koken met bijzondere ingrediënten

24-08-2008 17:42 25 berichten
Alle reacties Link kopieren
Coca Cola kip



Bedrieglijk eenvoudig te maken, met belachelijk weinig ingrediënten. (Elle Eten)

1 kg drumsticks

200 g bruine suiker

handje grof zeezout

4 el scherpe mosterd

8 el ketchup

ca 2 blikjes Coca Cola

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Kook de drumsticks in ruim water ca 30 minuten. Giet af, dep droog en leg in een braadslede. Bestrooi met bruine suiker en zeezout. Roer mosterd en ketchup los met een scheut cola. Giet gelijkmatig over de drumsticks. Giet cola erbij totdat de drumsticks bijna onderstaan en zet ca 45 minuten in de oven, tot de saus is ingedikt. Serveer met (zoete) aardappelen en groene sla.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Ham in Coca Cola



Licht gepekelde ham hoeft niet geweekt te worden, maar als je weet dat jet e maken hebt met flink gepekelde ham, bring hem dan aan de kook in een pan met zoveel koud water dat onder staat. Laat de ham uitlekken en begin dan pas met het recept. (Voor 8 personen, uit: Nigella Bijt)

2 kg licht gepekelde ham

1 ui, gepeld en gehalveerd

2-literfles Coca Cola

Voor het glaceren:

handvol kruidnagels

1 volle el black treacle of melasse (donkere suikersiroop)

2 tl mosterdpoeder

2 el bruine basterdsuiker

Leg de ham met het zwoerd naar beneden in de pan, doe de ui erbij en giet er de cola over. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan, op een heel klein kiertje, en zet het vuur lager, maar zo dat de cola een beetje blijft borrelen. Reken twee uur, een uur per kilo, wetend dat de ham later nog even de oven in gaat, maar bedenk dat hij, als je hem rechtstreeks uit de koelkast op het vuur zet, minstens 15 minuten extra nodig heeft om ook van binnen goed gaar te worden. Verwarm intussen de oven voor op 240 ºC. Neem de ham uit de pan (maar gooi het braadvocht niet weg) en laat hem iets afkoelen, zodat je hem makkelijk kunt hanteren. (Je kunt hem zelfs helemaal laten afkoelen en er later de laatste hand aan leggen, als je wilt). Snijd het zwoerd eraf, maar laat daarbij een dunne laag vet zitten. Kerf het vet met een scherp mes ruitvormig in en steek een kruidnagel in elke ruit. Smeer dan de stroop over de vetlaag, zonder de kruidnagels te laten verhuizen. Strooi vervolgens het mosterdpoeder en de suiker op de kleverige laag en klop ze iets aan. Braad de ham ± 10 minuten in een met folie beklede braadslee tot het glaceersel bruin is en bubbelt. Als je de ham van tevoren hebt gekookt en hebt laten afkoelen, besteek hem dan met kruidnagels, glaceer hem en zet hem, aangenomen dat hij op kamertemperatuur is, 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ºC.





Zwarte-bonensoep van strand zuid



In deze soep kun je perfect het zoete, donkere vocht dat je van de ham in cola overhebt gebruiken. De modderige kleur van het ham-colabrouwsel verhoogt de donkere glorie van de bonen alleen maar. Voel je niet verplicht om deze soep onmiddellijk te gaan maken, je kunt de bouillon gerust invriezen voor soepen in de toekomst. (Voor 8 personen, uit Nigella Bijt)

500 g zwarte bonen

Coca Cola-hambouillon van bovenstaand recept

Sap van ½ limoen

1 tl gemalen komijn

1 tl gemalen koriander

Voor het serveren:

zure room

verse koriander, gehakt

partjes limoen

Zwarte bonen week ik nooit: zorg er bij het koken alleen voor dat je ze hun 10 minuten toxinevernietigend, borrelend koken gunt, dan heb je geen centje pijn. (Of gebruik zwarte bonen uit blik). Kook de bonen in de Coca Cola-hambouillon tot ze zacht zijn. Pureer ± 3 opscheplepels van de soep in een blender, samen met het limoensap en de gemalen specerijen. Roer deze modderige puree door de soep. Dat is alles. Schep een klodder zure room, als je daar zin in hebt, in de kommen en strooi er verse, gehakte koriander over. Leg wat partjes limoen op tafel en laat de mensen zelf naar smaak het scherpe sap in deze stevige, zoetige soep knijpen.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Komen er dan geen maden uit??
Everytime you make a typo, the errorists win.
Alle reacties Link kopieren
Wafeltjes met tumtumroom

Meng 250 g ricotta, 50 g suiker, geraspte schil van ½ citroen en 100 g tumtummetjes. Laat de smaken een half uur intrekken. Schep het ricotta-tumtummengsel in 4 koekwafeltjes.





Meringuetaart met schuimblok

Meng voor de bodem 150 g bloem, 50 g suiker, 100 g boter en een scheutje water tot een deeg. Pak in plasticfolie en laat dit minstens een uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven tot 180 ºC.

Rol het deeg uit tot een ronde bodem met een doorsnede van ± 28 cm. Bak deze op een bakplaat ca. 15 minuten tot hij goudbruin is. Klop voor de meringue 6 eiweitten met 330 g suiker stijf. Breek 10 schuimblokken in stukken en meng dit door het zeer stijf geslagen eiwit. Schep het geheel op de afgebakken bodem en bak nog een uur op 100 º C.





Zweeds broodje met kaneelstokjes

1 dl melk; 130 g boter; 230 g bloem; ½ pakje gedroogde gist; 1 el suiker; 150 g kaneelstokjes

Verwarm de melk en smet 30 g van de boter erin. Meng de bloem met de gist en suiker en voeg langzaam de lauwwarme melk toe. Kneed tot een soepel deeg en laat 40 minuten rijzen. Hak de kaneelstokjes in de keukenmachine. Rol het deeg uit tot een vierkante lap. Besmeer het deeg met de kaneelboter en rol strak op. Snijd de opgerolde slang in 12 plakken van ± 3 cm breed. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de plakjes in 12 papieren cakevormpjes en laat nog 10 minuten staan. Bak de broodjes in ca. 10 minuten goudbruin.





Koffiemousse met chocoladezoenen

6 blaadjes gelatine; 500 ml slagroom; 1 espresso; 80 g poedersuiker; 12 chocoladezoenen; cacao

Laat de blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water. Verwarm 150 ml van de slagroom in een pannetje en vermeng met de espresso. Los hierin de gelatine op en laat afkoelen. Klp de rest van de slagroom stijf met de poedersuiker. Spatel de geslagen room voorzichtig door het koffiemengsel. Bekleed een vorm van 23 cm Ø met plasticfolie. Zet hierin de chocoladezoenen. Giet het roommengsel erover en laat in 4 uur in de koelkast opstijven. Til de opgesteven pudding voorzichtig uit de vorm. Snijd in puntjes en serveer met wat cacao.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
infojunk schreef op 24 augustus 2008 @ 17:43:

Komen er dan geen maden uit??
Wat denk je zelf ?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Aardbeien gemarineerd in balsamico-azijn

Voor 4 personen

500 gram aardbeien, bijvoorbeeld Lambada

0,5 deciliter aceto balsamico di Modena

0,5 liter slagroom

100 gram suiker

Geraspte schil van 0,5 citroen



Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Roer de balsamico door de aardebeien en laat een nacht afgedekt staan. Klop de slagroom met de suiker lobbig en roer er de geraspte citroenschil door. Serveer de aardbeien met de slagroom.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Vanille

Een onverwachte toepassing van vanille is de combinatie met vis. De saus is niet zoet, maar heeft een kruidig, aards karakter. Het is een recept van de Amerikaan Thomas Keller, chef-eigenaar van The French Laundry in de Californië. Een fan van Keller heeft het hele gerecht – zeebaars met spinazie, pastinaakpuree en vanillesaus – in foto’s uitgewerkt op haar Engelstalige weblog.





Hier in het Nederlands het recept voor de vanillesaus op basis van mosselbouillon:



Voor de mosselbouillon

16 verse mosselen

1 deciliter witte wijn

1 sjalot

3 takjes tijm

2 teentje sknoflook

2 laurierblaadjes

Vanillesaus voor bij vis

0,5 vanillestokje van goede kwaliteit

5 draadjes saffraan

2 deciliter dikke room

150 gram koude ongezouten roomboter



Kook de mosselen in de wijn en de andere ingrediënten tot ze opengaan. Haal de mosselen eruit. Die heeft u niet meer nodig. Laat de alchol nog even op laag vuur verdampen (minuut of 10) en zeef de bouillon. Vang op in een kopje en bewaar.



Snij het halve vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Doe het merg plus de rest van het stokje en de saffraan in de bouillon en breng heel zachtjes aan de kook. Laat de saus een beetje stroperig worden en voeg dan de room toe. Laat nog even zachtjes pruttelen en giet de saus door een zeef.



Doe de saus weer in een schone pan. Zet de pan weer op een laag vuur en laat de saus niet meer koken. Voeg nu de boter in porties toe, terwijl u roert met een garde. Zo ‘monteert’ u de saus. Het is hierbij belangrijk dat de temperatuur van de saus vrij constant blijft. Niet laten koken dus, maar ook niet teveel koude boter ineens toevoegen zodat de saus te koud wordt. Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat de suas gaat schiften. Proef of er nog zout bij moet, en houd warm tot het moment van opdienen
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Bijzondere appeltaart met geitenkaas,gember en honing



Een bijdrage van: marianneoud

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Aantal personen: 8

Gang: Nagerecht

Keuken: Frans

Smaak: Zacht en romig

Techniek: Bakken in oven

Soort gerecht: Nagerecht

Hulpmiddelen: Baklaat bekleden met bakpapier.





Omschrijving

Heel apart met die honing, geitenkaas en gember. Weer is even heel anders





Ingrediënten



8 plekjes roomboterbladerdeeg, ontdooid

250 gr zachte geitenkaas (Chevre de Belley)



3 friszure stevige appels, in dunne schijfjes



3 cm verse gemberwortel, fijngehakt



? el grof gemalen zwarte peper



4 el vloeibaren honing



Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.





Bereidingswijze



Bladerdeegplakjes zo op de bakplaat uitspreiden dan randen elkaar ca 1 cm overlappen. Naden goed aandrukken zodat 1 grote taartbodem ontstaat.



Geitenkaas boven bladerdeeg verkruimelen. Buitenranden vrijlaten. In kom appelschijfjes mengen met gember, peper en honing. Dakpansgewijs in 1 laag over taartbode, verdelen.



Appeltaart in midden van de oven in 20 a 25 minuten goudbruin en gaar bakken. Taart lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
blijfgewoonbianca schreef op 24 augustus 2008 @ 17:52:

Aardbeien gemarineerd in balsamico-azijn

Voor 4 personen

500 gram aardbeien, bijvoorbeeld Lambada

0,5 deciliter aceto balsamico di Modena

0,5 liter slagroom

100 gram suiker

Geraspte schil van 0,5 citroen



Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Roer de balsamico door de aardebeien en laat een nacht afgedekt staan. Klop de slagroom met de suiker lobbig en roer er de geraspte citroenschil door. Serveer de aardbeien met de slagroom.




Deze is lekker!

Maak ik vaak, maar dan met balsamico en peper en zout
Everytime you make a typo, the errorists win.
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Bijzondere combinaties



Uit de serie They Go Realy Well Together (TGRWT) van Khymos.org heb ik gisteren twee succesvolle gerechten geprobeerd. In de serie wordt een combinatie van ingredienten genomen die in eerste instantie niet voor de hand ligt. Zo hebben ze banaan met peterselie, chocolade met bloemkool, appel met lavendel en nog zo'n paar combinaties gehad.

De combinaties zijn onverwacht succesvol. Dit komt door het aroma-pallet; een smaak bestaat uit heel veel aroma's die samen de smaak bepalen. Van de genoemde ingredienten komen de hoofd-aroma's overeen, wat ze dus goed samen doet smaken. Zo is onverwacht lekker knoflook met koffie en chocolade.



Uit de series banaan met peterselie en chocolade met bloemkool heb ik gisteren de volgende twee recepten gemaakt:



Bananen-peterselie milkshake

Tweekleuren bloemkool-chocolade-soep (cocaoflower soup)



Hieronder de recepten zoals ik ze gemaakt heb, met een kleine fine-tuning.



Bananen-peterselie milkshake

2 rijpe banenen

100 gram vanille ijs

5 dl melk

12 takjes bladpeterselie (sterkere smaak)



Doe dit alles in een blender, blend het tot een gladde massa en verdeel het over 4 glazen.



Tweekleuren bloemkool-chocolade-soep

Wit:

Halve bloemkool in roosjes (350 à 400 gr)

2 tenen knoflook, fijngesneden

2 eetlepels pijnboompitten

1,5 mok kippenbouillon (ipv 2 in recept)

1 rok venkel in blokjes

1 mok melk



Bak de knoflook samen met de pijnboompitten in één eetlepel olijfolie niet donkerder dan lichtbruin. Voeg de bouillon toe met hierbij de bloemkool en de venkel.

Laat het geheel 15 minuten koken zodat de bloemkool nog enige beet heeft. Haal van het vuur en roer de melk erdoor. Blend dit alles tot het glad is en dan nog 30 seconden langer.



Bruin:

Halve bloemkool in roosjes (350 à 400 gr)

2 eetlepels pijnboompitten

1 rode ui, in blokjes

1,5 mok kippenbouillon

0,5 mok melk

15 gram chocolade

1 flinke theelepel cacao (niet in recept)



Zet de bloemkool in het midden van de oven op bakpapier bij 125 graden voor zo'n 35 minuten.

Haal de bloemkool uit de oven en verwarm de oven naar 200 graden en zet de grill aan. Voeg bij de bloemkool de pijnboompitten en ui en plaats dit nog 5 tot 8 minuten in de oven (tot de bloemkool niet donkerder kleurt).

Verwarm intussen de bouillon en voeg de bloemkool toe. Laat dit nog 10 à 15 minuten koken.

Haal de pan van het vuur, voeg de cacao, chocolade en melk toe en blend dit hetzelfde als de witte soep.



Serveren:

Serveer het in een schaaltje of bord waarin je een scheiding maakt met aluminiumfolie welke je verwijderd na het inschenken. Doe een klein stukje chocolade aan de bruine kant en enkele pijnboompitten aan de witte kant...



Beide gerechten zijn een onverwacht succes geworden! Foto's spreken voor zich op de sites van de recepten.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Hemelse slierten van Pierre Wind



1persoon

0min voorbereiden

5min bereiden

0min wachten

waardering 6.6



Nagerecht• Vegetarisch• Hollands



ingrediënten

• 75 g spaghetti, gaar gekookt

• 50 g roomboter

• 1 eetlepel bruine basterdsuiker

• 1 theelepel vanillesuiker

• sap van ½ limoen

• 1 bolletje vanille-ijs



bereiden Bak op hoog vuur de spaghetti krokant in een ruime hoeveelheid roomboter. Voeg er dan de bruine basterdsuiker, vanillesuiker en het limoensap bij. Bak het 30 seconden door. Klaar. Serveer hierbij een bal vanille-ijs. Het gerecht kun je opleuken met een takje mint en een chocoladegarnituurtje.



Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekkâh van Pierre Wind
Everytime you make a typo, the errorists win.
Alle reacties Link kopieren
Smaakwonder in n nieuw jasje: Appel Lavendel Kwarktaart



Eerder heb ik al ooit een blog geplaatst over de bijzondere combinatie van appel en lavendel, toen in een cupcake.



Daar ik nogal eens een appeltaart moest maken als teamstraf bij het volleyballen, had ik besloten de laatste van het seizoen specialer te maken.



Als basis ga ik uit van het recept van de 'kwarktaart zonder Dr. Oetker'.

Extra zijn hierbij nodig:

3 takjes lavendel



1 flinke Granny Smith appel

7 cl appellikeur





Klop bij het recept niet de slagroom stijf met vanillesuiker, maar gebruik deze om in een vijzel de lavendel helemaal fijn te malen. Eventueel kun je hier nog een schepje suiker bij doen.

Dit zal zorgen voor een dikke groene pasta welke je door de kwark roert samen met de appellikeur



Na het mengen van de kwark ingredienten snijdt je de appel in dunne schijfjes en steek je deze in de kwark. Als garnering leg je een cirkel bovenop en maak je het geheel natuurlijk af met een takje lavendel.

Om te voorkomen dat de appels bruin worden heb ik een gelatinelaagje(mag voor de vegeratiers natuurlijk met agar) over de taart gespoten met daarin wat citroenzuur en natuurlijk weer wat appellikeur.



Twee uur in de koelkast en het smulfestijn kan beginnen.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb helaas geen foto's van de gebakjes die ik heb gemaakt, maar een cupcake kan iedereen zich waarschijnlijk wel voorstellen; hierin her en der een groen stukje en voila, daar is de visual van de appel-lavendel cakejes die gemaakt zijn.



Ingrediënten:

100 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram witte basterd suiker

100 gram gesmolten boter

3 medium eieren

1 flinke jonagold appel, grof geraspt

3 takjes lavendel (foto ter illustratie van hoeveelheid(maar dan net iets meer)) http://blog.kokenmetfrank.nl/

1 takje rozemarijn (foto ter illustratie van hoeveelheid)

2 strookjes citroenschil (foto ter illustratie van hoeveelheid)

snufje zout



Klop de eieren luchtig met de suiker en mix hierna de gesmolten boter erdoor. Vervolgens zeef je de meel met het zout door het mengsel.

Hak nu de kruiden met de citroenschil fijn en schep deze samen met de appel door het beslag.

Vul de cake-cupjes voor 2/3e met beslag en bak de cakejes 45 minuten in een oven van 150 graden.



De combinatie van de appel met lavendel komt langzaam maar doeltreffend naar voren en wordt door het frisse van de citroen geaccentueerd. Het vleugje rozemarijn zorgt voor een aangename combinatie van lavendel en rozemarijn geuren.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Gister heb ik O Zo goddelijk gegeten in een restaurant dat bij mijn toetje een puddinkje van aardbeien en basilicum serveerde, goddelijk gewoon. Miss Chicken die ik ben (niet te verwarren met de zeer beminnelijke forumster) geen recept gevraagd maar de combi was een orgasme voor je tong. Nog viva-culi dames die hier een receppie voor zouden weten?
Alle reacties Link kopieren
Gisteren raakte ik bij het lezen van een blog op Kokend Water geinspireerd om iets met aardbeien en basilicum te doen. Silvo heeft een aanzetje gegeven met hun Aardbei-Peper Topper, waarin basilicum is verwerkt.



Een simpelere proef op de som nemen dan een aardbei halveren, er een snufje peper op doen en hierover wat gehakte basilicum, kon het niet worden.





Zo gezegd zo gedaan...



Een bijzondere combinatie; de peper zorgt ervoor dat het friszure van de aardbei nog meer tot zijn recht komt en hier sluit de verse basilicum erg goed bij aan.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Misskees; alsof ik het róók ! X-D
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
'aardbei basilicum' levert al meer dan 90.000 hits op en de engelse variant een flinke 435.000.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Twee zielen... 1 aarbeiengedachte?
Alle reacties Link kopieren
Mevrouwdekees schreef op 24 augustus 2008 @ 18:06:

Gister heb ik O Zo goddelijk gegeten in een restaurant dat bij mijn toetje een puddinkje van aardbeien en basilicum serveerde, goddelijk gewoon. Miss Chicken die ik ben (niet te verwarren met de zeer beminnelijke forumster) geen recept gevraagd maar de combi was een orgasme voor je tong. Nog viva-culi dames die hier een receppie voor zouden weten?




Zoiets?



Basilicum witte chocolade crème met balsamico aardbeien

Simpel en net een beetje anders



Schenk de room in het steelpannetje, voeg de basilicum toe. Verwarm het en laat van het vuur af 5-10 minuten trekken.



Zeef de room, gooi de basilicum weg.



Verwarm de room weer en voeg van het vuur af de chocolade toe en laat smelten. Roer tot het glad is.



Schenk in 4 mooie glazen en laat in de koelkast opstijven.



Verwarm in een klein pannetje de balsamico azijn met de suiker en 2 el water. Kook op laag vuur tot de suiker opgelost is en je een kleverige siroop overhoudt (ca 5 minuten). Laat afkoelen en schenk dat over de aardbeien heen en laat minstens een uur marineren.



Schep de aardbeien op de witte chocolade crème en garneer met een mooi basilicumblaadje.
Everytime you make a typo, the errorists win.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt infojunk, maar nee het was echt een pudding die naar aarbei en basilicum smaakte, mooi roze, niet heel zoet, geen stukjes. De basilicum in de room laten trekken vind ik wel een goed idee, aarbeien misschien prakken/ blender ofzo.



/ Peinst en googled verder....
Alle reacties Link kopieren
Ingrediënten van Aardbeien met balsamicoazijn en basilicum

Boodschappen per SMS?

SMS GO MRB 3026 naar 3010

25 cent per ontvangen bericht

Maximaal 1 SMSje1 deciliter balsamicoazijn

4 eetlepels appelstroop

1 theelepel suiker

3 takjes basilicum

500 gram aardbeien

4 bollen slagroomijs





Bereidingswijze van Aardbeien met balsamicoazijn en basilicum

Breng de azijn met de stroop en de suiker aan de kook en roer tot de stroop en suiker oplossen. Verhit de azijn totdat de saus helemaal kookt en grote bellen vormt. Neem de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd ze in reepjes. Maak de aardbeien schooon, halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in vieren. Verdeel de aardbeien over 4 bordjes. Schep er een bol ijs naast en druppel de lauwwarme saus erover. Garneer met basilicum.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Recept Amandelyoghurt met aardbeien en basilicum

Type gerecht Nagerecht, Dessert

Opmerking(en) Voor 4 personen.

Aantal keer bezocht in de afgelopen 5 dagen 1



Ingredienten

600 gram aardbeien, in plakjes

sap van 1 citroen

4 el kristalsuiker

10 basilicumblaadjes, fijngehakt

2 snufjes gemalen peper

4 druppels amandelextract

250 gram Griekse yoghurt Bereiding

Laat de aardbeien in de koelkast 1 uur trekken in het sap van de citroen, de suiker, basilicum en peper. Meng het amandelextract door de yoghurt. Verdeel over schaaltjes en doe er de aardbeisalade over.

Back



Gevonden:
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
BGB, die cola kip is lekker! maak ik hier ook regelmatig! Ik ken hem als prijswinnaar van een allerhande-wedstrijd!
Alle reacties Link kopieren
@mevrouwdekees, ik heb ooit een keer een kookprogramma gezien daar maakten ze frambozenijs met basilicum erdoor, volgens mij was het van Sophie Grigson.



Heb het even voor je opgezocht:



Ingredients

450g Raspberries

175g caster sugar

handful of basil leaves, chopped

juice of 1/2 an orange

lemon juice, to taste

300ml double cream



Method



1. Push the raspberries through a sieve over a large bowl. Stir the sugar, basil and orange juice into the resulting puree and leave it to stand for 30 minutes at room temperature, stirring occasionally to dissolve the sugar.



2. Add 1-2 tablespoons of lemon juice to taste.



3. Whip the cream lightly until slightly thickened and then fold in the raspberry mixture. Churn in an ice-cream maker, if you have one. If you don't, pour the mixture into a freezer container and leave in the freezer until the sides begin to solidify. Remove the ice cream from the freezer and stir to break up any ice crystals. Return to the freezer and repeat the process once more, but this time leave the ice-cream until almost frozen solid, then either process quickly or scrape into a bowl and beat vigorously to break up the larger ice crystals.



4. Return to the freezer and leave to freeze fully. Transfer from the freezer to the fridge 30-45 minutes before serving, to soften.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven