Koemelkalliergie bij baby

18-03-2018 09:31 31 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo ik ben moeder van 2 kinderen.
Dochter van 3,5 en zoon van 6,5 maanden.
Mijn zoon heeft koemelkallerigie daar zijn we met 3 maanden achter gekomen. Ik vermoede het al eerder maar het duurde even voor dat er geluisterd werd! 2 kuren en bijna ziekenhuisopname verder!
Hij mag vanaf 4 maanden ook bij voeding hebben. Ook dat geeft veel problemen😔 zijn er nog meer wat hier ervaring mee hebben??
De huisarts zegt dat je vanaf 1 jaar pas verder onderzoek mag/kan doen.. en dat hij er overheen kan groeien.. maar hij kan echt niks verdragen wat we tot nu toe hebben gegeven.
Ik ben op zoek naar tips ervaringen wat b.v wel goed zou kunnen worden verdragen..
niemand in mijn omgeving weet hier meer van. Zou fijn zijn om met mensen te praten wat er ook mee te maken hebben.
Ik hoor het wel☺️
Groetjes anne
Ps (laatste reactie) als hij het nu niet goed verdraagt dan zou ik even wachten en het bv over 2 weken of een maand weer proberen. Als hij wat ouder is en de darmen ietsjes rijper. Sowieso alles koken en niet rauw geven.
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen,
Wat veel reacties!
Ik ga wel even een pauze nemen en probiotica halen! En daarna weer rustig aan proberen.
Hij krijgt flesvoeding nutramigen. Daar doet hij het heel goed op. Borstvoeding heb ik niet gegeven.. dat ging bij de eerste helemaal niet. Dus dat heb ik niet geprobeerd.
Ik ben wel bij de huisarts geweest maar die vind het niet nodig om naar een kinderarts te gaan. Die moet je namelijk door verwijzen.
De huisarts zei dat ik gewoon zo door moet gaan wat ik nu doe. Maar het feit dat hij er ziek van word en onder de eczeem zit! Zit me niet lekker.
Vandaar dat ik hier om tips vraag en niet daar bij de huisarts en het c.b want die wist ook geen advies te vertellen. Alleen dat het heel lastig is! Maar dat weet ik in tussen ook wel.
Ik ga het over een paar weekjes weer proberen en dan hopen dat het beter gaat🙏🏻
Kan je ergens een lijst vinden wat voor fruit en groente allergenen zijn?
Alle reacties Link kopieren
Ik zou de huisarts niet aan laten modderen, maar absoluut zsm een verwijzing naar de kinderarts eisen. Daar zijn ze gespecialiseerd en kunnen een deskundig behandelplan opstellen. En vaak werken ze nauw samen met gespecialiseerde diëtisten.

Mijn ervaring is dat huisartsen (en neem van mij aan dat ik er veel gezien heb met mijn zoontje destijds, want ze wilden mij ook niet geloven) totaal geen notie hebben wat een koemelkallergie/intolerantie inhoudt. Ze roepen allemaal maar wat.

Ik weet niet of je enigszins in de buurt van Amsterdam woont, maar wij zijn uiteindelijk terecht gekomen in het Kinder Allergie Centrum Nederland in het Slotervaart Ziekenhuis (samenwerking met het VU en AMC). Zie Google. En daar zijn we zeer professioneel opgevangen en behandeld!

Ook is er een actieve facebookgroep Koemelkallergie die ik je kan aanraden. Daar worden dagelijks dit soort vragen als de jouwe besproken
Alle reacties Link kopieren
Oke top! Bedankt voor de Info☺️ Ik ga gelijk even kijken👍🏻
Ik kan het kind allergie centrum ook heel erg aanraden!!! De eerste en enige plek in de medische wereld waar ik eindelijk goed werd geholpen en niet behandeld werd als een overbezorgde moeder. En ik ben ook bij heel veel verschillende artsen geweest met 2 kma kindjes.

Je hebt er alleen wel een verwijsbrief van je huisarts voor nodig. Ze hebben er dietisten die je kunnen begeleiden met bijvoeden. Dat zou al reden genoeg moeten zijn voor je huisarts om je door te verwijzen lijkt me.
Als je het hebt over groenten- en fruitallergie, even voor de zekerheid: ook gekookt? Dat verlaagt de allergenen aanzienlijk.

Waarschuwing
De tips voor geitenmelk, paardenmelk, schapenmelk en weet ik wat, zijn goed bedoeld, maar in de regel net zo gevaarlijk als koemelk. Dat moet je niet zelf gaan uitproberen als je kind eerder een anafylactische shock heeft gehad.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven