Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Gezondheid alle pijlers

Oorsuizen: kan dit overgaan ?!

18-01-2018 18:07 54 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik maak deze topic, omdat ik graag advies wil krijgen over oorsuizen.
Ik heb zelf plotseling oorsuizen gekregen (vorige week woensdag). Dit was plotseling en ben gelijk naar
de kno art gegaan. Die heeft vastgesteld dat ik geen gehoorschade heb en schat de kans hoog dat
het vanzelf weer weg trekt. Ik ben echt zeer onzeker geworden over de verhalen op internet.
Ik hoop dat jullie, jullie verhalen met mij willen delen. Hebben jullie bijvoorbeeld ook een langere
periode last gehad van oorsuizen wat later weer overging?
Hoor het graag want ben er nogal paniekerig over.
Alle reacties Link kopieren Quote
Luistervink schreef:
19-01-2018 19:58
Wat is ‘over’? Zoals gezegd, ik let er nooit op, dus ik weet niet precies of het er altijd is. Als ik ga zoeken in mijn hoofd, dan vind ik het meestal wel, maar het lijkt alsof ik nooit meer uit mezelf op die toonhoogte luister. Ik ervaar het dus wel als iets wat over is gegaan, omdat ik er geen last meer van heb. Dat duurde ongeveer een jaar, voordat ik zover was.

Toen ben ik het gaan accepteren als een onderdeel van mezelf. Sterker nog, ik ben het gaan waarderen als een mooie eigenschap van mijn lichaam dat aangeeft dat ik het rustiger aan moet doen. Slim van mijn lichaam, om me te waarschuwen. Beetje zweverig misschien, maar het werkte wel. Er zijn ook mensen die op zoek gaan naar de oorzaak, maar het kan zomaar zijn dat je jarenlang allerlei testen ondergaat zonder dat er iets gevonden wordt, waardoor je alleen nog maar meer wanhopig en gefrustreerd wordt. Dus ik heb besloten om dat pad niet in te gaan.

Maar het is ZO verschillend per persoon. Ik ken mensen bij wie het een paar weken duurde, vijf maanden dus en ook iemand bij wie het na een jaar zomaar opeens ophield. En ik ken dus ook (vooral muzikanten met gehoorsbeschadiging) bij wie het nooit is weggegaan, maar die er ook geen last van hebben. Mijn zus die later veel gehoorsbeschadigingen bleek te hebben, dacht zelfs dat iedereen altijd een suis hoorde, ze dacht dat dat het ruisen van het bloed was en normaal was. Dus ze begreep het hele probleem niet, haha.
Hoi, ik heb nu ongeveer 3 à 4 maanden last van oorsuizen, dit bericht heeft mij enorm erg geholpen met het proces van beginnen te accepteren. Het begon bij mij in december. Ik weet niet precies hoe het komt, maar ik verwacht dat het een combinatie is van stress en oorontstekingen. Ik hoop dat weg zal gaan als ik leer om minder stress te hebben, aangezien ik vrijwel 3 jaar lang constante stress ervaarde en zelfs hier paniekaanvallen door kreeg.
Het ging dus afgelopen paar weken beter en ik leerde er mee om te gaan door minder te stressen (want hierdoor werd het stukken minder)

Maar nu er coronacrisis is uitgebroken en ik veel thuiszit ging ik er heel veel opletten en ben ik erg in paniek geraakt, nu is mijn piep/ suis veranderd en is het harder geworden (eerst was het meer een suis en nu een piep en een ruis) en ik ben bang dat het niet meer wordt zoals het eerst was.

Nu is mijn vraag of meer mensen hier ervaring mee hebben en weten of het misschien weer minder erg wordt. Mijn oren zijn nu na die paniek/ stress van eergister erg gevoelig en ik voelde een lange tijd een druk. Nu hoor ik dus een hardere piep en ik ben bang dat het zo erg blijft.

(Ik hoop dat iemand hier nog op reageert, aangezien deze forum wel een aantal jaar oud is )
Alle reacties Link kopieren Quote
Je stress verergert het. Probeer te ontspannen, zijn goede tips te vinden op internet. Pak je rust en zorg goed voor jezelf. Hoe rustiger jij bent, hoe minder last je hebt.

Yoga en meditatie.

Ik kan je ook de app 'tinnitus zakgids' aanraden, heb ik veel aan gehad.

Acceptatie, afleiding en ontspanning zijn echt de toverwoorden. Probeer er zo min mogelijk mee bezig te zijn.
Drink up me hearties!
Alle reacties Link kopieren Quote
Eidde schreef:
21-03-2020 00:00
Je stress verergert het. Probeer te ontspannen, zijn goede tips te vinden op internet. Pak je rust en zorg goed voor jezelf. Hoe rustiger jij bent, hoe minder last je hebt.

Yoga en meditatie.

Ik kan je ook de app 'tinnitus zakgids' aanraden, heb ik veel aan gehad.

Acceptatie, afleiding en ontspanning zijn echt de toverwoorden. Probeer er zo min mogelijk mee bezig te zijn.
Hoi,

Dankjewel voor de tips, ik heb het nu heel erg een hoge ruis en kan mezelf niet zo goed afleidde, overal waar ik mee bezig ben denk ik nu er aan. Terwijl ik er eerst prima mee om kon gaan, huiswerk maken en me daarop focussen kan ik nu ook niet meer nauwelijks. Ik denk zelf dat dat komt doordat ik nu geen school meer heb door het coronagebeuren.

Je zei dat me stress het verergert, maar bedoel je daarmee tijdelijk? Dus als ik niet zo gespannen meer ben en minder stress erover is er een grote kans dat het weer draagbaar wordt zoals het eerst was? Aangezien dat het punt is waar ik nu vooral over stress, dat het niet meer wordt zoals het eerst was en daardoor raak ik paniek. Plus ik heb de afgelopen dagen echt maar een paar uurtjes erdoor geslapen

Sorry als ik misschien een beetje vervelend overkom, ik wordt er gwn echt helemaal gek van inmiddels en dit is het enige forum dat mij destijds heeft geholpen om het een plekje te geven, maar nu wordt het dus erger en lastiger om mee te dealen
Alle reacties Link kopieren Quote
Ja.
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken
- In loving memory A.C. ❤

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven