Spreidbroekje

26-04-2017 15:29 52 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allen,



Mijn zoontje van 4 maanden (19 weken) krijgt een spreidbroekje. Bij toeval ontdekt, een afwijking aan 1 heupje, niet ernstig maar wel voldoende afwijking om er wat aan te moeten doen. Ik baalde er van, want niemand die er ooit iets van gezegd of gezien heeft. Maar goed, het is zoals het is. Komende vrijdag moet ik naar degene die het gaat aanmeten en ik ben graag goed voorbereid. Er zullen hier vast ouders zijn met ervaring! Hij krijgt waarschijnlijk de pavlik, maar omdat hij al vrij groot en sterk is kan het ook een campspreider worden.



Hij slaapt (heel goed) in de puckababy mini, een gewone slaapzak met armen vrij lukt nog niet omdat z'n armpjes te onrustig zijn. Dus hier het 1e probleem waar ik tegenaan loop, hoe doe ik dat straks met een spreidbroekje?

Ik heb een site gevonden die speciaal kleding etc maakt voor kinderen met spreidbroekjes, maar ik vind het best prijzig en veel lelijke dingen ;) wellicht zijn er tips op kleding gebied? Gaat een spreidbroekje over een broek heen of direct op de huid? Daar overheen dan ook nog een broekje? Ik heb veel joggingbroekjes van bijv hema, die zijn soepel...kan ik die blijven gebruiken?



Gezien zijn lengte past hij bijna niet meer in de kinderwagenbak, maar met opgetrokken beentjes nog wel. Dit zal dus straks ook niet meer lukken denk ik.

Kortom een hoop vragen....



Hebben jullie verder nog tips voor me? Of dingen waar ik rekening mee moet houden?
Alle reacties Link kopieren
quote:newspaper schreef op 02 mei 2017 @ 12:43:

Het spreidbroekje is wel de juiste en heeft de goede maar. Ik had nu een meneer, heel vriendelijk, hij heeft alles nagemeten en zelf het broekje gepast bij zoontje.

Punt is dat zoontje een krachtpatsertje is en zijn beentjes continu wil bewegen. Hij zorgt dus zelf voor druk in z'n knieholte. Volgens de orthopeed een kwestie van wennen en dat hij vervolgens zijn beentjes meer gaat ontspannen. Er kan een vinger tussen dus de maat is goed. Vanochtend heeft hij er 1.5 mee geslapen, hij is wat meer huilerig maar heb niet de indruk dat hij pijn heeft. We gaan het dus gewoon even de tijd geven!



Helaas is de kinderwagenbak en maxi cosi geen optie meer. Balen want hij sliep altijd zo lekker in de kinderwagen buiten. Maxi cosi ophogen ziet er niet veilig en comfortabel uit, ik ga nog de mutsy autostoel proberen, die schijnt breder en minder diep te zijn dan de maxi cosi.

Bij kleine stukjes in de auto mag de spreider uit, gelukkig komt deze week de aangepaste maxi cosi autostoel die ik gehuurd heb. Maar dan nog, wat een gedoe, ik moet onze oudste met de auto ophalen uit school halen en dan klikte ik altijd de maxicosi op het onderstel van de kinderwagen. Helaas lukt dat niet meer.



Wat is jullie ervaring met de draagzak? Ik had hem er straks met spreidbroek in, maar de zak geeft zelf al de juiste houding. Wellicht kan dat zonder spreidbroekje? Morgen belt de orthopeed uit het ziekenhuis me terug om dit te bespreken.



Fijn dat je nu een beter gevoel aan het bezoek hebt overgehouden. Ik hoop dat je zoontje snel went aan de spreidbroek. Wij hebben de spreidbroek ook in de auto omgehouden, zeker als je straks de aangepaste autostoel heeft. Anders ben je steeds bezig met af en aan doen, dat vonden we teveel gedoe.



Met een ergonomische draagzak zit je zoon inderdaad al in de kikker-houding, maar ook daarbij lijkt het me meer gedoe opleveren als je de spreidbroek af en aan wilt doen dan wanneer je de spreidbroek gewoon omhoudt. Als je zoontje merkt dat de spreidbroek regelmatig af gaat, duurt het misschien juist langer voordat hij er aan went.
Alle reacties Link kopieren
Fijm dat het water beter gaat en je een aardige instrumentenmaker hebt getroffen!

Ja een gedoe is het zeker, maar echt.. alles went!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven