Lijf & Lijn alle pijlers

Het roer moet om... -20 kg

23-05-2016 22:34 53 berichten
Alle reacties Link kopieren
Lieve allemaal,



Ik ben 24 en hopeloos wat betreft mijn eigen lichaam. Hoe vaak ik ook tegen mezelf zeg dat ik af moet vallen, het lukt me niet. In mijn hoofd zit het blijkbaar nogal ingewikkeld in elkaar. Dit keer wil ik toch echt het roer omgooien en ik dacht dat als ik het hier zou delen, het me dit keer misschien beter gaat lukken.



Ik wil in totaal ongeveer 20 kilo afvallen en ik wil beginnen met het drinken van shakes. Dit heb ik al eens eerder gedaan en hiermee boekte ik snel resultaat. Helaas ben ik daarna niet consequent gebleven door een gezonde levensstijl te volgen en zaten de kilo's er al snel weer aan. Toch ga ik het nogmaals proberen met de shakes. Daarnaast wil ik drie keer in de week gaan sporten.



Ik hoop dat er meer mensen zijn die met me mee af willen vallen. Daarnaast is het natuurlijk ook super fijn als we elkaar een beetje op kunnen peppen!



Morgen zal ik beginnen met de eerste dag shakes...



Liefs!
Alle reacties Link kopieren
Sorry als ik deze topic onderbreek maar ik wil ook gaan afvallen en gezonder gaan leven. Ik heb een proef gedaan met shakes maar vond het eerlijk gezegd ook erg duur.



Nu wil ik het zelf gaan aanpakken maar wat zijn nu goede ontbijt opties, als ik smoothies zelf maak en dan extra eiwitten erin doe bijvoorbeeld in een poedervariant. Is dit dan gezond en goed?



Mocht het niet handig zijn dan kan ik alsnog een nieuwe topic openen.
quote:mommy2014 schreef op 24 mei 2016 @ 01:44:

Sorry als ik deze topic onderbreek maar ik wil ook gaan afvallen en gezonder gaan leven. Ik heb een proef gedaan met shakes maar vond het eerlijk gezegd ook erg duur.



Nu wil ik het zelf gaan aanpakken maar wat zijn nu goede ontbijt opties, als ik smoothies zelf maak en dan extra eiwitten erin doe bijvoorbeeld in een poedervariant. Is dit dan gezond en goed?



Mocht het niet handig zijn dan kan ik alsnog een nieuwe topic openen.



Waarom??

Waarom kunstmatig dingen toevoegen waarvan je niet eens weet wat het in je lichaam doet?

Ga WeightWatchers doen of naar een diëtist. Echt.
quote:elfje26 schreef op 23 mei 2016 @ 23:39:

Tuurlijk kun jij dat zonder shakes!



Ga eens goed kijken naar wat je eet. Kook je veel zelf met verse producten? Of ben je meer van de pakjes, zakjes, potjes en blikjes? Als je antworrd op vraag twee ja is, dan moet je daar gaan beginnen.

Veel voor verpakt eten zit vol met suiker, zout en toevoegingen die je niet in je lijf zou moeten willen hebben. ( Ga ingredienten lezen!!) Dus maak iets leuks van koken, zoek lekkere en gezonde recepten op, die zijn er genoeg.



Maak het jezelf niet onnodig moeilijk door snaaiwerk in huis te halen, chips, koek, dropjes etc.



Probeer een snack te vinden waar je van kunt genieten, maar die ook gezond is. Bv zelfgemaakte guacemole/humous als dip voor je rauwkost (bv wortel, komkommer, cherry tomaatjes). Ongezouten noten.



Denk aan je drinken!! Gezond eten heeft weinig nut als je elke dag een fles cola weg klokt.

Drink je sap? Zorg dan dat het 100% sap is, en niet 10% sap en 90% suiker en water (denk dubbelfris &co)

Drink je koffie en thee? Zo ja, drink je dat met suiker? Hoeveel schepjes? Ga eens na, hoeveel scheppen suiker dat zijn op een dag.

Probeer een thee te vinden die je zonder suiker ook lekker vindt, of vervang de suiker door honig en houd het bij 1 of 2 kopjes per dag.



etc etc etc...Puur vruchtensap ís suiker.
Er wordt hier gezegd mager te eten, maar vergeet niet dat je wel vetten nodig hebt. In de vorm van olie, avocado, vette vis. Vergeet die niet :-). Ik ben nooit bezig geweest met afvallen maar ben nu helaas na mijn zwangerschap de kilo's nog niet kwijt en moet 13 kg afvallen. Ik merk nu dat wanneer ik lunch met een flinke hoeveelheid groenten met linzen/bonen/rijst, de kilo's beginnen te verdwijnen. En het is nog lekker ook. Ik ontbijt met griekse yoghurt en muesli, bakje fruit, en eet tussendoor amandelen/walnoten en rozijnen en dadels of ei of een halve avocado.



En: tuurlijk ben je het waard om gezond te zijn! Waarom denk je dat je dat niet bent?
Alle reacties Link kopieren
Goed dat je inziet dat je het echt wel waard bent!



Ik zou je echt willen adviseren eens met een diëtist te gaan praten of naar weightwatchers. Over die laatste hoor ik zoveel positieve verhalen en ik zie ook echt vaak resultaat. Je kunt naar bijeenkomsten gaan, alleen online of beide.



Vruchtensappen zitten ALTIJD boordevol suiker. Als ze vers zijn zitten er (meestal) ook nog vitamines bij. Probeer water, thee en zwarte koffie te drinken. Lust je geen zwarte koffie, doe er dan wat melk bij. Om de suiker af te keren: drink m twee weken zwart en doe er dan wat melk bij. Dan smaakt hij vaak al weer lekker.
Alle reacties Link kopieren
Mommy2014, een ontbijt met havermout is erg gezond: vult goed en weinig calorieën. Eet overdag tussendoor 1 stuk fruit en vul de rest aan met groente.
Alle reacties Link kopieren
quote:jules schreef op 24 mei 2016 @ 07:37:

Mommy2014, een ontbijt met havermout is erg gezond: vult goed en weinig calorieën. Eet overdag tussendoor 1 stuk fruit en vul de rest aan met groente.Dank je wel voor je reactie! Ga ik dat proberen, kan je dat ook mixen in een smoothie? Fruit en groente eet ik vrijwel iedere dag ????
Alle reacties Link kopieren
quote:SpringDing schreef op 24 mei 2016 @ 04:12:

[...]





Waarom??

Waarom kunstmatig dingen toevoegen waarvan je niet eens weet wat het in je lichaam doet?

Ga WeightWatchers doen of naar een diëtist. Echt.Omdat ik het liever zelf wil proberen aangezien ik al een keertje erin ben getrapt gezien de kosten. Maar met twee kleintjes wil ik een goed gezond maar gevuld ontbijtje als het lukt ????
quote:rosanna08 schreef op 23 mei 2016 @ 23:44:

[...]



het valt misschien onder de basisverzekering, maar valt ook onder eigen risico, dus als je dat nog niet hebt opgemaakt, betaal je het alsnog zelf



Klopt.

Zo kostte het mij dus 90 euro om 20 minuten met iemand te praten die met de schijf van 5 van het voedingscentrum begon te zwaaien.

quote:SpringDing schreef op 24 mei 2016 @ 04:13:

[...]





Puur vruchtensap ís suiker.



Dit. Dus ook smoothies mijden met fruit.

Gewoon heel fruit eten.
Mommy, je kan havermout mixen in een smoothie maar ik wil je aanraden gewoon een bakje havermout klaar te maken met fruit. Een amoothie drink je zo op terwijl je er anders tijd voor zal nemen en sneller verzadigd bent. Met andere woorden: met een smoothie krijg je vaak meer binnen dan je eigenlijk zoj eten!
En als je fruit perst gaan de vezels en enzymen kapot, die zorgen ervoor dat de suiker door je lichaam gezien worden als langzame koolhydraten. Zodat je aan fruit gaat klooien worden het snelle suikers en je lichaam gaat ze dan ook zo benaderen.



Als je het echt zelf wil doen, google dan op welke vetten je best kan eten en welke hoeveelheiden, vervang al je koolhydraten voor de langzame variant en beperk die ook gewoon. Veel groente, wat noten, wat fruit en als je wil wat vlees. Wat zuivel zonder toevoegingen. En laat alle sapjes en fris staan en ander meuk eten staan.

Wil je toch wat lekkers maak het dan gewoon zelf en zoek naar de betere alternatieven. Een havermoutappelcake met bijna geen suiker of gewoon geen suiker is ook heerlijk.



Koop lekkere thee zonder suikers. En heb je Pinterest daar kan je heel veel lekkere gezonde recepten vinden. Bijv koolhydraat arm.



Succes.
Alle reacties Link kopieren
Vaak is het gewoon een kwestie van wat minder eten en meer bewegen (indien mogelijk, lukt mij zelf momenteel niet vanwege reuma).

Hou je mond en de koelkast dicht dus.



Ben zelf door medicatie (prednison) veel aangekomen en nu toch aan het afvallen, jeej!

Hoe?

Ik eet door de week geen tussendoortjes meer, in het weekend let ik nog steeds wel op, maar gun ik mezelf iets meer.



Wat ik nu eet:

ontbijt bak havermout met vers fruit erdoor (frambozen, aardbeien, kiwi of banaan)

1 plak koek

2 sneeen brood

1 stuk fruit

Avondeten gewoon wat op het menu staat. Ik schep alleen iets minder op dan dat ik eerst deed.

Later op de avond nog een keertje een bakje yoghurt of kwark met wat fruit.



Drinken alleen water, thee en koffie (allemaal zonder suiker).



Ben nu ondanks de prednison al ruim 8 kilo afgevallen.

Denk dat het lichamelijk en medisch verantwoord gezien (volgens specialist) nog haalbaar is ongeveer 10 kilo af te vallen. En daar ga ik voor!
quote:Goede-Fee schreef op 23 mei 2016 @ 22:52:

Kan je niet beter een dietiste regelen? Je krijgt 3 uur vanuit de basisverzekering. Dat zijn wel een aantal afspraken en ik krijg het idee dat je geen idee hebt wat gezond is.Tip: hou alvast een eetdagboek bij, anders vragen ze je ws. toch bij de eerste afspraak om dat te doen!
Alle reacties Link kopieren
quote:mommy2014 schreef op 24 mei 2016 @ 09:53:

[...]





Dank je wel voor je reactie! Ga ik dat proberen, kan je dat ook mixen in een smoothie? Fruit en groente eet ik vrijwel iedere dag ????



Kan, maar ik zou het gewoon eten zoals het is. Wat ik bedoelde met de groente was om deze als tussendoortje te eten. Dat is gezond, vult goed, weinig calorien en geen insuline piek. Wortels, komkommer en paprika zijn heel goed om mee te beginnen. Fruit bevat nog steeds suiker en is daarom hoger in calorien.



Verder zou ik kiezen voor:

Ontbijt: havermout

Lunch: brood of salade

Diner: 1/2 bord groenten, 1/4 vis/vlees/anders en 1/4 koolhydraten. Deze laatste groep kun je soms best goed vervangen. Denk aan bloemkool als rijst, courgette als spaghetti. Google maar eens!
Alle reacties Link kopieren
quote:SpringDing schreef op 24 mei 2016 @ 13:14:

[...]





Tip: hou alvast een eetdagboek bij, anders vragen ze je ws. toch bij de eerste afspraak om dat te doen!Ik zou dat niet doen. Laat de behandelaar eerst uitleggen hoe ze dat moet doen. Bovendien verandert het gedrag door het bijhouden van een eetdagboek alleen al, dus laat nulmetingen gewoon over aan de professionals. Tenminste als ze echt hulp wil.
You know how I know? Because I reeaally think so!
quote:MrsStanleyWalker schreef op 24 mei 2016 @ 15:47:

[...]





Ik zou dat niet doen. Laat de behandelaar eerst uitleggen hoe ze dat moet doen. Bovendien verandert het gedrag door het bijhouden van een eetdagboek alleen al, dus laat nulmetingen gewoon over aan de professionals. Tenminste als ze echt hulp wil.



Hoezo zou het veranderen als je opschrijft wat je in je mond stopt? Omdat je dan schrikt en mindert? In dat geval is de diëtist niet eens nodig.

Hele volksstammen die in bv. Myfitnesspal bijhouden wat ze eten, het is geen hogere wiskunde ofzo.
Wat denk je dat het je nu wel gaat lukken na z'n periode van shakes? Blijkbaar zit er iets niet goed in je eetpatroon ga dat aanpakken en ga leren om een gezondere eetstijl te ontwikkelen.



Ik ben nu bezig met weight watchers om dit overzicht terug te krijgen en zo te leren wat gezonde keuzes zijn en wat niet. Ik voer alles in op de app en zie zo snel genoeg wat ik nog kan en mag eten hoeveel punten ik nog heb staan.

Je kan ook eens naar z'n cursus avond gaan de eerste keer is gratis dan kan je kijken of het iets voor je is.



Diëtiste is hier ook al genoemd als goeie optie.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb echt heel veel aan al jullie reacties! Ik zie nu in dat ik het ook zonder shakes kan. Ik denk dat ik me zo vasthield aan die shakes omdat ik weet dat het dan lekker snel gaat met afvallen. Maar ik kan beter langzaam afvallen dan snel want anders zitten de kilo's er zo weer aan.

Denk dat ik gewoon geen doelen moet stellen, maar blij moet zijn met elk resultaat dat ik boek.

Wat vinden jullie van een dieetboek zoals 'Bodieboost'? Of is eigenlijk elk dieetboek uit den boze..?
quote:Lalalau schreef op 24 mei 2016 @ 19:18:

Ik heb echt heel veel aan al jullie reacties! Ik zie nu in dat ik het ook zonder shakes kan. Ik denk dat ik me zo vasthield aan die shakes omdat ik weet dat het dan lekker snel gaat met afvallen. Maar ik kan beter langzaam afvallen dan snel want anders zitten de kilo's er zo weer aan.

Denk dat ik gewoon geen doelen moet stellen, maar blij moet zijn met elk resultaat dat ik boek.

Wat vinden jullie van een dieetboek zoals 'Bodieboost'? Of is eigenlijk elk dieetboek uit den boze..?



Op zich kan een dieetboek best een goede hulp zijn om te 'leren' eten. Maar met een boek a la Sonja Bakker om maar iets te noemen, ga je niet voor de rest van je leven verder kunnen. De eetlijstjes zouden je je neus uitkomen.

Dus om te beginnen, prima, maar probeer dan zo zelf te gaan variëren dat je het boek niet meer nodig hebt, zonder dat je gelijk weer terug bij af bent.
Alle reacties Link kopieren
quote:SpringDing schreef op 24 mei 2016 @ 04:13:

[...]





Puur vruchtensap ís suiker.



Ja, maar er is wel een verschil tussen natuurlijke suikers en geraffineerde suikers.

Als je sap wilt drinken, dan liever 100% natuurlijk, dan een 'light' variant met allemaal shit erin.

Daarbij moet je natuurlijk niet 10 glazen gaan drinken. Maar realistisch gezien denk ik dat to niet van haar huidige eet en drink patroon, in één keer naar hyper gezond gaat. Je kunt ook rustig beginnen, en een glas 100% sap is echt niet zo erg hoor. Ik moet ivm mijn werk al heel mijn carriere netjes op gewicht blijven. Ik eet al jaren gezond en bewust. Als ik in de vakantie al wat aankom is dat nooit vanwege een sapje.
quote:elfje26 schreef op 24 mei 2016 @ 19:58:

[...]





Ja, maar er is wel een verschil tussen natuurlijke suikers en geraffineerde suikers.

Als je sap wilt drinken, dan liever 100% natuurlijk, dan een 'light' variant met allemaal shit erin.



Qua calorieën maakt het geen reet uit.

Als je al niet makkelijk een gezonde eetstijl kunt vasthouden, zou ik niet gaan mieren om dit soort dingen. Hou het makkelijk, suiker is suiker, en beperk dat.



Een kennis van mij is (blijvend) enorm veel afgevallen door het vdhm-dieet: vreet de helft minder. (En dan heus niet met alles, maar grofweg).



Reactie op je edit; je zegt dat een 100% sapje niet zo erg is. En dat is het ook niet als je dat niet dagelijks doet. Waarom is dat niet-100% sapje dan wel zo erg?

De grote lijnen zijn toch veel belangrijker dan de details..
quote:Lalalau schreef op 24 mei 2016 @ 19:18:

Ik heb echt heel veel aan al jullie reacties! Ik zie nu in dat ik het ook zonder shakes kan. Ik denk dat ik me zo vasthield aan die shakes omdat ik weet dat het dan lekker snel gaat met afvallen. Maar ik kan beter langzaam afvallen dan snel want anders zitten de kilo's er zo weer aan.

Denk dat ik gewoon geen doelen moet stellen, maar blij moet zijn met elk resultaat dat ik boek.

Wat vinden jullie van een dieetboek zoals 'Bodieboost'? Of is eigenlijk elk dieetboek uit den boze..?Op zich kan het geen kwaad z`n boek ligt hier ook ergens en gaat over keuzes maken. Je kan daar ook een online training van doen dan krijg je dag menu`s misschien kan je dat helpen opstarten en zo inzicht krijgen in een goed dag menu.
Alle reacties Link kopieren
quote:SpringDing schreef op 24 mei 2016 @ 20:08:

[...]





Qua calorieën maakt het geen reet uit.

Als je al niet makkelijk een gezonde eetstijl kunt vasthouden, zou ik niet gaan mieren om dit soort dingen. Hou het makkelijk, suiker is suiker, en beperk dat.



Een kennis van mij is (blijvend) enorm veel afgevallen door het vdhm-dieet: vreet de helft minder. (En dan heus niet met alles, maar grofweg).



Reactie op je edit; je zegt dat een 100% sapje niet zo erg is. En dat is het ook niet als je dat niet dagelijks doet. Waarom is dat niet-100% sapje dan wel zo erg?

De grote lijnen zijn toch veel belangrijker dan de details..



Daar heb je een punt

Misschien omdat in het niet 100% sapje behalve suikers ook nog allemaal e nummers zitten enzo. Maar dat gaat inderdaad nog een graadje verder.
quote:elfje26 schreef op 24 mei 2016 @ 20:29:

[...]





Daar heb je een punt

Misschien omdat in het niet 100% sapje behalve suikers ook nog allemaal e nummers zitten enzo. Maar dat gaat inderdaad nog een graadje verder.Heb je ook gelijk in hoor. Vers is beter dan met toegevoegd spul, maar voor het afvallen zal het niet veel uitmaken denk ik.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven