Kind zelf laten bepalen waar ze haar geld aan uitgeeft?

27-03-2023 14:33 101 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoe doen jullie dat? Mijn dochter is 12 (groep 8) krijgt € 3,- zakgeld per week, maar heeft daarnaast ook best wel wat te besteden. Bijvoorbeeld door spullen te verkopen op rommelmarkten, armbandjes verkopen, verjaardagsgeld, geld wat ze toegestopt krijgt van opa en oma enz. Komt niets tekort dus. Nu was ze nooit een big spender, kocht zelden wat, dus ze had ook al een aardig bedragje op haar lopende rekening staan. Maar het laatste half jaar is er iets veranderd. Ze is ineens helemaal into verzorgingsproducten, o.a. van het merk Essence. Ze heeft hier echt heel veel van, en blijft maar bijkopen. Ik denk dat ze wel 20 verschillende lipglosses heeft. Maar ze gebruikt het eigenlijk niet veel. Het is voor de heb, de mooi.
Maar nu was ze laatst met een vriendinnetje naar de stad geweest en heeft ze € 15 bij de Douglas uitgegeven voor één of ander minipotje bodycream van een wat exclusiever merk. En nou hoorde ik haar laatst over iets van Zadig en Voltaire wat ze wilde aanschaffen.
Ik heb wel gesprekken met haar over consuminderen, over het niet kopen om het kopen, verstandig met je geld omgaan. Maar ze lijkt wel verslaafd aan het Kruitvat, ze gaat echt een paar keer per week kijken of er misschien iets nieuws is. Ze weet wel precies wat ze uitgeeft, heeft ook inzicht in wat ze op haar rekening heeft, dus het is niet helemaal stuurloos. Het gaat mij meer om de drang tot kopen. Waarom 4 verschillende make up removers, of 4 soorten deo. Nu moet ik zeggen dat ze heel veel heeft kunnen kopen van cadeaubonnen, maar daarna dacht ik het zal nu wel genoeg zijn, maar er komt dus nog steeds maar meer bij en die € 15 ,- bij Douglas vond ik echt wel wat ver gaan. Hoe gaan jullie hier mee om? Maken jullie hier afspraken over, of is het haar geld, dus haar beslissing?
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn tieners mogen hun zakgeld vrij besteden. Wij beheren hun spaargeld. Op is op. Ik merk nu al dat het hen leert te sparen en dat geld niet oneindig is.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven