Onderhoud auto, dealer of garage om de hoek.

19-11-2012 10:26 22 berichten
Ik heb een ford ka uit 2005. Nieuw gekocht. Maak er maar weinig kilometers mee maar laat de auto toch ieder jaar een grote of kleine beurt geven. Tot nu toe ieder jaar bij de dealer, maar deze is vreselijk duur en nu moeten regelmatig onderdelen vervangen worden. In mijn omgeving zegt iedereen dat ik gewoon naar plaatselijke garage moet gaan of een kwik fit. Hoe doen jullie dit?
Een dealer is meestal duurder, maar een garage om de hoek kan je ook een poot uitdraaien...Vraag 's naar mensen die ervaring hebben bij een plaatselijke garage?
Alle reacties Link kopieren
Lekker naar dhr B. de Haas.



Ga maar niet naar de KF. Gebruiken eigen merk en is veel slechter. Moest na 1 jaar weer de stuurwielstofhoezen vervangen. Niet daar gedaan en als het goed is rijdt de nieuwe eigenaar van de auto alweer 6 jaar met goede en dezelfde stuurwielstofhoezen rond.
Alle reacties Link kopieren
Nieuwe auto`s (of zelf gekocht bij dealer) gaan bij ons naar de dealer. Oude auto`s naar een gewone goede garage.
Gewoon bij de beun, iemand die overdag in 'n officiele garage werkt maar in z'n vrije tijd voor 'n prikkie bijbeunt. Zo heb je kwaliteit tegen 'n normale prijs.
Ik ga eigenlijk nooit naar een dealer. Mijn vader is altijd heel erg keurig met dit soort dingen en standaard een keer of 6 hetzelfde bedrag kwijt aan onderhoud bij de Renault voor zijn auto als ik voor dezelfde auto.



Pa's auto is uit 2007 en hij was voor een grote beurt, remschijf voor vervangen en een olietje verversen rond de EUR 1800,- kwijt en ik EUR 110.- voor 2 nieuwe banden, keuring, afstellen en nieuwe remklauw voor.



Maar goed, op zijn onderdelen staat het Renault-tekentje. Daar schijn je meer voor te moeten betalen.
Alle reacties Link kopieren
De bovag garage om de hoek! Ik heb m'n trouwe Toyota wel eens laten keuren op de Toyota testdag bij de dealer, omdat de auto een week later toch al voor een beurt naar de gewone garage moest heb ik het testrapportje meegegeven en gevraagd of ze ook eens wilden kijken naar de testresultaten. Bij de dealer mocht ik bijna niet verder rijden en bij de gewone garage zeiden ze ' nou niks aan de hand hoor'. Een dealer heeft sowieso een hoger werkplaatstarief omdat dan de gewone garage.
Alle reacties Link kopieren
Ga niet naar de Kwik Fit. Kijk maar eens op de diverse consumentenfora.



Je kunt gewoon naar de plaatselijke garage. De ene garage is beter dan de andere, net als de ene dealer beter is dan de andere. Vraag aan je omgeving waar ze de auto in onderhoud hebben en wat de ervaring is.
Ik ga naar de dealer, krijg er pechhulp bij voor een jaar, dus spaar wegenwacht abo uit (al heb ik de service daaronder niet 1-op-1 vergeleken, weet wel dat pech binnen Europa gewoon gedekt is). En als ik de auto ooit wil doorverkopen, dan komt het net wat betrouwbaarder over - tenminste dat zou het op mij.



Leuk he zo'n Ka'tje
Mijn auto staat nu bij de dealer, ze belden net met het verhaal dat de waterpomp stuk is. Ja ik heb er geen kijk op. Moet straks 500 euro betalen. Volgens die medewerker slijt de auto sneller omdat ik te weinig km maak. Ik zeg, ja maar daar is het toch een ieniemienieauto voor?
Alle reacties Link kopieren
Onze dealer is gewoon erg goed. Zelf ga ik met mijn oud rammelbakkie naar de AVA is ook prima.
Alle reacties Link kopieren
quote:lammy schreef op 19 november 2012 @ 11:22:

Mijn auto staat nu bij de dealer, ze belden net met het verhaal dat de waterpomp stuk is. Ja ik heb er geen kijk op. Moet straks 500 euro betalen. Volgens die medewerker slijt de auto sneller omdat ik te weinig km maak. Ik zeg, ja maar daar is het toch een ieniemienieauto voor?Wat is ienieminie?
Alle reacties Link kopieren
Gewoon bij de dealer, heb ik 'm ook gekocht en kent de auto door en door. Mankeert trouwens nooit wat aan, maar heb dan ook een Kia Komt elke keer probleemloos door de beurten en apk. Het is bewezen dat de auto's uit Korea en Japan gewoon het betrouwbaarst zijn.
Alle reacties Link kopieren
Klopt inderdaad, van weinig km's rijden wordt een auto niet beter. Ook niet een kleine auto. Daar is een auto gewoon niet voor gebouwd.



Daarnaast staan Ka's (ik neem aan dat het nog het oude model is) niet bekend om hun kwaliteit.



De plaatselijke garage maakt gebruikt van universele onderdelen en dat kan veel geld schelen. Daarnaast ligt over het algemeen het uurtarief lager, daar een plaatselijke garage veel minder overhead kosten heeft. Dus zeker interessant om verder te kijken. Er bestaat vast ook wel een Ford specialist ipv dealer.



Kijk eens of er een forum bestaat voor jouw auto, hier kun je vaak goede adressen vinden voor onderhoud.
Onze auto's gaan naar een BOVAG autobedrijf bij mijn ouders in het dorp.



Goede garage bestaat al langer dan 50 jaar in het dorp. Goede service, degelijk en kwaliteit tegen een redelijke prijs. Wij zij er tevreden mee.
Alle reacties Link kopieren
Het is jammer dat je bij garages geen offertes kunt vragen. Dat een onderhoudsbeurt bijvoorbeeld ¤ 250 kost + onderdelen, ongeacht de hoeveelheid tijd die ze eraan besteden.



Ik heb eind 2007 een nieuwe Renault Clio gekocht. Daar kreeg ik vier jaren garantie op. Gedurende die vier jaren heb ik het onderhoud bij de dealer laten doen. Nu heb ik een Renault privilegepas. Die kost ¤ 40 per jaar. Voor dat bedrag vervangen ze onbeperkt lampen, vullen ze de koelvloeistof en dergelijke bij, wordt de auto gratis APK gekeurd en heb ik Renault Enroute service (pechhulp). Vorig jaar toen de auto vier jaar oud was. moest de auto gekeurd worden. Dat heb ik laten doen bij de dealer (gratis). Kreeg een rapportje mee wat eraan moest gebeuren. Ruitenwissers vervangen en dergelijke heeft mijn broer gedaan. Overige werkzaamheden die gedaan moesten worden heb ik bij een plaatselijke garage laten doen. Vervolgens opnieuw laten keuren bij de dealer. Kan voor mij wel uit die privilegepas. :D De dealer is minder blij met mij denk ik.
Vroegâh bracht ik de auto van mijn ouders naar de garage van de autodealer. Wat mij toen opviel is dat een onderhoudsbeurt altijd rond de 1.000 gulden kostte.
Alle reacties Link kopieren
Mijn man is monteur en klust soms bij in zijn vrije tijd. Zo iemand zou ik zoeken, wat elninjoo ook al zei. Iemand die in een garage werkt en voor zichzelf soms bijklust.

Als je die niet kent, dan gewoon de garage om de hoek. Zeker geen kwikfit (staat er om bekend dat ze troep leveren en niet altijd met vakmensen werken) en de merkdealer, tja, kan. Die doet hetzelfde maar dan voor een uurtarief dat veel hoger ligt en onderdelen die hetzelfde zijn maar dan met een merktekentje er op. Zou ik zelf nooit doen. Als ik hoor dat mijn man wordt ingezet bij merk A voor 99 euro p/uur en bij merk B voor 120 euro p/uur zegt dat al genoeg denk ik. Zelfde werkzaamheden...
Alle reacties Link kopieren
quote:sitha schreef op 19 november 2012 @ 11:28:

Gewoon bij de dealer, heb ik 'm ook gekocht en kent de auto door en door. Mankeert trouwens nooit wat aan, maar heb dan ook een Kia Komt elke keer probleemloos door de beurten en apk. Het is bewezen dat de auto's uit Korea en Japan gewoon het betrouwbaarst zijn.Elke goede automonteur kan jouw auto onderhanden nemen, daar hoeft hij je auto niet 'door en door' voor te kennen...
Alle reacties Link kopieren
Hmm, ik ging altijd naar de VW dealer. Altijd een kapitaal kwijt en zo ongeveer om de twee jaar remblokken of remschijven. Toen belden ze eens dat het weer veel geld ging kosten en zeiden er ook nog verontwaardigd bij dat er verkeerde remblokken (of schijven) in zaten.

Maar ik ging altijd naar diezelfde dealer.



Vanaf toen dus niet meer.
óu sont les neiges d'antan

Alle reacties Link kopieren
Ik ga naar de dealer omdat mijn auto nog (net) in de garantieperiode zit, en omdat ik zo gratis pechhulp heb. Maar zodra mijn auto wat ouder is (of ik koop een occasion), dan ga ik ook naar de plaatselijke garage of een bevriende automonteur.
Alle reacties Link kopieren
eerder ging ik altijd naar de dealer voor mijn Peugeot 206 uit 1999. Laatste paar jaar ga ik altijd naar een garage en ben hier meestal alleen de apk kosten kwijt en evt een paar nieuwe onderdelen. Terwijl er bij de dealer altijd wat nieuws moest. Grote/kleine beurt doet mijn vriend zelf dus dat scheelt ook al.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven