Mode & Beauty alle pijlers

Welke producten zijn het best voor mijn skin care routine?

10-07-2020 13:06 11 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoiii,

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik ben 16 jaar en ik gebruik een skin care routine. Maar die helpt, net als al de andere routines die ik heb gebruikt, niet. Ik heb een droge huid met acne. Niet heel veel acne, maar wel gewoon een aantal puistjes en onzuiverheden.

De skin routine die ik nu gebruik is:
- make up er af halen
- gezichtshuid schoonmaken met de ‘zachte gezichts tonic voor droge & gevoelige huid’ van trekpleister
- gezicht wassen met biodermal face gel bij puistjes, mee-eters en onzuiverheden
- biodermal creme bij puistjes en onzuiverheden aanbrengen op onzuivere delen
- nacht/dag creme van kruidvat originals voor droge en gevoelige huid (aloe vera)

Deze routine doe ik ‘s ochtends en ‘s avonds. En ik gebruik dit nu al een maand. Toch zie ik niet veel verandering. En de producten die ik gebruik zijn bijna op dus ik dacht ik vraag hier of iemand betere producten kent die misschien wel helpen.

Ik hoop dus dat iemand een product kent dat erg goed zou kunnen werken voor mijn huidtype of dat iemand een andere skin care routine voor mij heeft die misschien kan helpen.
(Ik wil trouwens niet te dure producten kopen) :biggrin:

xxx Famiee
Alle reacties Link kopieren
Hoi Famiee, hier staan in de badkamer producten van Dr. van de Hoog (Clearskin). Heel zacht en na een paar dagen zichtbaar minder oneffenheden. Als je het een beetje in de gaten houdt bij Etos en het Kruidvat dan kan je het vaak kopen in een aanbieding 2 halen 1 betalen. Maakt het meteen een stuk goedkoper. Sommige van de maskers van Dr. van de Hoog zijn ook heel fijn (wel vaak minder mild dan de verzorgingslijn) en die zitten vaak voor rond een euro in het assortiment van de Action.

Geruststellende tip nog: je ziet zelf veel meer pukkels als je in de spiegel kijkt dan dat de mensen om je heen zien als ze naar je kijken. Die zien veel meer je uitstraling dan je oneffenheden.
Alle reacties Link kopieren
Je bent 16 dus de onzuiverheden in je huid komen ook van binnenuit, door hormonen. Daar valt wat lastiger tegenop te scrubben en te smeren. Veel water drinken en gezond, gevarieerd eten helpt je huid van binnenuit.

over producten ed durf ik weinig te zeggen. ik gebruik zelf verschillende producten van beauty kitchen en lush maar dat is zo persoonlijk!
Alle reacties Link kopieren
Paar tips:
- Tonic doe je na het eerste reinigen, je doet het nu dus verkeerd om
- Doe de gezichtsreiniging 2 of 3x: eerst met iets op oliebasis om make-up en ander vuil wat je gedurende de nacht/dag op je huid krijgt te verwijderen en daarna iets dat dieper in je poriën reinigt, dat kan evt. 2x
- Kies vooral voor een goede vochtinbrengende nachtcrème
Alle reacties Link kopieren
Gewoon een blauwe pot nivea creme, en altijd zonnefactor 50.
ik geef mn bek ook maar een douw
Alle reacties Link kopieren
Waar haal je je make up mee af? Ook eens met Flomo trouwens.
Wat sowieso het beste is (vind ik in ieder geval):

Gebruik milde producten. Daarmee bedoel ik zonder irriterende stoffen (en die zijn er veel, dus leren wat goede ingrediënten zijn en wat niet, loont ontzettend de moeite). Vermijd sowieso alcohol (sommige soorten zijn wel goed voor je huid, Google die uitzonderingen), synthetische en natuurlijke geurstoffen, etherische oliën (vooral rozemarijn, lavendel en citrus). Vooral in tonic of toner zit vaak veel alcohol en dat draagt enorm bij aan het probleem. Setting spray staat ook heel vaak bol van de alcohol, ik weet niet of je dat gebruikt. Zo ja, check of dat erin zit. Anders vervangen. Er bestaan echt goede alternatieven zonder alcohol.

Gebruik niet te veel producten. Reinigers, moisturizer, spf en een exfoliant. Meer niet.

Gebruik een exfoliant op basis van 1 of 2% salicylzuur. Dat helpt enorm, maar wees voorzichtig en gebruik het spaarzaam. Eerst opbouwen en dan om de andere dag of zo.

Zorg voor hygiënische verpakking. Een potje is minder hygiënisch dan een pompflacon, en die laatste zorgt bovendien voor beter behoud van de werkzaamheid. Dat geldt ook voor make up.

En élke dag spf. 365 dagen per jaar. Op de lange termijn zal je er dankbaar voor zijn. Een huid die elke dag beschadigd wordt door UV-straling, ook al zie je het niet, is kwetsbaarder voor tal van problemen.
Alle reacties Link kopieren
Pinda-Kaas schreef:
10-07-2020 13:49
Je bent 16 dus de onzuiverheden in je huid komen ook van binnenuit, door hormonen. Daar valt wat lastiger tegenop te scrubben en te smeren. Veel water drinken en gezond, gevarieerd eten helpt je huid van binnenuit.

over producten ed durf ik weinig te zeggen. ik gebruik zelf verschillende producten van beauty kitchen en lush maar dat is zo persoonlijk!
Dat eerste is niet perse waar. Natuurlijk, ze is 16, en vaak spelen hormonen dan een grote rol, maar producten gebruiken die de huid irriteren en/of die niet geschikt zijn voor je huidtype, kunnen echt het probleem veel erger maken. Die producten en/of specifieke ingrediënten weglaten, kan daarentegen ook voor een grote verbetering zorgen. Hormonale oorzaken blijven daarmee natuurlijk bestaan, maar op die leeftijd stabiliseert zich dat vanzelf na een paar jaar.
Dus je kunt wel degelijk zelf iets doen, ook al is de oorzaak (deels) hormonaal.
Alle reacties Link kopieren
Eens met Jufjoke.

Zat er nog even over na te denken, maar ik zou je adviseren om een routine te doen zoals:
- make up reinigen
- gezicht reinigen
- gezicht reinigen
- exfolieren (alleen s avonds)
- toner
- crème (2 verschillende voor overdag en s nachts)
- zonnebrand (alleen s ochtends)

Makeupreiniger kan heel simpel. Ik doe gezicht reinigen met twee verschillende reinigers: een precleanse met olie en daarna een diepreinigende facewash. Maar zou ook met 2x facewash kunnen. De exfoliant moet je niet te heftig willen. Voor de zonnebrand zou ik wel echt even kijken naar een fijne speciaal voor je gezicht die niet te vettig blijft. Ik ben fan van Bonds Australia, en die is niet eens duur. En echt: draag ALTIJD zonnebrandcreme. Je huid blijft daar zo ontzettend veel mooier van, zeker op de langere termijn. En minder kans op huidkanker: win-win.

Dat je puistjes hebt, betekent niet per se dat je een gevoelige huis hebt. Bijna elke huid reageert op heftige producten, dus kies voor producten die mild van zichzelf zijn (en dat is niet per se de sensitive versie van een bestaande lijn).

Ik ken jouw prijsklasse niet precies, maar misschien heeft hema wat fijne producten? Of anders eens advies vragen bij Etos? Of evt een keer sparen of bonnen voor je verjaardag voor een goede schoonheidsspecialiste die je wat meer kan vertellen welke huid je precies hebt en welke budget producten daar bij zouden passen. En ze kan je onzuiverheden eens goed verwijderen, dan is de basis al wat fijner.

Verder wat algemene tips:
- Voeding heeft ook invloed. Eet gezond, drink voldoende water. Melkproducten, alcohol en suiker zorgen voor ontstekingen in je huid en dus puistjes/onzuiverheden. Wees je daar dus bewust van.
- Niet (zomaar) pukkels en mee-eters uitknijpen. Ik probeer het alleen door de schoonheidsspecialist te laten doen, maar snap dat jij dat niet kunt betalen elke 6 weken. Als je het wel een keer wil doen, zorg dan dat je je huid helemaal schoon hebt gemaakt en ook je handen. Stoom je gezicht voorzichtig zodat je poriën open staan. Gebruik tissues en blijf niet doorduwen als het niet ‘gaat’. Reinig daarna je huid nog een keer en doe er geen troep overheen. Ik zou het dus voor het slapen gaan doen.
- Gebruik goede make-up (hygiënisch, niet te lang met oude foundation bijvoorbeeld) en niet elke dag/te veel.
- Verwijder altijd je make-up!! Ook als je geen zin hebt in de hele routine, haal dan in ieder geval je make-up eraf en beetje facewash en crème. Kost bijna geen tijd en scheelt heel veel

Als laatste: pukkels en onzuiverheden horen erbij. Niemand heeft nooit een pukkel. Ook beroemdheden hebben pukkels. Maar die hebben Photoshop en hele goede visagisten. Als je de basis Van huidverzorging op orde hebt, maak je niet druk.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de goede tips, ik ga het zeker uitproberen!
Ik draag vaak alleen mascara en wenkbrauwpotlood. Dus dat haal ik eraf met speciale oogmakeup remover (wenkbrauwpotlood haal ik eraf met die tonic). En als ik concealer draag, dan haal ik dat er ook af met de tonic, omdat dit vaak toch niet veel is.
Alle reacties Link kopieren
Bij de etos hebben ze een exfolierend poeder.
Buitenom de genoemden tips zou je dit misschien 1 a 2x per week kunnen gebruiken.,

Verder misschien eerst iets van een fasewash gebruiken en daarna pas tonic.
Van veel wrijven met watjes kan je huid ook op reageren.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook jaren (Toen ik zo jong was) last gehad van een onrustige huid. Alles maar dan ook alles geprobeerd. Toentertijd ook bij een schoonheidsspecialiste geweest voor een Neoderma peeling. Geen idee of dat nu nog bestaat maar daar knapte m’n huid enorm van op. Wat eigenlijk echt hielp was de Diana pil. Toen was het vrijwel direct over. Volgens mij is deze pil er niet meer. Misschien is met je huisarts overleggen voor iets vergelijkbaars...... Het komt van binnenuit. Het helpt geen donder wat je er allemaal opsmeert of niet opsmeert.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven