Gezondheid alle pijlers

Tarwe intolerant

14-01-2013 21:24 23 berichten
Nog meer die met dit "probleem" kampen? Sinds kort weet ik via een test (niet via de dokter maar via een homeopaat) dat ik tarwe intolerant ben (geen glutenallergie) Dit verklaart voor mij een hele hoop van mijn klachten. Ik ben benieuwd naar ervaringen en vooral wat jullie WEL eten. Ik ben overgestapt op speltbrood en speltmuslie. Hoelang duurde het voordat jullie je beter voelde? Eten jullie wel producten waar dextrose, glucose of maltodextrine in zit ( hier lijk ik nl ook slecht op te reageren)
Ik gebruik veel boekweitmeel ipv tarwe. Is misschien iets om uit te proberen?
Alle reacties Link kopieren
Let bij speltbrood en speltmusli op, dat er niet ook tarwe in verwerk zit. In veel gevallen is dit namelijk wel zo, en dan heb je er weinig aan



Ik heb een jaar tarwe-vrij gegeten, en in die periode heb ik vooral veel zelf gemaakt.
Alle reacties Link kopieren
ja ik en nog een paar mensen in mijn omgeving en het wisselt wat de uitkomst is. Bij mij zijn mijn darmen een stuk rustiger en een vriendin heeft geen migraine meer en gewrichtspijnen. Ongetwijfeld zullen er mensen zijn die het onzin vinden, maar wij merken echt het verschil.



Ik eet vooral speltbrood, voor pasta meestal maispasta, die van de Jumbo is niet zo duur en verder is het veel zelf maken. In alles wat je je maar kunt bedenken, zit tarwe.
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
Oh, en nog een tip: leer etiketten lezen. Tarwe zit in zowat álles. Ook als je het niet verwacht, en ook als er iets anders op de verpakking staat (Bijvoorbeeld spelt-crackers van wasa, hebben 40% tarwe meel, zo uit mijn hoofd)
Ja ik had idd al gezien dat bijna overal tarwe in zit. Spelt crackers van wasa zag ik dat daar tarwe in zit (in de volkoren echter niet) en hoe reageren jullie op dextrose, maltodextrine en glucose?
Alle reacties Link kopieren
In de volkoren crackers van Wasa geen tarwe? Waar is t dan van gemaakt?
Alle reacties Link kopieren
zelfs in ketjap zit tarwe, maar dat verschilt per merk, dus wat Thomaas zegt, etiketten lezen! In het begin was ik echt 2 x zo lang bezig met boodschappen doen
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
ik probeer zo veel mogelijk geraffineerde suikers te vermijden, maar ik heb er niet echt last van. Wel van zoetstoffen
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
quote:stitch77 schreef op 14 januari 2013 @ 21:40:

Ja ik had idd al gezien dat bijna overal tarwe in zit. Spelt crackers van wasa zag ik dat daar tarwe in zit (in de volkoren echter niet) en hoe reageren jullie op dextrose, maltodextrine en glucose?In de volkoren niet? Wat zit daar dan in? Zaagsel?
Alle reacties Link kopieren
quote:thomaaas schreef op 14 januari 2013 @ 21:48:

[...]





In de volkoren niet? Wat zit daar dan in? Zaagsel? rogge?
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
Gemaakt van rogge zie ik nu op hun site. Zit er echt 0% tarwe in?
Alle reacties Link kopieren
quote:rosanna08 schreef op 14 januari 2013 @ 21:50:

[...]



rogge? Ja dus
Alle reacties Link kopieren
Wasa lichtgewicht kanje ook eten. En rijstwafels.

Ik denk erover om ook weer tarwevrij te gaan eten. Is goed voor m'n crohn.
Alle reacties Link kopieren
Hoe heeft je homeopaat het getest Stitch?
Alle reacties Link kopieren
ach wat sneu want alle lekkere koekjes zijn van tarwebloem. En maiskoekjes, is dat niks? Misschien kan je van maismeel zelfs een cake bakken. Ooit weleens geprobeerd maar ik kan me de uitkomst niet herinneren.
it's a big club and you ain't in it
Fjord crackers bevat geen tarwe voor zover ik weet.



En tarwe wordt vooral gebruikt als pot- en pakvulling: mayonaise (sowieso alles sauzen), alle voorbereide Knorr, Maggi, Honig, Conimex, etc. producten, noem maar op.



Sojasaus (Ketjap Manis bvb.) bevat dit ook, behalve van Inproba.



Zo even wat dingen die me te binnen schieten.



De andere ingrediënten die je noemt, zijn vooral suikers (melksuiker e.d.). Misschien ook een zuivel-intolerantie?
Alle reacties Link kopieren
als je zelf bakt, kun je alles maken wat je met tarwe maakt, gewoon omwisselen met speltbloem
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
Ik eet nu zo'n jaar of 7 tarwe-vrij en dat gaat erg goed. Speltbrood koop ik bij de natuurwinkel net als glutenvrije crackers, glutenvrije afbakbroodjes, glutenvrije pasta, pizza etc... ze hebben daar een ruim assortiment! Tarwe zit ook vaak in vlees... Maar bij de AH hebben ze heel veel glutenvrij (en dus ook tarwevrij) Ik koop daar dus m'n hamburgers, rundervinken etc... In sommige KNORR wereldgerechten zit geen tarwe trouwens! De risotto bijvoorbeeld. In ontbijtkoek (let op! niet alle merken en soorten) zit ook geen tarwe. In chips meestal wel. Ik snack daarom met noten of popcorn.
Alle reacties Link kopieren
glutenvrij hoeft niet tarwevrij te zijn! Bij een tarwe-intolantie gaat het niet om de gluten, maar om een ander stofje in de tarwe die weer niet in haver of rogge voorkomt
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
glutenvrij hoeft niet tarwevrij te zijn! Bij een tarwe-intolantie gaat het niet om de gluten, maar om een ander stofje in de tarwe die weer niet in haver of rogge voorkomt





klopt! Dus je blijft etiketten lezen, ook als er het glutenvrij logo op staat. Maar het gros van de glutenvrije producten is tarwevrij.
Alle reacties Link kopieren
quote:tandpasta schreef op 15 januari 2013 @ 16:23:

glutenvrij hoeft niet tarwevrij te zijn! Bij een tarwe-intolantie gaat het niet om de gluten, maar om een ander stofje in de tarwe die weer niet in haver of rogge voorkomt





klopt! Dus je blijft etiketten lezen, ook als er het glutenvrij logo op staat. Maar het gros van de glutenvrije producten is tarwevrij. ze zijn alleen niet te vreten



vind ik dan he
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
quote:rosanna08 schreef op 15 januari 2013 @ 16:40:

[...]



ze zijn alleen niet te vreten



vind ik dan he En zonde van je geld. Gluten-vrij wordt zo "veilig" gemaakt in de fabriek (ook geen sporen, want dat is gevaarlijk), dat die producten loei- en loeiduur zijn. Als je tarwe-vrij eet, zijn er vele lekkerdere én goedkopere producten beschikbaar!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven