Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

40 weken en nog niet ingedaald....

07-11-2008 19:36 40 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Maandag ben ik uitgerekend. Maar de baby is nog steeds niet ingedaald. Vk zegt dat het niet zo erg is, kan tijdens de bevalling nog enzo. Maar ik geloof er niet meer in. Baby ligt al 7 weken goed, maar hij zakt niet. Het wordt geen kleintje, ze schatten op 8 pond met 40 weken. Dus alles opgeteld ben ik er inmiddels van overtuigd dat ie gewoon niet past, dat we daar pas met het persen achter gaan komen en het alsnog een spoed keizersnede gaat worden.Weet iemand of je voor de geboorte al vast kan laten stellen of je bekken breed genoeg zijn? (bekkenonderzoek ofzo?)

of kan iemand mij vertellen wat consequenties zijn als het zo blijft. Moet gaan liggen als de vliezen breken en de bevalling kan langer duren, maar das het enige wat ik weet (en oke, iedere bevalling is anders, maar zou toch wel wat ervaringen van anderen willen lezen)Maak me echt beetje zorgen.... :-(
Alle reacties Link kopieren Quote
Een vriend van mij woog 11 pond bij de geboorte en zijn moeder is een iel, klein vrouwtje. Die bevalling ging erg vlot...eigenlijk geen complicaties, noch inknippen.

8 pond is niet zo reusachtig groot hoor..dat valt wel mee. Grootte van het kind zegt niets over het wel of geen moeilijke bevalling gaat worden. Als je je echt zoveel zorgen maakt, bel dan je verloskundige....
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn zoon was ook nog niet ingedaald op het moment dat ik weeen had, die daalde uiteindelijk pas in toen ik al bijna persweeen had... Baby kan dus nog steeds zakken.Succes met de bevalling.
Alle reacties Link kopieren Quote
Bij mij was de kleine ook niet ingedaald. Toch is de bevalling spontaan op gang gekomen (met direct regelmatige weeen). Bij 6 cm ontsluiting heeft de verloskundige de vliezen gebroken om het indalen te bevorderen. Dat werkte inderdaad, maar mijn god, dat heb ik gevoeld.... Ik voelde hem zakken als het ware en dat deed pijn! Het persen heeft ook lang geduurd, bijna 2 uur, omdat hij dus nog van `ver` moest komen. Maar het paste, en zoonlief is er blakend van gezondheid uitgekomen met bij mij slechts een heel klein huidscheurtje, dat eigenlijk niet eens gehecht hoefde te worden!Er zijn gynaecologen die de techniek beheersen om te onderzoeken hoe de afmetingen van je bekken zijn. Dit is geen pretje (manueel onderzoek) en zegt lang niet alles. Weet dit omdat ik zelf een jaar lang als arts op afdeling verloskunde/gynaecologie heb gewerkt.Probeer je niet te veel zorgen te maken. Komt goed!
Alle reacties Link kopieren Quote
He Royanne, geen advies, want ik heb geen kennis op dit gebied. Maar zoals je leest gebeurt het wel vaker dat ze nog moeten indalen tijdens de bevalling en 8 pond is niet bijzonder veel. Vetrouw op jezelf en op je lichaam.

Waarom kies je sowieso niet voor een ziekenhuisbevalling, dan hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je daar alsnog naar toe moet en is de medische zorg direct voor handen...
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn baby's daalden alledrie pas in tijdens de bevalling. Het had er niks mee te maken met dat het niet paste (ik was er ook bang voor de eerste keer) want ik drie makkelijke en snelle bevallingen gehad.
Alle reacties Link kopieren Quote
@TOVan een zwangere vriendin van Marokaanse afkomst hoorde ik ooit dat het bij Marokkaanse vrouwen heel gebruikelijk is dat de baby niet vantevoren indaalt. De reden daarvoor was toen nog niet duidelijk, maar het was eerder regel dan uitzondering dat het kindje bij deze dames vantevoren niet indaalt. Bij haar waren de kindjes ook niet ingedaald en toch is zij meerdere keren via de natuurlijke weg bevallen. En dat duurde ook niet langer dan gebruikelijk.Ik denk dus niet dat jij je erg veel zorgen hoeft te maken. Je bent zeker geen uitzondering. Het komt veel vaker voor en het betekent echt niet automatisch dat je met een keizersnede zult moeten bevallen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn zoon is ook pas ingedaald tijdens het persen. Daar heb ik dan wel lang over gedaan, ca.2 uur.
Alle reacties Link kopieren Quote
mijn zoon daalde pas in nadat ze mijn water hadden gebroken toen begonnen de weeen ook... 3 uur later was ie er!
Alle reacties Link kopieren Quote
hey royanne,

nou dat zijn tenminste goede berichten allemaal en hoop dat je dit weekend zonder stress in gaat.

de kleine kan dus nog indalen tijdens de bevalling.

het is misschien niet ideaal maar hoop dat je niet meer zo ongerust bent.

knuffel silencer
Alle reacties Link kopieren Quote
Luister naar je verloskundige. Ze heet niet voor niets verlosKUNDIGE.Heb een beetje vertrouwen meid. Als zij geen problemen ziet nu, dan zijn ze er ook nu nog niet. De baby komt er wel uit, er is er nog nooit een blijven zitten ;-]Ook ik (ben niet zo groot) heb een (bijna) achtponder er zonder problemen, in maar 6 uur totaal, uitgekregen. Ze was wel een beetje ingedaald maar nog niet totaal en mijn vliezen braken pas bij de eerste persweeën. Ik ben thuis bevallen. Ik ben zelfs niet eens uitgescheurd of ingeknipt. Na de eerste perswee was ze er binnen een half uur.
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb bij mijn eerste zwangerschap hetzelfde gehad. Dochter werd gemiddeld geschat qua gewicht, tussen 7 en 8 pond en daalde ook niet in tijdens de laatste weken.

Met 40w 5dagen ben ik gestript en kwamen de weeën op gang. Na ongeveer 8 uur weeën had ik pas 1cm ontsluiting, 3 uur later heeft de vk mijn vliezen gebroken en weer 3 uur later had ik pas 2cm ontsluiting dus moest ik naar het zh. Daar kreeg ik een infuus met wee-opwekkers en een ruggeprik. na 6 uur aan het infuus was mijn dochter nog niet ingedaald en zat ik pas op 6cm ontsluiting dus is ze met een keizersnee gehaald. De gyn vond het niet verantwoord om me nog een paar uur aan het infuus te houden tot ik volledige ontsluting omdat ik dan te moe zou zijn om ons kind er uit te persen. Bij de ks bleek dat mijn dochter 9 pond was en volgens de gyn was dat de reden dat ze niet indaalde.

Nu ben ik weer bijna 39 weken zwanger en is baby nog niet ingedaald, ik moet sowieso in het zh bevallen en we gaan het wel via de natuurlijke weg proberen, maar ik hou er toch rekening mee dat het weer een ks wordt. De gynaecologen laten zich er tijdens de controles niet over uit. Sowieso wordt er sneller ingegrepen als de ontsluiting niet vordert, dus het zal niet zo'n lange aanloop hebben als de vorige bevalling.

Ik weet niet wat ik in jouw geval zou doen, je kunt natuurlijk gewoon proberen om thuis te bevallen als je graag wilt, je bent als het nodig is zo in het zh en misschien daalt jouw kindje wel in tijdens de bevalling. Als je bang bent dat het toch op een ks uitdraait kun je misschien beter voor een zh bevalling kiezen, dan wordt er misschien sneller ingegrepen als het nodig is.
Alle reacties Link kopieren Quote
Niet echt een opwekkend verhaal van Layla, TO. Maar het kind kwam er, en ze durfde zelfs een tweede zwangerschap aan!Kop op meid, het komt echt goed!
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren Quote
Overigens wordt de groei van mijn baby wel in de gaten gehouden omdat de 1e 9 pond was kan het zijn dat de 2e ook zo groot is. Tot nu toe schatten ze het gewicht gemiddeld in, maar aangezien ze dat bij de vorige ook verkeerd ingeschat hadden heb ik daar niet echt veel vertrouwen in.
Alle reacties Link kopieren Quote
thanx alvast voor alle ervaringen en inderdaad, geeft wel wat meer hoop dat het allemaal gewoon goed kan gaan.

ben er inderdaad over aan het denken om toch zh-bevalling te doen....geeft wel wat meer rust dat zon kleintje pas tijdens de bevalling moeiteloos in kan dalen. hoor vooral dat het persen langer duurt. Dus niet de hele weg daarvoor die langer duurt?
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn dochter was ook niet ingedaald bij 40 weken. Om me gerust te stellen heeft de verloskundige me wel doorgestuurd naar de gyn om een controle echo te laten maken. Ze kunnen dan in elk geval kijken of het hoofdje niet erg groot is en kunnen ze redelijk inschatten of het een grote baby is. Ze keken ook gelijk de hoeveelheid vruchtwater na en of de placenta er nog goed uit zag. Persoonlijk vond ik het erg geruststellend. Ik kreeg overigens wel een indicatie om zolang de baby nog niet ingedaald was om in het ziekenhuis te bevallen omdat de kans groter is dat de bevalling lang duurt.Uiteindelijk ben ik met 42 weken met gel ingeleid, omdat ik nog geen enkele vorm van ontsluiting had. Dochter was toen wel een stukje ingedaald, maar nog niet helemaal. De weeën begonnen door de gel in de namiddag en 8 uur later was onze dochter geboren. Was wel een heftige bevalling vooral omdat vanaf het begin tot eind bijna geen tijd tussen de weeën zat (hoor je vaker bij inleiding) en omdat ik veel persweeën weg heb moeten zuchten (die verrekte laatste cm ontsluiting...), en daarna nog ruim een uur persen, maar het resultaat mag er zijn!!!
Alle reacties Link kopieren Quote
Wil je graag thuis bevallen of maakt het je niet veel uit?Als je een voorkeur hebt voor thuisbevallen, probeer het vooral. Ik was ook best onzeker maar het viel zo mee. En achteraf was ik zo blij dat ik thuis bevallen ben!Luister goed naar je verloskundige, of het wel of niet kan. Bekijk het per dag. Bedenk, dat een ziekenhuisbevalling ook risico's heeft die een thuisbevalling niet heeft.Als het niet goed gaat, ben je snel genoeg in het ziekenhuis, echt. En als het erg snel gaat, komt er een ambulance aan huis met heel gespecialiseerd personeel en heel veel apparatuur aan boord en dan komt het ook goed met jou en de baby.Meis, ga er gewoon vanuit dat het goed gaat bij jou! Want dat is in het overgrote deel van de bevallingen zo.
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi Royanne,

Eigenlijk was je vraag bij de openingspost of er bekkenonderzoek kan plaatsvinden. Omdat ik ook ernstig twijfels had of het zou passen, heb ik het ook meerdere keren aangegeven. Maar het zou niet kunnen. Achteraf waren mijn twijfels terecht (natuurlijke bevalling->vacuum->keizersnee=geen trauma en heel gezond kind van ruim 7,5 pond!). Bij voorbereiding op een tweede zwangerschap heeft de gyn aangegeven dat ze geen bekkenonderzoek doen, omdat de uitdrijving met meerdere factoren te maken heeft (ligging, formaat kracht van de weeen ed).

Volgens mij doen ze dus niet graag bekkenonderzoek.Ook mijn verhaal klinkt niet heel lekker, maar het klinkt veel beroerder dan ik het ervaren heb. En wil nu dus ook gaan voor een tweede zwangerschap.

Sterkte met de laatste loodjes!
Alle reacties Link kopieren Quote
royanne77 schreef op 07 november 2008 @ 20:10:geeft wel wat meer rust dat zon kleintje pas tijdens de bevalling moeiteloos in kan dalen. hoor vooral dat het persen langer duurt. Dus niet de hele weg daarvoor die langer duurt?
Elke bevalling is anders, daar is niet veel over te zeggen. Het enige dat je nu zeker weet, is dat je over drie weken kan vertellen hoe het bij jou is verlopen ;-]Nog even meis en dan is het wachten voorbij. Heb vertrouwen in jezelf en in je kindje, het komt goed....
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn zoontje was ook niet ingedaald. Mij was gezegd dat ik inderdaad moest gaan liggen na het breken van de vliezen, of me in ieder geval rustig moest bewegen. Ik ben toen wel gewoon met de auto naar het ziekenhuis gegaan (wilde sowieso daar bevallen), direct nadat ze gebroken waren.Tijdens de bevalling bleef hij nog steeds hoog zitten. Ik moest op een gegeven moment rechtop in zo´n doek gaan hangen, in de hoop dat hij door de zwaartekracht zou zakken. Maar dat hielp niet echt.De ontsluiting ging verder wel goed en op het laatst hebben ze mijn zoontje eruit geschoven. Een verloskundige (ze waren uiteindelijk met zijn vieren) sloeg een doek om mijn buik om hem eruit te schuiven/duwen. Zo is hij eruit gekomen.De bevalling en het persen duurden verder niet lang (waarschijnlijk omdat ze gelijk met die doek kwamen en me niet eerst alleen hebben laten persen). En mijn zoontje was ook 8 pond. Ondanks een knip ben ik wel uitgescheurd.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ow, nog even: ik ging twee weken over de uitgerekende datum heen. Maar ben dus probleemloos bevallen, thuis. Zonder strippen. De gemiddelde datum voor een eerste kind is ook niet 40 weken, maar 41 weken.
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren Quote
Heb je geen echo gehad? Dat doen ze wel vaak bij een eerste die nog niet is ingedaald.Bekkenonderzoek: ik heb gehoord dat het vrij onbetrouwbaar is omdat het (zoals al eerder gezegd is) maar 1 van de dingen is die aangeven of het "past". Vergeet niet dat de schedel van je baby ook nog zacht is en de schedeldeeltjes over elkaar heen schuiven tijdens de geboorte.Volgens mij is er gewoon niet zoveel over te zeggen in dit stadium. Ik kan me wel voorstellen dat het jou onzeker maakt!Hier trouwens 1e kind wel ingedaald en keizersnede (na inleiding tot 8 cm gekomen) en 2e kind niet ingedaald en natuurlijk geboren zonder gekke dingen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi,Heb verder nog niet gelezen maar mijn dochtertje is pas ingedaald op het moment dat de vliezen braken. Ik ben probleemloos bevallen. Wel zijn er echos gemaakt om te kijken of het niet indalen bv kwam doordat de placenta voorlag.

Ik moest wel meteen gaan liggen als de vliezen braken, dit om te voorkomen dat de navelstreng klem kwam te zitten. Gelukkig was dit s'nachts in bed en niet een dag ervoor in de bioscoop!Succes ermee.
Alle reacties Link kopieren Quote
Bij alledrie mijn bevallingen daalden de babies pas tijdens de ontsluitingsweeën in. Maak je geen zorgen: in de meeste gevallen zegt het echt helemaal niets. Mijn kinderen waren allemaal tussen de 4 en 4.5 kilo en ik had hele snelle en makkelijke bevallingen zonder schade achteraf.Alledrie de bevallingen begonnen met het breken van de vliezen, maar van de verloskundige hoefde ik niet direct plat te gaan liggen. Ik moest wel bellen, maar omdat de vliezen ook 3 keer 's avonds laat braken heb ik dat ook niet alle keren gedaan (ik lag toch al in bed).Geen zorgen maken, het komt vast goed!
Alle reacties Link kopieren Quote
fijn al die bemoedigende woorden. ik moet dinsdag weer naar de vk en dan zullen er ook afspraken gemaakt worden voor een echo enzo. wil in principe graag thuis bevallen dus misschien heb je gelijk poezewoes en moet ik daar dan inderdaad gewoon voor gaan. bespreek dit ook nog wel met de vk.

begrijp nu ook beter waarom bekkenonderzoek inderdaad geen zin heeft. dus nogmaals thanx

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven