liever geen seks dan met condoom

31-01-2016 14:11 195 berichten
nu al de vierde keer op rij tref ik een man die liever geen seks heeft dan met condoom. de eerste keer dacht ik pech te hebben, maar nu vraag ik mij af of dit een nieuwe trend aan het worden is?



samen in bed, helemaal in de mood... en op het moment dat ik zeg 'condoom?' dan is het klaar.

eerst dacht ik dat het misschien een manier was om mij te overtuigen het zonder condoom te doen, maar daar lijkt het niet op. de mannen in kwestie mokken niet, maar zijn heel nuchter dat ze het dan liever helemaal niet doen...



met twee mannen heb ik daarna nog regelmatig lepeltje-lepeltje samen geslapen, maar die maakten dan geen aanstalten tot seks meer, omdat ze zeiden mijn wens te respecteren..



ik snap hier niks van! zijn er anderen die dezelfde ervaring hebben?
Alle reacties Link kopieren
Goh, en dan zijn ze zeker wel verbaasd zijn als hun scharreltje zwanger wordt.



Gelukkig is TO een stuk verstandiger. Gewoon niet doen hoor, bij losse/prille contacten.
quote:Kwejeebo schreef op 23 maart 2016 @ 22:35:

[...]





Huh? Jij gaf toch zelf aan dat je het waarschijnlijk liever zonder doet voortaan en dat het zo'n gedoe is? Het makkelijkste is het dan om het daar voor de seks al over te hebben, zodat niemand teleurgesteld hoeft te worden. En die bedoel ik ook richting TO.Je schrijft toch echt zelf 'Haalt de spontaniteit er wel een beetje vanaf, maargoed dat zij dan maar zo.', wat echt geen enkele relatie heeft met welke post dan ook in het hele topic.
Alle reacties Link kopieren
quote:Amand schreef op 23 maart 2016 @ 22:38:

[...]



Je schrijft toch echt zelf 'Haalt de spontaniteit er wel een beetje vanaf, maargoed dat zij dan maar zo.', wat echt geen enkele relatie heeft met welke post dan ook in het hele topic.Daarbij doelde ik op het gesprek vooraf aan de seks, niet het condoomgebruik.
Alle reacties Link kopieren
Kwejeebo, als je voordat je begint met vrijen al weet hoe de ander over eea denkt kun je juist spontaan zijn.

Doordat ik bijvoorbeeld bepaalde fantasieën van haar weet kan ik daar (op mijn eigen manier!) op inspelen.
volg je verstand, gebruik je gevoel
quote:Kwejeebo schreef op 23 maart 2016 @ 22:40:

[...]





Daarbij doelde ik op het gesprek vooraf aan de seks, niet het condoomgebruik.Lost me. Maakt niet uit.
Alle reacties Link kopieren
quote:highlander schreef op 23 maart 2016 @ 22:43:

Kwejeebo, als je voordat je begint met vrijen al weet hoe de ander over eea denkt kun je juist spontaan zijn!

Doordat ik bijvoorbeeld bepaalde fantasieën van haar weet kan ik daar (op mijn eigen manier) op inspelen.Daar heb je een sterk punt!
Alle reacties Link kopieren
quote:Amand schreef op 23 maart 2016 @ 22:44:

[...]



Lost me. Maakt niet uit.Geeft niet Ik reageerde op de tekst van Highlander, "Van tevoren navraag doen over zijn standpunt gaat jou teleurstellingen besparen denk ik dus."
Alle reacties Link kopieren
quote:Kwejeebo schreef op 23 maart 2016 @ 22:46:

[...]





Geeft niet Ik reageerde op de tekst van Highlander, "Van tevoren navraag doen over zijn standpunt gaat jou teleurstellingen besparen denk ik dus."



Er gaat me hier een op: er zijn ook verschillen dus tussen mensen m/v in hoe belangrijk impulsief met iemand seks hebben voor iemand is en dat als spontaan wordt beschouwd.

Ik vond dat altijd zo overrated, net als de afkeer van agenda-seks (bewust tijd vrij voor maken, op afspraak dus), wegens dat dat niet spontaan zou zijn. Ik begin nu te snappen dat dat niet voor iedereen hetzelfde werkt.



Al zou ik iemand die ik net leer kennen mega-aantrekkelijk vinden en chemie, opwinding, geil enz mee voelen, dan hoef ik die gevoelens nog niet spontaan direct (dezelfde avond) ook te volgen.

Oa omdat ik bepaalde voorkeuren heb die een heleboel mensen niet hebben, pols ik wel degelijk diens (globale) standpunten qua hoe diegene in seks staat (of staat tegenover de mijne, wat ik opwindende seks vind).

Niet dat je daar teleurstellingen mee kunt voorkomen, wel om de kans te vergroten dat het op dat vlak redelijk gelijkgestemd is.

Dat het dan niet spontaan meer zou zijn maakt het voor mij iig niet minder spannend, integendeel, het zorgt ook voor verheugen en (langer) verlangen door ernaar uit te kunnen kijken (zoals minnaars kunnen uitkijken naar hun date en dat juist bij kan dragen aan de (extra?) opwinding).



Ik wil persoonlijk liever niet "proefondervindelijk" pas terplekke merken dat er heel verschillende verwachtingen zijn over en weer van seks, en ook niet van evt andere verschillen die helemaal niet blijken te matchen, zoals of iemand iha een ONS, of vaste (seks)partner zoekt, of eigenlijk hoopt op een liefdesrelatie, iig waar diegene en ikzelf iig voor open staan áls het idd matcht.

Ben met Highlander eens dat als je dat globaal van elkaar weet, en min of meer overeen lijkt te komen, dat juist ruimte geeft voor spontaniteit.



Daartegenover zijn er genoeg mensen die daar heel anders tegenaan kijken en voor wie seksuele aantrekkingskracht genoeg is om gewoon maar te kijken waar dat heen gaat. En of daar wel/niet meer gevoelens uit groeien, of ze elkaar daarna vaker willen zien, (en dan pas merken of diegene zo'n beetje dezelfde ideeen heeft over oa hoe vaak contact en afspreken, of er ook interesse is in de persoon buiten seks, of gaandeweg (in en buiten bed) alsnog afknappen of teleurgesteld raken of zelfs na een (paar) keer/ tijdje (pas) dealbreakers aan het licht komen, die je tevoren ook aan de weet had kunnen komen.



En het ene is niet beter dan het andere, het zijn verschillende "strategieen" om -afhankelijk wat je iha "zoekt" of wilt of voor open staat, en met deze specifiek wilt (uit)proberen- te kijken wat zich daaruit spontaan wel of niet ontwikkelt.

En dat dat nogal eens voor teleurstellingen zorgt blijkt oa uit allerlei (dating)topics hier waar het om welke reden dan ook op niks uitliep, onzekerheid doordat het minderde of helemaal niks meer hoorden, enz.



Oa hier zie je ook dat de een alleen seks wil vanuit verliefd willen zijn of (beginnende) verliefde gevoelens hebben voor diegene, de ander ook prima vindt als het bij louter lust blijft en geen verdere gevoelens ontstaan, of hoeveel ruimte iemand uberhaubt heeft voor een bepaald (vast) contact en vaker ontmoeten, hoeveel geduld in appen of volgende date, of diegene ook nog andere dingen samen wil doen of alleen nog thuisdates die vooral om seks gaan, terwijl de ander iets heel anders beoogde.



Een teleurstelling bij de 1 die al snel of gaandeweg meer gevoelens krijgt en de ander niet, of langer voor nodig heeft, is daar natuurlijk niet mee te ondervangen. Wat de een chemie noemt, vindt een ander misschien al snel verliefd/ potentiele relatiepartner en dan begint het gissen naar elkaars bedoelingen, het zelf invullen daarvan, en het (on)geduld om te willen weten welke kant het heen gaat ("duidelijkheid" willen), omdat (vaak vrouwen?) zsm willen weten of er een relatie in zit en anders geen "moeite" in willen steken (ook niet qua seks) of zich (achteraf) bekocht voelen als zij daar met heel andere intenties aan begonnen zijn (zich zelfs "gebruikt" voelen en alleen maar goed genoeg voor seks).



Dat is allemaal geen probleem als beiden er hetzelfde in staan: "we hebben spontaan seks omdat we ons geil/ tot elkaar aangetrokken voelen, allebei zin in hebben en we zien wel of dat zodanig klikt in bed dat het vraagt om meer/ vaker en wat daar verder uit komt" (en wel/niet met condoom en wat je verder normaal of prettig vindt, zoals wel/niet blijven slapen, ontbijten, daarna ook ff appen, bellen, initiatief nemen of afwachten, hoe vaak en hoeveel).

En wat als het niet direct vuurwerk is, omdat iemand bijv pas "los kan gaan" bij wat meer vertrouwdheid en op elkaar ingespeeld zijn?



Dat spontane kan voor heel wat aannames en (te?) snelle conclusies leiden. Ik vind het zelf wel fijn om tevoren al open te zijn over eea, dat je weet dat de ander ook vanalles bespreekbaar vindt (en bijv niet veel later met eea aan komt zetten of teleurgesteld in bent, terwijl er al allerlei gevoelens of verwachtingen zijn (bij 1 of allebei).



Het stikt van de topics van mensen die van elkaar houden en verschillen in lust (of behoeften en fantasieen die niet gedeeld worden) vroeg of laat opbreken, waaronder ook algemene verschillende ideeen over lust, zoals verschillen in verwachte frequentie, wel of niet "safe", testen, exclusief met deze ene persoon vanaf de eerste date of ook nog met anderen daten/seksen zolang het geen "relatie" heet, verschil in behoefte aan andere (seks)partners, trio's, parenclubs, swingen, biseksueel zijn, dominantie, monogamie, trouw zijn, open relatie, enz.



Ik ben iha een behoorlijk impulsief en spontaan type, maar in lust is dat voor mij ondergeschikt en wil ik -hoe aantrekkelijk ik iemand ook vind- toch eerst ff wat meer weten van diegene. Dan nog kan iemand zeggen wat je wilt horen (om je maar het bed in te lullen ) of zich tijdens een enkele date anders voordoen en is het altijd nog maar afwachten of het idd matcht (en blijft matchen) en wel/niet vanzelf ergens heen gaat of gelijk op gaat.

Misschien ook omdat een (naar mijn smaak) aantrekkelijk uiterlijk en beetje flirten of leuk gesprekje voor mij niet (genoeg) leidend zijn in seksuele aantrekking/ chemie voelen.

Andersom kan ik zeer opwindende seks hebben met iemand die verder niet past of geen relatie mee zou willen, maar bijv wel als vaste sekspartner. Eenmalige seks zegt mij te weinig.



Spontaan maar (helemaal) afwachten hoe het in bed klikt, trial and error, betekent bij mij dus meer kans op evt teleurstelling dan mensen zonder bijzondere smaken en voorkeuren, denk ik.



Dat (niet-spontane head over heels uit geilheid die mij al dan niet overvalt terplekke of daarin meteen meegaan) beperkt mij evengoed als bijv voor Amand het zijn "vijver" aantrekkelijke vrouwen beperkt is doordat hij het moet hebben van vrouwen die date 1 en daarna zonder condooms willen.

Het is iig lastiger "spontaan" te vinden als veel mensen er anders over denken, je kunt eea dan niet gewoon maar vanzelfsprekend aannemen en dan is de kans groot dat als je dat niet "checkt" je idd pas in bed achterkomt.

Of het nu alleen om een bedpartner gaat, ONS of vaste sekspartner of potentiele geliefde.



Ik vind seksueel globaal overeenkomen (zowel inhoudelijke match als algemene ideeen) júist te belangrijk om dat (helemaal) aan het toeval over te laten.

(pas bij "groen licht" kan ik dan spontaan mezelf zijn, als ik me geen zorgen maak of iemand iets wat ik spannend vind raar zal vinden of niks mee heeft en heel anders (had) verwacht).
Een open hart toont de weg naar een bezield leven..
quote:Suzy65 schreef op 24 maart 2016 @ 13:44:

[...]



Dat (niet-spontane head over heels uit geilheid die mij al dan niet overvalt terplekke of daarin meteen meegaan) beperkt mij evengoed als bijv voor Amand het zijn "vijver" aantrekkelijke vrouwen beperkt is doordat hij het moet hebben van vrouwen die date 1 en daarna zonder condooms willen.





Ik ben natuurlijk niet net gisteren pas onder een steen vandaan gekropen. Dus nee, natuurlijk ga ik niet nog vóór er iets gebeurd is al een statement maken dat ik seks met een condoom helemaal niks vind. Sterker nog, ik pak zélf ongevraagd een condoom en doe 'em om wanneer het zo ver komt dat er voor de eerste keer gesekst gaat worden.



Ik weet wel dat de 'relatie' geen lang leven beschoren zal zijn wanneer we het mét condoom moeten blijven doen. Praktisch gezien betekent dat dus dat ik niet (doelbewust) aan ONS's doe en daar valt prima mee te leven, want dat is sowieso toch al niet mijn ding.
Alle reacties Link kopieren
Waarom begin je pas over het condoom wanneer je al in bed ligt?

Wanneer je zelf ook geen condoom bij je hebt dan verwijt de pot toch de ketel dat hij zwart ziet.



Ik zou zo iemand niet bij mij laten slapen maar vriendelijk verzoeken om te vertrekken.

Je bent niet duidelijk genoeg.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Eerst lezen wat er staat, daarna pas reageren, viva-amber.
Alle reacties Link kopieren
8 hele pagina's? Te veel...
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
Ik ken er echt teveel die op zijn minst chlamydia hebben gehad. Ik niet, want ik neuk niet zonder condoom.

Ik ben dan ook nog zo'n psychopaat, die zonder knipperen meedeelt dat hij misschien wel veilig is, maar ik voor syfilis/gonorroe/herpes/hiv+ onder behandeling ben.

Moet je ze dan eens zien kijken. En nadat ik ben bijgekomen van het lachen, vertel ik ze dan fijntjes, dat al die meisjes/vrouwen waar ze hem onbeschermd in hebben gestoken. Nog veel meer onbeschermde seks hebben gehad. En die ook allemaal weer met tal van mensen onbeschermde seks hebben gehad.



Lekker rusteloze nachten geeft ze dat. En dat hebben ze ook wel verdiend.



En Amand, niet zo zeiken, een condoom gaat maar een kwartier mee, dus als je andere handelingen wilt gaan uitvoeren, trek je dat ding gewoon van je pik af. En ga je weer over op het neuken, schuif je er weer een nieuwe overheen.



Mijn ervaring is trouwens wel dat de mannen die het beste zijn in bed, er ook het beste in zijn om de gevolgen van hun handelingen te overzien, en om mijn en hun eigen welzijn denken. En er dus graag een rubbertje tussen schuiven. En niet lopen te zeiken over vermindering van gevoel. Dat zijn dan ook meestal viriele potente mannen, die echt geen last van zo'n rubbertje ondervinden.



Heb je er moeite mee, wordt het tijd om te stoppen met roken, drinken, blowen en meer te sporten. En beginnen met afrukken met condoom, Dat laatste scheelt nog een hoop rotzooi ook. Kun je ook niet in eigen ogen spuiten en daar chlamydia oplopen.
Alle reacties Link kopieren
Begrijpelijk. Als man kun je wel het hele assortiment uitproberen om te kijken of er wat bij zit wat wel oke is.



Vind het echt begrijpelijk hoor dat een man seks met condoom minder lekker vindt. Maar ja, ik vind het ook begrijpelijk dat ik een leven onder de hormonen met verhoogde kans op doodenge zaken zoals trombose ook minder lekker vind. Kiezen of kavelen hm?



Wij hebben alle drogisterijen uitgeprobeerd en ik alle apotheken. Hormonale anticonceptie zit er voor mij niet in. Inmiddels hebben we wel een condoom gevonden wat oke is. Het is je gezamenlijke verantwoordelijkheid om daar beiden naar te zoeken.
Ik hoef helemaal niets, zonachterdewolk. Dat scheelt. En wat jij vindt mag je houden.
quote:winterteen schreef op 25 maart 2016 @ 10:00:[/bWij hebben alle drogisterijen uitgeprobeerd en ik alle apotheken. Hormonale anticonceptie zit er voor mij niet in. Inmiddels hebben we wel een condoom gevonden wat oke is. Het is je gezamenlijke verantwoordelijkheid om daar beiden naar te zoeken.





Ja dat bedoelde ik dus ook. Volgens mij is er echt wel een condoom te vinden die wel okee is.



Ik vind zo'n rommelige vrijpartij trouwens helemaal niks, zoenen, pijpen, neuken, pijpen, ander standje. Pfff, dat doen ze in de porno maar hoor.



Ik vind die opbouw heerlijk, langzaam steeds geiler worden en dan als de grote belofte penetratie en klaarkomen. Heerlijk. Moet er niet aan denken dat hij er dan weer uit wil om weer wat anders te doen.



Maarja, ieder zijn favoriete manier.
Alle reacties Link kopieren
Wat jij rommelig vindt vindt een ander idd afwisseling.

Ik vind een opbouw ook lekker, maar dan anders

(en vaste volgorde of voorspel- De Daad dan weer al gauw standaard en voorspelbaar).
Een open hart toont de weg naar een bezield leven..
Alle reacties Link kopieren
-
moderatorviva wijzigde dit bericht op 26-03-2016 09:07
Reden: Verwijderd ivm hengelen
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
quote:NightSpore schreef op 26 maart 2016 @ 07:14:

Mhhhm...



Ik doe het ook liever zonder Condoom dan met hoor.. Maarja ik heb ook het liefst seks met iemand die maagd is of in ieder geval het misschien maar 1 of 2 keer heeft gedaan, aan gezien ik het dan het meest vertrouw ( Ik ben trouwens 18)



..............
Je beseft pas hoe fijn het is om te ademen als je neus verstopt zit.
quote:Suzy65 schreef op 25 maart 2016 @ 18:50:

Wat jij rommelig vindt vindt een ander idd afwisseling.

Ik vind een opbouw ook lekker, maar dan anders

(en vaste volgorde of voorspel- De Daad dan weer al gauw standaard en voorspelbaar).



Oh dat klopt, die opbouw mag iedere keer anders, graag ja!



Maar eenmaal penetreren, dan ook klaarkomen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven