Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Online advies tekening nieuwbouwwoning

26-01-2021 12:22 11 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo,
Wij gaan bouwen en hebben een eerste tekening laten maken. Nu we bijna zover zijn, gaan we toch twijfelen.
Is er, online, een mogelijkheid om een tekening in te sturen en advies te vragen over de indeling? Dit hoeft niet gratis, maar 400 euro is me ook teveel....
Even iemand die out of the box meekijkt/denkt. Er zijn wel gesprekken mogelijk had ik al gezien maar daar heb ik niet zo'n behoefte aan. Iets insturen en teruggestuurd krijgen ;) Zoiets.
Ik ben benieuwd!

Een woonkamer van 8,5 x 8 (hal 2 x 1,5 die hier af gaat) Is dit voldoende om mooie ruime woonkamer te hebben? Dit is inclusief keuken.

En waar moet de 'masterbedroom' volgens jullie minimaal aan voldoen wat afmeting betreft?

Ben benieuwd, bedankt voor het meedenken!!!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb er beroepshalve heel veel mee te maken, en als je me een pb'tje stuurt wil ik graag met je meekijken.
Je moet erop te vertrouwen dat als hij bij je weg wil, hij heus wel weggaat. En tot die tijd is hij vrijwillig bij je. (Murrmurr)
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik denk dat het ook vooral aan je perspectief ligt. Woonkamer/keuken van 8x8 = 64 m2. Dit is vrij ruim voor nederlandse begrippen. Wij hebben echter een keuken van 8m2 en woonkamer van 60 m2 en heb niet het idee dat we bijster groot wonen. Wel ruim absoluut. Kortom, wat is je definitie van ruim. en vooral waarom twijfel je?

Ja master bedroom, wat verwacht je van je kamer. Hier een slaapkamer met wastafelmeubel (dubbel). bed 160x2,00 grote kast en dekenkist en voldoende ruimte er omheen te lopen.

Aan andere kant hebben wij dan weer een hele kleine badkamer met enkel een douche en WC dus vandaar de wastafels op de slaapkamer.

Waarin zit je twijfe? en welke opties heb je (zowel qua ruimte als qua geld het anders te doen)
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou niet een enorme slaapkamer doen. Want dan ga je die vullen met allemaal nonsens-meubels die alleen maar kleren 'vangen'. Ik bedoel....hoe vaak ga je nou op een stoel zitten in je slaapkamer? Ik nooit. Als ik even moet zitten, doe ik dat op bed.

Als ik zelf een huis zou bouwen, zou ik wel zorgen voor een walk-in-closet die lekker groot is en de slaapkamer zelf bescheiden houden (16 m2 is wat mij betreft groot zat).
Alle reacties Link kopieren Quote
Als je nog kinderen wilt zou ik rekening houden met een ledikant naast je bed qua ruimte :) Ik lees heel vaak dat mensen er last van hebben dat dat niet goed past (vaak gebruikt als co-sleeper). Verder is het idee van ruimte enorm persoonlijk.. en ook afhnakelijk van hoeveel buitenruimte je wilt? Als ik nu zou gaan bouwen zou ik sowieso voor genoeg ruimten om thuis te werken/ scholen/ studeren zorgen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Niet zozeer over het vaststellen van de afmetingen van alles, maar wel over het daadwerkelijk inrichten ervan:

Bij Eijerkamp kun je gemakkelijk in een half uurtje advies krijgen over de beste indeling, en dat is volgens mij nu met de lockdown ook gratis. Verder zijn er online een aantal tekenprogrammas zoals Floorplanner of HomeByMe waarin je gemakkelijk vanaf de bouwtekening dan je ruimte verder in kunt richten. Dat heeft ons in ieder geval wel geholpen om iets meer beeld te krijgen bij de ruimte en verhoudingen van meubels in die ruimte.
Alle reacties Link kopieren Quote
Tja, waar zit de twijfel. Misschien vooral wel in algemene zin; bang om verkeerde keuzes te maken. Je geeft een bak geld uit en dan heb je het gevoel dat het perfect moet zijn en nu gaan we gewoon twijfelen over alles.

De masterbedroom zit nu maar op 12 m2 en we zijn er wel uit dat dit te klein gaat zijn, deze wordt groter.

We wonen al vrij groot en gaan er iets op achteruit wat ruimte betreft. We zijn bang dat we hier spijt van krijgen.

Daarnaast zitten we aan een aantal maten vast waardoor we andere keuzes maken dan we misschien anders zouden doen.

Het ene moment slaat de twijfel gigantisch toe, het andere moment denk ik dat als het eenmaal klaar is, we ontzettend gaan genieten.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je bouwt een nieuw huis, op zo'n groot bedrag is 400 euro toch niks? Met verkeerde keuzes of ondoordachte keuzes ben je straks veel verder van huis. Ik zou het gewoon uitgeven.
Alle reacties Link kopieren Quote
Daar heb je inderdaad gelijk in! Misschien gewoon maar voor gaan dan!!
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat zouden jullie kiezen; gevelsteen die je écht mooi vindt, maar anders dan de rest van de buurt, of toch gaan voor bijpassend aan de buurt? (vinden we ook mooi)
Alle reacties Link kopieren Quote
Als je heel afwijkend bouwt tov de rest van de buurt dan is een afwijkende gevelsteen heel tof. Maar als je redelijk generiek bouwt, dan zou ik geloof ik kiezen voor blenden in de buurt. Omdat een rustig straatbeeld heel erg mooi is. Maar goed, ik kijk ernaar met de blik van een architect, en ik snap dat de emotie vaak is om datgene te kiezen wat je het allermooiste vind.
Je moet erop te vertrouwen dat als hij bij je weg wil, hij heus wel weggaat. En tot die tijd is hij vrijwillig bij je. (Murrmurr)

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven