaal en toen is ze wel met pensioen gegaan omdat ze niet wilde dat er weer een collega met gezin en hypotheek ontslagen werd. Nu ze een paar maanden thuis zit en daar helemaal niet gelukkig van wordt, snap ik wel waarom ze zo'n tijd getwijfeld heeft om dit te doen. Werken gaat om meer dan alleen geld verdienen.
Die opmerkingen kreeg mijn moeder ook regelmatig van haar voormalige vriendinnen. Waarom ze weer aan het werk ging na 9 jaar thuis te zijn geweest, het geld had ze echt niet nodig ( mijn ouders hebben het erg goed samen) en ze hield zo een baan in het onderwijs bezet voor mensen die het veel minder goed hadden.

Dat moeder thuis op een gegeven moment gek werd en ze graag weer haar werk op wilde pakken in haar eigen vakgebied en die kans ook kreeg van haar voormalig directeur, dat maakte niets uit. Het was ronduit schandalig dat ze ging werken.



Het zijn niet voor niets voormalige vriendinnen..



Ze heeft nu haar baan opgezegd, al gaat ze wel vrijwillig terug naar school om zaken op te pakken die normaal blijven liggen. Baan bracht haar niet meer de voldoening en ze had een tweetal collega's die eigenlijk meer uur wilden draaien, omdat ze een jong gezin hebben en het geld goed kunnen gebruiken. Alles bij elkaar opgeteld was dit voor mijn moeder een goede beslissing en ze heeft jonge mensen ook nog eens een kans geboden op meer uren.





Overigens dacht mijn oma afgelopen zondag dat ik ook wel zou stoppen met werken, om het huishouden te gaan doen. Say what?! Stoppen met werken voor het huihouden?? We zijn net verhuisd naar onze nieuwe woning en die is groot. Nou ja, beiden werken we fulltime, dus zoveel zijn we niet thuis.

Onmogelijk volgens haar. Bovendien zouden we wel magnetronmaaltijden eten, want koken konden we dan echt niet. Tja, leg dat maar eens uit aan een 87 jarige, dat tijden echt zijn veranderd en dat vriend en ik wat dat betreft echt gelijkwaardig zijn en ik niet de huisvrouw uit ga hangen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Dropje70 schreef op 31 juli 2014 @ 15:04:

Dit komt op mij over als jaloezie, dus laat ze lekker. Niets van aantrekken!



En volgende keer, als ze weer zo'n lullige opmerking maakt, gewoon op de man af vragen of ze misschien jaloers is.

Wedden dat het dan meteen de laatste keer is dat ze zo'n opmerking zal maken?





Waarom gelijk jaloers zijn? Het is toch een luxe om dan thuis te kunnen zijn omdat je het geld niet nodig hebt?

En wat is er nou mooier als je kleine kinderen hebt om daar zelf voor te zorgen dan dat je ze al voor dag en dauw dropt bij de opvang.of opa en oma er weer mee opzadelt.

Hoeveel zouden er nog aan het werk gaan als ze erniet voor betaald kregen?

Maar het draait allemaal om geld en hebzucht want je zal er maar niet bij horen
Alle reacties Link kopieren
quote:Superhuisvrouw schreef op 31 juli 2014 @ 16:43:

[...]





Waarom gelijk jaloers zijn? Het is toch een luxe om dan thuis te kunnen zijn omdat je het geld niet nodig hebt?

En wat is er nou mooier als je kleine kinderen hebt om daar zelf voor te zorgen dan dat je ze al voor dag en dauw dropt bij de opvang.of opa en oma er weer mee opzadelt.

Hoeveel zouden er nog aan het werk gaan als ze erniet voor betaald kregen?

Maar het draait allemaal om geld en hebzucht want je zal er maar niet bij horen

Ik ben 37, heb geen kinderen, ben niet getrouwd. Mag ik dan wel alsjeblieft mijn baan houden?

Of moet ik juist mijn baan opgeven om die moeders hun baan te geven? Zij hebben natuurlijk meer kosten met meer mensen in hun huishouden...
quote:Superhuisvrouw schreef op 31 juli 2014 @ 15:57:

Er zit wel een kern van waarheid in ( krijg nu het hele forum emancipatie mutsen over me heen Maar inderdaad laten we eerst eens gaan kijken waar het inkomen het hardst nodig is.

Als je dan zonodig wilt werken ga dan onbetaald werk doen. Er zitten ook heel veel jongeren thuis die graag aan de slag willen

Geef anderen dan ook een kans op de arbeidsmarkt maar we zijn egoisten als we het zelf maar goed hebben.

Niet (alleen) de "emancipatiemutsen", ook iedereen met meer dan basisschoolkennis van economie.



Misschien is het groot nieuws voor je, maar de geleide planeconomie heeft als systeem een tijdje in nazi-duitsland, en vrij lange tijd in communistisch Rusland, China, Cuba, Noord-Korea, etc. de kans gehad zich te bewijzen. Werkte niet.



Frictiewerkeloosheid en verdringing zijn normale verschijnselen op een (geleide) vrije markt. Vervelend, maar een minimale prijs voor een aanzienlijk hogere welvaart voor iedereen.
quote:strikjemetstippels schreef op 31 juli 2014 @ 16:03:

[...]



he ja laten we lekker alles gelijk maken, werkte in Sovjet unie ook zo prima, medisch specialisten in de fabriek en iedereen even arm en hongerig.



als een land echt via vrije markt werkt met een voorziening voor mensen die (tijdelijk) niet mee kunnen komen, dan is er niemand die het echt nodig heeft voor de basis voorzieningen als eten, water en een huis. Wil iemand meer, dan werkt die gene daar voor, en om te voorkomen dat je als vrouw een gat van 20 jaar op je cv en in je kennis hebt is het altijd slim om te werken, want hey als de man van Pamelacourson straks zegt 'doei ik heb een jonge meid gevonden' is zij in eens die vrouw zonder geld, dat voorkomt ze door te werken.



Niemand heeft standaard recht op een baan, bedrijven zijn er om winst te maken en door bedrijven te stimuleren komt er meer werk gelegenheid, meer koopkracht. Dat wil jij dus voorkomen met als gevolg minder banen.oh, GMTA
Alle reacties Link kopieren
quote:Superhuisvrouw, 2 minuten geleden





Waarom gelijk jaloers zijn? Het is toch een luxe om dan thuis te kunnen zijn omdat je het geld niet nodig hebt?

En wat is er nou mooier als je kleine kinderen hebt om daar zelf voor te zorgen dan dat je ze al voor dag en dauw dropt bij de opvang.of opa en oma er weer mee opzadelt.

Hoeveel zouden er nog aan het werk gaan als ze erniet voor betaald kregen?

Maar het draait allemaal om geld en hebzucht voor deze vrouwen



Die 'luxe' kan omslaan in een gruwel. Stel je voor: twee schoolgaande kinderen op verschillende sporten en clubjes, zelf leuke hobby's naast het huishouden en toen werd ineens je man door een vrachtwagen compleet van de weggereden. Dat sociale vangnet waar jij op durft te vertrouwen is afgebroken inmiddels. Als je man dood is, moet je binnen een jaar een baan gevonden hebben waarvan je je hypotheek kan betalen. Niet realistisch als je al heel lang thuis zit. Huis verkopen, succes ermee want je zal met flinke schulden eindigen naar alle waarschijnlijkheid.



Scenario 2: Je hebt geluk, man is niet dood. Wel arbeidsongeschikt, maar de arbeidsdeskundige heeft toch nog drie banen kunnen bedenken die hij eventueel zou moeten kunnen en waarmee ie 75% van zijn laatstverdiende loon kan verdienen. Alleen die banen vind ie niet, al solliciteert ie zich wezenloos en 75% zou al heel krap zijn met de hypotheek en het huis moet ook nog aangepast worden voor zijn rolstoel etc. En dan wordt jij ernstig ziek. Uitkering krijg jij niet, want je zit thuis.



Wat een luxe, thuisblijven.



Ik hoop dat je nu snapt dat het niet gaat om geld en hebzucht. Maar om zorg voor elkaar en de kinderen.
You know how I know? Because I reeaally think so!
quote:Superhuisvrouw schreef op 31 juli 2014 @ 16:43:

[...]





Waarom gelijk jaloers zijn? Het is toch een luxe om dan thuis te kunnen zijn omdat je het geld niet nodig hebt?

En wat is er nou mooier als je kleine kinderen hebt om daar zelf voor te zorgen dan dat je ze al voor dag en dauw dropt bij de opvang.of opa en oma er weer mee opzadelt.

Hoeveel zouden er nog aan het werk gaan als ze erniet voor betaald kregen?

Maar het draait allemaal om geld en hebzucht want je zal er maar niet bij horen Wordt je zo dom oordelend over mensen die je niet kent van het thuis zitten, of ben je altijd al zo?
Alle reacties Link kopieren
Zo is mijn dochter ooit afgewezen voor een baantje als serveerster omdat ze in een duurdere auto als de baas rijd.



Is dat jouw auto? Uh ja. Dan hoef je toch helemaal geen baan meid.
Alle reacties Link kopieren
quote:khemam schreef op 31 juli 2014 @ 17:09:

Zo is mijn dochter ooit afgewezen voor een baantje als serveerster omdat ze in een duurdere auto als de baas rijd.



Is dat jouw auto? Uh ja. Dan hoef je toch helemaal geen baan meid.En toen was je dochter zo wijs om te zeggen maar deze rijdt niet op water?
En als de baas niet rijdt?
quote:eldorado schreef op 31 juli 2014 @ 16:53:

[...]



oh, GMTA

ik durf zelfs te beweren dat wij geen echte vrije markt zijn en deze crisis en ongelijkheden juist door de socialistische elementen in onze economie/maatschappij komen...



zo als die bedachte term scheef wonen, als je nou wil scheef rijden naar boven toe en scheef wonen naar onder, wie heeft dan bedacht dat je 1/3 van de geld MOET uit geven aan je huis? Nou, mensen zo als superhuisvrouw.
Alle reacties Link kopieren
quote:Superhuisvrouw schreef op 31 juli 2014 @ 16:43:

[...]

Maar het draait allemaal om geld en hebzucht want je zal er maar niet bij horen Ik leen de reactie van Kastanjez even, want ik had het zelf niet beter kunnen zeggen:quote:Kastanjez schreef op 31 juli 2014 @ 16:14:

[...]

Hier zie je dan even over het hoofd dat in het geval van TO, graag haar leven zó wil inrichten dat ze ook een betaalde baan heeft, haar eigen geld, haar eigen carriere(mogelijkheden), straks haar eigen pensioen, haar eigen collega's, allemaal zaken die voor haar, in haar leven belangrijk kunnen zijn.
Tjezus, wat vals
Alle reacties Link kopieren
quote:Superhuisvrouw schreef op donderdag 31 juli 2014 17:14 <blockquote><div>quote:</div><div class="message-quote-div"><b><a href="khemam in "Nou ja, wat een opmerking!"" class="messagelink">khemam schreef op 31 juli 2014 @ 17:09</a>:</b>

Zo is mijn dochter ooit afgewezen voor een baantje als serveerster omdat ze in een duurdere auto als de baas rijd.



Is dat jouw auto? Uh ja. Dan hoef je toch helemaal geen baan meid.</div></blockquote>En toen was je dochter zo wijs om te zeggen maar deze rijdt niet op water? Dat vroeg ik haar ook. Ze was zo flabbergasted op het moment dat ze stamelend weg is gegaan. Kan me ook voorstellen dat ze geen zin had om uit te leggen dat haar vader zijn afwezigheid compenseert met extravagante giften. Maar als je bedenkt wat dat kreng zuipt kan ze wel een 2e baan erbij gebruiken.
quote:strikjemetstippels schreef op 31 juli 2014 @ 17:17:

[...]



ik durf zelfs te beweren dat wij geen echte vrije markt zijn en deze crisis en ongelijkheden juist door de socialistische elementen in onze economie/maatschappij komen...



zo als die bedachte term scheef wonen, als je nou wil scheef rijden naar boven toe en scheef wonen naar onder, wie heeft dan bedacht dat je 1/3 van de geld MOET uit geven aan je huis? Nou, mensen zo als superhuisvrouw.We zijn een geleide vrije markt. Ik moet je zeggen, ik heb aardig wat werk gedaan in de "echte" vrije markten, de cowboy-markten, van post-Joegoslavie. Daar word je ook niet direct heel vrolijk van.
quote:eldorado schreef op 31 juli 2014 @ 17:23:

[...]



We zijn een geleide vrije markt. Ik moet je zeggen, ik heb aardig wat werk gedaan in de "echte" vrije markten, de cowboy-markten, van post-Joegoslavie. Daar word je ook niet direct heel vrolijk van.

haha ik weet helemaal wat je bedoelt, maar moet zeggen dat ik dat ook 'geleid' zie en dan wel in de vorm van dreiging met geweld. Helaas.

ik vind het onder houden van 'de lage sociale klasse' alleen maar normaal (ook zonder het element compassie), want revolutie begint in feite altijd daar, naast het feit dat je burgers niet moet laten sterven van honger, die basis laag leiding ben ik voor...maar ik vind het in nederland wel heel erg met 'fatsoen gestuurde fiscale regels'. Dood eng dat een laag gevoel als afgunst bepaalt of jij werkt voor die 2 euro extra of niet om dat je in eens in een andere box komt en je alle subsidies om kunstmatig hoog gehouden huren te betalen niet meer krijgt, om dat je 'te veel' verdient. te goed bent. Te inhalig volgens Superhuisvrouw en anderen.
Feitelijk klopt de stelling in de OP, maar in de praktijk werkt het gewoon niet zo.
quote:Starshine schreef op 31 juli 2014 @ 18:00:

Feitelijk klopt de stelling in de OP, maar in de praktijk werkt het gewoon niet zo.welke stelling klopt feitelijk?
quote:strikjemetstippels schreef op 31 juli 2014 @ 17:28:

[...]



haha ik weet helemaal wat je bedoelt, maar moet zeggen dat ik dat ook 'geleid' zie en dan wel in de vorm van dreiging met geweld. Helaas.

Het "grappige" is dat veel van de oud-communistische landen totaal de andere kant doorsloegen in het begin, onder toejuichingen van amerikaanse consultants die heilig geloofden in de cowboy-economie die ook in Amerika al lang niet meer bestaat. En vervolgens moesten ze ontdekken dat je daarmee je economie niet vlotjes van de grond krijgt, dat je inderdaad een soort maffia-geleide economie vormt, en dat dat misschien toch ook weer niet helemaal de bedoeling was. Vervolgens mochten europese consultants komen helpen de zaken zo in te richten dat het toch maar weer een ietsiepietsie "socialistischer" zou worden.



Leuke klussen, overigens. Krankzinnige economielessen in de praktijk.
quote:strikjemetstippels schreef op 31 juli 2014 @ 17:28:

[...]

ik vind het onder houden van 'de lage sociale klasse' alleen maar normaal (ook zonder het element compassie), want revolutie begint in feite altijd daar,

Dat is overigens historisch gezien niet waar. Het is wel het beeld dat "revolutionairen" zelf graag ophouden, maar de werkelijkheid is anders. De marxistisch-leninistische "voorhoede van het proletariaat" zie je eigenlijk in alle revoluties terug: de echte onderklasse komt niet in opstand, maar probeert te overleven. Het is vooral de opkomende middenklasse die in opstand komt. Franse revolutie, Amerikaanse revolutie, Nederlandse Opstand (ofwel, 80-jarige oorlog), Russische revolutie, Arabische lente, maar ook bijvoorbeeld in wat mildere vormen wat in Engeland gebeurde, en je mag de lijst zo lang maken als je wil. Het begint bij een gefrustreerde opkomende middenklasse die inziet dat zij relatief zwaar betaalt voor zowel de rijkdom van de bovenklasse als het verzorgen van de onderklasse, zonder zelf het gevoel te hebben te kunnen plukken van de vruchten van eigen arbeid en ondernemerschap. Niet zelden is de vonk in het kruitvat een belastingmaatregel die de opkomende middenklasse niet langer pikt. Vervolgens wordt de onderklasse ingezet als kanonnenvoer en als excuus.



En binnen de kortste keren herstelt het evenwicht zich natuurlijk weer. De revolutionairen van vandaag worden geabsorbeerd in de bovenklasse van morgen, en de onderklasse maakt het allemaal geen donder uit.
quote:eldorado schreef op 31 juli 2014 @ 18:36:

[...]



Dat is overigens historisch gezien niet waar. Het is wel het beeld dat "revolutionairen" zelf graag ophouden, maar de werkelijkheid is anders. De marxistisch-leninistische "voorhoede van het proletariaat" zie je eigenlijk in alle revoluties terug: de echte onderklasse komt niet in opstand, maar probeert te overleven. Het is vooral de opkomende middenklasse die in opstand komt. Franse revolutie, Amerikaanse revolutie, Nederlandse Opstand (ofwel, 80-jarige oorlog), Russische revolutie, Arabische lente, maar ook bijvoorbeeld in wat mildere vormen wat in Engeland gebeurde, en je mag de lijst zo lang maken als je wil. Het begint bij een gefrustreerde opkomende middenklasse die inziet dat zij relatief zwaar betaalt voor zowel de rijkdom van de bovenklasse als het verzorgen van de onderklasse, zonder zelf het gevoel te hebben te kunnen plukken van de vruchten van eigen arbeid en ondernemerschap. Niet zelden is de vonk in het kruitvat een belastingmaatregel die de opkomende middenklasse niet langer pikt. Vervolgens wordt de onderklasse ingezet als kanonnenvoer en als excuus.



En binnen de kortste keren herstelt het evenwicht zich natuurlijk weer. De revolutionairen van vandaag worden geabsorbeerd in de bovenklasse van morgen, en de onderklasse maakt het allemaal geen donder uit.

Ja is zo, bedacht het me toen ik het typte, maar ik tel de onderklasse die geen reet geeft om alles eigenlijk niet zo mee, die staan over al een beetje buiten, vaak ook nog door eigen keuze.



die onderklasse wordt in dit voorbeeld trouwens ook gebruikt, de zielige bijstandsmoeder (met kinderen van 3 vaders, eigen keuze maar heeft niemand het over) wordt er vaak bij gesleept om een punt te maken dat je de vruchten van je arbeid toch echt moet af staan. "het moet eerlijker" "nivelleren is een feestje" etc. De natuurlijke drang van mensen om voor uit te komen wordt gelijk gesteld aan gemene hebzucht, houd dit een tijd vol en pas je belasting stelsel er op aan en niemand ziet de zin nog in van een stapje meer zetten, ontwikkelen of onderzoek doen, want tsja je krijgt er geen beloning voor en wat je krijgt gaat naar mensen die je nog een trap na geven ook.



Wat zulke mensen niet snappen is dat op die manier straks elk bedrijf verhuist naar landen waar je niet zo veel geld betaalt en er helemaal geen werk meer is. Ik begrijp de zogenaamde sociale mensen echt niet.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven