Zelf speltbrood bakken, moet het deeg rijzen

22-10-2017 22:47 3 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik wil proberen om zelf een speltbrood te bakken, in de oven. Hiervoor gebruikt mijn vriend speltmeel (van Aldi), baking soda en karnemelk.
Hij laat echter na het maken van het deeg het deeg nooit rijzen. Is het niet toch nodig om dit deeg eerst te laten rijzen voor het de oven in gaat?
Alle reacties Link kopieren
Alleen bij gist, dat moet echt rijzen, gist zijn levende cellen die suiker omzetten in CO2. Baking soda is een chemische reactie, dat gebeurt onder invloed van zuur en hitte en vormt ook een gas (ik weet niet precies welke).
Alle reacties Link kopieren
Doe ook een beetje zout in je brood, dan smaakt het beter.
Zo'n sodabrood hoef je niet te laten rijzen, het is een heel snel brood.
Wat eten we vanavond?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven