Grote aanslagen in Engeland verijdeld, en hier is het niet eens punt van discussie.

04-07-2007 13:01 55 berichten
Alle reacties Link kopieren
In Engeland zijn afgelopen zondag een paar grote aanslagen mislukt, door gewoon amateurisme van de daders. Uiteraard waren het weer moslim extremisten.



Het valt me zo op dat het hier niet eens genoemd wordt. Als ik kijk op het forum zie ik dat vooral de babypijler goed bezocht wordt, meer als de maatschappijpijler. Terwijl er hier in Europa een vijfde colonne moslims aan de gang is, is het dollen met de kinders belangrijker. In wat voor wereld komen die kids terecht?



Mijn Fortuynistische mening is langzamerhand bekend, die ga ik niet nog eens ventileren. Ik lees hier vooral mensen die klachten tegen moslims op een goudschaaltje wegen, en de brengers van de slechte boodschap aanklagen. Ik ben wel eens benieuwd: hoe ziet men op dit forum de toekomst met moslims in Europa in? Ik zal mijn mond houden dit keer.
Alle reacties Link kopieren
Dennis Bergkamp had een VWO diploma....:o
Alle reacties Link kopieren
Verontrustend is het wel, dat in dit geval goed opgeleide, normaal functionerende medici zich - tot stomme verbazing van hun eigen omgeving -  ontpoppen tot terroristen.  Er was geen enkele indicatie voor fanatisme of fundamentalisme,  ze werden niet in de gaten gehouden door de geheime dienst.

Het doet denken aan het team rond Mohammed Atta,  die in Hamburg jarenlang leefden als vrijzinnige moslims.  Ze keken porno,  dronken alcohol, gingen nooit naar de moskee. Ze deden eigenlijk niets wat als aanwijzing zou kunnen gelden,  behalve het volgen van vlieglessen. En ze pleegden de WTC aanslagen.

Een nachtmerrie voor inlichtendiensten:  hoe kom je zulke terroristen op het spoor ?
In een eerder topic hadden we het over NL piloten in Afghanistan. Ik stelde toen dat de legerleiding niet gauw een allochtoon met een moslim achtergrond in een F16 zou zetten.  Mocht tijdens een missie opeens  blijken dat zijn sympathie toch meer ligt bij zijn moslimbroeders (Taliban)  dan bij zijn NL strijdmakkers dan zou hij het NL kamp kunnen platgooien in plaats van de vijandelijke stellingen.  Al is het risico klein; de gevolgen zouden zo catastrofaal zijn dat de legerleiding dit niet kan riskeren.

(op websites worden jonge moslimsjongens aangemoedigd om in krijgsdienst te gaan in het land waar ze wonen zodat ze getraind worden in gebruik van wapens ter voorbereiding op de Jihad)



Doordat terroristen-in-spé  er blijkbaar (zie de artsen, zie Atta en companen)  alle moeite voor doen om over te komen als heel normale vrijzinnige, niet-fanatieke moslims hopen ze wellicht ook te bereiken dat alle moslims met wantrouwen worden bekeken zodat de kloof tussen mosims en niet-moslims nog groter wordt.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het heel goed hoe met in de UK met de terreurdreiging omgaat.  Wel waakzaam, maar niet bang. Geen massahysterie.

Zelf laat ik me absoluut door niemand bangmaken. Whatever will be, will be.   Wij waren op 09/11 in Californie.  In de VS was men verdrietig, maar moedig.  Het dagelijkse leven ging gewoon door.  Bij thuiskomst in Nederland bleek dat de Nederlandse pers de massahysterie enorm aangezwengeld had.   Mijn schoonmoeder bijv. durfde niet meer naar een winkelcentrum of bibliotheek, uit angst voor aanslagen.

Moslims worden sinds die tijd met de nek aangekeken. 

Ik ga net als voor 9/11 met Moslims om, het zijn mijn naaste collega's en buren.  Ik ga gewoon voor een stedentripje naar Londen en in september weer naar Californie.

Eerlijk gezegd maak ik me meer ongerust over de opwarming van de aarde dan over de terreurdreiging.





I
Alle reacties Link kopieren
"Zij die jullie genezen, zullen jullie doden".



Dat zei een Al-Quada leider tegen een Brits Anglicaanse geestelijke... enkele maanden vóór de aanslagen in Londen en Glasgow.

Bron: http://www.ad.nl
Alle reacties Link kopieren
Amarna, je lult uit je nek. Dat jouw schoonmoeder paranoia werd zegt niks over de rest van de nederlanders.

Op 12 september ging ik op dezelfde manier om met mijn moslimscollega's als op 10 septmeber. En met mij vele,vele anderen.
Zuss duimt zich suf voor Bambi. Het gaat helemaal goed komen, dat weet ik zeker!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven