Gezondheid alle pijlers

Hier praten we (oa) over leven met pijn

12-01-2016 15:19 3009 berichten
Alle reacties Link kopieren
Na ruim 3000 berichten is het weer tijd voor een nieuw topic.



Een (redelijk) vast groepje forummers, dat pijn heeft door verschillende oorzaken, praat hier al enige tijd met elkaar over het wel en wee van dit leven. Maar ook over andere dingen: wat we zoal doen, ons gezin en werk.



Nieuwelingen komen regelmatig aanwaaien en zijn altijd welkom. Om mee te praten of voor vragen/opmerkingen. Sleutelwoorden zijn "niets moet" en "respect naar elkaar toe"



Hier is de link naar ons vorige topic, waarin ook weer een link staat naar het vorige topic waarin ook weer een link staat, geloof ik.
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Confronterend dan he Suzy, foto's..

Toch eerst eens naar je voeding kijken als bewegen lastig is?
Alle reacties Link kopieren
Is het ook hormonaal, Suzy, gezien je operatie?



Ik merk bij mezelf dat wel of neit bewegen een behoorlijke invloed heeft. En wel of niet wijn+suiker, trouwens, waarin ik me gisteren weer eens heb laten gaan (verjaardag) Vannacht weer jeuk. Het is nu ineens weer lastiger om geen alcohol te drinken, zo raar. 2 maanden met gemak volgehouden, in de zomer ook nog, en nu lukt het me amper.



Afijn

Het belooft weer een mooie dag te worden.
Later is nu
quote:ambra schreef op 02 oktober 2016 @ 22:40:

[...]





Mwah..

het niet hebben van de werk rolstoel nekte me deze twee weken aardig.

Ik heb gewoon echt heel veel last van mijn ribben. Lig meer, doe minder.



Ben na de dansles aan het zoeken geweest naar corsetten .

Nou.. die had ik dus moeten hebben voor mijn burlesque dansles zeg.

Dacht dat er vooral oma-corsetten voorbij zouden komen maar nee zeg.

Mijn zoekgeschiedenis ziet er ineens een stuk minder braaf uit... maar of het nou is wat ik nodig heb?

Nou, morgen maar weer verder..Ambra, kun je niet thuis de werkplanningen maken zolang de nieuwe rolstoel er nog niet is?
Alle reacties Link kopieren
quote:cesium24 schreef op 02 oktober 2016 @ 21:14:

Welkom LtDax! Ik heb vandaag ook het winterdekbed van zolder gehaald, vind het echt al frisjes.



Dames, volgens mij willen jullie allemaal teveel, alleen zien jullie het alleen bij een ander.





Ik doe écht niet teveel hoor... kan het mákkelijk aan allemaal.
Later is nu
Nou dan ben ik gerustgesteld Dreamer, begon me toch een beetje zorgen te maken......



Hier kunnen we het allemaal niet meer aan en ik heb een tuinbedrijf ingeschakeld. Je moet het ijzer smeden als het heet is en man kan nou echt niet meer zeggen dat hij het wel even zelf doet.

Vandaag gaan er een eik, een wilg en een meidoorn uit, allemaal 15 tot 20 meter hoog. En de beukenhaag wordt flink teruggesnoeid. Een hels kabaal maar wat ben ik er blij mee!
Alle reacties Link kopieren
Oh, dat is ook gelijk wel heel veel, qua boom. Wat zal dat een licht opleveren!
Later is nu
Licht was niet het probleem, ons perceel is 600m2. Ik was bang dat bij een flinke storm bomen zouden omvallen. We hebben er nog genoeg over.
Alle reacties Link kopieren
quote:cesium24 schreef op 03 oktober 2016 @ 08:47:

[...]





Ambra, kun je niet thuis de werkplanningen maken zolang de nieuwe rolstoel er nog niet is?



Ben net (wakker) gebeld door het rolstoelbedrijf. Ze hebben nog een kantelrolstoel "gevonden" in de opslag. Die brengen ze naar mijn werk, ws samen met mijn eigen stoel die dan ook weer klaar is. Dus er staaf genoeg vervoer denk ik, als ik woensdag weer ga werken.

Baal alleen stiekem een beetje dat ik mogelijk dus geen nieuwe krijg maar een tweedehandse. Als die stoel die ze nu "gevonden" hebben (vorige week was er nog niks) aan de eisen voldoet moet ik die accepteren. Evt passen ze die dan nog wat verder aan. Ik snap het wel hoor dat ze eerst moeten opmaken wat ze hebben maar had een nieuwe wel heel fijn gevonden.

Nou ja we zien wel.. Ik draai me nog even om, lig nog erg lekker..
Alle reacties Link kopieren
En Cesium, wat een lap grond! Jij wilde die bomen er al langer uit hebben lees ik tussen de regels door?
Alle reacties Link kopieren
Mwah , het veel doen bij mij is alleen bij vlagen. De laatste drie dagen zijn bij mij vrij tam. Drie inclusief vandaag dus.

Zou eigenlijk véél meer moeten doen maar voel me zó moe. Gisteren zelfs op de bank in slaap gevallen op klaarlichte dag.



Cesium, dat zal een zorg minder zijn als de bomen weg zijn voor de herfststormen. Sterkte met de herrie vandaag!



Ambra, dat zal balen zijn zeg als je nieuwe rolstoel niet door gaat.
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!
Alle reacties Link kopieren
Dan was je dus toch moe, Lientje, als je zomaar in slaap valt. Lekker kan dat zijn, toch?



Wat een lap grond, Cesium! Lijkt me heerlijk, als ik het niet zelf hoef te onderhouden



Ooh.. hopen dat je rolstoel wel doorgaat, Ambra, dat dit slechts een tussenoplossing is.



Ik wil zó graag naar huis en weer naar bed. Gaat 'm niet worden, natuurlijk.
Later is nu
Zou wel jammer zijn Ambra als er geen nieuwe rolstoel komt, snap wel dat UWV dat duur vindt.



Onze tuin staat na 25 jaar groeien veel te vol, naar mijn idee dan. En de wilg had vorig jaar in een storm al takken verloren, ik wil daar geen stress meer over.



Lientje, accepteren dat het nu even wat minder gaat, je lichaam vraagt rust. Als je dat niet geeft maak je het alleen erger voor jezelf.
Ohoh wat een herkenbare situaties. Altijd maar door kachelen en ondertussen denken 'Nee joh ik heb nog geen ene reet gedaan!' Terwijl vriend dan alweer met opgetrokken wenkbrauw naar mij staat te kijken en alles opnoemt wat ik wel heb gedaan. Oeps. Gisteren eindelijk weer een goede dag dus natuurlijk veel te hard door gegaan. Uiteindelijk al rond avondeten maar in bed gaan liggen, lekker beetje netflixen en katje knuffelen. 'S avonds nog even in bad geweest en vandaag alweer wat beter.



Jullie posten trouwens zoveel dat ik het allemaal niet bij kan houden. Sorry daarvoor.
Alle reacties Link kopieren
Bosbessen, het is niet de bedoeling dat je je schuldig gaat voelen als je het hier niet bij kan houden he. Dat zou contraproductief werken, natuurlijk Juist het niet-moeten werkt. We zijn geen to-do dingetje op de lijst



Stom he, dat je er vaak te laat achterkomt, dat je eigenlijk teveel deed.

Ik ben zaterdag aan het 'rondrennen' geweest. Lekker snert gemaakt, dat was natuurlijk wel fijn. En nog lasagne, want man en zoon lusten geen snert en mijn ouders kwamen, die lusten beide

Afijn, daarnaast nog vanalles gedaan, de normale dingen als was ophangen, was in de machine, wasvouwen. Met dochter naar de winkels gewandeld (zij zit tegenwoordig dan standaard in de rolstoel) Man ging wel boodschappen doen, maar sommige dingen koop ik liever zelf, zoals dus de snert-ingrediënten.



Afijn

Gisteren erg rustig gedaan
Later is nu
Ik heb echt een beroerde week gehad maar volgehouden want ik moest vandaag naar de psychiater. Nou schiet mij maar lek.



In februari begonnen met de quatipine en doorverwezen. Rond juni/juli weer extra wachttijd en extra medicijnen, oxazepam. Nu in oktober eindelijk een psychiater gezien, maar voor therapie moet ik nog 3 maanden wachten. Maar ik heb er nu ook nog fluoxetine bij gekregen.



Dus ik heb nu antipsychotica, antidepressiva en paniekremmers. Het word me zelfs aan geraden om niet meer op de fiets te stappen. En na een jaar mag ik hopen op mijn eerste echte hulpgesprek.



Heb in uberhaupt nog "bestaansrecht" in deze maatschappij?
YellowLemon, de hulpverlening is echt beroerd. Dan klamp je je vast aan het feit dat je bij een psychiater terecht kunt na maanden wachten en dan dit. Echt vreselijk voor je!
Weet ik ook wel Dreamer, maar toch knaagt het een beetje als ik elke keer zie dat er nieuwe berichten zijn. Stom he? Hopelijk voel je je vandaag wat beter na al het druk doen en rustig aan doen!



Wow YL dat is zacht uitgedrukt gewoon klote! En nu? Kan er nergens iemand wat harder voor je rennen zodat je wel wat eerder terecht kan? Dit is echt belachelijk.
quote:Bosbessen schreef op 03 oktober 2016 @ 12:54:

Weet ik ook wel Dreamer, maar toch knaagt het een beetje als ik elke keer zie dat er nieuwe berichten zijn. Stom he? Hopelijk voel je je vandaag wat beter na al het druk doen en rustig aan doen!



Wow YL dat is zacht uitgedrukt gewoon klote! En nu? Kan er nergens iemand wat harder voor je rennen zodat je wel wat eerder terecht kan? Dit is echt belachelijk.Ze wijzen allemaal naar elkaar, en uiteindelijk kom je dan bij je zorgverzekeraar uit. Want die betalen, dus die zijn "baas". Die van mij (FBTO) zegt doodleuk "wij doen alleen maar aan zorgbemiddeling voor fysieke klachten. Het psychisch gebied is te complex voor ons". En dan sta je voor een dichte deur. De mensen als ik, die er echt last van hebben komen niet eens meer met zichzelf klaar, laat staan dat het me lukt om vervolgstappen te gaan onderzoeken. En de rest van het land discussieert liever over zwarte pieten dus de zorgverzekeraar speelt gewoon z'n geldverdien spelletje verder.
Alle reacties Link kopieren
Kun je hier ook mee terug naar je huisarts, Yellow? Want die is in eerste instantie degene die voor jou aan de bel moet trekken. Of een wijkinstantie. In mijn stad heb je in elke wijk een 'wij' bureau, die je helpt door bomen weer een bos te zien.
Later is nu
quote:Dreamer schreef op 03 oktober 2016 @ 13:13:

Kun je hier ook mee terug naar je huisarts, Yellow? Want die is in eerste instantie degene die voor jou aan de bel moet trekken. Of een wijkinstantie. In mijn stad heb je in elke wijk een 'wij' bureau, die je helpt door bomen weer een bos te zien.



Dat "heb" ik al. Maar die mensen doen niet meer dan je leren op de automatische piloot door te gaan, simpelweg omdat ze niet meer kunnen dan dat.



Dus die komen dan langs. Ze vragen hoe het gaat. En alles waar je mee komt daar krijg je als antwoord op "dit is wel heel complex. Die laatjes kun je beter dicht houden tot je therapie krijgt want hier hebben wij niet voldoende kennis voor. Dus, wat was je vandaag van plan te doen?".



En dan hou je je mond weer dicht en doe je keurig netjes wat die "opvangende" partij je "leert". Je eet 3x per dag, doet je klusjes, sluit de pijn op. Maar de pijn stuitert toch in een doosje op en neer, en dat doosje scheurt weer, steeds verder. En dan lijkt het dus even een korte periode alsof het "weer beter gaat", maar die pijn gaat alleen maar harder stampen schoppen schreeuwen. Tot je niks anders doet dan de hele dag op de deksel van dat doosje springen. Want de echte dokters hebben geen tijd.
Alle reacties Link kopieren
Ik bedoel meer dat zij wat actie ondernemen, zodat je therapie eerder begint. Ik weet wel dat mijn huisarts indertijd bij mij dochter echt aan wat touwtjes heeft getrokken, om haar ertussen te krijgen. Nu was haar probleem ook acuut, maar dat wordt jouw probleem inmiddels ook.
Later is nu
quote:Dreamer schreef op 03 oktober 2016 @ 13:22:

Ik bedoel meer dat zij wat actie ondernemen, zodat je therapie eerder begint. Ik weet wel dat mijn huisarts indertijd bij mij dochter echt aan wat touwtjes heeft getrokken, om haar ertussen te krijgen. Nu was haar probleem ook acuut, maar dat wordt jouw probleem inmiddels ook.



Was jouw dochter toevallig nog minderjarig toen? En ging dat om gespecialiseerde tweedelijns GGZ hulpverlening?



Ik heb echt alles afgebeld/gecommuniceerd uitgehoord uitgelegd in deze volgorde: huisarts 1, de zorgverzekeraar, instelling 1, de eerste hulp, het IBT aan huis, huisarts 2, instelling 2, de PIT nu ipv het IBT want die krijgen maar 6 weken vergoed van de zorgverzekeraar, en weer instelling 2. 6 weken lang is me door het IBT beloofd dat dit niet zou gebeuren, dat als hun klaar waren alles eindelijk wel goed zou lopen want daar zijn ze speciaal voor in het leven geroepen. Tot dus na 6 weken +1 dag bleek dat mijn dossier weer dicht was, want de eerste 6 weken waren voorbij dus nu MOEST de GGZ het oppakken. Maar de GGZ zegt gewoon doodleuk, nee wachttijden, en het IBT zegt weer "ja nee sorry wij hebben je overgedragen". En dan zou ik weer naar de huisarts kunnen gaan, maar de GGZ heeft door geldgebrek toch overal lak aan en blijft zeggen "wachttijden". Al gaat het nu bij de GGZ wel "weer" in het teamoverleg besproken worden(maar die hoor ik bijna iedere keer). Ik denk dat als ze bij m'n controle gesprek over m'n medicatie ze nog geen concrete afspraak voor me hebben ik daar gewoon blijf zitten en niet meer wegga. Dan laten ze me maar afvoeren.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat het laatste nog zomaar zou kunnen werken Yellow.

Als ze echt met hun neus op de feiten gedrukt worden gaan ze misschien eens wat doen.

Lijkt me overigens ook dat hoewel ik geen verstand van medicijnen heb, ze je wel erg " voldouwen " met van alles en nogwat.

En die wachtlijsten zijn gewoon waardeloos....
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!
Alle reacties Link kopieren
Mijn dochter was inderdaad nog minderjarig én ze sneed zichzelf. Zolang ze nog niet bij de ggz terecht kon, heeft de huisarts haar wekelijks gesproken. Overigens heeft mijn dochter, tot verbazing van velen, nooit echt medicatie voorgeschreven gekregen, alleen als wij heel hard zeurden af en toe wat slaapmiddelen. Nu hebben we wéér aan de bel getrokken en is er volgende week maar weer eens een gesprek.
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Het is wat met die ggz... rotwachttijden ook. En je kan dan ook niet meer zomaar in een andere gemeente gaan shoppen. Alle jgz instellingen hebben hier ook wachttijden van hier tot Tokyo. Dochter van een vriend blijkt een eetstoornis te hebben, kwam in eind juni aan het licht en nou kunnen ze pas komende week terecht voor een intake...



Hier vandaag naar de fysio geweest. Mijn kuitspieren zijn zo ontzettend stijf momenteel. En ze bracht de heugelijke mededeling dat ik waarschijnlijk steunzolen moet. Joepie... nu zoveel mogelijk rekken en s avonds koelen tot de ontsteking weg is en voorlopig niet hardlopen. Volleybal mag gelukkig wel omdat ik daar alleen later pijn van heb. Maar pfew het was dat ik lag op die bank anders ging ik van mijn graat zo pijn deed het. Donderdag weer heen en dan bereid ik me maar vast voor op veel pijn.
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven