Afstand doen van poes met gedragsprobleem

23-01-2015 13:53 198 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb voor dit topic een nieuwe nick aangemaakt, omdat mensen mij wellicht herkennen aan mijn verhaal.



Poes is agressief, al vanaf dat ik haar als kitten kreeg. Mijn huisgenoot kon daar niet mee om gaan en heeft haar mishandeld wanneer ik er niet was. Uiteraard ben ik verhuisd toen ik hier achter kwam. Ik ben tegen dierenleed, en ga ver voor mijn dieren.

Afijn nadat ik ben verhuisd blijft poes akelig in de omgang, voor al tegen mannen. Ze gunt ze geen moment: ze blaast, mauwt en valt aan. Toen ik nog alleen woonde dacht ik ach, ze heeft karakter.

Mijn man heeft kattenallergie maar gebruikt gewoon een pilletje hiervoor. Poes deed in het begin ook lelijk naar hem maar verder dan blazen kwam en uithalen kwam het niet.

Twee jaar geleden zijn we verhuisd naar een nieuw huis, we gingen samenwonen en Poes ging uiteraard mee. Hier ging ze zich nog wat dominanter gedragen, als er bezoek komt vakt ze aan tot bloedens toe. Twee vrienden zijn al op de ehbo van het ziekenhuis beland door Poes. Maar ja je houdt toch van je beestje, dus we sloten haar op bij visite in de kattenkamer. Tot dan toe was haar gedrag vervelend maar acceptabel. Althans je kon maatregelen treffen.

Uiteraard bezoeken we jaarlijks de dierenarts voor enting en onderzoek en wordt ze ontwormd etc. Echter sinds dat Poes 2 jaar is kan ze niet meer worden onderzocht, ze zou de arts aanvliegen. Poes is inmiddels 10,5 jaar.



Het probleem neemt toe, ze reageert onvoorspelbaar en zeer agressief. De laatste twee maanden heeft ze mensen aangevallen waar ze normaal niet op reageert en zelfs mijn man was slachtoffer...

Ik heb overlegd met de dierenarts, ze is onder narcose gebracht voor lichamelijk onderzoek. Er zijn rontgenfoto's gemaakt, bloeddtest gedaan, ze is gezond. Ze heeft ook een gebitsreiniging gehad.

Goed voorstel van de arts:

1. Herplaatsen, maar dat wordt heel moeilijk.

2. Gedragstherapie.

3. Inslapen.



Nou optie 2. hebben we geprobeerd. 'T is niet goedkoop (¤450), maar ja je wil het beste voor je beestje. Zelfs de deskundig durfde niet met haar in een ruimte te zijn en gaf wat tips en adviezen en een jaar nazorg als begeleiding.



Ze kan niet naar buiten omdat we aan het water wonen en alle watervogels bij ons in de tuin zitten. Ze zou ze opvreten! En ook de buurt terroriseren.



Vanmorgen is het ondenkbare gebeurd, uit het niets besloop ze me en heeft ze mij aangevallen. Ik?! Die altijd voor haar heeft gezorgd, die haar altijd heeft verdedigd. Ik ben zo geschrokken ik was in mijn pyjama de was aan het ophangen. Ze besloop me en hing in mijn arm. Ze heeft me tot 2x tot bloedens toe gebeten.. En haar klauwen in me gezet.



Ik ben nu helemaal klaar met haar ik heb 100en euro's aan haar uitgegeven om haar gedrag te verbeteren. Aanpassingen in mijn huis, ik pas me aan aan haar, mijn visite durft niet meer te komen.



Ik moest een tetanusprik en antibiotica kuur door het voorval van vanmorgen.



Ik was in staat om haar te laten inslapen! Ik ben nu gekalmeerd, poes is nog boos. Als ik naar haar toe ga heeft ze een dikke staart. Valeriaankruid doet haar nu ook niks. Ik ben gewoon bang van haar!



Nu ben ik opzoek naar een adres waar ze mag blijven. Via google kwam ik al op wat tehuizen voor katten met gedragsproblemen. Ik ben bewust van mijn zorgplicht en wil daar aan voldoen maar niet meer bij ons thuis. Dus ik ben bereid om tot haar natuurlijke dood alle kosten zoals voeding, huisvesting en dierenarts op me te nemen. Maar ze kan hier niet blijven, we hebben ook nog een baby, moet er niet aan denken als ze die ook grijpt..



Wie heeft er goede ervaringen met zo'n tehuis? Of wie wil haar een thuis bieden? Waar weinig visite komt en ze naar buiten mag. Zoals gezegd sta ik garant voor alle kosten.

'T doet me veel verdriet dat ik afstand van haar moet doen, maar zo gaat het niet langer.
Ik denk dat je het goed doet Noortjepoes. De 4 schildpad/ lapjeskatten die ik gehad heb waren OOK allemaal een beetje getikt, dat schijnt er een beetje bij te horen.



Ik wens je sterkte en je zou eens op kattenplaza ( oid) forums informatie over die afrastering kunnen vragen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Noortjepoes schreef op 29 januari 2015 @ 11:46:

[...]





De dierenarts kijkt me de aangewezen persoon om mij dit inzicht te geven wanneer ik dit meld tijdens consult.



Blijf je nu nog steeds volharden in je foute gedachtengang? Wat heeft het je 10 jaar lang opgeleverd door informatie over je kat te vragen bij een dierenarts? NADA!



Dierenartsen weten over het fysiek van dieren, ze weten wel iets van gedrag van dieren maar niet veel. Hebben ze niet voor gestudeerd.



Of vind jij dat mensen die overspannen zijn, of mentaal in de war ook naar de huisarts moeten en niet naar de psycholoog? Waarvoor bestaat psychologie dan? En waarvoor bestaan dan dierengedragdeskundigen?
Alle reacties Link kopieren
quote:iones schreef op 29 januari 2015 @ 11:58:

[...]



Oh, dierenartsen zijn gedragsdeskundigen? Dat is de eerste keer dat ik dat verneem!



Heb jij ooit van internet gehoord en google? Nooit in je opgekomen om informatie op te zoeken over kattengedrag?Doe 'ns niet zo kattig en lees wat er staat.
Alle reacties Link kopieren
Dat doe ik. Jij hebt 10 jaar een kat met een gedragsprobleem en het enige waar jij je toe wendt is de dierenarts. Internet is er al ruim 20 jaar en je had kunnen zoeken op kattenfora naar gedragsdeskundigen op het gebied van katten.
helemaal eens met iones, ik denk echt dat het beestje een fijner leven had gehad als jij je er eerder in had verdiept, zelf, bijv door te lezen over kattengedrag en -opvoeding
Alle reacties Link kopieren
Ik vergelijk deze situatie met al dat volk dat een pup koopt bij een broodfokker en als ze dan met een hoop misère komen te zitten, zeggen `ja maar ik wist niet dat...`

Terwijl ze het hadden kunnen weten als ze maar een klein beetje moeite hadden gedaan.
Snapt hier ook iemand dat het vreselijk rot is om zo'n probleem met je kat te hebben? Zo ja probeer oplossingen aan te dragen en niet te wijzen wat er misschien, misschien dus, beter had gekund.



Noortjepoes, ik vond dit op google:



http://www.stichtingzwerfdier.nl/index.php



Wie weet kunnen zij je gericht helpen of advies geven.



Sterkte
Ja dat snap ik ook Ma_Griffe, dat het rottig is voor TO. Maar ik heb gewoon met het beestje te doen.
Ik heb het ook met de kat te doen en ook met TO. Zoals ik al schreef, ik heb zelf 4 getikte schildpad/ lapjeskatten gehad, sommige katten zijn nu eenmaal een beetje schizofreen dat ligt meestal niet aan de eigenaar maar aan de kat.

Soms valt het gedrag een beetje bij te schaven maar meestal moet je er maar mee leven.
Stichting Dierentehuis zou je moeten kunnen helpen. Dit is een superorganisatie en kan ziezo helpen met advies. Of ze haar kunnen herplaatsen? Geen idee leg het ze voor. Als ze daar terecht zou kunnen heeft ze geluk.



Een andere optie is contact opnemen met: dekattenfluisteraar.nl Ze kent veel organisaties en specialiseert zich in gedragsproblematiek. Een mailtje is zo gestuurd.



Als je niet wil dat ze ingeslapen wordt is het asiel geen optie, bij katten met deze gedragsproblematiek is er eigenlijk voor het asiel geen andere optie, ze kunnen niet in de kattenkamer dus blijven in een hokje met 0 kans op adoptie. Geef het beestje dan zelf een spuitje, is ook beter voor het dier.



Herplaatsing bij een ander gezin of persoon: De kat gaat daar hetzelfde gedrag vertonen. Kies dan zelf om de kat een goed einde te geven. Deze kat met dit gedrag kan zelfs niet op een boerderij geplaatst worden.



Veel respect voor je, ik heb zelf ook een onbetrouwbare kat maar gelukkig niet zo erg als die van jou.
Alle reacties Link kopieren
Net een afwijzing van dierenthuis, wel gelijk gevraagd of ze een andere opvang kennen.
Alle reacties Link kopieren
Wat jammer, geven ze een reden voor afwijzing?
Alle reacties Link kopieren
Waarschijnlijk omdat hij niet herplaatsbaar is.



Heb je geinformeerd bij stichting katimo?
Alle reacties Link kopieren
quote:lionlily schreef op 29 januari 2015 @ 14:17:

Wat jammer, geven ze een reden voor afwijzing?



Reden is omdat ze dan in een groep andere katten moet functioneren en dat kan ze niet.



Bastet heeft ook afgewezen, daar is een schimmel uitbraak.
Alle reacties Link kopieren
Ik vrees eigenlijk dat alle kattenopvang in groepen is.
Mocht je dit nog lezen, je kunt de feliway nog proberen.
Alle reacties Link kopieren
Is er niet een polder omgeving met boerderijen in de buurt waar je misschien kan vragen of er mensen zijn die zonder kinderen wonen de kat kunnen opvangen? Klinkt een beetje raar om dat zo te doen maar de nood breekt wet he.



Het heeft nu geen zin om te discussiëren over of het allemaal anders had gekund. Kat is waarschijnlijk vroeger door een man als kitten mishandeld en heeft door deze nare ervaring loszittende hersentakjes. Krijgen mensen ook na nare gebeurtenissen.



Eigenaar heeft er al behoorlijk veel aangedaan om kat te verzorgen en neemt ook nu weer verantwoordelijkheid van wieg tot graf, mits het op een andere locatie gebeurt.



TO ik denk dat het sowieso ergens moet zijn zonder andere dieren en met een buitenverblijf zoals een hele grote tuin of boerderij. Denk dat de kat gefrustreerd is wegens het vele binnenblijven en daardoor nog meer problemen ontwikkelt. Het zelf maken van een kattenren is misschien ook een optie zodat je dan ondertussen de tijd krijgt om te zoeken naar een gepast huisje.
De vastheid die je zoekt is even groot als de veranderlijkheid waar jij naar verlangt
Noortjepoes heb je, je probleem al voorgelegd bij de kattenfluisteraar? http://www.kattenfluisteraar.nl/hulp/

Mijn ervaringen met haar zijn heel goed.
Alle reacties Link kopieren
Waarom kan de kat niet naar buiten? TO ben je bang dat kat dan mensen gaat aanvallen? Misschien gebeurt dit helemaal niet en raakt kat wat energie kwijt buiten?

TO heb je er al aangedacht dat de kat ook reageert op jouw angsten? Misschien allebei aan de bach rescue?

Oh en valeriaan kan bij dieren soms een averechts effect hebben..het kan agressie opwekken.
Alle reacties Link kopieren
iones schreef:
24-01-2015 18:25
Agressieve dieren horen niet thuis in de maatschappij. En als je er mee gaat leuren loop je kans dat hij van adres naar adres gaat. Ik zou hem gewoon in laten slapen. Ik liet me al helemaal niet bijten door een dier dat door mij verzorgd werd. Daar heb ik dan ook geen medelijden mee.
Inderdaad, wij kregen dus zo'n afdankertje in huis., via een idealistische "alle diertjes verdienen een tweede kans" opvang... Poes vond mij leuk, maar al snel bleek dat ze mannen niet echt leuk vond, maar aangezien mijn manlief ervaring heeft met katten die bang zijn voor mannen, durfde hij het aan. Het ging een jaar goed.

En toen kwam ik op een avond thuis... En stapte regelrecht een horrorfilm binnen. Het geluid van een miauwende kater op internet (geeneens een kwade kater) was de trigger. Poes was al krabbend manlief tweemaal in het gezicht gesprongen, (hij zat niet eens bij haar, en staarde haar niet aan, en voerde haar iedere dag, en nee, poes was niet onzindelijk, maar wel gesteriliseerd, had krabpalen en had speelgoed, aandacht, plus de ruimte, dit even voor de gedragstherapeuten) het resultaat was een bloedbad, met lelijke diepe en zeer lange krabwonden. En nu littekens.
En poes ging dezelfde avond hemelen bij de dierenarts, iets wat de eerdere eigenaar of de opvang, al had moeten regelen.
Ouwe postduif
Alle reacties Link kopieren
Dit is een oud topic, waarvan de ts overigens nooit meer iets heeft laten horen wat ze toendertijd gedaan heeft.

Een kattenbeet kan heel ernstige gevolgen hebben die in het gunstigste geval met antibiotica kunnen genezen.
Alle reacties Link kopieren
Klopt, dit is een oud topic, maar de problemen waar TS tegenaan liep zullen vast meer mensen ervaren, gezien de vele asiel/opvang/marktplaats katten die een nieuw tehuis zoeken, dus nam ik de moeite op dit topic te reageren.
Ouwe postduif
Alle reacties Link kopieren
ar2192 schreef:
01-01-2019 15:10
Klopt, dit is een oud topic, maar de problemen waar TS tegenaan liep zullen vast meer mensen ervaren, gezien de vele asiel/opvang/marktplaats katten die een nieuw tehuis zoeken, dus nam ik de moeite op dit topic te reageren.
Ik denk dat de meeste katten in het asiel helemaal geen problemen hebben. De problemen die de katten hadden waardoor ze in het asiel terecht kwamen, waren denk ik meestal hun mensen. Gelukkig adopteer je die niet mee.

Dus: goed voornemen! Adopteer een asieldier!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven