Peuter 2 jaar gek loopje.

19-02-2020 20:39 7 berichten
Alle reacties Link kopieren
Laat voorop staan dat we al onder behandeling zijn van een kinderarts sinds onze zoon 6 maanden oud is, dus dat dit geen vraag is naar wat iets kan zijn maar meer of mensen iets herkennen.

Hieronder iets over ons bijzondere mannetje.

Toen hij 6 maanden oud was,kreeg hij hele hoge koorts, een opgezette fontabel (echt een ei),en keihard huilen. De huisarts stuurde ons direct naar de spoedeisende hulp, foute boel was zijn gevoel. Daar is een ruggenprik gedaan om liquor af te nemen, en bleek gelukkig geen hersenvliesontsteking. Hij heeft daar 4 dagen gelegen, echt een ziek hoopje! Uiteindelijk bleek het om het enterovirus te gaan in zijn hoofdje.

Paar weken leek alles koek en ei, maar daarna begon pas de ellende. Hij sliep hele dagen (20 van de 24 uur), was niet te genieten, en bovendien stopte hij met groeien. Toen hij ruim 1 jaar was was de maat vol,hij was mager en bekaf. Allerlei onderzoeken volgde, echo van zijn hoofdje, bloedonderzoeken. Er kwamen hoge ontstekingswaarden uit,en er kwam antibiotica. Hij knapte daarna geweldig op en begon te groeien!

Eindelijk een blij kind, die speelt en ontdekt! Sinds hij 21 maanden is loopt hij, en paar maanden erna zakte hij door zijn benen. Huisarts stuurde ons voor een foto,waar niets geks op te zien was. Het werd een heupverkoudheid genoemd, en ging na 2 weken over.

Nu komt waar hij nog steeds last van heeft. Hij heeft een gek loopje, zeker wanneer hij wat harder wil,sleept zijn rechterbeentje er soort van achteraan.
Verder is hij dus echt een blij ei.

Heeft iemand ervaring met het enterovirus in het hoofdje? En of dat mogelijk restverschijnselen kan veroorzaken? Morgen weer voor controle naar de kinderarts, ben benieuwd!
Wat heftig voor je zoontje, en voor jullie, om dat allemaal mee te maken!

Ik heb er geen ervaring mee. Wat zegt de fysiotherapeut?
Alle reacties Link kopieren
Heb je dit ook bij de arts gevraagd? Ik denk dat die daar het beste antwoord op kan geven.
Mijn dochter heeft ook een voorbijgaande heupontsteking gehad tijdens een virusinfectie. Ik vind ook dat ze een bijzonder loopje heeft, maar weet niet of dat daar aan te wijten valt...
Wat heftig! Bij mijn weten is enterovirus een van de meest voorkomende veroorzakers van virale meningitis (hersenvliesontsteking). Kan het zijn dat hij dat toch gehad heeft, maar dat ze dat op de een of andere manier gemist hebben? Daar kan je namelijk allerlei neurologische uitvalsverschijnselen en epilepsie door krijgen. Je motoriek kan dus aangetast worden, wat zo'n loopje zou kunnen verklaren. Nogmaals, ik ben geen dokter, maar ik zou dat eens aan de specialist vragen waar je zoontje onder behandeling is.

Het kan natuurlijk ook zijn dat hij nog een hoop in te halen heeft na zo lang en zwaar ziek geweest te zijn. Wellicht heeft hij baat bij gespecialiseerde fysiotherapie.
Alle reacties Link kopieren
Morgen gaan we weer heen, dus dan kunnen we het vragen. Vorige keer dat we er waren liep hij nog niet. Zijn nog niet bij een fysio geweest. Dacht eigenlijk het zal wel tijdelijk zijn.
Alle reacties Link kopieren
Mijn zoontje heeft ook een voorbijgaande heupontsteking gehad en dat heeft aanzienlijk langer geduurd dan de 2 weken die daarvoor staat. Zeker een paar maanden voor hij weer gewoon liep.
Alle reacties Link kopieren
CHL schreef:
19-02-2020 21:01
Mijn zoontje heeft ook een voorbijgaande heupontsteking gehad en dat heeft aanzienlijk langer geduurd dan de 2 weken die daarvoor staat. Zeker een paar maanden voor hij weer gewoon liep.
Ja bij mijn dochter ook. Die liep ook veel langer dan twee weken mank.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven