Op huizenjacht, wie nog meer?

15-07-2015 11:22 3123 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik en mijn vriend willen al een tijdje een koophuis, maar door mijn ZZP-bestaan was een hypotheek de afgelopen twee jaren geen optie (te kort bezig). Onlangs hebben we een positief gesprek gehad bij de bank en dat betekent vooralsnog groen licht. We plannen wel nog een aantal gesprekken bij andere verstrekkers. Dus nu begint het serieuze Funda-struinen, ritjes maken door leuke wijken en bezichtigingen plannen.



Wie is er nog meer op huizenjacht? Lijkt me leuk om te lezen hoe jullie het ervaren, wat voor soort huis je zoekt, welke prijsklasse, welke drempels zijn er, hoe gaan de bezichtigingen. En voor de mensen die onlangs iets hebben gekocht: hoe ging de zoektocht en hoe verliep de koop van je nieuwe huis? Moeilijkheden tegengekomen?

Wij zoeken een huis in een middelgrote stad buiten de Randstad met een budget van 225 (ruimte voor verbouwen) tot 325 (helemaal af). Voorwaarden: tuin, minstens 100 vierkante meter (of mogelijkheid tot uitbouw) en op max 10 min fietsen van stadscentrum.



Voor ons is de eerste teleurstelling er al: vrijdag een bezichtiging gepland, blijkt het huis alweer te zijn verkocht.
Alle reacties Link kopieren
Heb je aan de makelaars gevraagd hoe hoog het winnende bod was? Hoe streng ben je met onder voorbehoud?
De zee is groen
Alle reacties Link kopieren
Heb je aan de makelaars gevraagd hoe hoog het winnende bod was? Hoe streng ben je met onder voorbehoud?
De zee is groen
Alle reacties Link kopieren
Heb je aan de makelaars gevraagd hoe hoog het winnende bod was? Hoe streng ben je met onder voorbehoud?
De zee is groen
Alle reacties Link kopieren
Ik snap dat volgen op facebook niet zo, moet ik dan bij zoeken zijn naam intypen?

Voor de rest gaan we lekker zonder aankoop makelaar verder, want die doet geen f€*ck



Dus daar gaan we ook geen 1200 voor betalen ,

Hoe zijn jullie ervaringen met een aankoop makelaar? Die van ons die zat al binnen met andere makelaar te praten , en had rode sportschoenen aan , ook geen pak stond met handen in de zakken , controleerde niets , en uit zijn mond kwam ook niet veel , en bieden voor ons , nou dat ging hij ook niet doen had ik het idee, we liepen uit huis en 10 meter verderop zei de makelaar van ons gedag , tot ziens , ik dacht tot nooit,

Dat is makkelijk , zo je geld verdienen , als we het huis gekocht hadden , had meneer voor 1 afspraak met ons 1200 gevangen ,
Wees jezelf
Alle reacties Link kopieren
Taxatie is binnen. Ben enorm trots. 221.000 gekocht. Getaxeerd op 230.000. De laatste dingetjes afronden aankomend week.



Wij hebben geen aankoop makelaar gehad. Waarom zou je. Bieden kun je zelf wel. En na het bieden helpt de hypotheek adviseur je overal mee verder. Verder veel hulp gehad van mijn vriend google en een vriendin dat net een huis gekocht hebt. Maar het was zonder vriendin ook gelukt want het was allemaal herhaling van de hypotheek adviseur. Er zullen vast genoeg redenen zijn voor een aankoop makelaar maar persoonlijk vind ik dat echt weg gegooid geld. Echt heel erg zonde..
Bam!!!!
Alle reacties Link kopieren
Wij hadden verwacht dat een aankoop makelaar meer zou zien dan ons , maar ik had net zo goed mijn vader mee kunnen nemen die had ons nog beter geholpen , nee hoor we hebben weer wat opgestoken van die nare ervaring , gewoon kijken , bouwkundige laten komen , kopen en klaar



En je hebt ook gelijk , voor zo iemand ga je geen 1200 of meer betalen , we hebben 1 keer een gesprek gehad met hem 15 min , toen kregen we min of meer huiswerk mee , dat we lijstje moesten maken met eisen , waar de woning aan moest voldoen , toen 2 weken op funda gekeken, 1 e bezichtiging zelf wezen kijken , 2e makelaar erbij , kijk als de makelaar kan zien aan muren of hout dat iets aan vervanging toe is , of ramen , en hij verteld gewoon eerlijk dat een stoppenkast uit de jaren 60 vervangen moet worden dan wil ik daar best voor betalen , maar niet een makelaar die met zn handen in zijn zakken staat , en verteld nee die oude stoppenkast moet je laten zitten , want het gaat je 2-3000 euro kosten als je die vervangt , inplaats van , ja die stoppenkast die moet eruit en nieuwe in , dus we kunnen onderhandelen in de prijs
Wees jezelf
Ik heb 3 keer in mijn leven een huis gekocht en iedere keer zonder aankoopmakelaar. Maar ik kan me voorstellen dat een makelaar wel handig is voor wat betreft voorbehouden en het juridische proces en eventuele gevolgen als iets niet gaat zoals gepland. Verder zou een makelaar handig zijn voor de waardebepaling van de woning. Dat is iets wat niet echt makkelijk is en je wil natuurlijk niet iedere keer een taxateur laten komen. Of iemand een goede makelaar is hangt alleen niet echt af van hoe ze gekleed zijn. De beste makelaar die ik ooit ben tegengekomen droeg ook geen pakken. En als ze vriendschappelijk zijn met andere makelaars kan dat juist een groot voordeel zijn voor jou (wat natuurlijk niet betekent dat jouw specifieke makelaar goed of slecht was, dat is niet te beoordelen zo).



Hetzelfde wat betreft hypotheek adviseurs. Mijn eerste was echt niet goed, deed gewoon de standaard hypotheek, niet passend bij mijn wensen en maakte zich er makkelijk van af. Mijn tweede hypotheekadviseur was echt heel goed. Hij was een bekende, dat scheelt natuurlijk, maar hij gaf ook erg veel handige tips in het afwikkelingsproces, heeft ons zo een paar duizend euro bespaard.



Al met al hangt het er heel erg af van wat je zelf kan en wat je wel en niet weet. In mijn ervaring overschatten mensen vaak wat ze denken zelf te weten. Dat is natuurlijk niet erg, maar daar betaal je uiteindelijk wel zelf de prijs voor.
Ja exquise, ik zou zeker vragen waar de huizen dan voor verkocht zijn. Daar leer je echt veel van en heb je straks een beter idee bij eenvolgend huis.
Alle reacties Link kopieren
@exquise ik weet helaas hoe je je voelt. wij zijn ook al lang actief aan het zoeken (>1jaar), de huizen waar we enthousiast over waren zijn of verkocht voor onze bezichtiging (die plande ik de dag nadat ze op funda kwamen of uiterlijk de dag daarna) of moesten we voor loten (en we hebben niet zoveel geluk) of hebben we op geboden en zijn aan een ander verkocht. Ik ga komende week een gesprek voeren met een aankoopmakelaar, geen idee of het gaat helpen maar wie weet. Er zijn hier gewoon te veel kopers voor het aantal huizen in de prijsklasse waar wij zoeken.
Toen we ons vorige huis kochten zijn wij ook 2 jaar bezig geweest. Steeds overboden bij inschrijving. Dan worden mensen gefrustreerd en gaan ze dus steeds verder overbieden. En zo gaan de prijzen dus nog verder omhoog. Daar kun Je als individu niks aan doen, dat komt door de onbalans tussen vraag en aanbod. Daarom zeker dus bij ieder huis dat Je misloopt vragen voor hoe veel het verkocht is. Hoe sneller en beter Je de markt begrijpt, hoe meer mans Je hebt zelf een goed bod Te doen.
Maandag verloopt de ontbindende voorwaarde voor de verkoop van ons huis. Onze verkoop moet onvoorwaardelijk zijn voor de financiering van ons nieuwe huis. Woensdag de ontbindende voorwaarden voor onze koop. Dus dan ligt alles allemaal vast. Vandaag verhuisdozen gehaald en maandag komen de verhuizers voor een offerte. Het gaat nu echt beginnen!
Alle reacties Link kopieren
Spannend Tiramisuusje! Maar als er geen uitstel is gevraagd zal alles wel loslopen neem ik aan?



Hier is de taxateur vrijdag langs ons nieuwe huisje geweest. Ben heel benieuwd wat de waarde is en of we te veel hebben overboden of niet. Maar goed, ben ook benieuwd wat zo'n taxateur in deze rare tijd als marktwaarde neemt.



Al druk naar vloeren en gordijnen aan het kijken. Ik heb er zin in!
De zee is groen
Alle reacties Link kopieren
Onze makelaar zet huizen op Facebook en zijn website een paar dagen voor ze op funda komen. Het is al gezegd, maar het loont dus om makekaars te liken op fb.
Alle reacties Link kopieren
@MarieAristocat, ik volg inderdaad zo veel mogelijk makelaars uit de buurt via Facebook. Tot nu toe een enkele keer tegen gekomen dat ze de dag voordat het huis op Funda staat op Facebook aankondigen, verder tegelijk met Funda of achteraf. Maar misschien dat dat ook per regio/makelaars verschilt. Hierdoor vraag ik me ook af hoeveel eerder je bent met een aankoopmakelaar, maar het kan natuurlijk zijn dat ze het onderling wel al weten voordat het op facebook/funda etc staat.
Morgenochtend hebben we de eerste kijker voor ons huis! We hebben nog geen foto's gemaakt voor funda, de makelaar kende deze vrouw van eerdere bezichtigingen en ze zoekt een type huis als dat van ons. Dit weekend heel druk geweest met opfrissen (schilderen) en opruimen en schoonmaken. Dus ook als deze vrouw geen bod gaat doen zijn we klaar voor de foto's. Maar natuurlijk zou het super zijn als deze vrouw enthousiast is en een goed bod doet. Spannend!
Alle reacties Link kopieren
Spannend! Ik ben heel benieuwd
Bam!!!!
Alle reacties Link kopieren
Spannend! Ik ben heel benieuwd
Bam!!!!
Alle reacties Link kopieren
spannend criminalmind, zou fijn zijn voor jullie als uit de eerste bezichtiging meteen een mooi bod komt.
Criminal mind, hoe is het gegaan?

Spannend he? Ben je thuis gebleven of weg gegaan voor de kijkers?



Wij hebben uiteindelijk 44 bezichtigingen gehad in 2 weken. Maar degene die het kocht was kijker no 20 of zo.
Zo tiramisuusje, wat veel kijkers!



Ik ben op tijd weggegaan, leek me zo'n ongemakkelijk moment om per ongeluk de kijker tegen te komen

Tja en verder is het afwachten. Het huis heeft een aantal punten die belangrijk zijn voor deze kijker maar een soort klik moet er misschien ook zijn met een huis en dat kan je niet sturen. De makelaar gaf aan dat ze nog geen ja en nog geen nee heeft gezegd en dat het huis wel bij haar zou kunnen passen. Als het goed is horen we uiterlijk woensdag (morgen) meer.

Gisteren dus ook al een afspraak gemaakt met een fotograaf maar die kan pas volgende week :( ook wel een tegenvaller. Even afwachten en de boel zo opgeruimd en schoon mogelijk houden dus
Alle reacties Link kopieren
Ahh even klagen hoor, super mooi huis gezien op funda. Helemaal goed qua locatie en oppervlakte, genoeg kamers.

Helemaal af enz.

Bellen We om een bezichtiging te plannen (zag het al helemaal zitten)

Is het al verkocht! Al een paar weken volgens de makelaar, fijn dat dat er ook bij staat op funda was ik voor niets enthousiast. Vond het echt een heel mooi huis
Alle reacties Link kopieren
quote:heartlove schreef op 28 februari 2017 @ 09:15:

Ahh even klagen hoor, super mooi huis gezien op funda. Helemaal goed qua locatie en oppervlakte, genoeg kamers.

Helemaal af enz.

Bellen We om een bezichtiging te plannen (zag het al helemaal zitten)

Is het al verkocht! Al een paar weken volgens de makelaar, fijn dat dat er ook bij staat op funda was ik voor niets enthousiast. Vond het echt een heel mooi huis

Ik denk dat velen van ons dit herkennen.. echt vreselijk. Knuffel voor jou!

Je hoort dat ze dat doen omdat ze andere potentiële kopers niet willen afschrikken en nog kunnen benaderen als de verkoop niet doorgaat.

En je hoort ook veel dat makelaars dat doen zodat ze je hun portefeuille kunnen aanbieden, (waar je 90% vd tijd helemaal niet op zit te wachten).
Alle reacties Link kopieren
quote:Discover schreef op 28 februari 2017 @ 12:39:

[...]



Ik denk dat velen van ons dit herkennen.. echt vreselijk. Knuffel voor jou!

Je hoort dat ze dat doen omdat ze andere potentiële kopers niet willen afschrikken en nog kunnen benaderen als de verkoop niet doorgaat.

En je hoort ook veel dat makelaars dat doen zodat ze je hun portefeuille kunnen aanbieden, (waar je 90% vd tijd helemaal niet op zit te wachten).



Ahh dank je lief !

Was redelijk teleurgesteld maar we kijken verder.

Stom hoor dat ze dat expres doen.
Alle reacties Link kopieren
Had ik al gezegd dat ik er doorheen zit? Ik ben inmiddels (naast mijn aanvraag voor de ORV via de bank) bezig met een bemiddelaar die gespecialiseerd is in verzekeringen voor chronisch zieken. Kreeg ik vervolgens gelijk een boze mail van de bank dat ik toch niet zomaar op eigen houtje een ORV kan regelen omdat er regels en voorwaarden zitten aan de ORV.



Ik heb gevraagd naar die regels en die waren behoorlijk suf. Dat ging om dat man en ik allebei op de ORV staan, dat we verzekerd moeten zijn voor een bepaald bedrag en dat de ORV aan de hypotheek verpand moet zijn. Alsof ik dat zelf niet snap en alsof ik te dom ben om het op die manier te regelen. Maar de bank was dus not amused. Niet dat ik me daar verder veel van aantrek, maar ik ben wel boos. Boos dat iedereen het noodzakelijk lijkt te vinden om het ons zo moeilijk mogelijk te maken.



Had ik al verteld dat de verzekering aan mijn psycholoog heeft gevraagd of er in het verleden suïcidepogingen zijn geweest? Schrijf die verzekering maar op je buik als ze dat soort vragen gaan stellen. En voor die bemiddelaar moet ik ook nog een medisch onderzoek vanwege mijn overgewicht, dus morgen een afspraak bij de arts. Ook bij de psycholoog trouwens, om te kijken hoe we zo tactisch mogelijk toch eerlijk kunnen antwoorden op de gestelde vragen.



Vanmiddag eerst even heel hard gehuild. Nog even tanden op elkaar, maar ik heb de neiging het bijltje erbij neer te gooien. We hebben uitstel van de ontbindende voorwaarden want eigenlijk moest alles donderdag rond zijn. We hebben welgeteld een hele week uitstel gekregen. Ik geloof niet dat ze helemaal snappen hoeveel tijd dit allemaal kost.
Alle reacties Link kopieren
Drackie, heb je die orv nodig voor de hyphotheek of alleen voor de nhg? Misschien zeg ik iets doms, maar je kan ook zonder nhg kopen toch?
De zee is groen

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven