Kosten touroperator Amerika

18-02-2018 15:52 81 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hello Everyone !

Ik heb een vraagje, over 2 jaar gaat het dan echt gebeuren me ultiem droomreis naar Amerika en ik heb dan zo'n €8500 á €9000 euro voor gespaard en ben van plan er mijn ultieme fantasie/droomreis van te maken waar ik al zo'n 5 a 6 jaar van droom. Natuurlijk duurt het nog 2 jaar maar ik wil jullie iets vragen gewoon puur qua voorbereiding e.t.c.

Daarom wil ik jullie vragen, als ik een tour operator wil gaan inschakelen om mijn reis voor te gaan bereiden, in elkaar te zetten en uit te laten zoeken.... wat dat dan ongeveer gaat kosten ? Ik weet natuurlijk waar ik naar toe wil, wat ik wil zien en hoelang ik ongeveer wil gaan.

Alleen ik heb geen flauw benul hoeveel je dan kwijt bent aan zo'n tour operator. Ik heb gekozen voor Tioga Tours, gespecialiseerd in Amerika en eigenlijk wil ik ook wel een tour operator zodat ik zeker weet dat ik in alle ontspanning op reis kan gaan over 2 jaar.

Ik hoor het graag van jullie, dankje in iedergeval voor jullie aandacht !
Meld je idd aan op het allesamerika-forum, daar kan je alle info vinden die je zoekt. Wij hebben zo’n reis 7 jaar geleden gemaakt en ook zelf uitgestippeld. Wat wij hebben gedaan, is de punten die we wilden bezoeken vastzetten. Dan via Google earth de afstanden bekeken en op de kaart plekken gezocht om te overnachten. Bv halverwege LA en de grand canyon, gewoon een willekeurige plek op de kaart gepakt en daar een motel geboekt. Ging prima!
Alcatraz is tof en als het kan zou ik de night tour boeken! Dit kan 3 maanden van tevoren, dus moet je op tijd doen dan. Wij zijn in SF zelf 4 dagen gebleven en dat was heerlijk! Veel tijd om de highlights te bezoeken op een niet al te hoog tempo. Dat is wel prettig. In Las Vegas hadden wij 1,5 dag en dat was erg kort. We zijn toen echt vlug vlug de hotels af gegaan, een show bezocht en weer door. Dat was eigenlijk gewoon te gehaast, want we hebben toen de stad niet zo goed kunnen bezoeken als we hadden gewild. Ik ben nu net terug van 5,5 dag LV en dat was echt relaxed! Alles op ons gemak kunnen doen, 2 shows bezocht, de shooting range, zipline over Freemont street en gewoon op ons gemak ontbijten op de strip op het terras en zelfs wat uren aan het zwembad doorgebracht in de zon! Het is een ontzettend leuke stad en komt wat mij betreft beter tot zijn recht als je er goed de tijd voor neemt. Ik heb nu gemerkt dat de vorige keer veel te gehaast was en daardoor eigenlijk niet zo leuk. Ik was toen blij om weer te gaan, vanwege de drukte en hectiek, maar dat kwam echt door de beperkte tijd. Mijn tip dus, neem voor de steden ook wel echt de tijd! Ook voor SF en LA, want gehaast langs de highlights sjezen is zonde.
Maar goed, vraag vooral ook info op het andere forum want daar zitten de echte experts!
Ik snap je helemaal. Wij hadden dezelfde droom, maar vonden het lastig alles zelf te regelen, weinig ervaring in verre reizen en zelf alles regelen. Het mocht ook wel wat kosten :lol:
Wat wij gedaan hebben: zelf bedacht wat we graag wilden doen en zien, en toen hebben we een zelfstandig reisadviseur gezocht. Zij is bij ons thuis geweest,we hebben alles doorgepraat en zij kwam ook met dingen waar wij niet aan gedacht hadden. Aan de hand daarvan heeft zij voor ons een perfecte reis samengesteld en alles geregeld, vluchten, autohuur, hotels, excursies (o.a. Alcatraz, helicoptervlucht boven de Grand Canyon).
Toen we onderweg waren en we vanwege bosbranden niet in ons geboekte hotel terecht konden, was er al iets anders geregeld voordat wij zelfs maar wisten dat er een probleem was.
Voor ons was dit de perfecte manier.
Maar zoals er al meer reacties zijn, zelf regelen kan ook prima. Zal idd een stuk goedkoper zijn, maar als ik jou zo lees vind je de zekerheid dat alles goed geregeld is ook heel belangrijk, en ditis dus ook een optie.
Veel plezier met de voorbereidingen!
Alle reacties Link kopieren
Leuk vooruitzicht ! Zoals al velen hier gezegd hebben je moet echt eens kijken op alles Amerika forum. Zoveel tips en do en dont’s te vinden daar. Heb voor onze rondreis 7 jaar geleden daar veel uitgehaald terwijl we daarvoor toch al een jaar in Amerika gewoond hadden.

Op voorhand boeken is ook niet ons ding ( behalve bij aankomst en vertrek dat vinden we iets relaxter) maar mocht je het wel willen doen dan bv idd via booking en zodanig dat je nog kunt wijzigen Of cancellen. Wij hebben nog nooit gehad dat iets vol zat. ( behalve hotels in nationale parken dat moet je wel van tevoren doen. Die zijn ook stuk duurder dan bv net buiten een park voegen voor ons weinig toe. We staan vroeg op en we zijn eigenlijk alleen de slaapuren in hotel)

Alcatraz wel vantevoren boeken ! Dit moet je op tijd doen.
Koop een americ the beautiful pass ! Kost 80 dollar en je mag alle nationale parken in ( gemeente parken moet je wel betalen die gelden niet bij die pas maar diegene die jij genoemd hebt wel)
https://www.verenigdestaten.info/nation ... s-amerika/



Je route die je aangeeft is leuk maar ook al zo vaak door anderen gedaan dat daar heel veel info over te vinden is.

Weet je zeker dat je de reis helemaal alleen wil maken ? Je klinkt een beetje alsof je onzeker bent ?! Het is een lange en vermoeiende reis en je kan geen ervaringen delen. Vooral het stuk naar las Vegas ( urenlang woestijn) zou voor mij echt de hel zijn om alleen te doen ondanks dat ik graag in mijn eentje auto rijd.
In Monument Valley vond ik The View een gaaf hotel. Prachtig uitzicht vanaf je balkon bij zonsopkomst over de mittens. Let er wel op dat daar geen alcohol verkrijgbaar is, dus zorg zelf voor je biertjes in je koelbox.

Ga bij aankomst met je huurauto naar de Walmart om supplies in te slaan. Een koelbox is dus onmisbaar en dagelijks gooi je er 'n verse zak ijsblokjes in om je drinken koel te kunnen houden.
Alle reacties Link kopieren
Dit deden wij inderdaad ook altijd redbulletje, kochten vaak ook eten om te picknicken ergens. Hadden gewoon niet altijd zin om ergens te gaan eten ook.
Alle reacties Link kopieren
Een rondreis door Noord-Amerika is prima zelf uit te zoeken, zonder voorafboekingen.
wij hebben zo'n reis, met zn tweetjes, 4 x gemaakt. Alleen de heen- en terugvlucht, huurauto en overnachtingen in aankomstplaats tevoren geboekt.
De rest op de bonnefooi. Grofweg een route gemaakt, met veel speling.
Zodat we als we het ergens leuk vonden, nog een dag extra konden blijven

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven