Herhaaldelijke besmettingen

24-10-2020 11:59 14 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag Viva’ers,

Helaas ben ik een maandje terug voor de vierde keer positief getest op chlamydia. De eerste keer was ik jong, stom en naïef door iemand op zijn woord te geloven dat het safe was om onveilig te vrijen, de tweede keer kwam door een verkrachting, maar bij de derde en vierde keer was ik stomverbaasd dat de test positief was.

Ik doe het altijd met condoom, maak de kuren netjes af en heb ook helemaal geen seks tijdens de kuur of de week erna. Na deze laatste positieve uitslag heb ik een andere antibioticakuur gekregen die ook anale chlamydia behandeld. De GGD arts dacht dat de bacteriën van vaginaal naar anaal gegaan zijn en dit voor mogelijke herbesmetting heeft gezorgd.

Ik maak me nu alleen ontzettend zorgen over onvruchtbaarheid, omdat ik over een aantal jaar toch graag kinderen zou willen. Ik was zo overrompeld toen ik bij de GGD zat dat ik het hier niet echt over gehad heb en ook nooit eerder een kinderwens heb gehad.

Zijn er hier vrouwen, of vrouwen die iemand kennen, die ondanks een soa toch zwanger zijn geraakt? Of er door onvruchtbaarheid van chlamydia toch nog kansen zijn op een geslaagde zwangerschap?
Alle reacties Link kopieren
weet je ook zeker dat degenen waar je mee naar bed gaat, niet besmet zijn?
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
Is je vruchtbaarheid getest, of ga je dat doen? Wanneer je anaal ben besmet dan wordt een ander soort antibiotica voorgeschreven. Waarschijnlijk is de eerste of tweede infectie nooit weg geweest, omdat ze geen anaal uitstrijkje hebben gemaakt.

https://www.soaaids.nl/nl/professionals ... en%20wordt.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
rosanna08 schreef:
24-10-2020 12:05
weet je ook zeker dat degenen waar je mee naar bed gaat, niet besmet zijn?
Ik heb de bedpartners uiteraard geïnformeerd, en ze hebben gezegd dat ze zich laten behandelen.

Ik heb nog geen vruchtbaarheidstest gedaan. Wist niet dat dat kon zonder dat je aan het proberen bent om kinderen te krijgen?
Alle reacties Link kopieren
Ik zou evt een verwijzing vragen.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
Ja ik ken een vrouw die lange tijd Chlamydia heeft gehad zonder dat ze het wist. Ze was ook erg bang dat ze onvruchtbaar was daardoor.
Ze is nu voor de derde keer zwanger.
Alle reacties Link kopieren
Ik ken een vrouw wiens eileiders verstopt zaten door chlamydia. Door het HSG onderzoek werden haar eileiders echter 'doorgespoten'. Meteen die maand erna was ze zwanger.

Ik zou overigens wel vragen of je dat onderzoek meteen kan krijgen. Ik weet niet of de verstopping hardnekkiger wordt als je daar jaren mee wacht. Of in ieder geval met een arts overleggen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ooit chlamydia gehad en heb toch een zoon gekregen. Via ivf overigens, maar dat het te maken met de slechte zaadkwaliteit van man, niets met mijn (om)vruchtbaarheid. Met mijn eileiders bleek niets mis. Ik kwam er destijds ook pas na een paar maanden achter dat ik chlamydia had trouwens, dus heb er even mee rondgelopen voordat het behandeld werd.
Alle reacties Link kopieren
Als je zowel vaginale als anale (en orale seks) hebt, moet je dat allemaal laten testen, omdat het op meerdere plekken kan zitten en dat komt helaas niet uit alleen een vaginale test. Bij anaal duurt de kuur ook langer, dan bij vaginaal.

Ook kan het gebeuren als na aftrekken diezelfde hand wordt gebruikt om te vingeren. Dus ook dat is een tip om een volgende keer rekening mee te houden. Om die reden gebruik ik vaak handschoenen, al vinden mensen het suf. Zo'n actie heeft mij namelijk ook chlamydia opgeleverd, wat vervolgens ook van vaginaal naar anaal is gegaan. Dus ik was blij dat ik toch één keer in de zoveel tijd een soa-test doe.

Dit vooral als tips, zodat het je niet nog een keer overkomt. Vooral vingeren staan veel mensen niet bij stil namelijk.

Verder wil ik je vooral veel sterkte wensen en wens je toe dat je er optijd bij was.
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie reacties!

Mijn eerste besmetting was ergens tussen de 8-10 jaar geleden. Na de behandeling heb ik me een paar maanden later weer laten testen om zeker te zijn dat het weg was, test was toen negatief. Vier jaar later een paar maanden na de verkrachting weer een positieve test. Na die behandeling ook weer 2 keer laten testen in 2 jaar tijd, beide keren negatief. En nu binnen een jaar weer 2 keer positief. Wel altijd alleen maar vaginale uitstrijkjes gehad.

Stel dat het die eerste keer van vaginaal naar anaal is gegaan (want anale seks had ik al die jaren niet), heb ik dus bijna 10 jaar rondgelopen met de bacteriën..

En stel je bent er onvruchtbaar door zijn er dan met IVF trajecten mogelijkheden? Zou ik voor een vruchtbaarheidstest een afspraak kunnen maken bij de huisarts voor een doorverwijzing? De eerste besmetting heeft de huisarts geconstateerd, maar de overige de GGD en staat dus niet in mijn medisch dossier.

Sorry voor al de vragen, maar word er onrustig van in mijn hoofd.
Wat stel je je voor met een ‘vruchtbaarheidstest’? Het gevaar bij chlamydia is niet dat je eicellen niet meer rijpen of zoiets ‘biologisch’, maar dat er door ontsteking schade ontstaat aan de eileiders. Dat is lastig te testen zonder invasief onderzoek. De kans op onvruchtbaarheid na chlamydia is overigens vrij klein, zeker bij een eerste infectie.
anoniem_655bb3a5270cd wijzigde dit bericht op 25-10-2020 00:50
24.39% gewijzigd
LuckyLud schreef:
24-10-2020 13:30
De eerste besmetting heeft de huisarts geconstateerd, maar de overige de GGD en staat dus niet in mijn medisch dossier.
.
Heb je je anoniem laten testen? Rapporteert de GGD anders niet terug naar de huisarts? Bij onderzoek in het ziekenhuis gebeurt dat altijd wel, dan krijgt de huisarts een briefje van de specialist voor het patiëntendossier.

Edit: ik lees inderdaad dat de GGD niet terugkoppelt naar de huisarts. Ik zou in jouw geval dan een afspraak maken met de huisarts om je situatie uit te leggen en te laten documenteren. Stel dat over een aantal jaar het zwanger worden langer duurt dan staat het al in je patiëntendossier en kan je huisarts hopelijk sneller doorschakelen.
Ik ken ook iemand die het 2 keer heeft gehad en 1 keer ook lang zonder dat ze het wist en die heeft zonder problemen 2 gezonde kinderen gekregen.
Alle reacties Link kopieren
LuckyLud schreef:
24-10-2020 12:13
Ik heb de bedpartners uiteraard geïnformeerd, en ze hebben gezegd dat ze zich laten behandelen.

Ik heb nog geen vruchtbaarheidstest gedaan. Wist niet dat dat kon zonder dat je aan het proberen bent om kinderen te krijgen?
Ik heb geen geslachtsziekte gehad maar wel een ontstoken eileider. Met een THL operatie kunnen ze je eierstokken en baarmoeder bekijken. Oh ja: het doet wel echt fucking zeer en ik weet niet of je het krijgt als je niet al een tijdje een kinderwens hebt.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven