Eten
alle pijlers
Wat serveren de viva dames met kerst?
dinsdag 8 december 2015 23:39
Ik deelde dit net ook al in het 'wat betekent kerst voor jou' topic
Ik stelde aan mijn moeder voor om de kerstbrunch, voor de hele familie van haar kant, dit jaar eens helemaal vegetarisch te doen. Ik ben niet eens hardcore vegetarier, maar gewoon om die vanzelfsprekendheid van die kilo's vlees met de feestdagen eens een keer niet klakkeloos te volgen. Ze begreep er niks van, voor haar hoorde vlees erbij en anders was het niet feestelijk. Uiteindelijk hebben we het op een akkoordje gegooid en komt er wat vis bij. Ben benieuwd of het een van de familieleden op gaat vallen. Lijkt me echt gek als er iemand ineens om rosbief of fricandeau gaat zitten gillen. We doen wel eieren en zuivel.
Ik maak onder andere wentelteefjes met rood fruit, filodeeg met pittige mango/limoen/ricotta, miniquiches met spinazie en champignons, een tomaten tarte tatin, gebakken mueslibakjes met zelfgemaakte yoghurt, traditioneel roerei en zacht gekookte eitjes en op verzoek van mijn moeder serveren we zalm en tortilla's met appel en makreel.
Omdat we dit helemaal met n tweeen doen, vermoed ik dat we savonds lekker aan de pasta pesto zitten en de volgende dag aan de soep
Ik stelde aan mijn moeder voor om de kerstbrunch, voor de hele familie van haar kant, dit jaar eens helemaal vegetarisch te doen. Ik ben niet eens hardcore vegetarier, maar gewoon om die vanzelfsprekendheid van die kilo's vlees met de feestdagen eens een keer niet klakkeloos te volgen. Ze begreep er niks van, voor haar hoorde vlees erbij en anders was het niet feestelijk. Uiteindelijk hebben we het op een akkoordje gegooid en komt er wat vis bij. Ben benieuwd of het een van de familieleden op gaat vallen. Lijkt me echt gek als er iemand ineens om rosbief of fricandeau gaat zitten gillen. We doen wel eieren en zuivel.
Ik maak onder andere wentelteefjes met rood fruit, filodeeg met pittige mango/limoen/ricotta, miniquiches met spinazie en champignons, een tomaten tarte tatin, gebakken mueslibakjes met zelfgemaakte yoghurt, traditioneel roerei en zacht gekookte eitjes en op verzoek van mijn moeder serveren we zalm en tortilla's met appel en makreel.
Omdat we dit helemaal met n tweeen doen, vermoed ik dat we savonds lekker aan de pasta pesto zitten en de volgende dag aan de soep
woensdag 9 december 2015 02:06
Wat ik vooral van vrienden en op facebook zie, is kunst met eten en vooral met kerst de gevulde kalkoen culinaire soep, hertenbiefstuk, ik zag op de site van ah dat ze zelfs konijnen vlees verkochten en vooral veel dingen waar truffel in is verwerkt. Is truffel een hype ofso? Zie het overal voorbij komen. Gourmetten is gewoon gezellig idd.
woensdag 9 december 2015 04:03
Kerstavond met vrienden borrelen, iedereen neemt wat hapjes mee! Ik wilde pizza muffins maken en hapjes met kip en zongedroogde tomaatjes..
1e kerstdag is mijn vader jarig en besteld mijn moeder voor de hele fam. een rijsttafel of zo.. Als toetje 2 ijstaarten!
2e kerstdag mag ik koken voor mijn schoonouders.. Normaal is het bij hun, maar omdat ik vrij ben hebben we ze bij ons uitgenodigd! Ik ben geen keuken prinses, maar had dit bedacht (veel moeilijke eters, vandaar de meerdere keuze en ik hou van kleine hapjes zodat ik veel kan proeven haha)..
Voor: 3 kleine gerechtjes - ham met meloen/soepje/carpaccio bruschetta
Hoofd: aardappeltjes met rozemarijn uit de acti fry en krulfrietjes/varkenshaas met champignonroomsaus en kip met pesto en spek uit de oven/salade en aardappeltjes met rode kool uit de oven
Na: mini witte chocolade cheesecakejes
1e kerstdag is mijn vader jarig en besteld mijn moeder voor de hele fam. een rijsttafel of zo.. Als toetje 2 ijstaarten!
2e kerstdag mag ik koken voor mijn schoonouders.. Normaal is het bij hun, maar omdat ik vrij ben hebben we ze bij ons uitgenodigd! Ik ben geen keuken prinses, maar had dit bedacht (veel moeilijke eters, vandaar de meerdere keuze en ik hou van kleine hapjes zodat ik veel kan proeven haha)..
Voor: 3 kleine gerechtjes - ham met meloen/soepje/carpaccio bruschetta
Hoofd: aardappeltjes met rozemarijn uit de acti fry en krulfrietjes/varkenshaas met champignonroomsaus en kip met pesto en spek uit de oven/salade en aardappeltjes met rode kool uit de oven
Na: mini witte chocolade cheesecakejes
woensdag 9 december 2015 08:31
quote:Troelalaaaa schreef op 08 december 2015 @ 20:07:
Daar waar ik netjes 1 pan per keer gebruik, omdat ik het eten graag wil zien bereiden....gooit man er twee drie pannetjes tegenaan en begint in record tempo te bakken. Dat vind ik persoonlijk dan vrij irritant. Maar goed, als hij dat zo leuk vind vooral doen.
Ohhh, daar kan ik me ook altijd zo aan ergeren. Van de mensen die eten op dat gourmetstel gaan smijten alsof hun leven er van afhangt. Ik vind het hele leuke aan gourmetten juist dat je lekker lang kan tafelen, af en toe eet je eens iets, neem je een drankje en als je zin hebt, eet je weer iets.
Eigenlijk, hè jongens, is gourmetten gewoon de Nederlandse versie van tapas eten.
Daar waar ik netjes 1 pan per keer gebruik, omdat ik het eten graag wil zien bereiden....gooit man er twee drie pannetjes tegenaan en begint in record tempo te bakken. Dat vind ik persoonlijk dan vrij irritant. Maar goed, als hij dat zo leuk vind vooral doen.
Ohhh, daar kan ik me ook altijd zo aan ergeren. Van de mensen die eten op dat gourmetstel gaan smijten alsof hun leven er van afhangt. Ik vind het hele leuke aan gourmetten juist dat je lekker lang kan tafelen, af en toe eet je eens iets, neem je een drankje en als je zin hebt, eet je weer iets.
Eigenlijk, hè jongens, is gourmetten gewoon de Nederlandse versie van tapas eten.
woensdag 9 december 2015 08:39
quote:Ttass28 schreef op 09 december 2015 @ 02:06:
Wat ik vooral van vrienden en op facebook zie, is kunst met eten en vooral met kerst de gevulde kalkoen culinaire soep, hertenbiefstuk, ik zag op de site van ah dat ze zelfs konijnen vlees verkochten en vooral veel dingen waar truffel in is verwerkt. Is truffel een hype ofso? Zie het overal voorbij komen. Gourmetten is gewoon gezellig idd.Hahaha, en dan blijken ze achteraf boerenkool te hebben gegeten, het is en blijft facebook onzin. Wie begint er al vanaf begin december te pochen op facebook over het kerstdiner?
Wat ik vooral van vrienden en op facebook zie, is kunst met eten en vooral met kerst de gevulde kalkoen culinaire soep, hertenbiefstuk, ik zag op de site van ah dat ze zelfs konijnen vlees verkochten en vooral veel dingen waar truffel in is verwerkt. Is truffel een hype ofso? Zie het overal voorbij komen. Gourmetten is gewoon gezellig idd.Hahaha, en dan blijken ze achteraf boerenkool te hebben gegeten, het is en blijft facebook onzin. Wie begint er al vanaf begin december te pochen op facebook over het kerstdiner?
woensdag 9 december 2015 08:54
Ik zou een compleet vegetarische brunch (of diner zelfs)niet erg vinden maar ik eet geen vis maar als er genoeg andere dingen zijn zou het mij niet storen. Als er wel veel vis is en weinig andere dingen zou ik het jammer vinden maar ook dat overleef ik wel
Ben benieuwd hoe je familie het vindt Elisabeth1988.
Ben benieuwd hoe je familie het vindt Elisabeth1988.
woensdag 9 december 2015 09:00
quote:dolfje schreef op 09 december 2015 @ 08:54:
Ik zou een compleet vegetarische brunch (of diner zelfs)niet erg vinden maar ik eet geen vis maar als er genoeg andere dingen zijn zou het mij niet storen. Als er wel veel vis is en weinig andere dingen zou ik het jammer vinden maar ook dat overleef ik wel
Ben benieuwd hoe je familie het vindt Elisabeth1988.
Ik ben ook benieuwd wat haar familie ervan vindt.
Ik zou een compleet vegetarische lunch wel erg vinden, ik begrijp ook niet zo goed waarom je dat zou doen. Prima als iemand vegetarisch eet, maar dat hoef je toch niet op die manier aan anderen op te dringen. Vlees (en kaas bij de lunch) zijn voor mij toch altijd wel een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Vis lust ik ook niet, dus dan blijft er niet veel over.
Ik zou een compleet vegetarische brunch (of diner zelfs)niet erg vinden maar ik eet geen vis maar als er genoeg andere dingen zijn zou het mij niet storen. Als er wel veel vis is en weinig andere dingen zou ik het jammer vinden maar ook dat overleef ik wel
Ben benieuwd hoe je familie het vindt Elisabeth1988.
Ik ben ook benieuwd wat haar familie ervan vindt.
Ik zou een compleet vegetarische lunch wel erg vinden, ik begrijp ook niet zo goed waarom je dat zou doen. Prima als iemand vegetarisch eet, maar dat hoef je toch niet op die manier aan anderen op te dringen. Vlees (en kaas bij de lunch) zijn voor mij toch altijd wel een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Vis lust ik ook niet, dus dan blijft er niet veel over.
woensdag 9 december 2015 09:16
En vooral bij de brunch. Kijk, bij het avondeten is het meestal gewoonte en dan missen mensen het wel. Maar de meeste Nederlanders eten bij het ontbijt ontbijtgranen (vega!), kaas (vega!) of hagelslag/pindakaas/chocopasta (vega! Bingo!). Bij de lunch is het niet veel anders; het gros van de mensen in mijn omgeving neemt 3 bammetjes kaas mee en dat is het dan.
Als er genoeg lekkere dingetjes zijn om te eten, zou het mij absoluut niet storen.
Als er genoeg lekkere dingetjes zijn om te eten, zou het mij absoluut niet storen.
woensdag 9 december 2015 09:17
quote:Elisabeth1988 schreef op 08 december 2015 @ 23:39:[/b
Ik stelde aan mijn moeder voor om de kerstbrunch, voor de hele familie van haar kant, dit jaar eens helemaal vegetarisch te doen. Ik ben niet eens hardcore vegetarier, maar gewoon om die vanzelfsprekendheid van die kilo's vlees met de feestdagen eens een keer niet klakkeloos te volgen. Ze begreep er niks van, voor haar hoorde vlees erbij en anders was het niet feestelijk. Uiteindelijk hebben we het op een akkoordje gegooid en komt er wat vis bij. Ben benieuwd of het een van de familieleden op gaat vallen. Lijkt me echt gek als er iemand ineens om rosbief of fricandeau gaat zitten gillen. We doen wel eieren en zuivel.
)
Omdat jij vegetarisch wil eten met de kerst doe je een voorstel voor een vegetarische lunch, nu mag er wel vis bij.
Ik eet geen vis, maar ben niet vegetarisch, maar moet mij wel aanpassen naar vegetarisch en vis .
Ik eet wel thuis mijn kerstlunch.
Ik stelde aan mijn moeder voor om de kerstbrunch, voor de hele familie van haar kant, dit jaar eens helemaal vegetarisch te doen. Ik ben niet eens hardcore vegetarier, maar gewoon om die vanzelfsprekendheid van die kilo's vlees met de feestdagen eens een keer niet klakkeloos te volgen. Ze begreep er niks van, voor haar hoorde vlees erbij en anders was het niet feestelijk. Uiteindelijk hebben we het op een akkoordje gegooid en komt er wat vis bij. Ben benieuwd of het een van de familieleden op gaat vallen. Lijkt me echt gek als er iemand ineens om rosbief of fricandeau gaat zitten gillen. We doen wel eieren en zuivel.
)
Omdat jij vegetarisch wil eten met de kerst doe je een voorstel voor een vegetarische lunch, nu mag er wel vis bij.
Ik eet geen vis, maar ben niet vegetarisch, maar moet mij wel aanpassen naar vegetarisch en vis .
Ik eet wel thuis mijn kerstlunch.
woensdag 9 december 2015 09:18
quote:the-dowager schreef op 09 december 2015 @ 09:16:
En vooral bij de brunch. Kijk, bij het avondeten is het meestal gewoonte en dan missen mensen het wel. Maar de meeste Nederlanders eten bij het ontbijt ontbijtgranen (vega!), kaas (vega!) of hagelslag/pindakaas/chocopasta (vega! Bingo!). Bij de lunch is het niet veel anders; het gros van de mensen in mijn omgeving neemt 3 bammetjes kaas mee en dat is het dan.
Als er genoeg lekkere dingetjes zijn om te eten, zou het mij absoluut niet storen.Is het té veel moeite om een plakje ham, rosbief of een ander vleeswaren neer te zetten?
En vooral bij de brunch. Kijk, bij het avondeten is het meestal gewoonte en dan missen mensen het wel. Maar de meeste Nederlanders eten bij het ontbijt ontbijtgranen (vega!), kaas (vega!) of hagelslag/pindakaas/chocopasta (vega! Bingo!). Bij de lunch is het niet veel anders; het gros van de mensen in mijn omgeving neemt 3 bammetjes kaas mee en dat is het dan.
Als er genoeg lekkere dingetjes zijn om te eten, zou het mij absoluut niet storen.Is het té veel moeite om een plakje ham, rosbief of een ander vleeswaren neer te zetten?
woensdag 9 december 2015 09:20
quote:Elisabeth1988 schreef op 08 december 2015 @ 23:39:
Ik maak onder andere wentelteefjes met rood fruit, filodeeg met pittige mango/limoen/ricotta, miniquiches met spinazie en champignons, een tomaten tarte tatin, gebakken mueslibakjes met zelfgemaakte yoghurt, traditioneel roerei en zacht gekookte eitjes en op verzoek van mijn moeder serveren we zalm en tortilla's met appel en makreel. Dus er zijn serieus mensen die liever thuis blijven om in hun eentje een broodje ham weg te knagen dan gezellig met z'n allen een uitgebreide brunch als hierboven te eten? Dan sla je de plank (qua kerstgedachte en zo) echt flink mis wat mij betreft.
Ik maak onder andere wentelteefjes met rood fruit, filodeeg met pittige mango/limoen/ricotta, miniquiches met spinazie en champignons, een tomaten tarte tatin, gebakken mueslibakjes met zelfgemaakte yoghurt, traditioneel roerei en zacht gekookte eitjes en op verzoek van mijn moeder serveren we zalm en tortilla's met appel en makreel. Dus er zijn serieus mensen die liever thuis blijven om in hun eentje een broodje ham weg te knagen dan gezellig met z'n allen een uitgebreide brunch als hierboven te eten? Dan sla je de plank (qua kerstgedachte en zo) echt flink mis wat mij betreft.
woensdag 9 december 2015 09:21
quote:prik schreef op 09 december 2015 @ 09:20:
[...]
Dus er zijn serieus mensen die liever thuis blijven om in hun eentje een broodje ham weg te knagen dan gezellig met z'n allen een uitgebreide brunch als hierboven te eten? Dan sla je de plank (qua kerstgedachte en zo) echt flink mis wat mij betreft.Maar we moeten met koken wél rekening houden met familieleden die vegetarisch zij, doen we met liefde, maar anders om is het te veel gevraagd.
[...]
Dus er zijn serieus mensen die liever thuis blijven om in hun eentje een broodje ham weg te knagen dan gezellig met z'n allen een uitgebreide brunch als hierboven te eten? Dan sla je de plank (qua kerstgedachte en zo) echt flink mis wat mij betreft.Maar we moeten met koken wél rekening houden met familieleden die vegetarisch zij, doen we met liefde, maar anders om is het te veel gevraagd.
woensdag 9 december 2015 09:21
woensdag 9 december 2015 09:23
woensdag 9 december 2015 09:27
quote:prik schreef op 09 december 2015 @ 09:20:
[...]
Dus er zijn serieus mensen die liever thuis blijven om in hun eentje een broodje ham weg te knagen dan gezellig met z'n allen een uitgebreide brunch als hierboven te eten? Dan sla je de plank (qua kerstgedachte en zo) echt flink mis wat mij betreft.Ik zou er zeker niet voor thuisblijven, maar ik zou wel even vreemd opkijken. Elisabeth vraagt zich af of de familie het überhaupt op zal merken dat er geen vlees is. Ja natuurlijk merk je dat.
[...]
Dus er zijn serieus mensen die liever thuis blijven om in hun eentje een broodje ham weg te knagen dan gezellig met z'n allen een uitgebreide brunch als hierboven te eten? Dan sla je de plank (qua kerstgedachte en zo) echt flink mis wat mij betreft.Ik zou er zeker niet voor thuisblijven, maar ik zou wel even vreemd opkijken. Elisabeth vraagt zich af of de familie het überhaupt op zal merken dat er geen vlees is. Ja natuurlijk merk je dat.
woensdag 9 december 2015 10:29
Als mijn familie 'geen vriendjes' meer met mij zou willen zijn omdat ik ze geen vlees heb geserveerd met de kerst dan zijn ze wel echt helemaal gestoord. Als het ze al opvalt denk ik dat ze het wel grappig vinden. Bovendien gaan ze 's avonds weer naar huis waar, mijn familie kennende, ongetwijfeld een lapje vlees op ze wacht.
Overigens vraag ik aan anderen nooit om zich aan mij aan te passen hoor. Zei ik niet zelf al dat ik niet hardcore ben? Als ik ergens anders eet dan thuis, eis ik nooit vegetarische opties. En ik maak ook vaak genoeg vlees klaar voor vrienden en familie.
Dus nee het is niet te veel moeite om vlees neer te zetten, sterker nog, wel vlees gebruiken zou veeeeel makkelijker zijn. Het gaat om de gedachte erachter, een keer een iets meer diervriendelijke kerst organiseren. En je kan echt superlekker eten zonder vlees, zeker tijdens een brunch. Als er iemand zou gaan drammen om vlees lach ik die recht in zn gezicht uit en prop een wentelteefrol in het gezicht. Ik ga voor die hele brunch 2 volle dagen in de keuken staan, als een familielid dan over vlees begint heeft ie de kerstgedachte echt niet begrepen.
Overigens vraag ik aan anderen nooit om zich aan mij aan te passen hoor. Zei ik niet zelf al dat ik niet hardcore ben? Als ik ergens anders eet dan thuis, eis ik nooit vegetarische opties. En ik maak ook vaak genoeg vlees klaar voor vrienden en familie.
Dus nee het is niet te veel moeite om vlees neer te zetten, sterker nog, wel vlees gebruiken zou veeeeel makkelijker zijn. Het gaat om de gedachte erachter, een keer een iets meer diervriendelijke kerst organiseren. En je kan echt superlekker eten zonder vlees, zeker tijdens een brunch. Als er iemand zou gaan drammen om vlees lach ik die recht in zn gezicht uit en prop een wentelteefrol in het gezicht. Ik ga voor die hele brunch 2 volle dagen in de keuken staan, als een familielid dan over vlees begint heeft ie de kerstgedachte echt niet begrepen.
woensdag 9 december 2015 11:55
quote:Elisabeth1988 schreef op 09 december 2015 @ 10:29:
Als mijn familie 'geen vriendjes' meer met mij zou willen zijn omdat ik ze geen vlees heb geserveerd met de kerst dan zijn ze wel echt helemaal gestoord. Als het ze al opvalt denk ik dat ze het wel grappig vinden. Bovendien gaan ze 's avonds weer naar huis waar, mijn familie kennende, ongetwijfeld een lapje vlees op ze wacht.
Overigens vraag ik aan anderen nooit om zich aan mij aan te passen hoor. Zei ik niet zelf al dat ik niet hardcore ben? Als ik ergens anders eet dan thuis, eis ik nooit vegetarische opties. En ik maak ook vaak genoeg vlees klaar voor vrienden en familie.
Dus nee het is niet te veel moeite om vlees neer te zetten, sterker nog, wel vlees gebruiken zou veeeeel makkelijker zijn. Het gaat om de gedachte erachter, een keer een iets meer diervriendelijke kerst organiseren. En je kan echt superlekker eten zonder vlees, zeker tijdens een brunch. Als er iemand zou gaan drammen om vlees lach ik die recht in zn gezicht uit en prop een wentelteefrol in het gezicht. Ik ga voor die hele brunch 2 volle dagen in de keuken staan, als een familielid dan over vlees begint heeft ie de kerstgedachte echt niet begrepen.
Mooi gebaar
Ik zou een pak yoghurt leeg gieten op diegene die zeurt over de vlees als je 2 dagen in de keuken hebt gestaan en dan met suiker erbij.
Als mijn familie 'geen vriendjes' meer met mij zou willen zijn omdat ik ze geen vlees heb geserveerd met de kerst dan zijn ze wel echt helemaal gestoord. Als het ze al opvalt denk ik dat ze het wel grappig vinden. Bovendien gaan ze 's avonds weer naar huis waar, mijn familie kennende, ongetwijfeld een lapje vlees op ze wacht.
Overigens vraag ik aan anderen nooit om zich aan mij aan te passen hoor. Zei ik niet zelf al dat ik niet hardcore ben? Als ik ergens anders eet dan thuis, eis ik nooit vegetarische opties. En ik maak ook vaak genoeg vlees klaar voor vrienden en familie.
Dus nee het is niet te veel moeite om vlees neer te zetten, sterker nog, wel vlees gebruiken zou veeeeel makkelijker zijn. Het gaat om de gedachte erachter, een keer een iets meer diervriendelijke kerst organiseren. En je kan echt superlekker eten zonder vlees, zeker tijdens een brunch. Als er iemand zou gaan drammen om vlees lach ik die recht in zn gezicht uit en prop een wentelteefrol in het gezicht. Ik ga voor die hele brunch 2 volle dagen in de keuken staan, als een familielid dan over vlees begint heeft ie de kerstgedachte echt niet begrepen.
Mooi gebaar
Ik zou een pak yoghurt leeg gieten op diegene die zeurt over de vlees als je 2 dagen in de keuken hebt gestaan en dan met suiker erbij.