Vrekkentopic - Deel V
woensdag 28 maart 2012 om 11:49
quote:mi-jo schreef op 28 maart 2012 @ 11:46:
[...]
Zat daar een bon o.i.d. van in de folder dan? Ik heb wel een bon uit de Allerhande, maar die kan niet gebruikt worden wanneer je al een keer hebt meegedaan. Ik ben benieuwd of je het geld terug krijgt bij de Kruidvat actie. Laat je het hier weten?Nee, op het doosje zit zo'n sticker met een klein boekje erachter waar je je gegevens in moet vullen en daar staan ook de voorwaarden in en er staat nergens dat je niet mee mag doen als je al eerder hebt meegedaan aan de actie ofzo. Volgens mij zelfs niet dat het maar 1 keer per huishouden mag maar dat moet ik nakijken
[...]
Zat daar een bon o.i.d. van in de folder dan? Ik heb wel een bon uit de Allerhande, maar die kan niet gebruikt worden wanneer je al een keer hebt meegedaan. Ik ben benieuwd of je het geld terug krijgt bij de Kruidvat actie. Laat je het hier weten?Nee, op het doosje zit zo'n sticker met een klein boekje erachter waar je je gegevens in moet vullen en daar staan ook de voorwaarden in en er staat nergens dat je niet mee mag doen als je al eerder hebt meegedaan aan de actie ofzo. Volgens mij zelfs niet dat het maar 1 keer per huishouden mag maar dat moet ik nakijken
woensdag 28 maart 2012 om 12:48
quote:spijk-er schreef op 28 maart 2012 @ 08:20:
Brood bakken is echt super makkelijk. Misschien is dit een vreemd topic voor een recept maar het is zo makkelijk dat ik het even voor je opschrijf
Je neemt 500 gram bloem/meel mengsel. Hoe meer meel je neemt, hoe meer volkoren je brood wordt. Neem wel iets van bloem want louter meel rijst niet goed. Gebruik ook wat bloem om je werkblad te bestuiven straks. Doe dat bloem/meel in een kom.
Meng er de gist door. Gist heb je gedroogd of vers. Ik gebruik altijd gedroogd, dat kan je in zakjes in de supermarkt kopen en daarin zit geloof ik 12 gram? In ieder geval is zo'n zakje precies genoeg voor zo'n brood.
Doe er ook een theelepel suiker door (niet nodig als je veel bloem hebt gebruikt, dan rijst het toch wel).
Neem lauwwarm water in een maatbeker. Ik weet nooit hoeveel water er door moet. Ik begin gewoon te kneden en voeg steeds kleine beetjes water toe totdat ik een soepel deeg heb. Is je deeg te kleverig geworden, dan meer bloem/meel toevoegen. Is het nog te droog: meer water.
Als je een soepel deeg hebt haal je het uit de kom en kneed je het goed stevig door op je werkblad. Je moet het deeg een paar keer 'doorslaan'. Dat is uitrollen tot een lap, en dan die lap weer opvouwen en kneden. Goed stevig doorkneden is echt van belang voor een goed brood.
Dan doe je het deeg weer in de kom en zet het met een theedoel erover weg op een warme plek. (niet in de oven ofzo, gewoon kamertemperatuur is prima) Laat het een uur rijzen.
Kneed het na de eerste rijs opnieuw door en voeg een theelepel zout en een eetlepel olie toe. Als je nog muesli of zaden of weet ik wat aan je brood wil toevoegen doe je dat ook nu.
Uiteindelijk rol je het deeg tot een lap, slaat de uiteinden naar binnen en rolt het op tot een brood. Dat leg je op de bakplaat op een stukje bakpapier. Eventueel kan je het van boven insnijden, dan krijg je een knip-brood.
Weer theedoek erover en een half uur laten rijzen.
Oven voorverwarmen. Ik heb een gasoven en dan is het stand 6, ik denk dat het zo'n 200/180 graden is. Brood in het midden van de oven in een half uur bakken. Even een sateprikker er in steken om te kijken of het klaar is (als er niets aan de prikker blijft plakken is het klaar).
Brood uit de oven halen en klein beetje besprenkelen met water voor een knapperige korst, en laten afkoelen.
Of al warm opeten, nog lekkerder
Lijkt misschien veel werk zoals ik het nu opschrijf maar dat valt echt mee. Lidl heeft ook kant en klare broodmixen (andere supermarken vast ook) waar alleen lauw water bij hoeft en die zijn ook lekker, maar de echte vrek maakt het natuurlijk from scratch
Nog vrekkiger: bij de kleine turkse winkeltjes kan je vaak gedroogde gist in grotere hoeveelheden kopen, dan is het nog goedkoper. Moet je er alleen wel een klein maatschepje bij kopen om te weten hoeveel je ervan moet gebruiken.
Thanks, klinkt super! Ik ga het een keer proberen (als ik niet meer 4 broden in de vriezer heb...)
Nog 1 vraagje. Waar koop je dat meel (het voordeligst)?
Brood bakken is echt super makkelijk. Misschien is dit een vreemd topic voor een recept maar het is zo makkelijk dat ik het even voor je opschrijf
Je neemt 500 gram bloem/meel mengsel. Hoe meer meel je neemt, hoe meer volkoren je brood wordt. Neem wel iets van bloem want louter meel rijst niet goed. Gebruik ook wat bloem om je werkblad te bestuiven straks. Doe dat bloem/meel in een kom.
Meng er de gist door. Gist heb je gedroogd of vers. Ik gebruik altijd gedroogd, dat kan je in zakjes in de supermarkt kopen en daarin zit geloof ik 12 gram? In ieder geval is zo'n zakje precies genoeg voor zo'n brood.
Doe er ook een theelepel suiker door (niet nodig als je veel bloem hebt gebruikt, dan rijst het toch wel).
Neem lauwwarm water in een maatbeker. Ik weet nooit hoeveel water er door moet. Ik begin gewoon te kneden en voeg steeds kleine beetjes water toe totdat ik een soepel deeg heb. Is je deeg te kleverig geworden, dan meer bloem/meel toevoegen. Is het nog te droog: meer water.
Als je een soepel deeg hebt haal je het uit de kom en kneed je het goed stevig door op je werkblad. Je moet het deeg een paar keer 'doorslaan'. Dat is uitrollen tot een lap, en dan die lap weer opvouwen en kneden. Goed stevig doorkneden is echt van belang voor een goed brood.
Dan doe je het deeg weer in de kom en zet het met een theedoel erover weg op een warme plek. (niet in de oven ofzo, gewoon kamertemperatuur is prima) Laat het een uur rijzen.
Kneed het na de eerste rijs opnieuw door en voeg een theelepel zout en een eetlepel olie toe. Als je nog muesli of zaden of weet ik wat aan je brood wil toevoegen doe je dat ook nu.
Uiteindelijk rol je het deeg tot een lap, slaat de uiteinden naar binnen en rolt het op tot een brood. Dat leg je op de bakplaat op een stukje bakpapier. Eventueel kan je het van boven insnijden, dan krijg je een knip-brood.
Weer theedoek erover en een half uur laten rijzen.
Oven voorverwarmen. Ik heb een gasoven en dan is het stand 6, ik denk dat het zo'n 200/180 graden is. Brood in het midden van de oven in een half uur bakken. Even een sateprikker er in steken om te kijken of het klaar is (als er niets aan de prikker blijft plakken is het klaar).
Brood uit de oven halen en klein beetje besprenkelen met water voor een knapperige korst, en laten afkoelen.
Of al warm opeten, nog lekkerder
Lijkt misschien veel werk zoals ik het nu opschrijf maar dat valt echt mee. Lidl heeft ook kant en klare broodmixen (andere supermarken vast ook) waar alleen lauw water bij hoeft en die zijn ook lekker, maar de echte vrek maakt het natuurlijk from scratch
Nog vrekkiger: bij de kleine turkse winkeltjes kan je vaak gedroogde gist in grotere hoeveelheden kopen, dan is het nog goedkoper. Moet je er alleen wel een klein maatschepje bij kopen om te weten hoeveel je ervan moet gebruiken.
Thanks, klinkt super! Ik ga het een keer proberen (als ik niet meer 4 broden in de vriezer heb...)
Nog 1 vraagje. Waar koop je dat meel (het voordeligst)?
woensdag 28 maart 2012 om 12:50
woensdag 28 maart 2012 om 12:55
misschien ook leuk voor mensen van hier:
gratis dagje uit.
http://www.sbs6.nl/programmas/het-grote-sbs-6-paasfeest
gratis dagje uit.
http://www.sbs6.nl/programmas/het-grote-sbs-6-paasfeest
woensdag 28 maart 2012 om 13:00
quote:spijk-er schreef op 28 maart 2012 @ 12:50:
Ik heb hier in de buurt een molen die nog meel maalt. Maar ja, dat moet je ook maar net hebben natuurlijk!
Maar AH heeft het sowieso. En waarschijnlijk vind je bij natuurwinkels nog meer soorten, maar weet niet of dat duur is.Dat is handig! Mag ik vragen hoeveel je ervoor betaalt?
Ik heb hier in de buurt een molen die nog meel maalt. Maar ja, dat moet je ook maar net hebben natuurlijk!
Maar AH heeft het sowieso. En waarschijnlijk vind je bij natuurwinkels nog meer soorten, maar weet niet of dat duur is.Dat is handig! Mag ik vragen hoeveel je ervoor betaalt?
woensdag 28 maart 2012 om 13:23
Ik heb gisteren geen gratis bril gewonnen bij de actie van Lensway, maar wel een aanbieding voor een bril voor de halve prijs. Misschien iets voor anderen?
(En nee, ik heb geen ervaring met het online bestellen van een bril, dus daar kan ik niets over vertellen).
Via deze link www.lensway.nl/halveprijs kunt u tot woensdag 4 april een nieuwe bril uitzoeken voor de helft van de prijs!
Als u uw ogen nog niet heeft kunnen opmeten en u heeft geen geldig brillenrecept, ga dan naar LensWay.nl en klik op het plaatje met mobiele oogcontrole of ga direct naar http://www.supersaas.nl/schedule/Lensway/Oogcontrole
Als u een oogcontrole na woensdag 4 april boekt. dan kunt u doorgeven aan onze opticien of optometrist dat het om de halve prijs campagne gaat (geldig tot 30 april).
U krijgt 50% korting op:
- Het montuur
- Dunne glazen met index 1.56 (het maakt niet uit of u een cylinder heeft)
Extra kosten:
- Ontspiegeling & kraswerende kosten samen 19 Euro extra.
- Varifocale glazen kosten per paar maar 99 Euro extra
- Zonnebril op sterkte voor maar 39 Euro extra
- Voor extra dunne glazen rekenen wij 19 of 39 Euro extra
- Verzendkosten van 4,95 Euro
(En nee, ik heb geen ervaring met het online bestellen van een bril, dus daar kan ik niets over vertellen).
Via deze link www.lensway.nl/halveprijs kunt u tot woensdag 4 april een nieuwe bril uitzoeken voor de helft van de prijs!
Als u uw ogen nog niet heeft kunnen opmeten en u heeft geen geldig brillenrecept, ga dan naar LensWay.nl en klik op het plaatje met mobiele oogcontrole of ga direct naar http://www.supersaas.nl/schedule/Lensway/Oogcontrole
Als u een oogcontrole na woensdag 4 april boekt. dan kunt u doorgeven aan onze opticien of optometrist dat het om de halve prijs campagne gaat (geldig tot 30 april).
U krijgt 50% korting op:
- Het montuur
- Dunne glazen met index 1.56 (het maakt niet uit of u een cylinder heeft)
Extra kosten:
- Ontspiegeling & kraswerende kosten samen 19 Euro extra.
- Varifocale glazen kosten per paar maar 99 Euro extra
- Zonnebril op sterkte voor maar 39 Euro extra
- Voor extra dunne glazen rekenen wij 19 of 39 Euro extra
- Verzendkosten van 4,95 Euro
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
woensdag 28 maart 2012 om 13:31
Lichtvolkorenmeel van Mulder Pot in Kropswolde is mijn favoriet, gelukkig ook te koop bij Jumbo Euroborg. ¤ 2,55 voor 2 kilo.
Ik gebruik voor een standaard broodje:
450 gram meel
1 theelepel gist
1 eetlepel suiker
290 gram water
1 theelepel zout
1 eetlepel olie.
Maar wel in de broodbakmachine, die verbruikt volgens mij ook minder stroom dan de grote elektrische oven.
Ik gebruik voor een standaard broodje:
450 gram meel
1 theelepel gist
1 eetlepel suiker
290 gram water
1 theelepel zout
1 eetlepel olie.
Maar wel in de broodbakmachine, die verbruikt volgens mij ook minder stroom dan de grote elektrische oven.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
woensdag 28 maart 2012 om 14:50
Ik wil helemaal niet schooien hoor, maar als er iemand zegels van de C1000 (van de uitjes) overheeft, dan zou ik daar heel blij mee zijn! (en uiteraard vergoed ik de verzendkosten) Wellicht dat ik dan nog iemand bij kan maken met eftelingzegels ofzo?
anoniem_143325 wijzigde dit bericht op 28-03-2012 14:58
Reden: spelfout
Reden: spelfout
% gewijzigd
woensdag 28 maart 2012 om 15:03
Had drie keer naar ze gemaild dat ik het vorige kwartaalpakket niet had gehad. Uiteindelijk een mail teruggekregen dat ze mijn 'betaling' niet konden terugvinden, dus of ik een bewijs daarvan wilde opsturen. Ik dus de mail opgestuurd waarin staat dat mijn kwartaalcadeau is besteld. Daarna niets meer gehoord: is nu 2 weken geleden. Heb er vandaag nog maar een mailtje achteraan gedaan, maar ben het al wel zat nu. Hopelijk krijg ik het pakket van dit kwartaal wel gewoon.
woensdag 28 maart 2012 om 15:08
Nog een vrekkentip voor mensen die in de buurt van Amersfoort wonen: in de maand maart op vrijdag (dus as vrijdag voor de laatste keer) wordt het bedrag dat je bij het restaurant besteed hebt bij Ikea bij de eindkassa beneden in mindering gebracht.
Dus mocht je toch nog iets nodig hebben kun je gelijk gratis eten.
Rekenvoorbeeld, je eet met z'n tweeen voor 12 euro in het restaurant en je gaat een mand van 15 euro kopen. Bij de kassa beneden betaal je dan nog 3 euro op vertoon van je restaurant kassabon.
klik hier voor de actie en ja helaas alleen in Amersfoort.
Dus mocht je toch nog iets nodig hebben kun je gelijk gratis eten.
Rekenvoorbeeld, je eet met z'n tweeen voor 12 euro in het restaurant en je gaat een mand van 15 euro kopen. Bij de kassa beneden betaal je dan nog 3 euro op vertoon van je restaurant kassabon.
klik hier voor de actie en ja helaas alleen in Amersfoort.
Volg de oorspronkelijke stem van je hart.
woensdag 28 maart 2012 om 15:31
Hoi allemaal,
Allereerst een grote DANK voor alle trouwe schrijvers. Ik ben een trouwe meelezer, maar vind nooit tijd om ook nog te reageren. Heb in de tussentijd al een Yunomi-pakket, GTA van Iglo gedaan (de kip in de oven met honing/mosterd is heerlijk!), GTA van Ariel al teruggehad zelfs... En heerlijk om al jullie tips en dilemma's te lezen. Heel herkenbaar!
Nu moet ik voor mijn studie regelmatig boeken kopen en ik vroeg me af waar jullie die bol-codes steeds vandaan hebben... Als ik google, kom ik allerlei sites tegen en niet eentje waar ik wat aan heb
Voor de geïnteresseerden: ik heb nog 4 eftelingpunten (niet echt veel, I know...). En ik heb allerlei zaaigoed in mijn koelkast staan dat ik noooooooit meer allemaal ga zaaien dit jaar. Dus voor wie er geïnteresseerd is: ik kan een lijstje posten en stuur het je graag op.
Oh, en... kennen jullie de site van hotelaanbiedingen? Echt de moeite waard om te kijken als je toch al ergens heen wil.
Allereerst een grote DANK voor alle trouwe schrijvers. Ik ben een trouwe meelezer, maar vind nooit tijd om ook nog te reageren. Heb in de tussentijd al een Yunomi-pakket, GTA van Iglo gedaan (de kip in de oven met honing/mosterd is heerlijk!), GTA van Ariel al teruggehad zelfs... En heerlijk om al jullie tips en dilemma's te lezen. Heel herkenbaar!
Nu moet ik voor mijn studie regelmatig boeken kopen en ik vroeg me af waar jullie die bol-codes steeds vandaan hebben... Als ik google, kom ik allerlei sites tegen en niet eentje waar ik wat aan heb
Voor de geïnteresseerden: ik heb nog 4 eftelingpunten (niet echt veel, I know...). En ik heb allerlei zaaigoed in mijn koelkast staan dat ik noooooooit meer allemaal ga zaaien dit jaar. Dus voor wie er geïnteresseerd is: ik kan een lijstje posten en stuur het je graag op.
Oh, en... kennen jullie de site van hotelaanbiedingen? Echt de moeite waard om te kijken als je toch al ergens heen wil.
woensdag 28 maart 2012 om 16:33
woensdag 28 maart 2012 om 16:49
@ lydiam: het staat bijna onderaan rechts (boven de kolommen electronica en computer).
Bol heeft ook een eigen link met gratis verzending:
http://www.bol.com/nl/m/v ... o=TC1102_gratisverzending
Kan me niet voorstellen dat ze daar die speciale codes ook op zetten, maar zal het eens in de gaten houden als ik weer ga bestellen.
Bol heeft ook een eigen link met gratis verzending:
http://www.bol.com/nl/m/v ... o=TC1102_gratisverzending
Kan me niet voorstellen dat ze daar die speciale codes ook op zetten, maar zal het eens in de gaten houden als ik weer ga bestellen.