Gezondheid alle pijlers

Buikgriep/griep morgen eerste werkdag

04-01-2015 14:02 12 berichten
Hoi allemaal,



Daar lig ik dan.. In oktober afgestudeerd en een fijne baan gevonden. Morgen is mijn eerste werkdag, harstikke spannend en leuk natuurlijk. Nu ben ik ziek, ik voel me heel vreemd.



De afgelopen weken ben ik bezig geweest met het verhuizen naar een andere stad en natuurlijk de feestdagen. Ik woon nu samen met mijn vriend. Ik heb PDS, dit betekend dat ik elke ochtend buikkrampen heb en eigenlijk altijd diarree (in de ochtend dan). Hier hoort ook een beetje vermoeidheid bij.



Maarrrr.. Sinds 30 december was ik snotverkouden met keelpijn, de buikklachten werden ook wat erger. Toch doorgelopen (oud en nieuw he, toch wat leuks doen) en gisteren had ik waterdunne diarree en weinig dorst/honger. Ik heb geen koorts, maar voel me wel enorm slap. Vandaag ook nog buikklachten, alhoewel wel minder dan gisteren.



Het vervelende is dat ik niet weet of ik nou griep heb, of dat de PDS gewoon echt heel extreem is dezer dagen. De afgelopen dagen had ik wel een wat pijnlijke (beetje gezwollen) klier in mijn nek. Heeft iemand anders ook zulke klachten, of herkent iemand dit?



Ik baal zo omdat ik graag fit op mijn werk wil verschijnen, ik ga er uiteraard gewoon heen.
Alle reacties Link kopieren
Loperamide slikken en paracetamol.

Vandaag relaxt niksen.



Succes !
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
Balen voor je zeg, misschien zijn het ook wel spanningen van alles. Vandaag maar rustig aan doen en vroeg naar bed. Denk zowieso dat de meeste mensen morgen een beetje gammel op werk komen, bijna iedereen is nog aan het bijkomen van de feestdagen. Veel sucses in iedergeval
Alle reacties Link kopieren
Klinkt als pds en een verkoudheidje. Goed eten en vroeg naar bed

Heel veel succes morgen!
Alle reacties Link kopieren
Gewoon gaan, als het niet gaat kan je altijd nog naar huis gaan.

volg je een dieet voor je PDS?
Bedankt allemaal!



Mick87, niet speciaal. Ik probeer uit te zoeken wat ik wel en niet kan eten. Begonnen met witte boterhammen en ham, en elke keer iets bijvoegen. Zo weet ik dat ik rauwe groenten (paprika, tomaat en ijsbergsla) gewoon niet verteer.



12 januari heb ik een gesprek met de MDL arts in het ziekenhuis om te kijken of het geen crohn o.i.d. is. Huiarts heeft namelijk na tientallen keren antibiotica maar de diagnose gegeven.
Antibiotica voor PDS? Dat helpt niet dus moet het maar Crohn zijn....? Zijn je ontstekingswaarden verhoogd dan? Klinkt een beetje vreemd allemaal, goed dat je door wordt gestuurd naar een specialist.



Ik weet uit ervaring dat als je darmen niet goed zijn, dat dat door zowel stress (verhuizing, feestdagen, nieuwe baan) áls ziekte (ook als deze niet in je buik zit, dus bv een verkoudheid) je klachten kunnen verergeren. Als ik jouw verhaal zo lees denk ik dat de kans groot is dat dat aan de hand is. Doe vandaag heel rustig aan, ga op tijd naar bed, en als je je morgen niet zieker voelt gewoon gaan. Maar als je je echt te rot voelt: niet gaan. Ziek zijn op je eerste werkdag is zuur, maar het kan helaas iedereen overkomen.



Heel veel beterschap! En wees lief voor jezelf
Alle reacties Link kopieren
Als ik gespannen ben, krijg ik ook diarree en buikkrampen (ook al vóel ik me verder niet eens echt gespannen).

Ik denk dat het, zoals cilly al zegt, gewoon een combinatie kan zijn van spanning + je ziekte. Hopelijk wordt het nog minder vandaag en kun je toch gewoon werken. En eventueel even huisarts bellen voor medicijnen.
Buaya,



Ik leg het wat vaag uit



Mijn huisarts heeft bij mijn darmklachten constant antibiotica voorgeschreven, hierdoor is het eigenlijk alleen maar erger geworden. Op een gegeven moment was ik het zat en heb ik een doorverwijzing gevraagd. Huisarts gaf aan 'dan is het pds, maar als jij een doorverwijzing wil, vooruit dan maar' en 'je zult ermee moeten leren leven'.



12 januari heb ik dus eindelijk de doorverwijzing
Jee wat vervelend zeg! Ik zou toch vandaag zoveel mogelijk relaxen (slapen) en proberen morgen te gaan; je maakt echt een slechte indruk als je op je eerst dag al meteen jezelf ziekmeldt. Diarree is wel heel vervelend, maar zo te horen zal dat nog wel vaker voorkomen als je PDS hebt en iedere ochtend er last van hebt, dat je ooit zal moeten op je werk.



Sterkte
Alle reacties Link kopieren
quote:buaya schreef op 04 januari 2015 @ 14:36:

Antibiotica voor PDS? Dat helpt niet dus moet het maar Crohn zijn....? Zijn je ontstekingswaarden verhoogd dan? Klinkt een beetje vreemd allemaal, goed dat je door wordt gestuurd naar een specialist.

Ik vind het juist heel verstandig van huisarts dat hij/ zij haar doorstuurt naar MDL-arts. Klachten duren al erg lang en diagnose Crohn is soms moeilijk te stellen. Ontstekingswaarden zeggen niet alles... En.. antibiotica kan klachten ook verergeren.
quote:lila01 schreef op 04 januari 2015 @ 15:37:

[...]





Ik vind het juist heel verstandig van huisarts dat hij/ zij haar doorstuurt naar MDL-arts. Klachten duren al erg lang en diagnose Crohn is soms moeilijk te stellen. Ontstekingswaarden zeggen niet alles... En.. antibiotica kan klachten ook verergeren.



Volgens mij heb je iets verkeerd gelezen, ik schreef namelijk ook "goed dat je wordt doorgestuurd".



@TO, PDS is een uitsluitingsdiagnose. Dat betekent dus eigenlijk dat je de diagnose PDS pas kan krijgen als andere lichamelijke oorzaken voor je klachten zijn uitgesloten. In principe hebben mensen met PDS dus 'niks', behalve gevoelige en snel pijnlijke darmen. Waarom zou je daar antibiotica voor geven? Ik heb er iig nog nooit van gehoord. Daarom vroeg ik me af of je ontstekingswaarden misschien verhoogd waren, dat dat de aanleiding voor de AB was. Of begrijp ik het nou helemaal verkeerd en heb je vaak antibiotica voor ándere dingen gekregen en in diezelfde tijd darmklachten ontwikkeld?

Anyhow, fijn dat je verder onderzocht gaat worden en ik hoop voor je dat het iets onschuldigers dan Crohn is. Good luck!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven