Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

AD top 100 ziekenhuizen

01-10-2012 00:11 42 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Gisteren is weer de nieuwe AD top 100 ziekenhuizen gepubliceerd.AD Top 100 ziekenhuizen 2012Kijken jullie dan ook naar hoe het ziekenhuis in de regio scoort of maakt je dat niets uit?Het ziekenhuis waar ik als patiënt behandeld word. scoort relatief laag, maar ik vind het eigenlijk best een goed ziekenhuis. Moet ik dan toch uitkijken naar een beter ziekenhuis in de regio of moet ik dit ranglijstje gewoon naast mij neerleggen?
Alle reacties Link kopieren Quote
het programma kijken in de ziel:artsen wijdde pas een groot gedeelte van een uitzending daaraan. Sowieso een heel mooi programma.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het ziekenhuis hier scoort ook niet hoog. En terecht. De verlosafdeling is net een slachthuis en zo wordt je ook behandeld daar.
Alle reacties Link kopieren Quote
Kijk even naar de criteria.

Niet alle ziekenhuizen voeren bijvoorbeeld risicovolle hartoperaties uit. Dan scoor je daar dus ook niet op en dat heeft gevolgen voor je eindscore natuurlijk.

Je zou de punten die jij belangrijk vindt even kunnen bekijken en zien hoe jouw ziekenhuis daarop scoort. Als jij tevreden bent, is het tot prima?
Alle reacties Link kopieren Quote
Vraag 1: ja, daar kijk ik wel naar.Vraag 2: Afhankelijk van mijn eigen ervaringen. Streekziekenhuis 1 heeft een uitstekende EHBO post, maar als je moet bevallen kun je beter 10 minuten doorrijden naar de volgende.

Aangezien ik niet meer hoef te bevallen, blijf ik gewoon gaan naar streekziekenhuis 1. Uiteindelijk zijn het toch allemaal gemiddelden, en ook nog eens gebaseerd op eigen info van de ziekenhuizen. Dan vind ik mijn eigen ervaring uiteindelijk doorslaggevend.
Alle reacties Link kopieren Quote
Nee, ik kijk daar niet naar. Naar één van de ziekenhuizen die hoog genoteerd staat zou ik nooit meer heen gaan, maar dat heeft met een aantal slechte ervaringen te maken. Een ander is misschien over dezelfde artsen/verpleegkundigen wel tevreden.
Alle reacties Link kopieren Quote
isabon schreef op 01 oktober 2012 @ 00:27:

Het ziekenhuis hier scoort ook niet hoog. En terecht. De verlosafdeling is net een slachthuis en zo wordt je ook behandeld daar.
:-O
Alle reacties Link kopieren Quote
Kijk ik er overheen ...

Of staat het erasmus Mc in rotterdam er helemaal niet in ?Misschien toch tijd om over te stappen naar het ziekenhuis om de hoek... die staat op 6 ..
Alle reacties Link kopieren Quote
Verschillende reacties dus....Ik weet ook niet zo goed hoe ik dit lijstje moet interpreteren. Of het echt gevaarlijk is als ik in een laag scorend ziekenhuis behandeld word of dat ik mijn eigen gevoel moet volgen.Die laag scorende ziekenhuizen zullen wel iets slechts doen, toch?
Alle reacties Link kopieren Quote
Flowerpowergirl, helemaal onderaan. Academische ziekenhuizen dingen niet mee.
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh en ik ga af op de arts die ik tegenover me heb, of ik het gevoel heb dat die zorgvuldig genoeg handelt. Ziekenhuis zegt weinig, de zorg kan per afdeling en zelfs per arts verschillen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het Zuiderzee-ziekenhuis in Lelystad scoort in de de AD-test heel hoog. Even tevoren had ik op televisie een nieuwsitem gezien waarin met een verborgen camera werd aangetoond dat het in dat ziekenhuis de gewoonte is om met vieze handen patiënten te behandelen.

Handen werden door verpleging en artsen niet gewassen tussen behandelingen van verschillende patiënten, verpleging en artsen droegen ringen en horloges terwijl daarvan is aangetoond dat dit bacteriën overdraagt omdat daaronder vingers en huid niet goed schoon worden.

Zowel verpleging als artsen vonden het echter de gewoonste zaak van de wereld om zich niet aan de hygiëne-voorschriften van het ziekenhuis te houden want "het viel allemaal wel mee".

Dat er onnodig mensen daardoor sterven interesseert ze niet.Ik woon in de buurt van dit ziekenhuis en jaren geleden, toen ik hier pas woonde, werd ik al gewaarschuwd dat mocht ik iets mankeren ik moest eisen dat ik in Zwolle werd behandeld. Zoveel jaren later hebben zij nog steeds gelijk.
Alle reacties Link kopieren Quote
Mij gaat het om de individuele arts die ik bezoek. Ik ga vandaag onder het mes en heb daarvoor 3 maanden op een wachtlijst gestaan bij een specifieke specialist die ik wilde. Zou ik daar niet om geven (ondenkbaar, maar genoeg mensen zijn zo... die doen meer vooronderzoek naar een auto die ze willen kopen, dan naar een chirurg die in hun lichaam zal snijden), dan zou ik al ruim 4 weken geleden geholpen zijn. Maar dat is dan wel iemand die ooit moest voorkomen bij de medische tuchtraad. Dan wacht ik liever nog wat langer.Het ziekenhuis waar "mijn" specialist werkt, staat best laag in de lijst... Dat is dan weer jammer :-\
Alle reacties Link kopieren Quote
hier kijk ik ook , indien mogelijk, naar de arts. Bij eerste bevalling, spoed keizersnede had ik een dusdanige alerte en aardige, geruststellende gynecoloog, dat ik bij de volgende zwangerschap die verplicht onder medisch toezicht was bij haar onder behandeling ben geweest, ook al betekende dat een stukje verder reizen omdat ze op de dagen dat ik kon alleen in een ander ziekenhuis werkte. Ik had ook voor de arts hier in ziekenhuis kunnen kiezen, maar iemand die door diverse vrouwen als slager wordt uitgemaakt heeft bij mij niet het vertrouwen.. En verder ben je zelf ook bij een heleboel dngen. Toen de verpleegster na het verzorgen van de baby van mijn buurvrouw met diezelfde ongewassen handjes mijn kind wilde oppakken heb ik haar gevraagd om ze schoon te maken. Was geen probleem, maar je kon aan haar zien dat ik een van de weinige was die dat vroeg
Alle reacties Link kopieren Quote
Lizzl, succes vandaag!!
Alle reacties Link kopieren Quote
-
Alle reacties Link kopieren Quote
Wow, het ziekenhuis waar mijn zusje werkt staat heul hoog! Terwijl, toen ik nog in die stad woonde, er alleen maar negatieve verhalen over waren...

Het ziekenhuis in mijn plaats is een middenmoter, dus ik blijf daar gewoon heen gaan. (als het eens sporadisch nodig is). Mijn ervaringen daar zijn bijzonder prettig.
Your life could depend on this. Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back, don't look away, and don't blink! Good luck. - The Doctor
Alle reacties Link kopieren Quote
hmm ik vind het maar vreemd. Als je de scores gaat vergelijken met die van vorig jaar zie je zoveel verschuivingen die naar mijn idee niet realistisch kunnen zijn.van nummer 69 nu naar plaats 2 en van plaats 80 naar plaats 3 dit jaar, en van 84 naar 5?

en andersom: vorig jaar zo goed dat er een 6e plaats was en nu aar 81? vind ik toch wel heel vreemd, zulke grote verschuivingen. Ik twijfel dan ook echt aan de meetnauwkeurigheid en de betrouwbaarheid van de gegevens.
Alle reacties Link kopieren Quote
Precies, gruffalo. Die lijst slaat echt helemaal nergens op als je naar de verschuivingen kijkt. Dat kan helemaal niet zo erg verschillen van jaar tot jaar. Ik vind het dus een waardeloze test.Vind het ook prima dat het AD ieder jaar de oliebollen test, maar dit is toch een seriezere aangelegenheid. Mensen geloven toch vaak wel wat er in de krant staat.
Alle reacties Link kopieren Quote
Inderdaad, die verschuivingen... Mijn ziekenhuis staat nu vrij laag, terwijl het een paar jaar geleden nog op 1 stond. Ik ga liever af op mijn eigen (prima!) ervaringen en die van de mensen om me heen (dito).
Alle reacties Link kopieren Quote
Het aantal criteria waarop ziekenhuizen beoordeeld worden is maar heel beperkt.

Stel, je moet voor een afdeling orthopedie, maar het ziekenhuis waar je naar toe wilt scoorde slecht op verloskunde. Moet je dan een ander ziekenhuis zoeken? Ik vind van niet.

Zoals anderen in dit topic ook al vertelden, als een ziekenhuis slecht scoort, wil niet zeggen dat alle specialisten en alle afdelingen slecht presteren.
Alle reacties Link kopieren Quote
Bedankt Rozehanddoek :) Het is al achter de rug en ik voel me goed (met dank aan de morfine ;-))

Eigenlijk best erg dat ik nu alweer zit te forummen :-P Denk nu toch even aan de personen die hier eens hebben gepost dat als je nog kan forummen, dat het allemaal zo erg niet is X-D BS. Dat is gewoon karakter :-P
Alle reacties Link kopieren Quote
Eens met al eerder gemaakte opmerkingen.Overigens, als mijn huisarts mij vraagt voor welk ziekenhuis hier in de regio ik een verwijzing wil, vraag ik naar zíjn ervaringen. Hij heeft meer inzicht in de medische kwaliteit dan ik, hij kan beter beoordelen of patiënten regelmatig terugkeren met vervolgklachten dan ik. Hij geeft dan ook zijn voorkeur aan op basis van zijn ervaringen, ik vind het prima.Voor oudste zijn we een (inmiddels niet meer zo) regelmatige bezoeker van een specialistisch kinderziekenhuis. Na een verhuizing gaf een van de specialisten aan dat we ook overgeplaatst konden worden onder behandeling van een kinderziekenhuis hier in de regio. Voor ons hoefde dat niet zo nodig, qua reistijd scheelt het niet veel, en omdat we bij meerdere specialisten onder behandeling zijn, is het net zo makkelijk om het boekwerk van zijn dossier te laten waar het is, en die enkele keer per jaar dat we er nog komen, de reistijd voor lief te nemen. Waarbij ik me wel voorneem om, in spoedgevallen, overplaatsing naar het behandelende ziekenhuis te vragen. Gelukkig is dat nog niet nodig geweest.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat Amarna zegt.De cijfers waarop de ranking wordt gebaseerd zijn te manipuleren en worden bovendien door veel ziekenhuizen verkeerd aangeleverd.

Ik zou er dus niet teveel waarde aan hechten.Als je naar de ranking volgens dr Yepp en Zorgkaart Nederland dan worden dezelfde ziekenhuizen weer heel anders beoordeeld.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ziekenhuis Amersfoort op 1? Laat me niet lachen. Op de Eerste hulp 2 baby's al uren aan het huilen. Weefsel van mijn moeder kwijt (biopsie uit het hoofd). Verkeerde medicijnen (Prednison 1000 mg), verkeerde diagnoses. En maar wachten, wachten, wachten. Arrogante artsen, verpleegsters die je negeren...Wat een cut ziekenhuis!

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven