Laag libido partner, hoe ga ik daarmee om?

17-03-2013 19:15 2437 berichten
Hallo allemaal,



Hier is iedereen welkom om te praten over het (langdurig) lage of afwezige libido van je partner.

Dit probleem kan een groot issue zijn binnen de relatie.

Waar loop je tegenaan? Hoe ga je ermee om? Wil je ervaringen delen, van je af huilen of even lekker "zeuren"?

Schrijf het hier van je af!



Dit topic is een vervolg op Depressief door laag libido vriend



Dat topic heeft inmiddels de 3000 postings bereikt.

Er valt blijkbaar zoveel over te schrijven dat dit deel niet specifiek over één persoon gaat, maar over iedereen die hier tegenaan loopt.



Voor iedereen die het eerste topic nog niet heeft gelezen:

Ik heb zelf niet meer met het probleem te maken, maar schrijf hier wel mee om mijn ervaringen te delen. Er is behoefte aan een deel twee, dus bij deze heb ik deze geopend.
quote:Meiroosje schreef op 06 september 2015 @ 12:19:

na een niet zo slimme aktie van mijn partner ( mij opgeilen,zelf een erectie krijgen en vervolgens zeggen 'eh, nee, ik kan het niet)

heb ik een halve nacht piekerend (en woedend) doorgebracht. Voelde me bijzonder afgewezen en ik ging na of ik iets verkeerd had gezegd of gedaan die de reactie van hem teweeg had kunnen brengen.

In de ochtend na het ontbijt hebben we een gesprek gehad. Het gaat er steeds meer op lijken dat hier iets anders speelt dan 'geen zin'. hij gaf aan dat hij seks in zijn algeheel als niet prettig ervaart. Dit is iets dat ik al langer vermoedde, maar dat steeds niet gezegd werd. Het lag altijd ergens anders aan.

Er zijn nu in mijn optiek 2 mogelijkheden: óf hij is een meester manipulator óf hij heeft echt een stoornis/angst/fobie/geefheteennaam.

In het eerste geval ben ik uiteraard weg. Zonde van al die jaren die ik geinvesteerd heb. In het tweede geval zal ik een beslissing moeten nemen. Als het inderdaad zo is, dat er meer speelt had hij al veel eerder met de billen bloot gemoeten, omdat het niet eerlijk is een partner zo aan het lijntje te houden en we hadden bovendien aktie kunnen ondernemen om al die frustratie te voorkomen.



gelukkig hebben we nog een afspraak met de peut staan, over een paar maanden. Al met al wordt het steeds moeilijker om de relatie vorm te geven of in stand te houden.Meiroosje Wat verdrietig toch! Kan het niet zo zijn dat hij jou een goed gevoel wil geven, daarom jou ging opgeilen en met een erectie aankwam, maar diep van binnen gewoon geen zin heeft in seks? Dat gedrag herken ik namelijk wel bij mijn vriend. Mij opgeilen, vertellen hoeveel zin hij in mij heeft. Hij ziet mij dan opbloeien. Maar als puntje bij paaltje komt (goede woordspeling) dan komt er niks van.
Heeft hij gezegd waarom hij seks in zijn geheel niet als prettig ervaart?
quote:loreley12 schreef op 06 september 2015 @ 22:37:

Het is ook vreemd gedrag Pearl. Mijn ex had ook een libido van o,ooo1 en soms kon hij op de gekste momenten zin hebben, bijv. als ik 's ochtends vroeg naar mijn werk moest en ik mijn dikke winterjas al aan had, kreeg hij zin. Midden in een kerk die we aan het bezichtigen waren. Serieus!



Heel simpel, hij heeft geen zin, maar zegt dat hij dat wel heeft op een onmogelijk moment. Zo voelt hij zich toch mooi het mannetje en heeft 'ie even kunnen zwaaien met dat 'ie toch echt-heus-wel-echt libido heeft zonder seks te moeten hoeven hebben.



Een erectie krijgen is trouwens niet hetzelfde als zin in seks hebben. Net zoals mannen die geen zin in seks hebben zich heus wel aftrekken.
Alle reacties Link kopieren
dank jullie wel voor jullie reacties!



Meldepel: jij slaat met je laatste 3 posts de spijker op de kop.

hij vind seks sowieso niet fijn. hij ervaart het als een vreselijke inbreuk op zijn dagindeling en allesbehalve noodzakelijk voor een gelukkige relatie of leven in het algemeen. Hij gaf idd aan dat hij het doet ' voor mij ' en dat op het moment dat het 'ervan moet komen' zijn zin wegvalt.



het woord "aseksueel" is gisteren dus gevallen. ik ben me nu aan het inlezen en ga straks er met een van mijn beste vriendinnen over praten. zij kent hem ook heel goed en weet van de situatie af.



ik blijf een slag om de arm houden: het kan zijn dat hij dit als uitvlucht gebruikt. daarom ga ik me eerst inlezen voor ik echt alles aan de kant gooi. (ik kan nogal rigoreus zijn)
Alle reacties Link kopieren
Het is en blijft lastig meiroosje, ik kan me goed voorstellen dat je er op den duur helemaal klaar mee bent. Dat was bij mij iig zo, aan mijn behoefte werd voor mijn gevoel niet meer gedacht. Nu is zin maken ook niet zo makkelijk natuurlijk maar dat daardoor een relatie onder druk komt te staan is in de meeste gevallen toch een feit. Nu lag dat bij ons anders, bij hem lukte het door omstandigheden bijna niet en op,dat moment stopte het dus gewoon. Dan waren we aan het vrijen en als hij hem niet onhoog kreeg was het voor mij ook klaar terwijl dat niet zou moeten, je kan ook anders vrijen vind ik.

Op den duur durf je niet meer te proberen, jaren lang zijn we zo door gegaan en er werd zelfs niet meer over gepraat totdat ik vreemd was gegaan.

Als wij geen kinderen hadden samen waren we allang uit elkaar geweest.
quote:Meiroosje schreef op 07 september 2015 @ 12:37:

hij vind seks sowieso niet fijn. hij ervaart het als een vreselijke inbreuk op zijn dagindeling en allesbehalve noodzakelijk voor een gelukkige relatie of leven in het algemeen. Hij gaf idd aan dat hij het doet ' voor mij ' en dat op het moment dat het 'ervan moet komen' zijn zin wegvalt.





O, wat vreselijk star. Seks zien als een inbreuk op je dagindeling. Meiroosje, zeg nou eerlijk, je kunt toch echt niets, maar dan ook niets meer verwachten van je man? Snapt hij nu nog steeds niet dat het jou kwetst??



Lees mijn laatste post maar eens. Mijn ex had er ook een handje van. Zogenaamd geil zijn en seks willen op momenten dat het niet kan en in de slaapkamer zakt alles als een pudding in elkaar. Op den duur werd ik domweg pissig! Niet netjes, weet ik, maar ik stond bepaald niet vooraan toen geduld werd uitgedeeld en ik stond zelf op den duur stijf van de spanning vanwege het alsmaar rekening moeten houden met ZIJN grillige, maffe libido, ZIJN complexen, ZIJN remmingen. En dan zeuren ZIJ dat we teveel druk leggen. Nou, ik had op den duur ook lichamelijke (hart!)klachten van al dit gedoe.



Meldepel, sterkte met je vriend



En Pearl, fijn dat je kunt genieten. 't Is niet ideaal, maar toch.
Alle reacties Link kopieren
Oh daar kan ik ook over meepraten , ex werd spontaan "geil " als ik net naar mijn werk moest.

En zo deed hij vaker een poging tot "geil " doen op onmogelijke momenten. Hij deed het er om hij wist dat het niet kon en durfde dan wel een kunstje te laten zien , maar zodra de visite weg was de kinderen op bed lagen dan had hij wel weer een van zijn kut smoezen paraat.



En dan de dubbelzinnige opmerkingen waar vrienden bij waren blablabla dat ik weleens zei " praatjes vullen geen gaatjes dat weet je he?" Mensen hadden geen idee....dachten vast dat we eenmaal thuis flink van bil gingen.



Ben nog altijd blij dat ik toen de stap gezet heb.

Het wordt niet beter nu niet nooit niet echt maak jezelf nou niks wijs.

Als ze dat hadden gewild hadden ze er structureel iets aan gedaan en dat doen ze niet.

Ja jou aan het lijntje houden , maar besef je laat je aan het lijntje houden.



Iedereen is verantwoordelijk voor z'n eigen sexleven geluk.

Wil je dat er iets verandert , zorg dan dat je het verandert.
Alle reacties Link kopieren
Lorely: het is inderdaad star, en hij beseft heel goed dat hij me kwetst. Hij is nu ook bezig met zich inlezen over aseksualiteit. Samen gaan we met onze bevindingen dan naar de seksuoloog. Het schijnt dat niet alle seksuologen aseksualiteit erkennen, dus ik ben heel benieuwd wat onze peut ervan zegt. Ik word heen en weer geslingerd tussen 'koffers pakken' en 'blijven op voorwaarde dat er afspraken gemaakt worden.' Uit wat ik begrepen heb, is aseksualiteit een geaardheid, iets dat aangeboren is en niet aangeleerd. Of dat waar is zullen we later vernemen.



lilith75: ik heb al lang geleden beseft dat er niets zal veranderen. Het gaat erom; hoe ik er mee om moet gaan. Blijven, of gaan? En dat is een individuele keuze, gebaseerd om mijn persoonlijke situatie. Hoe die gaat uitvallen, weet ik nog niet.
Alle reacties Link kopieren
Maakt het wat uit of ie officieel aseksueel is? Als ie aseksueel is weet je zeker dat het niet goed komt, dat lijkt me toch nog een graatje erger? Hij heeft je al die tijd voorgelogen overigens: doen alsof hij wel wilde, terwijl hij niet wilde. Je wilt toch belangrijke dingen in het leven delen met je partner? Hij heeft dit al die tijd geheim voor je gehouden. En jij maar smeken en trekken en 'zeuren', terwijl hij al die tijd al wist dat het 'm toch niet ging worden.

In hoeverre is dat anders dan die vrouw hier op het forum die al die tijd al een onprettig gevoel had bij de ex van haar partner en dat werd weggewoven met dat zij paranoide was. En nu blijkt haar partner die ex vanaf het begin er al naast te hebben...



Dat is toch net zo'n vertrouwensbreuk? Ok, hij doet het dan niet met een ander, maar hij doet het ook niet met jou.
Occam's razor
Misschien raar om te geloven, maar ik herken dat eigenlijk wel. Het idee dat het niet kan, maakt juist dat het opwindend is. In mijn geval is dat echt geen trucje, maar ik kan natuurlijk niet voor jullie exen/partners spreken.



Meldepel ik las ergens in een ander topic van je dat hij geopereerd is. Gaat alles verder wel goed met je vriend nu?



Meiroosje, jee dat lijkt me wel heel heftig, als hij a-seksueel is. Dan weet je dus echt zeker dat er nooit wat gaat veranderen. Aan de andere kant maakt dat het wel duidelijk en 'hoef' je dus ook geen hoop meer te hebben op verbetering. Maar wel ontzettend naar dat hij je dat dan nooit verteld zou hebben. Ik vind dat heel gek eigenlijk, al die exen/partners die het echt bewust lijken te doen. Ik kan me daar niets bij voorstellen.
Alle reacties Link kopieren
voor mij persoonlijk maakt het wel verschil of het een geaardheid is (aangeboren, niet te wijzigen) of bewuste onwil (partner niet serieus nemen) bij het eerste wil ik een compromis sluiten, afspraken maken, bij het tweede zeker niet. Kan me voorstellen dat anderen daar weer anders over denken.



ik geloof niet dat er bewust voorgelogen is. Wat ik zo gelezen heb, is dat veel aseksuelen worstelen met hun geaardheid en dit ook ontkennen. ze doen dan wat de maatschappij van hen verwacht: seks hebben. Tot het hun zozeer gaan tegenstaan dat ze het niet langer willen verstoppen. Nadeel is wel dat dit dus ook een weerslag heeft op de partner en de relatie en vaak veel te laat (dan zijn er al kinderen. In ons geval is dat niet) Er is tot mijn verbazing redelijk veel info over te vinden. Komt toch meer voor dan je denkt.



we zijn natuurlijk nog lang niet uitgepraat, en de peut moet hier ook nog wat over zeggen, dus vooralsnog is het pas op de plaats.
Alle reacties Link kopieren
Maar er is toch geen verschil tussen aseksueel zijn of dat hij op latere leeftijd z'n libido is verloren? Het resultaat is toch hetzelfde? Het libido is er niet en je partner kan er om hem moverende redenen geen verandering in aanbrengen.



Je gaat mij niet vertellen dat je wel gelukkig wordt met hem als er een etiketje op zit. Het gaat erom dat je geen intimiteit met hem kunt delen. Daar ben je naar op zoek. En puur omdat er misschien een sticker op komt, wil je een ongelukkig, onvervuld leven accepteren?
Occam's razor
Alle reacties Link kopieren
Het resultaat mag hetzelfde zijn, voor mij persoonlijk maakt het wel degelijk verschil. laten we het erop houden dat jij en ik het anders zien. jij en ik zijn verschillende persoonlijkheden zijn, met verschillende achtergronden en nemen in dezelfde situatie dus verschillende beslissingen.



ik zeg nergens dat ik een ongelukkig of onvervuld leven accepteer. Ik zeg alleen dat we de boel aan het onderzoeken zijn. En dat mag. het topic gaat er immers over hoe je om gaat met het lage libido van je partner. Ik wijk misschien inderdaad af van het merendeel van de schrijvers en lezers hier. Het is niet verkeerd om een andere invalshoek te overwegen.



het moge duidelijk zijn dat grofweg 95 procent van de mensen in dit topic er (op termijn) voor kiest om weg te gaan. een paar procent blijft met iemand ernaast , een procent zal blijven met geen enkele compensatie en het overige procentje (ik dus) onderzoekt en zoekt naar mogelijkheden. ik dacht dat het misschien prettig of fijn zou zijn voor anderen (meelezers) om te vernemen hoe zo'n traject eigenlijk verloopt of afloopt en wat er zoal bij je opkomt. (gezien de stelling van het topic)
Alle reacties Link kopieren
Dat vind ik eigenlijk heel onaardig hoe je dat zegt Meiroosje. Want ik lees hier van vrijwel alle meeschrijvers met een partner met een laag libido (of die zelf een laag libido hebben) dat ze er van alles aan doen en op zoek zijn naar de mogelijkheden. Ik hoop dat je je verkeerd uitgedrukt hebt, want je denkt toch werkelijk waar niet dat je de enige bent? Als een verlichte boeddha zijnde ofzo?



Als je aseksueel bent, valt er niks te onderzoeken naar de mogelijkheden: dat is je geaardheid en daar heb je het mee te doen.
Occam's razor
@rosaaa Hij ligt nog in het ziekenhuis aan de morfine en de sondevoeding. Het is wel heftig allemaal. Ik heb nog even niet zoveel mee te schrijven hier dus
Debora, ik denk niet dat Meiroosje het zo bedoelt hoor. Ik weet niet of je je hebt ingelezen in Meiroosje haar situatie, maar die is al een hele tijd samen met haar partner. Daar waar andere allang gestopt zouden zijn met de relatie. Ze zegt helemaal niet dat ze de enige is, wel dat vele anderen andere keuzes hadden gemaakt, namelijk de relatie allang verbroken hadden.



Als hij inderdaad aseksueel is dan zij dat zo. Maar dat is nog helemaal niet 100% zeker en daarvoor zullen zij naar een seksuoloog gaan om dit te onderzoeken. Daarnaast zal meiroosje voor zichzelf moeten onderzoeken of zij wel/niet verder wil met deze relatie en mocht zij verder willen, welke veranderingen zijn dan wil die wel realistisch blijven.
Alle reacties Link kopieren
deborah:

ik dacht dat ik duidelijk was geweest, maar kennelijk niet. ik bedoel met mijn onderzoeksfase dat ik aan het kijken ben hoe ik ermee om moet gaan, als het daadwerkelijk aseksualiteit is. Ik hoef mij daar namelijk niet bij neer te leggen. ik ben met mijn partner al onder behandeling bij een seksuloog en zoals ik al eerder zei: daar gaan we dit bij aankaarten. Andere vormen van therapie zijn al geprobeerd en hebben niets uitgehaald,mogelijk vanwege het feit dat mijn man nu pas tot de ontdekking komt dat het mogelijk aseksualiteit is.



meldepel: je hebt me inderdaad helemaal goed begrepen



offtopic: meldepel, voor jou is het dus nu ziekenhuis platlopen. Ik hoop dat er snel verbetering in zijn situatie komt. speciaal voor jou een knuffel, want dit trekt een zware wissel op je, emotioneel gezien, als je je partner zo hulpeloos ziet liggen. *knuf*
Dankjewel meiroosje Jij ook sterkte natuurlijk, lijkt me ook helemaal niet makkelijk!
Alle reacties Link kopieren
Jeetje, heftig hoor Mel! Sterkte met alles, moet niet niks zijn om je vriend zo te zien. Hebben ze al enig idee wanneer ze de morfine kunnen gaan afbouwen?



Hier is deze week nogal wat gebeurd. Vriend heeft aangegeven dat hij twijfelt over de relatie. Hij weet niet of hij dit nog langer wil, met mij. Aan de liefde ligt het niet, we hebben het ontzettend goed samen, zitten heel erg op een lijn, kunnen lachen en huilen met elkaar. Maar hij ziet het niet zitten om nog jarenlang zo door te modderen wat betreft seks, hij vindt zichzelf te jong om in zo'n soort relatie te zitten. En ik snap hem volledig, maar god wat doet het pijn. Mijn vorige relatie was een stuk minder goed, maar is wel ook om deze reden beëindigd. Terwijl het met mijn huidige vriend op gebied van seks al heel veel beter gaat. Er is ruimte voor spontane seks, we proberen het regelmatig, ik verras hem zeer regelmatig met lingerie, een pijpbeurt, aanrakingen, massages, porno etc. Alleen echt seks, waarbij je met zijn tweeën helemaal in elkaar opgaat, ja dat wil gewoonweg niet zo vaak.

Ik vind het ontzettend moeilijk, want ik doe ongelofelijk mijn best. Daarnaast hebben we dus heel veel intimiteit, iets wat veel mensen hier juist zo missen, wat dat betreft vind ik dat ook heel moeilijk.



Ik weet gewoon even niet hoe ik me nu moet voelen en wat ik hier nog mee kan. Ik ben heel bang dat vriend binnenkort de knoop doorhakt.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb trouwens een nieuw account ;)
O, wat verschrikkelijk voor je rosaaaa. Je hebt alles gedaan wat erin zat, zeg maar. Rot zeg. Ikzelf zit nu ook met wat issues op het gebied van seksualiteit waar ik wel aan probeer te werken. Ik wou dat ik je de gouden tip kon geven, rosaaaa. Ik kan je nu alleen een onder de riem steken.
Alle reacties Link kopieren
Rosaaa, potverdorie zeg! Je trekt toch werkelijk alles uit de kast, wat verwacht jouw vriend nog meer van je?

Wat ongelooflijk kut!
...
Alle reacties Link kopieren
Ach Rosaaa, dit vind ik echt vreselijk om te horen. Dit begrijp ik totaal niet ( en ik denk jij ook niet) Kan het zijn dat er iets anders speelt en dat hij dit als excuus gebruikt? Want meid, met zoveel inzet als dat jij toont, vind ik dat hij zijn handjes mag dichtknijpen. Serieus! Als er iemand is die zich helemaal binnenstebuiten keert ben jij het wel. Echt super super erg dit. ik hoop en duim dat jullie er samen verder nog uitkomen.
Rosaaa wat ongelovelijk heftig. Troost jezelf met de gedachte dat jullie gewoon niet zo goed bij elkaar passen op seksueel vlak. Of hij daar wel/niet mee kan leven dat is zijn keuze, ik hoop natuurlijk voor jou dat hij inziet dat jij je best doet en dat dat voldoende is en dat jullie gelukkig worden samen. Maar mocht hij toch besluiten dat hij niet verder wil, dan hoop ik dat je iemand vindt die beter bij jouw wensen en verlangens past.



Vervelend zeg dat hij je nu met twijfels laat zitten.
Met mijn vriend gaat het plots naar omstandigheden heel goed. Hij mag waarschijnlijk zelfs dit weekend naar huis!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven