Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Gezondheid alle pijlers

kalknagels (grote teen), hoe ervan af komen?

22-03-2008 08:32 53 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo,sinds een paar jaar heb ik beginnende kalknagels aan beide grote tenen (de bovenste helft = aangetast). Lamisil pillen wil/mag ik niet slikken want probeer zwanger te raken...bovendien = het gore rommel met bijwerkingen heb ik gehoord.

Kalknagelolie hielp niet...Nu las ik laatst dat drinken van gelatine-blaadjes zou werken. Heeft iemand dé gouden tip om ervan te komen?!Ciao,

W
Alle reacties Link kopieren Quote
Huismiddeltjes helpen helaas niet, dus dat kun je je besparen. Als je zwanger wilt worden zit er niks anders op dan wachten tot je bevallen bent en dan lamisil te slikken. Je kunt in je zwangerschap wel teatree olie gaan smeren op de nagels. Dat helpt soms om de schimmel in bedwang te houden, maar echt genezen kun je het alleen van binnenuit helaas. Het is zeer hardnekkig.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi,

Ook ik heb ooit last van die lelijke nagels gehad en toen heb ik hier op het forum de tip van tea tree olie gekregen. Iedere dag s'ochtends en s'avonds na het douchen op je nagels en nagelriemen smeren totdat de kalknagel weggegroeid is. Dit kan een paar maanden duren omdat je nagels niet snel groeien.

Ht is te koop bij "de tuinen" en misschien ook wel bij andere drogisterijen of kruidenwinkeltjes.Succes ermee.
Alle reacties Link kopieren Quote
ik heb zelf ook ongeveer 10 jaar kalknagels gehad! en nu zijn ze allemaal verdwenen sinds een jaar en ik ben zooo blij!

maar hoe ik er vanaf gekomen ben.. tsja dat weet ik zelf ook niet helemaal heb wel lamisil pillen geslikt en heb ook zalfjes gebruikt ben daar allleen even de naam van kwijt. ook ben ik naar de pedicure geweest en die heeft er bij mij een deel van weg gehaald en een paar tips gegeven:altijd schone sokken aan (lijkt me logisch)

je voeten goed schoonhouden

en niet met blote voeten in schoenen gaan.ik weet niet of je er wat aan hebt maar ik hoop dat je er wel gauw vanaf bent!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ook ik heb kalknagels. Toevallig was ik vandaag bij mijn schoonheidsspecialiste en zij is ook pedicure. Zij gaf als tip elke dag knalrode nagellak op je teennagel te smeren. Het gaat dan wel om de allergoedkoopste nagellak, want daar schijnt iets in te zitten waar die schimmel niet goed tegen kan. Ik heb net dus maar even nagellak van e 1,60 gekocht...:-)
Alle reacties Link kopieren Quote
oke raar de pedicure waar ik was raade het sterk af om nagelak op te doen, daarvan zou t echt niet over gaan (al had ik wel altijd nagelak op vond mn nagels zoo lelijk(en ze zijn nu trouwens wel weg..))
Alle reacties Link kopieren Quote
Het schijnt dus echt alleen bij goedkope, rode nagellak zijn... Ik heb geen idee. Ik ga het gewoon proberen ;-)
Alle reacties Link kopieren Quote
Het probleem met kalknagels is, dat het een schimmel is, en dat moet eruit groeien. Dat kan alleen als je jezelf niet opnieuw besmet. En door schoenen, sokken, beddegoed, handdoeken, washandjes... besmet je jezelf steeds weer.Koop een flinke lading slippers voor de zomer, laat je tenen lekker in de frisse lucht (ik zal voor een mooie zomer duimen), liefst ook 's nachts. Beddegoed, sokken en handdoeken in de kookwas (af en toe een kookwas verlengt de levensduur van je wasmachine). Je kunt van daktarin een poeder kopen tegen schimmel, dat zou je in je sokken kunnen strooien. Draag liefst volledig leren schoenen, als je ze kunt betalen tenminste.En het moet er echt uitgroeien, wat je er ook opsmeert. Alleen zijn er smeerseltjes waardoor het zich niet uitbreidt naar het gezonde gedeelte van de nagel. Of dat nou nagellak, teatree of daktarin is, je krijgt die schimmel er niet mee weg, maar je houdt het goede deel goed. Het voordeel van nagellak is natuurlijk dat het er beter uitziet. En dat is meteen ook de reden waarom de meesten er niet vanaf komen. Want nagellak houdt frisse lucht tegen. Maar dan zijn je nagels niet mooi, dus doe je dichte schoenen aan. En in de zomer is dat lekker zweten, dus weer een ideale omgeving voor schimmel.In huis met blote voeten moet je ook niet doen tenzij je iedere dag je vloeren wilt ontsmetten. Geldt ook voor de douche.Het is een klein probleem... maar wel enorm hardnekkig.
Alle reacties Link kopieren Quote
Nagellak wordt juist altijd afgeraden bij kalknagels, omdat je jezelf dan keer op keer opnieuw besmet (met het kwastje, maar de schimmel gaat ook in het potje lak zitten).
Alle reacties Link kopieren Quote
Oooh die rotnagels, ik heb ze ook. Heb bijna twee jaar terug zo'n kuur geslikt, maar het heeft niet geholpen helaas. Ook geen voorlichting bij gekregen over herbesmetting, stom is dat. Ik ben nu weer bezig met kalknagelolie. Je moet het héél strikt doen, twee keer per dag. Bij voorkeur nagels eerst wat opvijlen. En heeeeeel lang volhouden. Plus herbesmetting voorkomen, zoals hierboven al gepost.

xx lisa.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik gebruik zelf Courtin tea tree oil en dan steeds op een wattipje op de nagel doen voordat je gaat slapen. Het stink ietsje. Te koop bij de schoonheidsspecialiste en/of pedicure.

Helpt na één maand en je doet er enorm lang mee.Hetzelfde flesje heb ik nu twee jaar.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het is idd een hardnekkig probleem. Bij mij is het probleem nog niet zo groot, het gaat om een halve cm, maar ik kan er maar niet vanaf komen. Ik heb een paar jaar lang Mycocure spray gebruikt en daarna Daktarin nagellak (beide van de apotheek). Ik ben er mee gestopt toen ik hier las dat je jezelf steeds opnieuw besmet met zo'n kwastje. Lekker dan! Waarom verkopen ze dat spul dan toch, zou je denken.

Mijn huisarts zei deze week dat ze nog nooit heeft gezien dat mensen van schimmelnagels af komen met andere middelen dan de pillenkuur. Ze heeft me de kuur (van drie maanden) aangeboden, maar door dit middel neemt de betrouwbaarheid van de pil af dus ik zie er voorlopig vanaf.

Ze zei ook dat de schimmelnagel soms stabiel blijft, nadat mensen met de sprays enz. gestopt zijn. We zullen zien.
Alle reacties Link kopieren Quote
Frisse lucht, een paar maanden lang.Ooit al eens iemand met schimmelnagels aan de handen gezien???????????
Alle reacties Link kopieren Quote
Ja hoor, mijn moeder heeft kalknagels aan haar handen!

Echt waar!!!Geen idee hoe 't gekomen is, maar ze komt er dus mooi niet vanaf... :-(Ons hele gezin heeft ook kalknagels aan de voeten. Ik begin steeds meer te denken dat het gewoon in de familie zit!
Alle reacties Link kopieren Quote
In een gezin zul je elkaar besmet hebben en steeds weer blijven besmetten, denk ik.Er zijn heus wel mensen die zonder pillenkuur van de schimmel afkomen. Maar als de klachten over zijn komen ze er niet meer mee bij de huisarts, dus die zal het inderdaad weinig of niet zien. Mijn moeder is met olie en heeeeeel lang volhouden en steeds vijlen etc van een schimmelnagel afgekomen. Mijn vader heeft de pillenkuur gedaan, omdat hij ook een plek op de huid van zijn been had. Die plek is weggegaan, maar de schimmelnagel niet. Ik heb dus ook de pillenkuur gedaan, maar die heeft ook niet geholpen voor de nagels.

De dermatoloog met wie ik dit later besprak toen ik er voor iets anders was, was helemaal niet te spreken over die pillenkuur van de huisarts. Er was toen helaas geen tijd er nader op in te gaan. Toen ik er vorig jaar weer was, dit keer weer voor iets anders maar ook de nagels, ben ik het vergeten te melden. En het stond niet in de verwijsbrief omdat de huisarts dát weer vergeten was. Dus niet over gesproken. Nu ben ik zelf al weer een hele tijd bezig met teatree olie.

Volgens mij is het echt vooral een kwestie van volhouden en inderdaad herbesmetting voorkomen.

xx lisa.
Alle reacties Link kopieren Quote
maar wat ik niet begrijp van die herbesmetting, ik heb het al een paar jaar aan 1 nagel. Nou snap ik wel dat die ene nagel besmet blijft, maar als het echt zo besmettelijk was (vloer ontsmetten lees ik hier, beddegoed en sokken op 90 graden wassen) dan had ik toch al lang 10 schimmelnagels moeten hebben?
Alle reacties Link kopieren Quote
.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hi warmbroodje Ik heb ook last van kalknagels en gebruik sinds kort nailner. Erg handig. Een stift die je direkt op je nagels aanbrengt. Het is nog niet over bij mij maar ik zie al duidelijk verbeteringen. gewoon googlen. succes!
Alle reacties Link kopieren Quote
hallo warmbroodjegoogle eens op Emu Olie, dit schijnt voor kalk nagels te helpen. Op google zijn ook een aantal foto's te zien van behandeling van kalk nagels en dergelijke met Emu Oil
Alle reacties Link kopieren Quote
GOUDEN TIP, ECHT WAAR!

Een vriend had ook een hardnekkige kalknagel, toen kreeg die de tip om er elke ochtend en avond, je verzint het niet, VapoRub op te smeren.... De kalknagel is helemaal weg! Ruikt ook nog eens lekker fris, hihi X-D
Alle reacties Link kopieren Quote
Pure teatree-olie (Chi) erop druppelen, 's ochtends en 's avonds. Daarnaast regelmatig (1x in de 6 weken) naar de pedicure die de besmette nagels freest en de troep weghaalt. Succes gegarandeerd, al duurt het wel eventjes dus je moet wel geduld hebben. Ik ben nu vrijwel verlost van mijn kalknagels terwijl ik er 8 (!) had.Trouwens, vind het nogal raar dat een pedicure aanraadt om er nagellak op te gaan smeren! Als je je kalknagel gaat lakken komt de schimmel in het kwastje en dat betekent dat iedere keer als je je nagels lakt je jezelf weer besmet. Niet zo verstandig dus.Succes ermee!
Alle reacties Link kopieren Quote
wereldmeid schreef op 30 maart 2008 @ 19:40:

Mijn huisarts zei deze week dat ze nog nooit heeft gezien dat mensen van schimmelnagels af komen met andere middelen dan de pillenkuur.
Nou dat is dus gewoon niet waar, want er zijn genoeg mensen die op andere manieren van hun kalknagels afkomen. Google maar eens op kalknagels en tea-tree-olie. Pillen slikken is echt niet altijd nodig, en bovendien ook niet altijd veilig.
Alle reacties Link kopieren Quote
Verwijderd ivm reclame.
Alle reacties Link kopieren Quote
en ook voor kalaknagels mag je geen reclame maken! Ik meld het even aan de moderator.
Alle reacties Link kopieren Quote
Kalknagel...heb ik ook gehad, maar inderdaad, het groeit er vanzelf weer uit. Als je je sokken, beddengoed, handdoeken etc goed heet wast, krijg je het ook niet zo snel terug en besmet je je huisgenoten niet (als die dezelfde spullen gebruiken.

Overigens heb ik altijd geleerd dat de schimmel in je lichaam zit en er nooit uitgaat. Als je weerstand daalt, kan je weer last van schimmels krijgen (spruw als je bevallen bent en bv geeft, vaginale schimmelinfecties, voetschimmel etc). Heel naar en vervelend, maar ik geloof dat zo'n 90% van de mensen er wel eens last van heeft.

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven