Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Gezondheid alle pijlers

Hernia - Oplossingen en ervaringen?

11-01-2010 13:34 8 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo allemaal,Zeven maanden geleden ben ik 'door mijn rug gegaan'. Na een aantal weken fysiotherapie, met slecht resultaat, op naar de huisarts. Deze serveerde me af met de boodschap dat het lichaam ook tijd nodig heeft om te helen. Akkoord. Doorgegaan met fysio, maar na vijf weken weer terug naar de huisarts. Wederom nul op rekest. De derde keer naar een andere huisarts gegaan, welke me meteen doorstuurde naar de specialist. Scan gemaakt: dubbele hernia. Maar opereren was geen optie wegens kans op littekenweefsel en het feit dat de hernia beter uit zichzelf kan genezen. Wel een afspraak gemaakt bij de pijnpolikliniek, waar ik inmiddels verschillende behandelingen ondergaan heb. Helaas allemaal zonder effect. En dan nu, in totaal zeven maanden later merk je ineens wat er de afgelopen maanden allemaal mis is gegaan. Werken kan ik al maanden niet meer, slik dagelijks verschillende pillen met een werking sterker dan morfine, kom nauwelijks meer buiten, kan steeds minder ver lopen, enorme pijnen en behoorlijk wat uitvalsverschijnselen... En nog steeds, is opereren geen optie. Ik ben aan het einde van mijn latijn. Zoveel maanden pijn, slecht slapen en het gevoel je totaal niet nuttig te kunnen maken breken me op. Vandaar het berichtje op dit forum. Ik zoek steun, maar ook adviezen. Hoe blijf je positief als je wereldje zo ontzettend klein wordt? Steeds weer moet ik bij verschillende dokters vechten om mijn probleem duidelijk te maken... Huil ik daar niet hard genoeg, schreeuw ik niet of kom ik niet wanhopig genoeg over? Ik weet het niet. Zucht!Groetjes.
Alle reacties Link kopieren Quote
Same here met wat versleten wervels erbij.Je kunt redelijk dwingend aangeven dat je wel geholpen wil worden. Meestal doen ze dat pas als je nagenoeg incontinent wordt. Het zal echter alleen de uitvalsverschijningen oplossingen en niet gegarandeerd van je rugpijn afhelpen. De operatie zorgt dat de druk van de zenuwen afgehaald wordt, verder niets. Je blijft dan waarschijnlijk ook pijn houden, de reden waarom ze wellicht terughoudend zijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
Probeer overigens WEL in beweging te blijven, hoe pijnlijk ook. Anders wordt het van kwaad tot erger.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi BrwieIk heb 2x een dubbele hernia gehad en ben 2x geopereerd en moet zeggen dat ik wel van de pijn af ben.

Mijn huisarts stuurde mij wel door naar het ziekenhuis en ook de neurochriurg werkte mee dus waarschijnlijk heb ik geluk gehad dan..

Verder zou ik ,net zoals domnaiefmutsje al zegt, zeker in beweging blijven..Ik vond zwemmen altijd heerlijk, maar dan wel de rugslag!

Succes en hopelijk helpt dit forum je een beetje verder!
Alle reacties Link kopieren Quote
Opereren is meestal geen optie al de klachten nog maar relatief kort bestaan: het gros van de hernia's gaat namelijk binnen een bepaalde tijd vanzelf over. Als je langdurig klachten houdt, dan is opereren vaak juist WEL en optie.

Belangrijkste is dat opereren mn goed helpt tegen de pijn, als uitvalsverschijnselen al lang bestaan, dan daartegen niet.Wat ook kan is dat de klachten niet passen bij de bevindeingen op de scan, dan is opereren ook geen optie.Ik zou aanraden om opnieuw een afspraak te maken bij een neuroloog en de klachten opnieuw laten te evalueren. Mogelijk dat je nu prima geopereerd kan worden.En inderdaad: in beweging blijven!
Ik ben ook nog imker geweest, maar dat was een bijbaan.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben jaren geleden met spoed geopereerd aan een dubbele hernia omdat ik blaasproblemen kreeg. Ik ben nu chronisch pijnpatient, heb een instabiel bekken, woekerend littekenweefsel en nog wat zaken.Ik ben gedeeltelijk arbeidsongeschikt, heb nog een operatie moeten ondergaan voor het littekenweefsel, heb doorlopende fysiotherapie, een korset in de kast liggen en revalideer al al die jaren en ben vaste klant bij de pijnpoli waar ik regelmatig vol prednison wordt gespoten. Ook heb ik een chronisch ontstoken maagwand van de pijnstillers.Opereren is dus niet altijd de oplossing tegen de pijn al had ik geen keuze.Dus helaas geen positief verhaal :-(
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn man heeft 2 jaar geleden een hernia gehad. In eerste instantie moest het vanzelf overgaan. De klachten bleven en toen toch een verwijzing voor de neurochirurg. Zijn klachten waren voornamelijk uitval in het rechterbeen. De rugpijn viel na een tijdje wel mee. Na een half jaar is hij toch geopereerd. Hij is in Genk bij de neurochirurg geweest en daar deden ze herniaoperaties bij de vleet. Het herstel is wel tegengevallen. Hij dacht na 6 weken weer alles te kunnen maar het heeft een half jaar geduurd eer hij weer enigszins de oude was. Nu kan hij weer hardlopen, fietsen etc. Maar de rug blijft een zwakke plek. Helemaal zoals voorheen wordt het nooit meer en hij blijft voorzichtig met zware dingen tillen. Ook heeft hij nog af en toe geen gevoel in 2 tenen. Heel veel succes en beterschap!
Alle reacties Link kopieren Quote
hallo mensen, bij mij is het twee jaar geleden begonnen. kon van de een op de andere dag me bed niet goed uitkomen. huisarts gebeld en die zei in eerste instantie dat het spit was ,met uitstraling naar mijn rechterheup. heb toen fysio gehad en toen is het een tijdje goed gegaan. altijd wel pijn gehad, maar kreeg toch weer ergere klachten. ik weet naar huisarts , afgewimpeld met pijnstillers en als ik last bleef houden moest ik maar weer terugkomen. in dec 2009 was het niet meer te houden ,maar ben gewoon door blijven werken. januari 2010 weer naar de huisarts(ondertussen een ander) ,die had overigens ook in mijn dossier gezien dat het al een klacht is die ik al twee jaar heb. heeft me dus meteen een mriscan laten maken. en ja hoor ik heb dus een hernia. ben ondertussen ook al bij de neuroloog geweest en die zei zolang de klacht niet ernstig genoeg is ,moet je maar naar de fysio. en hij belt me volgende week om te kijken hoe het is. hebben jullie ook ervaring met neurologen die maar bellen ipv een patient te zien hoe het met hem /haar gaat. vind het eigenlijk maar raar en als de pijn erger zou worden dan moest ik maar een pijnstiller nemen. als ik naar mijn werk gaat heb ik die ook nodig,ben niet volledig meer aan het werk. omdat dit niet vol te houden is. groeten en wie weet hebben we iets aan elkaars ervaringen.

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven