Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Wel of niet iq testen bij 6 jarige?

10-10-2014 09:46 29 berichten
Alle reacties Link kopieren
School wil graag dat mijn zoontje van 6 wordt getest op zijn iq.

Ze willen weten wat hij wel en niet aan kan. Ik zelf hou het op faalangst en daar wordt hij binnenkort ook voor behandeld (dramatherapie). Ik wil eerst afwachten wat dat gaat brengen voordat er ook maar over een test wordt gesproken. Ze dachten ook op sociaal-emotioneel vlak testen, maar ik ben daarvoor bij een gespecialiseerd bureau geweest en zij zijn van mening dat dat niet aan de orde is. Hoe ik ook tegen school zeg dat dat testen van mij niet hoeft; zij blijven er maar op hameren. Wie heeft zijn kind wel laten testen of juist niet?
Alle reacties Link kopieren
Door probleem met mijn kind , hebben wij zelf testen laten doen. Zo blij mee geweest! School vond kind onder gemiddeld. Dat bleek niet het geval. Het bracht wel andere dingen aan het licht, welke school en wij qua aanpak gebruikt hebben . Door deze iq test zit kind nu wel op de havo . Dus ik zeg... Doen! P.s de reden dat wij haar lieten testen was puur omdat het in z'n geheel niet lekker ging, iq test hoorde daar ook bij maar was voor ons niet de reden ! Het ging ons erom dat kind weer gelukkig werd . Ik snap ook wel dat je liever wilt dat het iq niet te laag is. Maar een kind wat ongelukkig is wil je echt niet. Dus zet je angst opzij , komt wel goed .
Alle reacties Link kopieren
markovic schreef op 10 oktober 2014 @ 09:55:

Volgens mij is het een beetje de kop-in-het-zand methode van TO. Ze wil eigenlijk liever niet weten wat er aan de hand is. Ze is bang voor de uitslag. Zolang je die niet weet kun je doen alsof er niks aan de hand is.
Mocht dit zo zijn dan snap ik dat echt.

Wellicht is het niet in het belang van kind maar mén wat snap ik dat je dit kan voelen.
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
Alle reacties Link kopieren
Test resultaten zijn altijd onderdeel van kinddossier. Dus jullie als ouders mogen het inzien. Is dus totaal niet openbaar!
Alle reacties Link kopieren
Lady-Voldemort schreef op 10 oktober 2014 @ 09:54:

Een IQ-test is geen kindermishandeling hoor, veel kinderen vinden het juist hartstikke leuk..Een goeie tester doet ook observaties tijdens de test, en in combinatie met (de opbouw van) het IQ kunnen daar handelingsadviezen voor school uit rollen. Het lijkt erop dat jullie school niet precies weet wat aan te vangen met je zoon, en dan kan zo'n test dus een goed hulpmiddel zijn om tot een handelingsplan te komen.
Ik denk dat je hier wel de 2 belangrijkste zaken aan de orde steltEen IQ test is niet gewoon een test afnemen, de observaties rondom de test zijn zeker zo belangrijk.Te tweede: gaar school er ook iets mee doen? Weet je dat, denk je dat, hoop je dat?

Stel er komt een hoog IQ uit, wat gaat school doen?

Stel er komt een gewoon IQ uit, wat gaat school dan doen met de situatie? ( of zijn ze dan klaar ' er is niks aan de hand?)Bij welke organisatie zou de test worden afgenomen? Informeer, als je akkoord gaat met de test, hoe dat gaat.
Je bent zelf een theepot

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven