Thuissport alternatieven voor de sportschool

25-04-2020 18:43 28 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ha allen,

Nu het mogelijk toch nog wat langer duurt voordat mijn sportschool weer opengaat, ben ik zoek naar goede alternatieven voor thuissporten. Misschien leuk om tips uit te wisselen, websites, oefeningen?

Ter achtergrond: ik ben een fanatieke sporter. Ik ga in normale tijden gemiddeld 4 keer per week naar de sportschool en loop 1x per week buiten hard. In de sportschool doe ik vanalles: spinning, bodypump, pittige cardio, soms ook nog wat fitness apparaten.

Nu de sportschool dicht is heb ik het gat gevuld door wat vaker buiten te lopen en daarin ook wat meer af te wisselen, ook met intervaltrainingen en een zelfbedacht circuit/bootcamp achtige training in het park. Maar na 6 weken merk ik dat ik het hardlopen gewoon minder leuk begin te vinden. Ik mis bijv de bodypump/kracht training. Spinning zit er voorlopig al helemaal niet in.

Nu heb ik van die pilates elastieken gekocht en het is me eindelijk gelukt dumbells van 3 kilo te kopen (waren elke keer overal uitverkocht).

Welke online trainingen volgen jullie nu? En waar vind ik goede tips om met die elastieken aan te slag te gaan? Misschien kunnen we ideeen uitwisselen en elkaar motiveren om te blijven sporten, ook zonder sportschool!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb zo’n klein inklapbaar krukje (voor de bovenste keukenkastplanken) die gebruik ik ook om oefeningen te doen. Lunches met een voet op het krukje, met een voet op het krukje, afzetten met andere been en dat been aantikken met de elleboog, rechter been, linker elleboog.
Ook zo’n fitnessbal gekocht bij de action voor ik geloof 6 euro. Daar doe ik ook verschillende oefeningen mee. Elastieken had ik al, daar kan je veel mee variëren. YouTube staat zo ongelofelijk veel op, je kan zoeken op spiergroep.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben fan van Fitnessblender. Goed doorzoekbare database met veel verschillende filters.

Ik heb ooit geïnvesteerd in powerblocks en ben ook daar fan van. Maar dat is ook nogal een investering. Aan de andere kant hoe eerder je zo'n investering doet hoe langer je er van kan genieten ...
Als je een trap in huis hebt kun je die ook gebruiken zoals een krukje hierboven genoemd. Heel variaties lunghes en ook squats die wonderen voor je lichaam en met de elastieke weerstandband ook. Trx touwen Losse Gewichten 3kg en 2kg en ketlebell(heb 2 keer 7 kg) barbel en fitnessballen( 2 verschillende grootte)

Ik doe vaak 3 oefeningen achter elkaar en dan rust 40 seconde en dan weer zelfde set van 3 oefeningen dat 3 keer soms 4

Oefeningen zoals opdrukken en burpees

Deze doe ik 3 keer per week
https://www.vogue.nl/beauty-health/heal ... ee-strijd/

Samen met deze
https://www.womenshealthmag.com/nl/trai ... ilspieren/

Wissel ze af
https://www.cosmopolitan.com/nl/health- ... ht-werken/

En deze
https://www.womenshealthmag.com/nl/trai ... al-billen/

En deze
https://greatist.com/move/bodyweight-bu ... s#advanced

Ze werken echt bij de juiste uitvoering. Je kunt ook enkel gewichten kopen bij bv decatlon

Touwtje springen is ook aan te raden bv 15 keer een minuut met halve minuut rust tussendoor. Je kunt ook minder minuten doen.

Stretchen doe ik ook op bv rustdagen en yoga.

Ik daag mezelf ook uit met bv bulgarian split squat met de fitnessbal. Zo veel mogelijk met evenwicht werken. Vind het zwaar hoor!

Ik racefiets ook en loop hard en wandel de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik moet straks weer wennen aan de sportschool

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven