Succesrecept erwtensoep

03-10-2012 06:58 14 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik ben echt geen keukenprinses. En ik kom dus steeds steeds een beetje op hetzelfde uit.

Als ik bij mensen eet vind ik zelfgemaakte erwtensoep zo lekker. Deze winter heb ik mezelf als doel gesteld zelf erwtensoep te leren maken.



Wat is jouw succes-recept van erwtensoep en kan écht niet mislukken?

(Graag met precieze hoeveelheden erbij, anders gaat het me niet lukken. Koken op gevoel gaat niet want ik heb dat gevoel niet...)
Geen idee, maar als de dekens er 's nachts goed van gaan wapperen, is ie gelukt
Alle reacties Link kopieren
Hahaha, dan laat maar! Ik lig s nachts nl niet alleen in bed!
Alle reacties Link kopieren
quote:lilyofthevalley schreef op 03 oktober 2012 @ 06:59:

Geen idee, maar als de dekens er 's nachts goed van gaan wapperen, is ie gelukt
Haast, ik moet niet vergeten te zwaaien,als ik mezelf voorbij loop...
Alle reacties Link kopieren
[url=http://www.ah.nl/recepten ... rwtensoep&sr_type=recipe]



Deze is lekker!
Alle reacties Link kopieren
Heb zaterdag voor het eerst erwtensoep gemaakt en het is nog gelukt ook! Dit is mijn recept:

2,5 liter water opzetten met 3 bouillonblokjes en 500 gram spliterwten. Langzaam verwarmen zodat het gaat koken. 25 min laten koken en af en toe roeren.

Toevoegen: 800 gram knolselderij, 50 gram verse selderij en 3 preien, eventueel een rookworst. 25 minuten laten koken, af en toe roeren. Eventueel pureren met staafmixer.

Rookworst in plakjes snijden en weer in de soep doen.



Wij (en de visite) hebben gesmuld!
Alle reacties Link kopieren
Als ik erwtensoep soep maak gaat er het volgende in:

Knolselderij, spliterwten, ui, prei, aardappels, winterpeen, speklappen, karbonades, rookworsten, peper en zout. Ik maak altijd een heeeeeeel grote soeppan vol en kan dan heel wat uitdelen en/of invriezen.
Alle reacties Link kopieren
Recept van Sjonnery maak ik ook altijd en is een een succesnummer en makkelijk te maken!
Alle reacties Link kopieren
Mislukte erwtensoep vraag



erwtensoep?



Lekkere ewtensoep zonder al dat vlees?



lekkerste recept erwtensoep



erwtensoep/snert!



enz enz, succes! (doe anders is erwtensoep of snert in de zoekfunctie hiernaast)
1 kilo spliterwten

1 prei

1 winterpeen

1/2 krop bleekselderij

1 liter pot doperwten

500 gram karbonades/speklapjes

1 grote rookworst

2 liter water

bouillonblokjes voor 2 liter



- Vlees ongeveer een half uur koken in het water met de bouillonblokjes (Kleine pan).

- Ondertussen de groenten kleinsnijden.

- Afgieten en het vocht opvangen.

- In het vocht de groenten kort koken afgieten en groeten en vocht bewaren.

- Erwten wassen en ik grote pan opzetten met het vocht van de groenten, 1 uur koken.

- Met staafmixer erwten fijn maken.

- Groenten, doperwten uit pot, de worst en het klein gesneden vlees toevoegen.



Klaar in ongeveer twee uur, ik vind het erg lekker, een beetje moderne soep geen snert. Krijg met het weer van vandaag er gelijk ook zin in!
Alle reacties Link kopieren
ik doe er altijd enige pakjes cup-a-soup ertwtensoep bij, voor de extra rooksmaak.



Verder geldt: hoe meer vlees en spek, hoe lekkerder.
it's a big club and you ain't in it
Alle reacties Link kopieren
en de beste worst is uiteraard die van de hema!
it's a big club and you ain't in it
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor al jullie reacties! Ik ga van de week eens een recept uitproberen.



En die hele grote pan: fijn! Dan hoef ik lekker vaak niet te koken!
Alle reacties Link kopieren
quote:lilyofthevalley schreef op 03 oktober 2012 @ 06:59:

Geen idee, maar als de dekens er 's nachts goed van gaan wapperen, is ie gelukt Voor elke boon een toon!

http://www.soepmaken.nl/recipes/erwtensoep-of-snert



Succesfactor zit hem in het goed afschuimen van de soep na de eerste kook. Die spliterwten geven schuim af, dat smaakt vies.

En: buiten zetten om snel af te laten koelen! Dan wordt ie lekker dik, zoals het snert betaamt. En laat je hem te langzaam afkoelen, loop je ook het risico dat ie bederft.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven