Bedwantsen en verhuizen, ervaring en tips welkom!!

23-09-2014 03:15 41 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik zit met een nogal lastige situatie, ben op zoek naar hulp/advies en wil daarbij ook mijn verhaal kwijt. Heb al een aantal weken bedwantsen in huis die ik heb meegenomen van een hotel tijdens vakantie. Ik had er zelf nog nooit van gehoord en dacht eerst dat het een allergische reactie was op muggen. Ik zat helemaal onder de beten en eenmaal bij de huisarts kwam ik er achter dat het bedwantsen zijn. Sindsdien heb ik wekenlang vele maatregelen genomen, zoals alles stofzuigen, speciale matrashoes, dubbelzijdig tape op de (bedden) poten en alle kleding en beddengoed in de hete was en droger.



Vorige week is het uit gegaan met mijn (nu) ex en wil ik zsm verhuizen naar mijn ouders tot ik zelf een woning vind. Hij heeft geen beten gehad of misschien reageert zijn huid er niet op. De woning is zijn koophuis, hij heeft er nog niks aan gedaan en geen professioneel bestrijdingsbedrijf gebeld. Ik kan niks betalen want sta financieel slecht en heb een laag inkomen. Sinds ik weet dat ik ze heb, ben ik door allerlei maatregelen nog maar 1x per week gebeten en dan overdag.



Nadat het uit was en ik wilde inpakken sliep een nacht op de bank, waarop ik s'ochtends wakker werd met alweer 10 (!) nieuwe beten. Nu moeten ik en mijn ex in hetzelfde bed slapen want het bed is beddenwantsvrij gemaakt. Word overdag nu alleen gebeten, die beesten zitten volgens mij overal en kruipen zo je broekspijp in! Deze week wilde ik bijv mijn spullen in de studeerkamer waarvan ik dacht dat ze veilig waren inpakken in de verhuisdozen. Toen kwam ik er achter dat er een heel nest in mijn schoenendoos met foto's zat. Eergister voelde ik tijdens het eten ook weer iets kriebelen. Toen ik me omkleedde zat er een verse opgezwollen bult op mijn knie van maarliefst 15cm breedte. De volgende dag kon ik amper lopen van de pijn. Heb nu zoveel dingen geprobeerd die leken te werken, maar alles tevergeefs. Wat ook naar is, is dat mijn ex vanavond het bed perse tegen de muur moest schuiven omdat hij 'anders niet kan slapen'. Nu kunnen die beesten dus weer het bed op kruipen via de muur en mij daar gaan bijten, maar dat interesseert hem niet. Terwijl ik zoveel moeite heb gestoken om het bed veilig te maken. Grrrrr ik word hier zo gek van!



Ik kan niet wachten om te verhuizen naar mijn ouders, maar wil ik wil natuurlijk geen bedwantsen of eitjes meenemen via mijn spullen. Ook zou ik alvast bij ze willen overnachten gezien de situatie met mijn ex maar ik ben bang dat ik ze meeneem dus dat is niet handig. Zijn hier mensen die ze ook hebben gehad of mensen met een soortgelijke ervaring of die zijn verhuisd terwijl ze bedwantsen hadden? En zo ja, hoe kwam je er vanaf en hoe zorg je ervoor dat je geen bedwantsen in je spullen meeneemt naar je volgende huis? En voor anderen, wat zou jij doen in deze situatie? Tips zijn (ook) meer dan welkom!
In Australie waren ze overal. Ik had dezelfde klachten als jij, terwijl kamergenoten nergens last van hadden. Ik ben toen antihistamine gaan slikken, waardoor 95% klachten verdwenen.

Dat jouw ex geen klachten heeft, betekent niet dat hij niet gebeten word.



Ik heb op een boot gewerkt waar die krengen zaten en wij hebben door allerlei straalkachels neer te zetten en daarmee de ruimte te verwarmen tot boven de 50 graden, daarmee de bedbugs verdelft.



Maar als je googlet lees je dat eigenlijk alleen een professioneel bedrijf er een einde aan kan maken.
Alle reacties Link kopieren
"Nooit geen bedwantsen gehad"? Dus altijd bedwantsen, getver.
verba volant, scripta manent.
Alle reacties Link kopieren
Wanneer je niets onderneemt is de kans groot dat je ze verspreid. Voor je het weet heb je een epidemie veroorzaakt.
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
Alle reacties Link kopieren
ik heb ze gehad nadat mijn spullen tijdje opgeslagen stonden.



Werd er gek van. Voor mij was de oplossing mijn matras weg te gooien en een nieuwe te kopen. Toen was het gelijk over.



Maar ik denk dat het bij jou anders is want ik het er overdag etc geen last van. Misschien zit je een erger stadium.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben hier jaren geleden last van gehad, ongediertebestrijding aan te pas gekomen, twee keer zelfs.Bakken met geld gekost. Heeft niet geholpen.

Zelfs toen we verhuisden bleken ze nog in de meubels te zitten, en hadden we ze in het nieuwe huis dus weer. Ik dacht dat ik gek werd!

UIteindelijk bij de bouwmarkt een hitte kanon gekocht voor 100 euro, de hele slaapkamer in het nieuwe huis verhit tot boven de 50 graden, en sindsdien geen last meer gehad.

Nog wel heel lang last gehad van paranoia, ik dacht dat ik overal beestjes zag. Nog steeds ben ik heel voorzichtig als ik terug kom van een vakantie, alles gaat eerst in de wasmachine en de koffers meteen in de kelder, ben als de dood dat we ze weer krijgen.
Alle reacties Link kopieren
Gadver lijkt me echt super vervelend.

Ik heb ooit in een verpleeghuis gewerkt waar schurft voorkwam. Ik heb daar een presentatie gemaakt om het te bestrijden.

Nu is dat niet hetzelfde ik weet het maar ik zou iig proberen uit te zoeken hoelang ze leven zonder voeding/lucht(zuurstof).

Dan alles inpakken (in plastic zakken bijv,) en dat minimaal zoveel uur dicht te laten staan.

Succes.
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij kunnen ze meer dan 6 maanden overleven zonder voedsel (bloed)....
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ooit een reportage (wel amerikaans) gezien over een gezin dat ook last had van bedwantsen. Van alles geprobeerd maar ze kwamen er niet van af. Met hun laatste geld hebben ze toen een speciaal bedrijf laten komen en die heeft allemaal hete lucht in het huis laten stromen. Boven een bepaalde temperatuur gaan de bedwantsen dood.



Sterkte!
quote:winters schreef op 23 september 2014 @ 10:16:

Ik heb ooit een reportage (wel amerikaans) gezien over een gezin dat ook last had van bedwantsen. Van alles geprobeerd maar ze kwamen er niet van af. Met hun laatste geld hebben ze toen een speciaal bedrijf laten komen en die heeft allemaal hete lucht in het huis laten stromen. Boven een bepaalde temperatuur gaan de bedwantsen dood.



Sterkte!Ik had dat toevallig ook gezien. Je schijnt dat overigens ook zelf te kunnen doen door je huis kamer voor kamer te verhitten met een gehuurde heteluchtkanon. Ik zou dat in ieder geval proberen als ik ze had. Thermostaat op zijn hoogtst voor een goed warme begintemperatuur alle radiatoren open en kamer voor kamer verhitten met die heteluchtkanon.
Alle reacties Link kopieren
Qua bedwantsen denk ik dat jijzelf een goede kans maakt om het niet mee te nemen. Dat je ex er niks mee wil, is dan zijn probleem.



Het is wel creatief denken. Kun je al al je spullen in een aanhanger stoppen en die in een aparte garage verhitten met zon heteluchtkanon. Of alles in een tuinschuurtje zetten en verhitten?



Als je er logeert je kleding buiten uittrekken indien mogelijk en douchen, of anders in een afgesloten zak doen en daarna meteen wassen? In ieder geval je kleding direct wassen en drogen zodra je het binnenbrengt.
Over die BH en smeltende haakjes in de magnetron: kan je zulke kleine dingen dan in een zak in de diepvries leggen? Misschien is er iets te vinden over het doodvriezen van die wantsen.

Als dat zo is dan kan je hebt best verhuizen als het buiten de hele dag vriest...



Door dit topic ben ik opeens wel panisch geworden voor de spullen in mijn kelderbox. De muren tussen de verschillende boxen zijn niet tot het plafond opgetrokken, maar stoppen 2 stenenrijen daaronder. Hopen dat de buren geen beestjes in hun koffer mee terug nemen.
Alle reacties Link kopieren
Sorry, de kans is groter dan 90% dat je ze meeneemt, zeker als ze ook al schoenendozen gaan bevolken, wat ze pas gaan doen als de betere schuilplekjes dichter bij het slachtoffer op zijn.



Gooi niets weg, verplaats niets. Bel een bestrijder voor je huidige huis, die zal komen spuiten met voor mens en dier onschadelijke bestrijdingsmiddelen. Hij zal je een printje geven met instructies voor wat je moet doen voordat hij komt. Misschien één, of hooguit twee herhalingen en je bent weer helemaal bugloos en dan kan je veilig verhuizen.
Alle reacties Link kopieren
Kosten: 125 tot 200 euro. Er zijn ook duurdere.
Alle reacties Link kopieren
quote:netniet schreef op 23 september 2014 @ 10:26:

[...]



Ik had dat toevallig ook gezien. Je schijnt dat overigens ook zelf te kunnen doen door je huis kamer voor kamer te verhitten met een gehuurde heteluchtkanon. Ik zou dat in ieder geval proberen als ik ze had. Thermostaat op zijn hoogtst voor een goed warme begintemperatuur alle radiatoren open en kamer voor kamer verhitten met die heteluchtkanon.Dat was een sensatiefilm. Maar het zijn lastig te bestrijden beestjes ja, door hun moeilijk doordringbare pantser. Maar de ontwikkelingen hebben niet stilgestaan en er zijn middelen.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie reacties.quote:maxi14 schreef op 23 september 2014 @ 08:40:

Ik zou ook geen spullen gaan verhuizen, zonder dat er eerst een verdelger is geweest. Kleding kan je wel wassen en dan in de droger en daarna in grote ziplock tassen doen, maar in de rest van je spullen zullen ze ook zitten. Het was achteraf verstandiger geweest wel meteen de bestrijdingsdienst in te schakelen, want nu is de omvang van het probleem alleen maar groter geworden. Je kan misschien ook de GGD om advies vragen; in Amsterdam heeft de GGD hier een speciale balie voor.



Thanks, nu zit alles in tuppenware bakken en vuilniszakken met dubbelzijdig tape of plakband met insectenlijm, dat met die ziplock zakken lijkt me een stuk minder omslachtig. Het was achteraf gezien inderdaad beter. Jammer dat ze zo'n balie niet hebben in Den Haag en er maar weinig van weten, maar ik ga wel even bellen naar GGD in A'dam voor advies.



quote:mayou schreef op 23 september 2014 @ 07:28:

Helaas voor jou en voor je ouders ga je ze onherroepelijk meenemen. Bedwantsen (wandluizen) voeden maar 1x in de week, dus blijven dagenlang lekker in jouw spullen zitten terwijl je te pakken wordt genomen door de rest. En ze zijn ook nog enorm resistent tegen alles. Het enige wat destijds bij mij geholpen heeft is alle spullen in de magnetron op hoog vermogen. Kijk wel uit met plastic, zoals sluitingen van bh's (weet ik uit ervaring, die van mij waren gesmolten). Daardoor zijn ze bij mij uitgeroeid. Sterkte!



Thanks voor de tip, welke dingen kan je in de magnetron doen behalve kleding?



quote:jules schreef op 23 september 2014 @ 08:11:

Wat kl#t# labyrinthe! Ik zou ook een gespecialiseerd bedrijf bellen.



Hoe weet je trouwens dat ze van die hotelkamer komen? Had je toen al bulten? Echt vervelend. Sterkte en succes!



Ik had daar 1 nacht geslapen in Lyon. De volgende ochtend zat ik onder met bulten. We hadden haast en ik dacht dat het van muggen kwam. De rest van de vakantie kreeg ik steeds meer bulten erbij. Thuis snapte ik er niks van en ging ik naar huisarts. Had even research gedaan want inmiddels kon dit niet meer van muggen komen. Ik las op internet dat je ze herkent aan bloedvlekjes en jahoor die had ik + 2 rode beestjes op de vensterbank. Toen naar de huisarts en schrok ik toen zij het bevestigde. Die heeft tegen mij gezegd dat als ik geen geld heb, ik alles vaak moet schoonmaken en in hete was etc. Vervolgens heb ik het hotel gebeld en die zei dat de kamer waar ik in heb gezeten inderdaad bedwantsen had en meer meldingen. Ik las ook op trip adviser van de hotels daarnaast overal meldingen.



quote:impala schreef op 23 september 2014 @ 08:24:

Ik vind het wel apart dat je je alleen druk maakt over jezelf en niet over het huis van je (ex)vriend dat jij besmet hebt. Jij staat financieel slecht, dus hij moet nu maar op zijn kosten de bestrijdingsdienst laten komen ? Lekker aso.

Ik weet niet of je wa verzekering dit misschien dekt? Het is zijn huis en schade waar jij verantwoordelijk voor bent. Ik vind dat je sowieso je verantwoordelijkheid moet nemen en hem er niet mee kan laten zitten. Desnoods leen je maar geld om het op te lossen.



Daar maak ik me sowieso al druk om, mijn piano moet er nog een tijdje staan tot ik een nieuw huisje heb.. Als je goed hebt gelezen heb ik van alles gedaan er tegen zoals wassen, drogen, speciaal matrashoes, bedwantsspray, alcohol, alles in aparte zakken en bakken met tape en is er amper ruimte geweest voor andere dingen in mijn leven. Ik betaal de helft van zijn maandelijkse woonlasten als een soort huur en hij gaat het huis verkopen en zijn inkomen is iets van 4x zo hoog. Natuurlijk wil ik het niet zo achterlaten en wil ik 50/50 doen als ik kan lenen maar hij gelooft tot nu toe niet in gif en de hittebehandeling is veel te duur. Speurhonden ziet hij wel zitten als wat ik heb gedaan niet blijkt te helpen en dan om daarna de spullen te behandelen die zijn besmet. Maar zoiets is niet bewezen en ze zitten nu sowieso overal. De verzekering dekt het niet. Hij beseft het volgens mij niet helemaal, gisteravond moest het bed zonodig weer tegen de muur worden geschoven waardoor de bedwantsjes weer toegang hebben tot het bed en zo daar weer opnieuw een feestje kunnen bouwen. Heb hem alles er al over verteld. Mensen kunnen gebeten worden, maar sommige mensen merken niets. Maar ik zal wel nog een poging wagen hem te overtuigen om te laten spuiten door de bestrijdingsdienst, hopelijk lukt het.



@ normalantonia

Dankje voor de tip, misschien is dat een optie om aan te schaffen. Is dat alleen niet gevaarlijk? En hoe zet je zo'n ding uit als de ruimte zo verhit is?



@ wbwb

Thanks, dat van een hittekanon in garage of in een tuinschuurtje is wel een handig idee.



@ pip-

Ik heb al veel spulletjes in de vriezer staan, maar las later dat dat pas echt helpt als je ze in een diepvries voor 4 dagen doet als de temperatuur onder de 16 graden is.



@ Grol

Dat klinkt goed, ik wist niet dat het 125-200 euro kost. Is dat voor 2 of 1x dat ze langskomen? En door welk bedrijf heb je dat laten doen?
Alle reacties Link kopieren
Wat een ellende zeg! Het lijkt me echt een nachtmerrie om dat te hebben.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven