Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Ervaring intolerantie koemelkeiwit baby?

14-08-2019 14:22 27 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn baby heeft een aantal klachten die maar niet over willen gaan. Veel dingen al geprobeerd en nu stelt consultatiebureau voor om een week lang melkeiwit uit mijn voeding te laten. Ik geef borstvoeding.

De klachten (baby 5 weken):
- rode uitslag (bultjes), lijkt ook op babyacné, op gezicht en romp
- heel erg onrustig; veel kronkelen, overstrekken
- slecht slapen, nooit langer dan een uur achter elkaar, komt niet vaak in echt een diepe slaap, lijkt het
- ontevreden indruk, ligt bijna nooit even rustig om zich heen te kijken, bijvoorbeeld
- spuugt na elke voeding, laat melk lopen
- kreunt en steunt en trapt met benen als ze op haar rug weggelegd wordt
- laat zich sowieso niet makkelijk wegleggen in box of wagenbak
- in draagdoek gaat het goed, dus ik draag bijna de hele dag. Dan slaapt ze het beste.
- vooral onrustig voordat ze moet poepen, laat dan ook wondjes
- altijd heel dunne ontlasting, soms wat slijmerig
- vanaf week 2 snotjes in de neus

Ik heb een paar vragen over een intolerantie voor koemelkeiwit (dus niet per se koemelkallergie!):
- Zou baby er al minder last van kunnen hebben als ik alleen de grote dingen mijd (melk, kaas, yoghurt)? Of moet het dieet superstreng? Nu doe ik superstreng, dus alle sporen ook mijden. Maar vraag me gewoon af of je ook 'een beetje' intolerant kunt zijn, alleen bij grote hoeveelheden die de moeder drinkt/eet.
- Kunnen de klachten het ene moment heftiger zijn dan een ander moment? Want soms doet ze het wel heel goed en lijkt ze niet zoveel last te hebben van iets. Maar soms weer enorm.
- Wanneer zou ik resultaat van m'n dieet bij baby kunnen opmerken? Ben gistermiddag begonnen met mijden.
- Welke klachten had jouw baby met intolerantie?

Dank je!
Alle reacties Link kopieren Quote
Als ik de symptomen zo lees lijkt het er wel op dat ze (verborgen) reflux heeft.

Hoe je dat dan oplost als je borstvoeding geeft weet ik dan weer niet.

Je kan natuurlijk altijd eerst kijken of het inderdaad geen koemelkintolerantie is. Mocht dat het niet zijn zou ik eens denken aan reflux.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier staan goeie tips:
https://www.lalecheleague.nl/borstvoedi ... voeligheid

en besef je ook, dat sommige van de zaken die jij opnoemt, niet bij een eventuele allergie horen, maar gewoon bij alle babies. Zoals niet apart willen slapen, hele dag in de draagzak etc
Alle reacties Link kopieren Quote
en ik zou even naar de huisarts gaan met deze klachten. Mijn ervaringen met het CB zijn minder goed, dan de ervaringen met mijn eigen huisarts
Alle reacties Link kopieren Quote
Je beschrijft dezelfde klachten die ons zoontje ook had.

Wij zijn toen overgestapt op flesvoeding (pepti) omdat ik anders erg steng op koemelk vrij dieet moest van de kinderarts. De borstvoeding ging heel moeizaam dus onze keuze was snel gemaakt.

Op de speciale voeding ging het na 2 dagen al veel beter! Hij heeft met 9 maanden een test gehad en blijkt geen kma te hebben. De kinderarts vertelde dat de 99% van de kindjes er het eerste jaar overheen groeien of uiteindelijk toch geen allergie blijken te hebben maar gewoon beter reageren op de voeding omdat het beter verteerbaar is voor de darmpjes.

Bij ons was er daarnaast ook sprake van reflux, dus daar kregen we medicijnen voor.
Alle reacties Link kopieren Quote
Onze oudste had een KMA, daar is ze overheen gegroeid. vanaf haar 4e klacht vrij
Echter had ze nooit last van mijn borstvoeding. Maar bij de eerste keer FV was het raak
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn oudste heeft nog altijd een zeer ernstige koemelkallergie. Sinds haar geboorte dus. Ze is nu een puber. Ze heeft een jaar lang bv gehad en ik kreeg daarbij het advies juist zelf goed te blijven eten en dus niks te mijden voor haar, omdat het effect nihil is op haar allergie, maar enorm is op jezelf en de melk die je aanmaakt.

Als je bv wilt blijven geven dan is het onverstandig op dieet te gaan door bijvoorbeeld zelf melk te mijden, is mij destijds dus verteld.

Mijn dochter was overigens net zo allergisch voor Pepti. En van Nutramigen ging ze kotsen. Ik had dus geen alternatief ook.
ikbedoelhetgoed wijzigde dit bericht op 14-08-2019 17:05
0.08% gewijzigd
...
Alle reacties Link kopieren Quote
Vraag advies bij je huisarts.
Heb het ook niet op het cb. Leuk voor de controllers maar medische zaken gaan via de huisarts wat mij betreft

Succes
Alle reacties Link kopieren Quote
Ons meisje heeft koemelkallergie.
Ze had al klachten bij de BV maar pas toen we overgingen op kunstvoeding werden de problemen echt groot.
Ik herken wat je schrijft. Klachten hier waren;
Krampen
Moeilijk poepen
Veel lucht/windjes
Spugen
Boeren/oprispingen
Continu snotterig
Lichte uitslag
Slecht slapen
Grote delen van de nacht krijsen van de pijn.

Ik zag na overstap op pepti verschil na 3 dagen en ze was "goed" na 16 dagen. Daarna namen klachten weer toe. Uiteindelijk op Neocate (daar zit helemaal geen koemelk meer in). Weer verschil zichtbaar na 2 dagen en "goed" na zo'n 12 dagen.

Antwoord op je vragen;
1) ja dat kan volgens mij. Ik zou wel eerst een periode streng doen dan en pas als ze klachtenvrij is een beetje experimenteren wat kan. Of kolven en je kindje tijdelijk aan de pepti.

2) gek genoeg wel. Hiet altijd de ernstige klachten in de nacht en overdag ging het wel. Daarom dachten wij heel lang niet aan kma.

3) ik denk dat je met een paar dagen wel verschil moet zien maar het hoeft dan nog niet over te zijn

4) zie bovenaan mn post.
Alle reacties Link kopieren Quote
Dank zover. Reflux hebben we ook aan gedacht, en wordt hierna uitgezocht. Begreep wel dat reflux/reflux gerelateerde klachten ook vaak een symptoom van kma/intolerantie kunnen zijn.

En inderdaad, veel dingen horen ook echt bij een baby, weet ik, dit is m'n tweede. Maar ze heeft overduidelijk ergens last van en is echt bijna nooit tevreden of ontspannen, en dat vind ik dan wel weer opvallend en niet echt de bedoeling.
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn ervaring is niet volledig dezelfde, maar heeft overeenkomsten. Onze jongste nu (1,5) kan vanwege eczeem beter geen tarwe(gluten) en (koe)melkeiwit eten/drinken. Dit kwam pas uit toen kind net 1 jaar oud was. Sindsdien moet ik aangepast eten kopen en klaarmaken en dat valt mij reuze mee. Nu heeft kind geen coeliakie, dus ik hoef van arts niet te kijken naar 'kan mogelijk sporen bevatten van...'.

Ons kind drinkt ipv koemelk nu kokos-, amandel- of rijstmelk, daar zijn ook yoghurtvarianten in. En bij bv pesto pak ik nu de vegan variant. Het is even etiketten lezen maar al gauw weet je welk voedingsmiddel een prima vervanger is van wat je eerder gebruikte.

Het kan dus zijn dat er meerdere oorzaken zijn. Bijvoorbeeld koemelkeiwit én (verborgen) reflux. Als je echt vermoed dat voeding een oorzaak is, neem dan contact op met een gespecialiseerde dietiste. Want misschien is het juist lactose, of gluten, of histamine, of ei of soja enz enz. Misschien kan de ontlasting worden opgestuurd naar een laboratorium om te kijken naar wat er wel en niet goed verteerd.
Het leven is makkelijker dan je denkt, maar moeilijker als je denkt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier toen ook dezelfde klachten, gaf ook bv. Ik ben toen zelf op een streng koemelkvrij dieet gegaan en na een aantal weken waren al haar klachten volledig verdwenen. Rond 1,5 jaar weer koemelk geïntroduceerd en nu gaat het beter.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het duurt een paar weken (2 tot 4) voordat alle koemelksporen uit je melk zou zijn als je tot voor kort een gewoon dieet met yoghurt enzo had. Als je eens een foutje in je dieet maakt, kost dat ook wat tijd, ik ken vrouwen die 24u aanhielden dan.

Het verschilt per kind hoe intolerant ze zijn en hoeveel last zij hebben van wat jij eet of drinkt. Bij borstvoeding zeef je al een hoop allergenen eruit zonder dieet. Laag in koemelkproducten eten kan dus werken voor sommige babies, maar je kunt beter eerst heel strikt elimineren als je echt wil kijken of het wat uitmaakt.

Zelf heb ik ivm eczeem en ook wel slecht slapen een maand of 2,5 strikt koemelkvrij gegeten. Maar dat gaf weinig verschil, wel goede crèmes van de dermatoloog.

De eerste week is het lastigst, omdat je alles uit moet zoeken. Het werd steeds makkelijker qua dieet na een paar weken. Hoewel gewone chocolade eten ook wel weer erg fijn was!!
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier ook een baby met koemelkallergie en daarnaast reflux. Het eerste waren we snel achter dus verminderde de klachten al, reflux duurde wat langer maar na medicatie daarvoor hadden we eindelijk een blije en ontspannen baby. Klachten hier waren bijna hetzelfde als bij jou, plus bloed in de ontlasting toen ik ging provoceren met een glas melk drinken. Ik heb mijn dieet tot nu (10mnd) wel echt strikt gedaan omdat ik anders altijd zou twijfelen over wel of niet verkeerd iets gegeten bij onrust. Sinds vorige week ben ik begonnen zelf weer dingen te eten met hele kleine beetjes melk erin, ook om te kijken hoe ik erop zou reageren na zolang niks gehad te hebben. En dat gaat goed! Ik durf nog geen yoghurt of melk of kaas oid maar koekjes met melk zijn al top :) .

Ik heb geen antwoord op al je vragen. Wel zou ik je adviseren zeker die mogelijke reflux ook in de gaten te houden en uit te sluiten (maar niet tegelijk want dan weet je het nog niet). Succes ermee! Het lijkt heftig zon dieet maar ik vind/vond t best te doen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik herken alles van wat je schrijft in mijn eigen baby (inmiddels 10wk). Ik geef ook borstvoeding. In tegenstelling tot jou eet ik zelf al koemelkvrij, dat zal bijn baby dus wsl het probleem niet zijn. Ook poepte hij bijna nooit (en had daar veel last van).

Ik ben naar een baby osteopaat geweest en merkte gelijk verschil. Direct een minder gespannen kindje en na 2-3 dagen was dat verschil al veel groter. Kon toen ineens wel even weggelegd worden, al gaat rugligging nog steeds niet van harte. Mijn baby spuugde zoveel (ook 4 uur na de voeding nog) en had enorme krampjes. Het een versterkte het ander ( meer spugen door het "persen"'). Tegen medisch advies slaapt en ligt ons kind op de buik, dan namelijk geen druppel spuug en slaapt hij als een roosje. Maar gezien de risicos zou ik je dat niet aanbevelen.

Osteopaat is echt een tip, 1 bezoekje deed wonderen bij ons! Ik heb er een heel blij en tevreden kindje voor terug.
No quotes please :)
Alle reacties Link kopieren Quote
lilalinda schreef:
14-08-2019 14:36
Onze oudste had een KMA, daar is ze overheen gegroeid. vanaf haar 4e klacht vrij
Echter had ze nooit last van mijn borstvoeding. Maar bij de eerste keer FV was het raak
Hier hetzelfde. Wij hebben hem laten testen en toen kwam er behalve KMA ook pinda's soja, ei en nog 1 of 2 dingen uit.
Verwachting was dat hij er overheen zou groeien en dat is gelukkig ook gebeurd, inderdaad zo rond de kleuterleeftijd.
If nothing goes right, go left.
Alle reacties Link kopieren Quote
lilalinda schreef:
14-08-2019 14:36
Onze oudste had een KMA, daar is ze overheen gegroeid. vanaf haar 4e klacht vrij
Echter had ze nooit last van mijn borstvoeding. Maar bij de eerste keer FV was het raak
Even of topic hoor. Dat had mijn dochtertje ook. Ook bij de eerste keer fv was het raak. Kreeg vaak te horen dat het dan een milde KMA moest zijn want anders zou ze ook wel op mijn borstvoeding reageren. Maar dat hoeft toch echt niet zo te zijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
kaartje1 schreef:
14-08-2019 16:42
Even of topic hoor. Dat had mijn dochtertje ook. Ook bij de eerste keer fv was het raak. Kreeg vaak te horen dat het dan een milde KMA moest zijn want anders zou ze ook wel op mijn borstvoeding reageren. Maar dat hoeft toch echt niet zo te zijn.
Huh?! Zei een arts dat of zei de buurvrouw dat? Ik ben even verbaasd want mijn kind is erg allergisch voor koemelk (5+; anafylactische shock bij eerste keer kv). Ook allergisch (= shock) voor Pepti. Op doktersadvies heb ik haar 12 maanden bv gegeven zonder zelf een dieet te volgen. Kinderarts was ook allergoloog en benadrukte dat bv voor een kind met zo'n ernstige allergie altijd beter is dan kv, zelfs als je als moeder geen streng dieet volgt. Zij drukte mij dus op het hart mij te richten op bv geven en minder op mijn eigen dieet.
...
Alle reacties Link kopieren Quote
CallieB schreef:
14-08-2019 16:04
Ik herken alles van wat je schrijft in mijn eigen baby (inmiddels 10wk). Ik geef ook borstvoeding. In tegenstelling tot jou eet ik zelf al koemelkvrij, dat zal bijn baby dus wsl het probleem niet zijn. Ook poepte hij bijna nooit (en had daar veel last van).

Ik ben naar een baby osteopaat geweest en merkte gelijk verschil. Direct een minder gespannen kindje en na 2-3 dagen was dat verschil al veel groter. Kon toen ineens wel even weggelegd worden, al gaat rugligging nog steeds niet van harte. Mijn baby spuugde zoveel (ook 4 uur na de voeding nog) en had enorme krampjes. Het een versterkte het ander ( meer spugen door het "persen"'). Tegen medisch advies slaapt en ligt ons kind op de buik, dan namelijk geen druppel spuug en slaapt hij als een roosje. Maar gezien de risicos zou ik je dat niet aanbevelen.

Osteopaat is echt een tip, 1 bezoekje deed wonderen bij ons! Ik heb er een heel blij en tevreden kindje voor terug.
We zijn wel al bij een chiropractor geweest. Had ik met m'n oudste goede ervaringen mee. Zou een osteopaat daar nog iets aan toe kunnen voegen, denk je?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ooh dat weet ik niet zo goed. Chiropractor heb ik zelf geen ervaring mee, misschien daar advies inwinnen?. Hoe loopt je BV trouwens? Ik had erge overproductie+toeschietreflex, dat kon het merendeel van de klachten ook verklaren (maar bij mij was het met een fles even erg overigens).
No quotes please :)
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb destijds wel een heel streng dieet gedaan. Dat had vrij snel effect. Het is even k met etiketten lezen. Destijds (12 jaar geleden) waren de goedkoopste koekjes de koekjes waar het minste in zat, en dus ook geen melk. Ik vond het goed te doen en ging er een stuk gezonder en puurder door eten. En viel prompt 15 kilo af.
Alle reacties Link kopieren Quote
CallieB schreef:
14-08-2019 18:01
Ooh dat weet ik niet zo goed. Chiropractor heb ik zelf geen ervaring mee, misschien daar advies inwinnen?. Hoe loopt je BV trouwens? Ik had erge overproductie+toeschietreflex, dat kon het merendeel van de klachten ook verklaren (maar bij mij was het met een fles even erg overigens).
Overproductie denk ik niet, wel een vrij heftige toeschietreflex. Spuit er echt uit en daar heeft ze ook wel moeite mee. Zie mijn andere topic van vorige week over de borstvoeding, haha, de wanhoop nabij, met al m'n topics ;-)
Alle reacties Link kopieren Quote
ikBedoelHetGoed schreef:
14-08-2019 17:05
Huh?! Zei een arts dat of zei de buurvrouw dat? Ik ben even verbaasd want mijn kind is erg allergisch voor koemelk (5+; anafylactische shock bij eerste keer kv). Ook allergisch (= shock) voor Pepti. Op doktersadvies heb ik haar 12 maanden bv gegeven zonder zelf een dieet te volgen. Kinderarts was ook allergoloog en benadrukte dat bv voor een kind met zo'n ernstige allergie altijd beter is dan kv, zelfs als je als moeder geen streng dieet volgt. Zij drukte mij dus op het hart mij te richten op bv geven en minder op mijn eigen dieet.
Dat zijden ze op het CB. Vpk en een arts daar. Dus geen echte kinderarts. Maar dat voelde voor mij een beetje of het allemaal wel een beetje mee viel terwijl dat niet zo was.
Overigens was hier de reactie uitslag en heftige buikkrampjes. + De eerste keer benauwd. Niet zo heftig als bij jou kindje.
Alle reacties Link kopieren Quote
@deijscoboer ik denk om het goed uit te sluiten je echt even streng op dieet moet. Ik bedoel qua vermijden melk producten dan. Mocht je verbetering merken kun je langzaam weer iets toevoegen. Sterkte en heel veel succes!
Alle reacties Link kopieren Quote
Heb niet alle reacties gelezen. Onze dochter had (oa) een intolerantie voor koemelkeiwit. Moest op een streng dieet en het duurt echt een tijdje voor alle koemelkeiwit uit je melk is. We merkten na een paar dagen al verbetering maar na een paar weken kregen we een ander kind

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven