Reeele kosten badkamer nieuwbouwwoning

10-11-2019 09:56 63 berichten
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen,

Wij hebben een nieuwbouwhuis gekocht en zijn bezig met alllle keuzes. Jemig, lijkt soms wel een fulltime baan :O Maar natuurlijk superleuk om mee bezig te zijn.

We hebben net een offerte ontvangen voor de badkamer en 2 toiletten van het bedrijf dat verbonden is aan het bouwproject. De prijs is een stuk hoger dan wij hadden verwacht. Nou vragen we ons af wat realistisch is en of onze verwachringen misschoen niet reeel waren. Natuurlijk kun je t zo gek maken als je wil.

Ben heel benieuwd wat mensen met meer ervaring op dit gebied zouden noemen als reeele prijs wanneer ik de prijs op de offerte nog even niet noem.

Het gaat om een badkamer van ongeveer 2,5 bij 3 meter met inloop douche, dubbele wastafel en losstaand bad. We willen gewoon goede kwaliteit maar geen high end superdeluxe.
En 2 toiletten normale grootte en geen hele bijzondere wensen.
De prijs die wij hebben gekregen is nog zonder tegelwerk.

Valt hier iets zinnigs over te zeggen?
karzou schreef:
10-11-2019 10:11
Onze badkamer dreigt nu net zo duur te worden als de keuken en dat hadden we niet zo voorzien.


In een badkamer zit veel meer uren werk, en arbeidsloon is duurder dan een kastje. Er moeten meer waterleidingen worden aangelegd, vloerverwarming, veel meer betegeling, etc. Een keuken plaats je in 1 of 2 dagen, een badkamer kost al snel 4 tot 5 dagen arbeid.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben onze badkamer 3 jaren geleden laten verbouwen.
Alles is eruit gesloopt, leidingen verlegd, vloerverwarming geplaatst, alles getegeld en geinstalleerd.
Alles met a merk producten, grote wastafelkast, grote spiegelkast en hoge kast (al die kasten zijn ook absurt duur trouwens)
Waren totaal 12 duizend euro kwijt.
Wij hebben het laten doen door een kleine zelfstandige. Is wel bijna 3 weken bezig geweest, maar alles echt keurig gedaan.

Echt absurt dat aannemers zulke bedragen vragen. In princiepe zijn alle voorbereidingen al gedaan (bedoel er hoeft geen oude badkamer uit).
Maar bij het verwijderen van een oude badkamer zijn de leidingen al aangelegd, bij een nieuwe badkamer niet natuurlijk. Overigens is 15 dagen arbeid * 8 uur per dag al meer dan 6000 euro.
Alle reacties Link kopieren
Bij ons werd de badkamer en toilet casco opgeleverd (Er was geen mogelijkheid om dit via de bouwer te doen).
Wij waren voor een eenvoudige badkamer met grijze en witte tegels, toilet, dubbele wastafel, douche met glazen wand en vloerverwarming 20.000 euro kwijt. Dat was ook incl toilet beneden.
Ik vond het veel geld, maar de buren bleken op ongeveer hetzelfde uit te komen. En dan heeft niemand high-end of luxe spullen gebruikt.
Ze kunnen momenteel de hoofdprijs vragen, dus doen ze dat ook...
Alle reacties Link kopieren
Bij ons was de badkamer ook duurder dan de keuken. Best kleine badkamer incl. tegels, douchewand met deur, toilet, meubel, grote spiegel (plus opbouw leds en verwarming) en designradiator (alles misschien net iets duurder dan gemiddeld, maar niet veel) en we zaten aan de 14.000 euro.
valisa schreef:
10-11-2019 12:07
Wij hebben onze badkamer 3 jaren geleden laten verbouwen.
Alles is eruit gesloopt, leidingen verlegd, vloerverwarming geplaatst, alles getegeld en geinstalleerd.
Alles met a merk producten, grote wastafelkast, grote spiegelkast en hoge kast (al die kasten zijn ook absurt duur trouwens)
Waren totaal 12 duizend euro kwijt.
Wij hebben het laten doen door een kleine zelfstandige. Is wel bijna 3 weken bezig geweest, maar alles echt keurig gedaan.

Echt absurt dat aannemers zulke bedragen vragen. In princiepe zijn alle voorbereidingen al gedaan (bedoel er hoeft geen oude badkamer uit).
Hier hetzelfde. Kleine badkamer, dat wel, maar inclusief sloopwerk, leidingen vervangen en verleggen, tegels, douche, cabine en meubel waren we 8000,- kwijt. Níet naar een standaard badkamer winkel gaan, daar gingen wij ook eerst kijken en dan begon het bij 10.000, voor de ‘budgetbadkamer’. Om te janken.

Zelf een beetje puzzelen en zoeken en we waren veel goedkoper uit en hadden een luxere badkamer dan zo’n standaard budgetopstelling
Wij wonen ook in een nieuwbouwwoning en hebben de badkamer (grote badkamer) en wc casco laten opleveren. Wij hebben zelf een zzp loodgieter/elektricien ingeschakeld voor het leidingwerk en tegelzetter voor het tegelen. Wij hebben allemaal a merken, viileroy en Boch, hansgrohe inbouwkranen, dubbele wastafel, maatwerk spiegel, douchewand en muurtje en halfvrijstaand bad. Wij waren in totaal 11000 euro kwijt inclusief materiaal en arbeidsuren.

Wij hebben ook gewoon garantie hoor, mocht er lekkage komen. Hoe doen alle anderen dat dan, die in een bestaande woning een badkamer laten vervangen?mocht er schade ontstaan dan is evt. vervolgschade ook gewoon verzekeringswerk.

Nog een tip, wij hebben alles via internet besteld.. er zit ontzettend veel prijsverschil in.
Alle reacties Link kopieren
Wij krijgen twee badkamers (beide met toilet en inloopdouche) en een apart toilet in onze nieuwbouwwoning. De ene badkamer is erg luxe, met grote tegels, zwarte kranen en een luxemeubel. De andere badkamer is standaard, met alleen een douchemuurtje en toilet als extra kostenposten. In totaal zijn we er zo'n 17.000 euro aan kwijt. De grootste tegenvaller was het tegelwerk. Omdat we grote tegels hebben gekozen (60x60 op de vloer en 30x60 op de wanden) betalen we extra voor het uitvlakken van de ondergrond en het zetten van de tegels. We hebben straks echter wel een badkamer en wc die helemaal naar onze zin zijn, dus we vinden het het geld wel waard. We hebben één seconde overwogen om de badkamers casco op te laten leveren, maar hebben geen zin in gezeik over garantie, dus daar zijn we gauw vanaf gestapt.
Alle reacties Link kopieren
Onze badkamer is deze week opgeleverd. 10.000 voor de aannemer betaald. Dit is inclusief beton cire op alle wanden. Dit is namelijk een stuk strakker en we wilde geen lelijke voegen wat je met tegels wel hebt. Omdat het arbeidsintensiver is, is het iets duurder.
Daarnaast nog 6.000 aan hangend toilet, hoekbad, inloopdouche met schuifdeuren en douchepaneel met oa een waterval, zwarte kranen en designradiator, vloertegels, spiegelkast en extra brede wastafel.

We hebben veel badkamerspeciaalzaken bezocht, maar uiteindelijk bij een zaak gekocht die voorheen een webshop was en tegen scherpe prijzen levert.
Alle reacties Link kopieren
Onze badkamer 9 m2, koste 10.000 aan materiaal en 6700 aan maak kosten . We hebben een vrijstaand bad en inloopdouche met bankje. Wastafelmeubel van 1.40 breed. Dure kranen van Hotbath.
Incl toilet.

Mijn man heeft een muur zelf gedaan met beton cire.

Ook nieuwbouw, standaard sanitair vond ik erg lelijk
heksenketels wijzigde dit bericht op 10-11-2019 19:43
19.16% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
june. schreef:
10-11-2019 10:11
Wij hebben een ontwerp laten maken in een badkamerzaak, en vervolgens al het materiaal zelf gekocht bij sanisale.
Dit hebben wij ook gedaan.
Alleen was ik totaal niet tevreden over de tekening(en). 13 in een dozijn. "Bekende" ontwerpen die ik vaker in badkamers zie. En gewoon niet mijn smaak.
Uiteindelijk zelf iets moois ontworpen.
Spullen bij Maxaro gekocht. Tegels bij een tegelboer uitgezocht.
Een goede tegelzetter en loodgieter ingehuurd.
En nu zijn we met een meubelmaker bezig voor een op maat gemaakt meubel.

Totale kosten 7500 euro voor een badkamer van 2,5 bij 4 meter.

En ik ben zooo blij met mijn badkamer. :heart:
Alle reacties Link kopieren
Wij krijgen in januari een nieuwe badkamer en 2 nieuwe toiletten (2 aparte toiletten, dus niet 1 op de badkamer)
22.000 in totaal inclusief arbeid. Viel ons mee! Hebben echt mooie materialen, alles wat we wilden.
Alle reacties Link kopieren
Dank jullie wel voor al jullie ervaringen. Als ik het zo lees os de offerte die wij hebben ontvangen niet heel afwijkend. Blijkbaar is het gewoon een stuk duurder dan we dachten :kneel:
Zo te lezen is de enige optie om de prijs wat te drukken dat we zelf materialen inkopen en een aparte aannemer zoeken voor de klus. Dat gaan we in overweging nemen!
Alle reacties Link kopieren
karzou schreef:
10-11-2019 10:17
Maar dat schijnt lastig te zijn met garantie op waterdichtheid. Ik weet niet of we dat wel aandurven...
Geen ervaring, maar ik overweeg zelf mijn badkamer te vernieuwen (helemaal als ik deze bedragen zie).
Zoals ik uit DIY-video's begrijp, is een casco badkamer (nog) niet waterdicht. Ook beton-badkamers niet.
De aannemer, die je badkamer gaat installeren, moet dus niet zomaar wat tegels plakken, maar moet het zodanig doen dat het zaakje waterdicht is (met allerlei voorstrijklagen, gaas-plakband, goede overlap, pasta's, enzovoort, enzovoort.

Mijns inziens kun je het 'aandurven' als die badkamer-aannemer een waterdicht-garantie afgeeft.
Beunhazen zouden wellicht de badkamer niet waterdicht maken en pogen de schuld op de huis-aannemer af te schuiven.
Ik zou informeren bij de badkamer-bouwers naar hun waterdicht-garantie.
Alle reacties Link kopieren
Badkamer was destijds ook ontzettend duur bij ons. Dus wij hebben ervoor gekozen om de standaard badkamer te laten plaatsen exclusief wastafel, met een bad erbij als meerwerkoptie. Vervolgens hebben we bij de tegelboer zelf andere tegels uitgezocht om het toch een iets meer "luxe" uitstraling gegeven. Daarnaast hebben we na de oplevering zelf een wastafelmeubel en glazen douchewand geplaatst.
Voor dat alles totaal waren we denk ik... 3000 kwijt.
Alle reacties Link kopieren
Behalve een extra bad laat ik maar een stamdaard badkamer plaatsen om die reden. Ik heb gekozen voor een luxe keuken, vloer etc en de badkamer is netjes goed genoeg. Ergens wel zonde, maar de keuken wordt intensiever gebruikt qua luxe. Douchen, wassen en badderen gaat in elk soort badkamer hetzelfde.
Alle reacties Link kopieren
Wij hadden lekkage en hebben uiteindelijk een zzp'er laten komen. Deze heeft alle waterleidingen van de meterkast naar boven vernieuwd en verlegd, een stuk bij de badkamer aangebouwd binnenshuis(van een slaapkamer af), extra leidingen gemaakt, bad, toilet, wastafel en douche gemonteerd, tegels gedaan. Echt alles zodat we een volledig nieuwe badkamer hadden, voor €10.000,-

Hier zit alleen geen 2e toilet bij in.

We hebben samen met de zzp'er alle sanitair uitgezocht bij de groothandel, dus voor goede prijzen en bij een bevriende tegelboer van de zzp'er de tegels uitgezocht en ook nog wat korting gekregen.
Alle reacties Link kopieren
wij hebben 5K extra bij de aannemer achtergelaten (andere tegels, betere toiletten, beter wasbakje op de toilet, tegels tot aan het plafond, betere douche, draingoot en douchewand).
En spenderen daarnaast nog 7K bij een andere sanitair leverancier voor het wastafel meubel, spiegel, verlichting, kranen, kast, douchedeur en accessoires.
Dus 12K bovenop de standaard badkamer, best prijzig ja.
Nieuwbouwhuis, tell me about it ;-D . Wij gaan binnenkort over en ik zal BLIJ zijn als het achter de rug is. Wij zijn voor de keuken naar Duitsland geweest en hebben echt een prachtkeuken met eiland, alles erop en eraan met Siemens apparatuur voor €14.000,- inclusief bezorgen en montage. Ik heb gehoord dat ze voor badkamers ook zo voordelig zijn. Wellicht is het het waard om eens te kijken.
Alle reacties Link kopieren
Mag ik vragen waar in Duitsland? Wij zijn in Nordhorn geweest en de keuken was daar nagenoeg even duur als hier. Ligt er misschien aan wat je kiest, wij hebben hier ook Siemens apparatuur en een quooker gekozen trouwens. Maargoed, in ons geval dus niet goedkoper. Vraag me af waar dat verschil dan in zit want sommige mensen zijn lyrisch over Duitsland
Alle reacties Link kopieren
Ja ze maken je bang. Maar op het leidingwerk heb je natuurlijk gewoon garantie. Bovendien kun je je badkamer prima door een erkend loodgieter laten afmaken: veel goedkoper en die doet dat ook gewoon keurig volgens de normen.

Zelfde ervaring mee, absoluut bizarre prijzen. Badkamermeubels in Duitsland besteld, kwamen keurig met de vrachtwagen voor de deur afgeleverd. Makkelijk tienduizend euro bespaard door zelf twee weekenden te klussen. Dus van dat geld kan er ook nog wel een loodgieter af die het waarschijnlijk in een dag afmaakt.
Alle reacties Link kopieren
Wij willen ook onze badkamer opknappen maar er geen tienduizenden euro’s aan spenderen. Er hoeft ook verder niets verbouwd te worden maar gewoon nieuwe tegels, toiletpot, plafond en douchewanden. Allemaal conform bestaande indeling en weer opfrissen en moderniseren qua look zeg maar.

Waar in Duitsland is het interessant om te kijken? Tips voor specifieke bedrijven?
Wij zitten niet al te ver van Kleve af bijvoorbeeld.
En koop je dan alleen materialen die je vervolgens door een Nederlandse tegelzetter-bedrijf etc. laat aanbrengen (al dan niet door een beunhaas) ?
Echt gaan shoppen en kijk of je een badkamerwinkel kan vinden waar ze zelf plaatsen. Vaak zijn dat kleine zelfstandigen. Badkamer kaal laten opleveren. Leidingen moet de bouwer ergens in de badkamer uit laten en die kan de badkamerzaak wel verleggen. Ben je gewoon voor verzekerd, laat je niet bang maken. Mijn badkamer en twee toiletten waren totaal €30.000. Heel veel geld maar heb dan ook vloer- en spiegelverwarming, handdoekenradiator, natuursteen blad met twee waskommen, inbouwkranen, sunshower, ingebouwde speakers met Bluetooth, Sunshower en douchapecabine is tevens stoomcabine(betegeld dus geen kunststof cabine), inbouwspots, verlichte make-up spiegel en alle accesoires. Veel luxe en daar betaal ik voor maar kan dus ook veel goedkoper.
Alle reacties Link kopieren
Onze badkamer hebben we zelf gedaan. Sanitair en tegels uitgezocht.
Loodgieter heeft de leidingen gelegd. Manlief heeft het sanitair gezet (maar hij is bouwvakker, dus wel redelijk handig hierin).
Tegelzetter is komen tegelen. (Wel eerst de vloer glad getrokken met cement)
We hebben het over een badkamer van c.a. 2,5x3,5 m. Inloopdouche, ligbad, regendouchekop, thermostaat-meng-kranen. Toilet, designradiator, extra brede wasbak met mengkraan, spiegel met verwarming en licht.
Vergeet niet de badmeubels (wat zijn die overdreven duur!), 1 zwevende hoge, smalle kast en een zwevende ladekast voor onder de wastafel.
Alle haakjes enz.
Kosten € 8000,00.
Oja, incl. Plavond stukken. Hierin zitten spotjes.
de wereld wacht om ontdekt te worden
Alle reacties Link kopieren
Kies wel, tegels kranen en toiletten bij de aannemer, regel zelf een badkamermeubel. Tijdens de bouw laat je dan de standaard wastafel en kraan op de door jullie gewenste plek plaatsen, kan je dat later wisselen met een meubel.

Badkamermeubels zijn vaak veel duurder via een badkamerspecialist dan bij een bouwmarkt, terwijl het kwaliteitsverschil niet bijzonder groot is.

Kranen/ toilet/ afvoer, hebben wel kwaliteitsverschil en is lastig zelf regelen als je nog leidingen moet verplaatsen en tegels omdat je dan garantie hebt.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven