vanaf januari zonder anticonceptie!

01-10-2012 21:08 914 berichten
Alle reacties Link kopieren
De tabel is vol, om het nog een beetje overzichtelijk te houden. Meeschrijven mag altijd!



Naam Leeftijd Wanneer beginnen? Waarom nog even wachten? Wanneer ongesteld of zwangerschapstest? ginandtonic 27 november 2012 In januari/februari op reis! Besloten om nu al te starten, vanwege de pcos die pas is vastgesteld. 6 januari Jelly83 30 jan/feb 2013 Malariatabletten wegens een reis naar Afrika in januari! bonijn 23 zien wel na het stoppen met de pil Eerst nog afstuderen/eind op weg zijn rosa88 24 jan 2013 In januari stoppen met roken en trouwplannen 22 januari twinkelstar 24 jan 2013 Studie voor het werk afmaken 12 januari _puck_ 26 November 2012 Ook vriend kan nu niet meer wachten, omdat we het er toch al zo veel over hebben 4 januari Lone 28 jan 2013 Studeert in juli af! Lousy 32 dec12 4 januari florine 26 januari 2013 gaan in jan op vakantie en wil eerst de cyclus leren kennen 2 januari AndeG 27 januari 2013 eerst nog een reis maken ki-wi 27 dec 12? 11 januari kim26 31 jan 13
Alle reacties Link kopieren
quote:rosa88 schreef op 15 oktober 2012 @ 15:03:Hoe staan jullie tegenover het gebruik van ovulatietesten en het bijhouden van je vruchtbare periode?



In 1e instantie stond ik hier negatief tegenover. Ik vond dat je je om je kinderwens niet TE druk moest maken, en naar mijn mening ben je er teveel mee bezig wanneer je ovulatietesten gebruikt.

Maar... toen bedacht ik me 'stel dat ik helemaal geen eisprong heb?' Zit ik al die tijd bezig te zijn met iets, wat nooit vanzelf gaat gebeuren. (Kijk, daar komt toch die Westerse-landen-mentaliteit om de hoek kijken )

Dus ik heb besloten om 1 deze dagen ovulatietesten te kopen en om deze te gebruiken in de periode dat we nog niet echt bezig zijn. (Dus eigenlijk vanaf nu tot januari/februari).

Ik wil ze dus puur alleen kopen om te checken of er wel een eisprong aanwezig is bij mij.



Ik heb wel aan temperaturen gedacht, maar dat werkt voor mij niet. Ik werk onregelmatig, hierdoor kan ik dus niet elke dag op hetzelfde tijdstip mijn temperatuur opmeten.



Over het stoppen met de pil hoor ik verschillende verhalen. Van de ene vriendin hoorde ik dat je juist heel vruchtbaar bent direct na het stoppen, terwijl een andere vriendin van haar huisarts had gehoord dat juist de 1e maanden na het stoppen van de pil er meestal 'slechte' eitjes vrijkomen en je hierdoor vaak niet direct zwanger raakt.

2 uitersten dus, en ik vraag me af of uberhaupt wel iets van klopt.



@Bella en Puck: wauw, jullie beginnen al, leuk zeg! En wat spannend!



@Just_me_81: leuk dat je al moeder bent, hebben we in ieder geval al een ervaringsdeskundige hier, ook al was de vorige zwanger niet helemaal gepland.

Succes met solliciteren!



Mijn vriend en ik waren zondagavond een programma aan het kijken met vrouwen die dik worden gevoerd door hun partner.

Zegt m'n vriend heel lief: 'hopelijk ben jij over een jaar ook dik, maar dan alleen bij je buik'

Hmmm, ik snapte wel wat hij (lief) bedoelde, maar het was toch een beetje vreemd



P.S. Welkom aan de nieuwe mensen!
Alle reacties Link kopieren
Hebben jullie ook het gevoel dat de tijd tot de baby 5 a 6 maanden oud is, niet zo heel leuk is?

Ik bedoel.... maaaaaaanden heb je naar je kindje uitgekeken, kon je er niet opwachten tot hij/zij er is en dan.... het enige wat je doet is luiers verschonen, voeden en troosten.



Ok, bovenstaande is natuurlijk wel erg letterlijk, maar zo stel ik het me wel een beetje voor...



Please, zeg me dat mijn gevoel het helemaal mis heeft!
Alle reacties Link kopieren
@Jelly, haha heerlijk hoe subtiel mannen kunnen zijn he?! Terwijl ze het wel lief bedoelen...heel herkenbaar!



Het lijkt mij juist wel een mooie periode de eerste weken/maanden. Dan bouw je naar mijn idee echt een band op met je kindje, mede doordat zo'n hummeltje echt volledig van je afhankelijk is. Zonder woorden voel je dan echt de liefde tussen moeder en kind (en natuurlijk vader en kind).

Misschien iets te 'roze wolk', aangezien het ook heel vermoeiend is (en misschien zelfs saai), maar ik denk dat elke levensfase van je kindje bijzonder is.



Ik voel me wel een beetje een spammer, doordat het rustig is op m'n werk. Ik zal me een beetje rustiger gaan houden qua posten
Rosa: haha ik ben ook wel een beetje jaloers op degene die al gaan starten Gister nog even tegen manlief gezegd: op dat forum waar ik schrijf... daar zijn mannen die tegen hun vrouw/vriendin zeggen dat ze toch maar eerder moeten stoppen *hint, hint* hahaha maar hij trapt er niet in hahaha



Ach uiteindelijk ben ik zelf de reden waarom we het uitgesteld hebben, vanwege de opleiding. Nog 2 maanden tot ook ik mijn laatste pil heb geslikt!



@ Jelly: mij lijken de 1e 5-6 maanden ook wel een mooie tijd hoor, maar zeker ook wel vermoeiend. Met een beetje geluk slaapt de baby lekker rustig tussen de voedingen door. Knuffelen met zo'n kleintje is wel een heel mooi gevoel hoor!

Vanaf 3 maanden zijn ze wat meer wakker en gaan ze gerichter kijken, lachen en spelen en vanaf dan lijkt het me ook wel de mooiste tijd. Het heeft allebei wel wat denk ik...
Alle reacties Link kopieren
Wat gaaf dat er al meiden zijn die meteen maar gaan beginnen! Wat spannend!



Jelly, die eerste maanden lijken mij juist fantastisch. Natuurlijk wordt dat een zware tijd, je bent dan ook nog herstellende van de bevalling en is het zo intensief verzorgen van je kindje erg vermoeiend. Maar het lijkt me heerlijk om gewoon met je baby in je armen uren op de bank te liggen en vooral veel knuffelen en genieten. Anders dan wanneer ze gaan kruipen en lopen waar je telkens achteraan moet en heel veel 'nee' moet zeggen . Elke fase heeft zo zijn eigen specifieke leuke kanten!
Alle reacties Link kopieren
@Bonijn: wat betreft mijn studie/baan: ik ben in 2008 al afgestudeerd aan de uni en toen meteen gaan werken. Nu heb ik er toch voor gekozen om een specialisatie te doen. Dat is een combi van studeren en werken. Het eerste gedeelte van de studie is (als het allemaal goed gaat) in juli afgerond. Daarna moet ik nog 2 delen doen, maar dat kan best met een kindje erbij. Het eerste jaar is dat erg lastig... Overigens stop ik niet met werken als we een kindje hebben hoor!
Alle reacties Link kopieren
Ik zie dat een aantal van jullie al met de vitamines/foliumzuur zijn begonnen. Waarom gaan jullie voor de Davitamon? Ik vind het zo lastig, welke moet je nou nemen? En waar is die Visolie goed voor?



Ik zag voor de Davitamon trouwens nog een kortingsbon: http://www.davitamon.nl/n ... -mama-met-3-euro-korting/
Alle reacties Link kopieren
quote:bonijn schreef op 16 oktober 2012 @ 12:57:



Jelly, die eerste maanden lijken mij juist fantastisch. Natuurlijk wordt dat een zware tijd, je bent dan ook nog herstellende van de bevalling en is het zo intensief verzorgen van je kindje erg vermoeiend. Maar het lijkt me heerlijk om gewoon met je baby in je armen uren op de bank te liggen en vooral veel knuffelen en genieten. Anders dan wanneer ze gaan kruipen en lopen waar je telkens achteraan moet en heel veel 'nee' moet zeggen . Elke fase heeft zo zijn eigen specifieke leuke kanten!Daar sluit ik me helemaal bij aan, het lijkt me zo heerlijk om de hele dag met je baby te tutten....(zwijmel zwijmel)
Alle reacties Link kopieren
quote:rosa88 schreef op 15 oktober 2012 @ 15:03:





Heb vandaag ovulatietesten, zwangerschapstesten en Davitamon Compleet Mama met visolie besteld, kon niet meer wachten...

Ik las vandaag dat ovulatietesten pas zin hebben als je een regelmatige cyclus hebt. Maar toch fijn om ze alvast in huis te hebben :-)
Alle reacties Link kopieren
quote:bonijn schreef op 16 oktober 2012 @ 12:57: Anders dan wanneer ze gaan kruipen en lopen waar je telkens achteraan moet en heel veel 'nee' moet zeggen .

Jaaaa, hier heb je ook wel weer gelijk in!



Ik denk dat dat gevoel door m'n eigen onzekerheid komt.

Qua kinderen viel ik altijd overal tussenin: of ik was zelf te jong om te mogen oppassen, of de kinderen waren al zo oud dat oppas niet meer nodig was.

En regelmatig dat ik op kraamvisitie ben geweest en ik de baby op de arm had, begon de baby te huilen (En ik maar peentjes zweten... Help, wat moet ik doen??? Hoe laat ik dat huilen ophouden???? )



Maar aan de andere kant: de laatste keren op kraamvisitie gingen heeeeeeel goed!



quote:lone84 schreef op 16 oktober 2012 @ 19:50: Waarom gaan jullie voor de Davitamon? Ik vind het zo lastig, welke moet je nou nemen? En waar is die Visolie goed voor?

Ik heb voor Davitamon gekozen omdat ik, voorzover ik hier verder naar gezocht heb, de enige was met visolie. Ik lust zelf geen vis, dus vandaar.

Visolie is goed, want:

Voor de ontwikkeling van de foetale hersenen is het belangrijk om regelmatig vette vis te eten. Vette vis bevat visolie en dit is de belangrijke stof bij de aanleg van de hersenen. Voordat je zwanger wilt worden is het verstandig vis alvast in je vaste voedingspatroon op te nemen. Is vis eten voor jou geen goede optie, wees niet bang, er zijn capsules met visolie te koop bij de drogist of apotheek.

Wees wel voorzichtig met roofvissen als zwaardvis, koningsmakreel, haai, snoekbaars en verse tonijn. Deze vissoorten kunnen hoge concentraties dioxines bevatten welke schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Als je deze vissoorten maximaal 1x per week eet en maximaal 100gram, dan is er geen risico.

Eet vis het liefst vers van de viswinkel. De voorverpakte varianten vis bevatten nogal eens listeria en worden daarom ontraden te gebruiken.

(Kopie van site verloskundigepraktijk)
Alle reacties Link kopieren
Wat betreft de davitamon, eens met Jelly! Ik lust dan wel weer vis, maar eet het niet structureel elke week. Heb ook geen zin om heel neurotisch met eten om te gaan. Je mag al veel dingen niet, als je dan ook nog dingen echt moet gaat eten voor de vitamines e.d. is het niet meer bewust met je voeding omgaan, maar heel geforceerd voor mijn gevoel.

In Davitamon zit alles; foliumzuur, vitamines, mineralen en dus de visolie. Lekker makkelijk



@Lone Als je een regelmatige cyclus hebt, is het makkelijker om je eisprong te traceren inderdaad, helemaal met behulp van de testen. Hopelijk blijft mijn cyclus redelijk regelmatig als mijn mirena eruit gaat! (Anders gaan er veel testen doorheen haha)
Alle reacties Link kopieren
Ovulatietesten hebben voor en nadelen denk ik. Aan de ene kant weet je wanneer je je eisprong hebt als je positief test, maar aan de andere kant denk ik ook dat je er dan wel heel erg mee bezig bent. Ik Kan wel wel goed voorstellen als je al wat langer bezig bent je het geld er wel voor over hebt.



Foliumzuur heb ik gewoon gehaald bij de apotheek is ook met visolie dus zal wel goed zijn. Maar dat potje zal nog wel even in de kast blijven staan. Soms heb ik het idee dat mijn vriend het wat te spannend vind allemaal., De stap van 1 naar 2 kindjes is voor mijn gevoel veel makkelijker dan de stap om voor een eerste te gaan.

Ik ben er echt al langer aan toe, en zal moeten wachten op het groene licht van hem. In de zomer zei hij te willen starten begin 2013 zover is het nog niet natuurlijk. Dus ik zal gewoon wat meer geduld moeten opbrengen.



@jelly, Ik vond iedere periode speciaal, je groeit er gewoon helemaal in mee naarmate je kindje ouder word. Wel riep ik altijd dat ik de huidige leeftijd leuker vond dan de periode ervoor. Ik ben meer een peuter/kleuter moeder dan een baby denk ik.
Alle reacties Link kopieren
Gisteravond even een kleine anticlimax beleefd. Ik was tegen vriend begonnen over trouwen, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract met testamenten en alle voor- en nadelen. Eigenlijk ik wil wel al 'iets' geregeld hebben voordat we echt bezig gaan. Na ons gesprek ging hij ineens op een knie voor me zitten en keek me zo schattig aan! Hij is het type 'lompe boer' en niet romantisch (wel heeeeeel lief ). Ik was dus in shock en kon het niet geloven. Zegt hij: "Schat...?" Ik: "Ja...?" Hij: "Zullen we naar bed? Ik ben moe." Grom.
Alle reacties Link kopieren
Hallo puck (en de anderen)! Ik wens jullie heel veel plezier en succes! Ik zou graag meeschrijven, maar mijn topic moet zwanger worden in 2014 heten, helaas.

Ik hoop dat er maar snel veel zwangeren mogen zijn!
Alle reacties Link kopieren
quote:bonijn schreef op woensdag 17 oktober 2012 10:23 Gisteravond even een kleine anticlimax beleefd. Ik was tegen vriend begonnen over trouwen, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract met testamenten en alle voor- en nadelen. Eigenlijk ik wil wel al 'iets' geregeld hebben voordat we echt bezig gaan. Na ons gesprek ging hij ineens op een knie voor me zitten en keek me zo schattig aan! Hij is het type 'lompe boer' en niet romantisch (wel heeeeeel lief ). Ik was dus in shock en kon het niet geloven. Zegt hij: "Schat...?" Ik: "Ja...?" Hij: "Zullen we naar bed? Ik ben moe." Grom.Ah! Wat jammer (en ook wel een beetje gemeen van je vriend hoor!)
Alle reacties Link kopieren
Wrijven jullie soms ook al over je buik of ben ik de enige die dat doet :-)
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal! Ik lees al een tijdje mee en overweeg om in december/januari te stoppen met de pil. Heb 'm ruim 15 jaar geslikt en verwacht dat mijn lichaam echt nog wel even moet ontpillen.

Eerlijk gezegd heb ik niet echt wat je noemt 'rammelende eierstokken', maar is meer een rationele keuze om er straks voor te gaan. Ben begin 30 en alle ingrediënten om een kindje een stabiele opvoeding te geven zijn er: mijn vriend en ik zijn al lang bij elkaar, hebben beiden een goed betaalde baan en een koophuis met meerdere slaapkamer etc. Ben dol op kinderen, maar ben niet zo'n 'oermoeder' denk ik. Zo te lezen, velen van jullie wel.

Heb niet de illusie dat ik heel snel zwanger zal zijn. Bij meerdere meiden in mijn omgeving ging het niet bepaald soepel en bij bijvoorbeeld mijn moeder en mijn zus duurde het ruim een jaar voor ze zwanger waren, terwijl ze beiden heel jong waren. Weten jullie of zoiets genetisch bepaald kan zijn?
Alle reacties Link kopieren
@bonijn, zo dat is idd best een lompe actie. Je bent vast al wl wt van hem gewend, maar toch... Wat deed je erna? Mijn vriend had gister ook een beetje zon actie toen hij zei dat hij blij is als ik zwanger zou zijn, maar dat hij hetook wel jammer zou vinden als het in en keer raak zou zijn omdat hij er ook wel paar maanden van zou willen genieten.....



Hoe is het met de rest?



@puck, ga jij de tabel nog updaten?



Komend weekend is mijn vruchtbare wekend, spannend. Ik merk wel dat ik en beetje extra gevoelig ben door alle, dat ik mij veel persoonlijk aantrek. Misschien dat ik een beetje te veel in sprookjes geloof maar wil echt dat mijn vriend het ook heel bijzonder vind en we het bewust samen meemaken. Mijn vriend praat er wel over, maar heeft ook wel zoiets van, laten we maar zien hoe het loopt... Hoe ervaren jullie dat?
Alle reacties Link kopieren
Zie dat ik helemaal niks heb gezegd over wat vriend ervan vindt. Nu lijkt het net alsof het volledig mijn keuze is te stoppen met ac.



Hij is er nooit zo uitgesproken over geweest, maar is er volgens mij al langer klaar voor dan ik. Afgelopen weekend heb ik het hoge woord er maar eens uitgegooid en toen reageerde hij dat hij ook vond dat het weleens tijd wordt om ervoor te gaan.
Alle reacties Link kopieren
quote:pompedom schreef op 17 oktober 2012 @ 10:27:

Hallo puck (en de anderen)! Ik wens jullie heel veel plezier en succes! Ik zou graag meeschrijven, maar mijn topic moet zwanger worden in 2014 heten, helaas.

Ik hoop dat er maar snel veel zwangeren mogen zijn!Hier is wel een nieuw topic waar mensen nog wat langer moeten/willen wachten. Misschien is dat wat voor je?
Alle reacties Link kopieren
@ bella213: Ik heb erna erg om hem moeten lachen, hij keek er namelijk een beetje klungelig en schaapachtig bij. Ik had ook wel kunnen weten dat niet serieus iets van plan was, want zo is hij gewoon niet. Al vond ik het stiekem ook wel een beetje jammer.



@ lone: Over mijn buik wrijven doe ik (nog) niet, maar soms kijk ik er wel naar en denk: wauw, daar kan gewoon een compleet nieuw mensje in gaan groeien! Dan besef ik hoe bijzonder zwanger zijn is, ook al is het gewoon de natuur.



Door alle verhalen over foliumzuur, vitamines en visolie (wat klinkt dat eigenlijk vreselijk goor! Ik lust ook geen vis ) ga ik deze week ook maar even shoppen .
Alle reacties Link kopieren
Bonijn, wat een flauwe actie van je vriend. Ben je er later nog op terug gekomen? 't lijkt een beetje of hij je niet serieus neemt op zo'n manier. Jij probeert een belangrijk onderwerp te bespreken (want dat is het, zeker als je samen een kind wil) en dan is dit wel een beetje kinderachtig.



Oh, lees nu je vorige post, je kon er daarna dus wel om lachen.
Alle reacties Link kopieren
Ach, ik ken hem, hij is niet zo'n prater en als het over serieuze dingen gaat, wordt hij een beetje nerveus en gaat dan flauw doen om de spanning kwijt te raken. Dat is niet omdat hij het niet serieus neemt hoor! Hij was het ermee eens dat we iets moeten regelen en hij begon over huwelijkse voorwaarden (heten die ook zo bij een partnerschap?) omdat hij een eigen bedrijf heeft en mij niet wil opzadelen met eventuele schulden later. Waarschijnlijk gaan we dus binnenkort een partnerschap regelen.
Alle reacties Link kopieren
Oh, dat klinkt dan gelukkig wel weer goed.

Volgens mij heet alles bij een geregistreerd partnerschap hetzelfde als bij een huwelijk. Je hebt ook getuigen nodig enzo. Huwelijkse voorwaarden zijn idd slim, zeker als een van de twee een eigen bedrijf heeft.
Alle reacties Link kopieren
Het enige verschil tussen trouwen en partnerschap is volgens mij het kind-gedeelte, dat een kind erkend moet worden bij een partnerschap. Binnenkort maar even bij de gemeente een afspraak maken om alles te bespreken. Oeh, daar wordt het weer een stukje echter van! :-D

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven