
Allergisch voor garnalen, nu ook tonijn??
maandag 13 januari 2014 om 14:13
Sinds een paar jaar ben ik allergisch voor garnalen en wat er nog meer bij die groep hoort (krab, kreeft, gamba's, etc.). Met vis heb ik nooit problemen gehad, behalve anjovis. Dat zit dan weer in veel vissauzen verwerkt, dus die laat meestal ook aan me voorbij gaan.
Belangrijkste allergische reactie: opgezwollen gezicht en oren. Indien grotere hoeveelheden ook: braken, diarree, koorts, etc.
Het is nu heel lang goed gegaan, zonder allergische reacties, en vanmorgen word ik opeens weer met een opgezwollen gezicht en diarree wakker. Nagaand wat ik gister heb gegeten springt alleen een broodje tonijnsalade eruit. Maar dit is een broodje dat ik heel regelmatig eet, altijd van dezelfde bakker! Kan het dan toch dat ik opeens spontaan ook allergisch ben voor tonijn??
Hoop het niet, want ben echt gek op vis en dan horen zalm en zo er waarschijnlijk ook bij.
Voor zover ik weet gebruiken ze tonijn uit blik om de salade te maken. Kan er opeens iets toegevoegd zijn? Veranderde receptuur?
Grrr.. baal hier enorm van. Telkens zo'n gepuzzel om te achterhalen wat het nou is.
Belangrijkste allergische reactie: opgezwollen gezicht en oren. Indien grotere hoeveelheden ook: braken, diarree, koorts, etc.
Het is nu heel lang goed gegaan, zonder allergische reacties, en vanmorgen word ik opeens weer met een opgezwollen gezicht en diarree wakker. Nagaand wat ik gister heb gegeten springt alleen een broodje tonijnsalade eruit. Maar dit is een broodje dat ik heel regelmatig eet, altijd van dezelfde bakker! Kan het dan toch dat ik opeens spontaan ook allergisch ben voor tonijn??
Hoop het niet, want ben echt gek op vis en dan horen zalm en zo er waarschijnlijk ook bij.
Voor zover ik weet gebruiken ze tonijn uit blik om de salade te maken. Kan er opeens iets toegevoegd zijn? Veranderde receptuur?
Grrr.. baal hier enorm van. Telkens zo'n gepuzzel om te achterhalen wat het nou is.

maandag 13 januari 2014 om 14:18
maandag 13 januari 2014 om 14:23
Ja, ik zal nog eens langs die bakker gaan.. Ik dacht misschien ook een ander merk blik-tonijn of zo.. met iets toegevoegd waar ik niet tegen kan. Iemand hier ervaring mee?
Want voor zover ik weet verkopen ze daar niets met schaaldieren. Bij de meeste restaurant zeg ik het er dan ook bij als in dezelfde keuken dingen met garnaal worden bereid...
Want voor zover ik weet verkopen ze daar niets met schaaldieren. Bij de meeste restaurant zeg ik het er dan ook bij als in dezelfde keuken dingen met garnaal worden bereid...


maandag 13 januari 2014 om 14:34

maandag 13 januari 2014 om 19:00