Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Ervaring Aardbeienvlekken/Hemangioom baby

19-08-2019 23:21 38 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo viva's

Ik zou graag jullie ervaring willen weten over aardbeienvlekken/Hemangioom bij baby's.
Mijn dochtertje is nu 14 weken en ze heeft er 3 in totaal. 1 achter het oortje diameter 0.8 cm een kleine speldenprik op haar borst en een grotere met een diameter van zo'n 2.5 a 3 cm.

Ze groeien alle 3 , ze worden dikker en groter en liggen overduidelijk hoger op de huid dan eerst. Ik weet dat dit normaal is in het eerste levensjaar.

Maar nu maak ik me wel wat zorgen want ik vermoed dat een 4e zich aan het ontwikkelen is. En bij 5 en meer zijn ze bang dat het ook voor kan komen op organen. Ik moet binnen kort naar het CB en zal zeker het er ook over hebben.

*Zijn de aardbeienvlekken wel eens helemaal verdwenen ook grotere? En dan ook de roodheid van kleur?

*Heeft iemands baby wel eens meer dan 5 stuks gehad en is dat verder goed gegaan en niet inwendig op organen?

*Ervaring met het het ineens ontstaan van een nieuwe aardbeienvlek?

Alle informatie is welkom.
Dankjewel.
Blijf in jezelf geloven !
Alle reacties Link kopieren Quote
05-2019 schreef:
19-08-2019 23:21


*Zijn de aardbeienvlekken wel eens helemaal verdwenen ook grotere? En dan ook de roodheid van kleur?
Gefeliciteerd met je dochtertje!

Ik heb flink grote en dikke aardbeienvlekken geheel zien verdwijnen bij diverse kinderen in mijn omgeving. Je ziet er echt niets meer van.

Andere vragen weet ik niet, maar anderen hier wellicht wel. En anders zeker het CB.
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn oudste had er 1, een grote van 6 a 7 cm doorsnee. Het eerste jaar groeide hij inderdaad flink, daarna een jaar of 2 hetzelfde gebleven en toen trok hij langzaam weg. Vanaf kleuterklas was er niks meer te zien
Ze kreeg er een kleinere bij op een andere plek, maar die verdween veel sneller.
Even overleggen met de arts lijkt me een goed idee.
Hallo To, gefeliciteerd met je dochter!
Hemangiomen komen bij ons in de familie vaak voor.
Ikzelf had een grote op mijn borst. Deze is operatief verwijderd (jaren 50).
Mijn oudste kind had een op zn slaap. Deze was behoorlijk maar was verdwenen toen hij 4 was.
Zijn kind had een enorme op haar onderbeen. Was verdwenen toen ze anderhalf was.
Jongste kleinkind heeft een op zn wang. Groeide heel snel het eerste jaar, stabiliseerde toen en verbleekt nu. Maar gaat langzaam. Hij is nu ruim 3 en ik denk niet dat hij helemaal verdwenen is voor hij 4 is.
Zolang het niet op een plek zit waar het kind problemen door kan krijgen, (bijv. vlakbij oog of oor) wordt er niets aan gedaan. Bij meerdere hemangiomen wordt onderzoek verricht of er inwendige hemangiomen aanwezig zijn.
Overigens had jongste kleinkind op een gegeven moment ook een speldenknop groot plekje op zn borst. Die is allang weer verdwenen.
Succes op het consultatiebureau. Ze zullen je daar vast meer vertellen.
Zo niet, even langs de huisarts.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik had er als baby 1, op een zeer prominente plek in mijn gezicht, die ook zorgde voor een vervorming. Buiten de wat bizarre babyfotos heb ik er niks aan over gehouden. Ik kan zelf wel voelen waar de plek heeft gezeten, en als ik heeeeeeeel goed kijk zie ik het een beetje, maar dan moet je er echt zeer specifiek op gaan letten. Niemand die het ziet. Vanzelf weggetrokken. Aan de fotos te zien na mijn eerste verjaardag
De mijne is nooit weggetrokken. Hij zit bij mijn gezicht (wang/hals), maar het stoort me niet, het valt mensen vaak niet eens meteen op. Hij zit nu wel echt ín mijn huid, dus het is gewoon glad, het is geen bobbel meer. We hadden er eenvoudig wat aan kunnen doen hoor, dus dat kun je altijd als optie in gedachten houden.

Edit: oh ja, fun fact, niet dat het om mooi zijn gaat, maar ik ben nog jaren model geweest met die van mij!
Anoniem01012020162924 wijzigde dit bericht op 20-08-2019 11:26
17.27% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn dochter is bijna 5. En toen ze een week oud was, kreeg ze er 1 in haar gezicht. Pal tussen haar ogen. Ongeveer een 2 euro munt, knalrood en erg dik. Groeide tot ongeveer 10 maanden. En wordt sindsdien lichter en dunner. Maar wel tergend langzaam. Hij valt nog steeds op. Maar meer “O wat zielig, is ze gevallen?”

Inwendig op de organen kwam volgens onze kinderarts niet vaak voor en alleen bij enorm grote hemangiomen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou even een afspraak maken.
Ze kunnen tegenwoordig vaak eenvoudig van buitenaf behandeld worden waardoor ze sneller weg trekken.
Deze behandeling loopt via een dermatoloog.
Alle reacties Link kopieren Quote
Yep, ervaring.
Mijn oudste had er 5, waaronder een hele grote op haar schouder (op zijn grootst doorsnede 10 cm) en 1 in haar gezicht, vlakbij haar oog.
Wij zijn doorverwezen door het CB naar het ziekenhuis. Daar gaf de specialist aan dat hemangiomen zeer zeldzaam in/op organen voorkomen, er was bij ons geen controle nodig.

Ik heb mij ontzettende zorgen gemaakt. Eerste kindje en grote aardbeienplek in het gezicht. Ik kreeg er op straat ook continu opmerkingen over. Ook hele nare (een oudere man die begon te roepen dat ik mijn kind mishandelde door daar niks aan te doen!). Ik was ook echt verdrietig en maakte mij zorgen dat het niet weg zou gaan, en dat ze er op latere leeftijd last van zou hebben.

Vanwege de nabijheid bij het oog een tijdlang controles gehad, angst was dat het zicht beïnvloed zou worden. Een hele tijd bleven ze maar groeien, en ik mij steeds meer zorgen maken.

Maar... nu het goede nieuws. Inmiddels is mijn lieve baby van toen een hele mooie meid van 12 jaar, en je ziet NIKS. Als je heel goed kijkt zie je een klein plekje naast haar oog waar de huid iets anders is. En de anderen zijn ook volledig en spoorloos weggetrokken.
Na haar eerste jaar begon alles af te nemen, rond haar vierde zag je nog wel wat (maar niet opvallend), en nu is alles weg.

Als een hemangioom heel groot is heb je tegenwoordig medicatie die helpt, maar zo ver ik weet wordt dat alleen gegeven bij hele grote aardbeienvlekken of als ze tegen iets aangroeien (zoals een oog bijvoorbeeld). Er aan opereren doen ze in principe niet, want daar hou je wel littekens aan over, bij het vanzelf wegtrekken meestal niet.

Mijn jongste had een grote op haar bil. Doorsnede 5 cm, omdat die op een onopvallende plek zat (en ik ervaring had), geen zorgen over gemaakt. Ze is nu 6 en de plek is veel kleiner maar nog niet weg. Ze was zelf heel verdrietig toen de plek begon weg te trekken, want ze vond het zelf leuk om te hebben :P
Ik ben ook nog imker geweest, maar dat was een bijbaan.
Alle reacties Link kopieren Quote
O ja, en qua “ineens” ontstaan. De twee grootste van mijn dochter zag je al als een wit plekje na haar geboorte en begonnen te groeien toen ze 2 weken oud was. De andere drie verschenen later, waren kleiner, en waren ook weer weg voordat ze 1 jaar was. Denk dat de laatste ook zo rond de 10-14 weken ontstonden.
Ik ben ook nog imker geweest, maar dat was een bijbaan.
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn dochter nu 8 maanden heeft een aardige aardbeienvlek op haar been. Deze is al begonnen met wegtrekken.
Eerst ook rood en op de huid gaan liggen. Nu zien we vanaf het midden gewone huid.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb/had er 2 op mijn rug.
De lichtste is verdwenen van het zicht, maar aan de huid voel ik het nog. Beetje verdikking achtig.

De andere was groter, dikker, roder. Dat heeft erg lang geduurd, ook zie je die toch nog steeds.
Huid voelt ook een flink stuk dikker daar.

In mijn tiener jaren gingen de scherpe kanten er al af, maar ik denk dat ik 25 was toen ik echt moest kijken.
Inmiddels 32 en ik denk niet dat het beter gaat worden dan dit.

Mijn moeder heeft toen ooit is gezegd als ik er echt last van ondervond we ze konden laten weghalen, maar dit heb ik nooit laten doen. Ik werd er ook niet constant aan herinnerd omdat ze op mijn rug zaten natuurlijk.
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn dochter heeft er een van een cm of 2-3 op haar rug. De plek is, ze is nu bijna 15, flink weggetrokkken, maar nog wel zichtbaar. Maar niet heel storend, je moet er echt wel goed voor kijken. Elk jaar werd het ietsje minder.
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn oudste zoon had er meer dan twintig, waaronder een grote op zijn zij en drie grotere in het gezicht, twee vlak boven zijn oog. Hij is ook naar de kinderarts geweest en heeft een echo gehad om te kijken of ze ook op de organen zaten. Hier was geen sprake van. Heeft ook geen medicijnen gehad, wel gezegd dat als die bij zijn oog, zijn zicht begon te belemmeren, we terug moesten komen. Na zijn eerste stopten ze met groeien.

Hij is nu 4, de vier grootsten zijn nog zichtbaar maar wel stuk lichter en veel minder dik en groot. Trekken vast binnenkort weg. De rest is allemaal weg, voordat hij 4 werd.

Er is op straat heel veel gevraagd of hij gevallen was. Denk dat 1 van zijn eerste zinnen was; dat zijn mijn aardbeien vlekken. Hij zegt het nu nog steeds als je vraagt; wat heb je daar nou op je gezicht. Maar ze vallen eigenlijk niemand meer op.
Alle reacties Link kopieren Quote
Laat je doorverwijzen naar een goede deskundige. Soms trekken ze vanzelf weg, soms niet. Er zijn ook op jonge leeftijd behandelingen mogelijk. Maar alleen een specialist (kinderarts/dermatoloog) kan bepalen wat in jullie geval wel of niet mogelijk en verstandig is.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ze groeien totdat je baby 10 maanden is, dus het is logisch dat ze groter worden. De eerste vlek zagen we na 2 weken en de andere pas na 5 weken.

Aangezien je je zorgen maakt raad ik je aan om nu al contact te leggen met je huisarts en niet het CB af te wachten. Het CB zal je toch weer terugverwijzen naar je huisarts want adie kan een verwijzing aanvragen voor de kinderdermatoloog.

Onze baby is met succes behandeld. Aangezien er hier eentje was gaan ontsteken zijn we blij met de behandeling geweest. De andere was vooral groot (vergelijkbaar met jullie grootste). De kinderdermatoloog zei dat ze die ook behandeld zouden hebben als het de enige was gezien de grootte. De behandeling viel erg mee. Het ging om 1x per dag een kleine hoeveelheid vloeistof (met daarin Atenolol) in het mondje spuiten en om de 6 weken naar het ziekenhuis voor controle.

Stuur je me gerust een PB als je meer vragen hebt.

Nog even een toevoeging: aangezien de Atenolol zo goed en zo snel werkt opereren ze niet of nauwelijks meer.
Alle reacties Link kopieren Quote
Onze zoon kreeg er een, toen hij ongeveer 3 weken oud was, achter zijn oor. Uiteindelijk was de grootte denk ik iets meer als een cm doorsnede, maar wel dik. Heel langzaam trekt het we, en ja nog steeds wordt het minder, is nu bijna niet meer zichtbaar. Hij is inmiddels 11. Eerst werd de kleur lichter en langzaam ook iets de doorsnede minder. De kleur is zo goed als zijn huid nu.
Alle reacties Link kopieren Quote
Bedankt voor alle reacties en felicitaties. Ik ben blij om te horen dat het over het algemeen nog weg trekt.
Ik zelf stoor me er niet aan en ben er wel aan gewend. Wel krijg je vragen altijd wat ze op haar arm heeft. Want het ziet er toch best heftig uit.

Huisarts en CB hebben het beide gezien maar ze zeggen gewoon afwachten het zit niet op een plek dat er ingegrepen zal worden. En dat er weinig aan valt te doen. Maar als ik het zo lees is er wel degelijk wat aan te doen.

Laseren had ik wat over gelezen maar dat vind ik nogal heftig en er kunnen littekens van over blijven.(doe je denk ik ook niet bij zo'n hummeltje)
Ook een beta blokker had ik over gehoord maar dat wil je natuurlijk niet in het lichaampje van je kindje hebben als het niet nodig is. En word ook alleen gedaan bij ernstige gevallen.

Ik ga aankomende vrijdag naar het CB en zal eens vragen of ze doorverwezen kan worden en anders vraag ik nog even na bij de huisarts.

Het groeien gaat de laatste paar weekjes echt ontzettend snel en ook komt het vooral er dik bovenop te liggen en lijkt het alsof het elk moment open kan knappen.

Is het bij jullie ook wel eens open gegaan ?
Blijf in jezelf geloven !
05-2019 schreef:
20-08-2019 17:01
Bedankt voor alle reacties ben blij om te horen dat het over het algemeen nog weg trekt.
Ik zelf stoor me er niet aan en ben er wel aan gewend. Wel krijg je vragen altijd wat ze op haar arm heeft. Want het ziet er toch best heftig uit.

Huisarts en CB hebben het beide gezien maar ze zeggen gewoon afwachten het zit niet op een plek dat er ingegrepen zal worden. En dat er weinig aan valt te doen. Maar als ik het zo lees is er wel degelijk wat aan te doen.

Laseren had ik wat over gelezen maar dat vind ik nogal heftig en er kunnen littekens van over blijven.(doe je denk ik ook niet bij zo'n hummeltje)
Ook een beta blokker had ik over gehoord maar dat wil je natuurlijk niet in het lichaampje van je kindje hebben als het niet nodig is. En word ook alleen gedaan bij ernstige gevallen.

Ik ga aankomende vrijdag naar het CB en zal eens vragen of ze doorverwezen kan worden en anders vraag ik nog even na bij de huisarts.

Het groeien gaat de laatste paar weekjes echt ontzettend snel en ook komt het vooral er dik bovenop te liggen. En lijkt het alsof het elk moment open kan knappen.

Is het bij jullie ook wel eens open gegaan ?
Bij jongste kleinkind lag het ook enorm bovenop de huid. Was altijd bang dat het bij stoten of krabben open zou gaan maar dat is nooit gebeurd.
Het groeide de eerste maanden ook ontzettend snel. Maar het stopt echt op een gegeven moment.
Dermatoloog is nooit geadviseerd en is ook niet overwogen omdat het niet op een lastige plek zit.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier ervaring. Dochter had er een op een lastige plek en is doorverwezen naar het radboud. Eerste advies continue insmeren met sudocreme ter bescherming van de plek ivm het open kunnen gaan. Uiteindelijk bij 12 weken wel bètablokkers gekregen. Inmiddels is de plek een stuk minder dik en minder rood. Nog wel duidelijk zichtbaar. Er werd aangegeven dat het wegtrekken ongeveer tot het zevende jaar duurt. Ik heb er zelf ook een, welke nog steeds licht zichtbaar is.
Alle reacties Link kopieren Quote
Gluurder schreef:
20-08-2019 20:25
Hier ervaring. Dochter had er een op een lastige plek en is doorverwezen naar het radboud. Eerste advies continue insmeren met sudocreme ter bescherming van de plek ivm het open kunnen gaan. Uiteindelijk bij 12 weken wel bètablokkers gekregen. Inmiddels is de plek een stuk minder dik en minder rood. Nog wel duidelijk zichtbaar. Er werd aangegeven dat het wegtrekken ongeveer tot het zevende jaar duurt. Ik heb er zelf ook een, welke nog steeds licht zichtbaar is.
Hier ook een grote plek, die ook wel eens open is gegaan en telkens verbonden moest worden. Nu na ruim 4 jaar is de plek bijna niet meer zo rood, maar is nog wel heel dik, dus goed te zien. Gelukkig niet in het gezicht, maar er wordt toch regelmatig gevraagd door mensen wat het precies is. Er zitten in zo’n vlek heel veel bloedvaatjes die langzaam afsterven. Daarom is de plek eerst felrood en verandert door de jaren heen naar een huidskleur. Er kan ook met medicijnen behandeld worden, maar als het niet echt nodig is dan liever niet.
fizz wijzigde dit bericht op 20-08-2019 23:59
0.09% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Eerst waren het een paar "gangetjes" zeg maar dus niet een dichte plek. Maar die is ondertussen helemaal gevuld en dus wel 1 grote dichte plek geworden.
Met de geboorte was het gewoon glad en een iets verkleurd bruinig vlekje en langzaam werd het meer rood gekleurd.

Ik vind het in ieder geval al prettig te weten dat het weinig tot bijna niet voorkomt op de organen zoals hier boven werd vermeld. Dat geeft weer wat geruststelling.

Even afwachten wat ze donderdag zullen zeggen bij het CB .
Blijf in jezelf geloven !
Alle reacties Link kopieren Quote
onze dochter kreeg er eentje na twee weken, we dachten dat ze verkouden was geworden (winterbaby) Hij was eerst vurig rood/paars en het eerste wat mensen vroegen was ...wat heeft ze daar? Nu is ze intussen een puber en hij is er nog een heel klein beetje. Alleen valt het ons niet meer op
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn zoon had er en op zijn rug (2 euromunt) die nu nog maar heel vaag is ( hij is nu 9).

Maar los daarvan; ik ben ooit in het ziekenhuis in zo'n scanapparaat gestopt omdat er bij een echo vlekken gezien waren op mijn lever. De uitslag was dat het om hemangiomen ging en dat dat onschuldig was. Dus je kan googelen tot je iets heel lelijks leest over hemangiomen, maar in de meeste gevallen is er gewoon niets aan de hand.
Vorige week heeft ze nog een knoop in mijn stekels gelegd!
Alle reacties Link kopieren Quote
Bij mijn kinderen waren de aardbei vlekken echt groot en lagen dik op de huid. Vooral anderen waren bang voor stoten en open gaan, vooral het KDV had veel vragen. Maar er is nooit wat mee gebeurd, en ik was er niet extra voorzichtig mee.
Wel waren de aardbeivlekken een soort indicatie voor koorts, ze werden eerder warm, roder en ook groter als ze ziek aan het worden waren.

Maar echt...als ik had geweten hoe mooi ze wegtrekken had ik mij nooit zo'n zorgen gemaakt bij mijn oudste. Heel herkenbaar al je vragen en zorgen!
Ik ben benieuwd wat ze vandaag bij het CB zeiden.

Als je meer info wilt, of vragen hebt, mag je mij een PB sturen!
Ik ben ook nog imker geweest, maar dat was een bijbaan.

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven