Gezondheid alle pijlers

Hoe voelt nierbekkenontsteking?

24-10-2014 18:22 63 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Sinds maandag last van een blaasontsteking, tijdje terug ook gehad en hoefde geen AB want het ging weg met veel plassen en drinken. Nu dus weer sinds maandag braaf drinken en plassen en het is bijna weg. Maar nu heb ik sinds een uur of 4 een naar gevoel in mijn zij die uitstraalt naar rug en buik. Sinds een uur is het veel erger en twijfel ik of het niet misschien een nierbekkenontsteking is? Geen idee of dit het is want ik heb het nooit eerder gehad. En zo ja, ik ben niet aan het doodgaan (nog), kan dit wachten tot maandag of moet ik als het vandaag niet afneemt de huisartsenpost even bellen?
Alle reacties Link kopieren
quote:juf_deetje schreef op 25 oktober 2014 @ 12:01:

Ik moet als de ab uit mijn lichaam is weer urine inleveren voor een kweek om te kijken of de ontsteking weg is. En dan ga ik idd met de huisarts praten wat ik kan doen om een nieuwe uitbraak te voorkomen. Dit was de tweede keer in 2 jaar dat ik min vakantie hiervoor moest afbreken en ik heb 3x in het ziekenhuis gelegen (hoewel ze niet echt konden ontdekken toen waar de infectie vandaan kwam).

Geen zin meer en zeker niet in permanente schade.

Ik ga eens vragen naar die thuistesten, bedankt simone789



pff heftig hoor, zonde van je vakantie! en in buitenland medische hulp zoeken kan ook lastig zijn....



aangezien je al meerdere nb ontstekingen heb gehad, zo ik op safe spelen.



huisarts volstaat absoluut niet in zo'n geval.



alleen voor een doorverwijzing naar een specialist in - het liefst een academisch - ziekenhuis.



en check de specialist in kwestie via google. ik ken helaas meer dan 5 gevallen van mensen, onder meer met nierbekkenontsteking, die niet goed zijn behandeld, met zeer ernstige gevolgen van dien.
Alle reacties Link kopieren
Sterkte!



Nierbekkenontsteking is vreselijk. Ik heb het nu twee keer gehad, eerste keer een week in het ziekenhuis gelegen (omdat mijn huisarts twee dagen bleef volhouden dat ik een spastische darm had, pas toen ik 40,7 graden koorts had stuurde hij me door). Sindsdien gelukkig op mijn hoede dus kon ik het de tweede keer direct herkennen en was het met antibiotica snel over. Wat een kwelling, ik ben nog maanden na die ziekenhuisopname bij elk pijntje panisch geweest dat ik het weer zou krijgen.
Alle reacties Link kopieren
Nou, gaat al een stuk beter, buikpijn is weg. Alleen nog het idee dat ik toch nog een blaasontsteking heb.. Straks even bellen voor de kweek van vrijdag.
Alle reacties Link kopieren
quote:Koettie schreef op 28 oktober 2014 @ 14:14:

Nou, gaat al een stuk beter, buikpijn is weg. Alleen nog het idee dat ik toch nog een blaasontsteking heb.. Straks even bellen voor de kweek van vrijdag.



heb je nog klachten dan?



en hoe was je uitslag?



heb zelf nu veel info over voeding, vochtinname en homeopathische middelen bij elkaar gesprokkeld. drink inmiddels veel karnemelk
Ik heb zowel een nierbekkenontsteking gehad als galstenen.



Beide echt enorme pijn. Bij de nierbekkenontsteking ben ik letterlijk kruipend naar de logeerkamer gegaan omdat, ow en ik ben er tot de dag van vandaag blij om, mijn tante daar lag omdat ze me niet alleen durfde te laten. Blijkbaar hadden mijn tantes al door dat dit eraan zat te komen. Zodra ik aanklopte (kon de deur ook echt niet open krijgen) en ze me zag liggen zei ze: "dat dacht ik al, nierbekkenontstekking". Met de taxi naar de HAP en AB gekregen. Duurde 2 dagen voordat ik weer kon ademhalen zonder pijn.



Bij de galstenen dacht ik eerst dat ik een hartaanval kreeg. Dat is ook echt wat ik doorgaf aan de dokter. Gelukkig was mijn vriend er, uiteraard was het midden in de nacht dan gebeuren dit soort dingen altijd. Hij heeft me gereden naar de HAP anders had ik een ambulance gebeld als ik alleen was geweest.

Spuit gekregen met pijnmedicatie en dat hielp. Eerst dachten ze dat het nierstenen waren die ik uit kon plassen. Na een aantal aanvallen nader onderzoek gedaan en toen bleken het galstenen te zijn en is mijn galblaas eruit gehaald.



TO, blij dat het beter met je gaat!
Alle reacties Link kopieren
Had Simone maar inmiddels alles weg. Wel, denk door de AB, goede darmkrampen gehad. Maar vanmorgen laatste pil genomen dus hopelijk nu weer alles oke. Uitslag van kweek was prima, had de goede AB meegekregen.
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Dit is de eerste keer dat ik reageer, maar omdat ik zelf al veertien (!) keer nierbekkenontsteking heb gehad en er steeds zieker van word, ben ik benieuwd naar jullie ervaringen.



Het is ongeveer 3 jaar geleden begonnen met bloed plassen, al een tijdje niet fit en pijn in rug en zij. Geen typische blaasontstekingsklachten! Ik heb nog Nooit pijn bij het plassen gehad, geen 'gespannen of pijnlijke blaas', loze aandrang of vaak moeten plassen. (ja ik moet wel regelmatig plassen maar ik drink bijna 3 liter per dag haha). Dat bloed plassen was de aanleiding om naar de dokter te gaan en die vroeg of ik koorts had. Had ik niet gemeten, in dat consult werd 39,7 gemeten. Ik voelde me niet fit maar een koortsig gevoel had ik zeker niet! Ik kreeg een nitrofurantoine kuur. Na die eerste keer 'bloed plassen' heb ik herhaaldelijk klachten gehad van niet fit zijn en lage rug en zijpijn. Steeds urine ingeleverd en er was de ene keer wel, de andere keer niets te vinden. Toen ik 7 nitrofurantoine kuren verder was en de

klachten voor de 8e keer terugkwamen, ben ik mijn temperatuur bij gaan houden op dagen dat ik me niet fit voelde. Wat bleek: pieken en dalen! Van tegen de 40 graden en een uur later weer 'netjes' 37,2. Maar geen extreem ziek gevoel op die dagen. Wel toename als ik er te lang mee door bleef lopen en steeds minder slapen door de pijn 's nachts. Ik kreeg nog steeds nitrofurantoine. Ik heb toen aangegeven dat ik eens wat aanvullend onderzoek wilde en werd doorgestuurd naar de uroloog. Bloedonderzoek, urine op kweek, buikfoto, echo van de nieren, 24-uurs urine opvangen om te zien hoeveel ik plas, plasonderzoek en echo voor en na het plassen. Hier kwam niets uit. 2 nierbekkenontstekingen geleden kwam ik met koorts op het spreekuur. Werd dus daar gemeten. Toen kreeg ik ineens ciprofloxacine en werd het ook bestempeld als nierbekkenontsteking. Keer daarna ook die kuur gekregen. En nu zit ik al vanaf december in de lappenmand. Steeds urine ingeleverd maar was niets te vinden. Tot begin febr kreeg ik weer ciprofloxacine voor een week. Sloeg niet aan, steeds zieker. Nu amox/clav voor 3 weken. Pijn neemt toe en was eerst alleen aanwezig in zij en rug, maar gaat ook door naar voren en aan de andere zij ook klachten. Geen koorts wel verhoging wisselend over de dag. Weet niet goed wat te doen want huisarts wil kuur afwachten en als de klachten dan niet weg zijn, overleggen met uroloog over half jaar nitrofurantoine. Maar ik lees hier verhalen over zeer acute klachten en ziekenhuisopnames tot aan nierschade aan toe. Ik heb wel nierbekkenontsteking maar niet het klassieke beeld en mijn lichaam geeft niet voldoende alarmsignalen. Hebben meer mensen hier ervaring mee?
Alle reacties Link kopieren
Ik niet, maar ik weet wel dat het geen zin heeft om nitrofurantoïne te geven bij een nierbekkenontsteking. Verbazingwekkend dat je 7 kuren hebt gehad. Sterkte in ieder geval, ik hoop dat de uroloog je verder kan helpen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb 3 kuren ciprofloxacine gehad, de laatste kuur was een week geleden, nu heb ik hem weer te pakken.. ik heb dezelfde klachten als jij, maandag ga ik weer naar de huisarts
Alle reacties Link kopieren
quote:Suze02 schreef op 24 oktober 2014 @ 23:19:

Die koude rillingen: wat een ellende...

Ik ben serieus nog nooit zo ziek geweest als toen. In bed liggen klappertanden en je beroerd voelen. Ja, wat is dat naar hè? Sterkte To!
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
Alle reacties Link kopieren
Heb je nu ook klachten en ben je ziek?



Dan zou ik nu lekker naar de ha post gaan, het hele verhaal vertellen. Want een nierbekkenontstekings zeker niet zonder gevaar.
Alle reacties Link kopieren
quote:Magdalan schreef op 24 oktober 2014 @ 21:27:

Nou dat is dan weer een geluk bij een ongeluk Koettie, wel jammer van je vrije weekend.



Grappig om te lezen dat het bij veel mensen zo verschillend is. Ikzelf had geen blaasontsteking vooraf gehad en geen koorts, alleen enorm irritante rugpijn die steeds erger werd en niet weg ging. Nu ben ik geen onbekende met rugpijn, dus ik dacht dat ik weer eens een spierknoop in mijn rug had.

De huisarts stond er van te kijken dat ik nog rechtop stond zeg maar.



Hoe lang heb je die rugpijn gehad voordat je naar de dokter ging?



Afgelopen maandag had ik opeens eenmalig donkere urine, en later kreeg ik enorme last van mijn onderrug. Maar ik heb een bijbaantje waar ik de hele dag moet staan, dus ik was het wel gewend. Een dag later kreeg ik een branderige aandrang, en 's avonds werd de rugpijn erger. Donderdag ochtendurine ingeleverd... helemaal niets te zien. Inmiddels is het zondag en de rugpijn blijft. De branderige aandrang ook. Maar het is allemaal niet heel heftig. Als in, ik kan er mee leven maar ik kan het niet echt negeren, het is wel constant aanwezig. Weet niet zo goed wat te doen nu, want ik heb verder ook geen koorts, wel veel misselijk. (Overigens heb ik die donkere urine niet meer gehad)
Alle reacties Link kopieren
Ik heb weer een nbo te pakken. Heb in het afgelopen jaar elke test gehad die mogelijk was. Ct, mri, noem maar op. En ze blijven twijfelen of het wel nbo is. De enige die daar an overtuigd zijn zijn de huiarts en ikzelf. Koorts met vlagen, pijn met vlagen, misselijk, veel plassen. Morgen weer urine en bloedtesten. Kan niet slapen van de pijn, vind geen houding. Volgens mij ook geen samenhangend verhaal dit, sorry.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven