
5:2/vastendieet. iemand bezig of ervaring?
zaterdag 5 juli 2014 om 13:27
quote:elninjoo schreef op 05 juli 2014 @ 13:21:
Lijkt me alleen 'n nadeel als je gezinsleden te lekker eten. Als ze gewoon iets eten wat je zelf toch niet zo geweldig vind, dan kun je voor jezelf je kopje soep, gekookt eitje en bijv. een haring eten. Hoef je niets aan te koken. Da's juist wel handig aan vastendagen.
Las dat er wat tekst was weggevallen in mijn eerste reactie.. oepsss
Mijn vriend kan goed koken en houdt van lekker (en veeeeeel) eten. Ik ook trouwens. Hartstikke leuk & fijn enzo, behalve dus op vastendagen. Dan kan het best wel eens enorm frustrerend zijn. Zit vriend daar naast me te smikkelen en te smullen...
Lijkt me alleen 'n nadeel als je gezinsleden te lekker eten. Als ze gewoon iets eten wat je zelf toch niet zo geweldig vind, dan kun je voor jezelf je kopje soep, gekookt eitje en bijv. een haring eten. Hoef je niets aan te koken. Da's juist wel handig aan vastendagen.
Las dat er wat tekst was weggevallen in mijn eerste reactie.. oepsss
Mijn vriend kan goed koken en houdt van lekker (en veeeeeel) eten. Ik ook trouwens. Hartstikke leuk & fijn enzo, behalve dus op vastendagen. Dan kan het best wel eens enorm frustrerend zijn. Zit vriend daar naast me te smikkelen en te smullen...

zaterdag 5 juli 2014 om 13:30
quote:vivaalias schreef op 05 juli 2014 @ 13:27:
[...]
Las dat er wat tekst was weggevallen in mijn eerste reactie.. oepsss
Mijn vriend kan goed koken en houdt van lekker (en veeeeeel) eten. Ik ook trouwens. Hartstikke leuk & fijn enzo, behalve dus op vastendagen. Dan kan het best wel eens enorm frustrerend zijn. Zit vriend daar naast me te smikkelen en te smullen... En wat als jij tijdens zijn etenstijd gewoon lekker uitgebreid in bad gaat, of juist 'n stuk gaat wandelen? Dan is alles alweer in de vaatwasser als je terugkomt en wordt je er niet zo mee geconfronteerd.
[...]
Las dat er wat tekst was weggevallen in mijn eerste reactie.. oepsss
Mijn vriend kan goed koken en houdt van lekker (en veeeeeel) eten. Ik ook trouwens. Hartstikke leuk & fijn enzo, behalve dus op vastendagen. Dan kan het best wel eens enorm frustrerend zijn. Zit vriend daar naast me te smikkelen en te smullen... En wat als jij tijdens zijn etenstijd gewoon lekker uitgebreid in bad gaat, of juist 'n stuk gaat wandelen? Dan is alles alweer in de vaatwasser als je terugkomt en wordt je er niet zo mee geconfronteerd.
zaterdag 5 juli 2014 om 14:01
Heel strak plan, in bad gaan als de rest eet. Ik kan ook buiten in de jacuzzi gaan zitten. Waarom kom ik daar nu toch niet op?
Met de gewone Calvé pindakaas is volgens mij niks mis, ik alle andere pindakazen zit wel suiker. Ook in de biologische variant van de AH, biologisch is niet altijd de juiste keuze, je moet altijd de ingrediëntenlijst lezen.
Ve-tsin is trouwens ongelooflijke zooi die niet in eten thuis hoort. Het is geen smaakmaker, maar een smaakversterker. Het zorgt ervoor dat je nooit genoeg hebt van alles waar het ingestopt wordt. Dit E-nummer is een van de trucjes die de voedselindustrie gebruikt om je zoveel mogelijk te laten consumeren en waarom je niet kan stoppen naar één portie chips, waarom die zak leeg moet.
Zout is ook een smaakversterker, je kan beter zelf je eten kruiden, dan dat je dat aan de voedselindustrie overlaat. De voedselindustrie is alleen bezig met winst maken, niet met volksgezondheid. Waarom denk je bijvoorbeeld dat er in heel veel sauzen en soepen suiker zit?
Als ik zelf whiskeycocktailsaus maak, doe ik er nooit suiker bij, bij pindasaus ook niet, etc. Het enige waar bij mij weleens een beetje suiker bij gaat is bij tomaten, suiker haalt wel de smaak van tomaten wat omhoog. Maar de voedselindustrie stopt overal suiker in om je er meer ervan te laten eten en meer eten is meer winst. Fructose-glucosesiroop zorgt ervoor dat bepaalde hormonen hun werk niet meer doen, waardoor je teveel gaat eten.
Met de gewone Calvé pindakaas is volgens mij niks mis, ik alle andere pindakazen zit wel suiker. Ook in de biologische variant van de AH, biologisch is niet altijd de juiste keuze, je moet altijd de ingrediëntenlijst lezen.
Ve-tsin is trouwens ongelooflijke zooi die niet in eten thuis hoort. Het is geen smaakmaker, maar een smaakversterker. Het zorgt ervoor dat je nooit genoeg hebt van alles waar het ingestopt wordt. Dit E-nummer is een van de trucjes die de voedselindustrie gebruikt om je zoveel mogelijk te laten consumeren en waarom je niet kan stoppen naar één portie chips, waarom die zak leeg moet.
Zout is ook een smaakversterker, je kan beter zelf je eten kruiden, dan dat je dat aan de voedselindustrie overlaat. De voedselindustrie is alleen bezig met winst maken, niet met volksgezondheid. Waarom denk je bijvoorbeeld dat er in heel veel sauzen en soepen suiker zit?
Als ik zelf whiskeycocktailsaus maak, doe ik er nooit suiker bij, bij pindasaus ook niet, etc. Het enige waar bij mij weleens een beetje suiker bij gaat is bij tomaten, suiker haalt wel de smaak van tomaten wat omhoog. Maar de voedselindustrie stopt overal suiker in om je er meer ervan te laten eten en meer eten is meer winst. Fructose-glucosesiroop zorgt ervoor dat bepaalde hormonen hun werk niet meer doen, waardoor je teveel gaat eten.
You know how I know? Because I reeaally think so!

zaterdag 5 juli 2014 om 15:11
quote:ednaloy schreef op 05 juli 2014 @ 13:08:
[...]
De ellende is dat je er niet altijd klachten van hoeft te hebben. Maar vaak als de klachten al komen is het al te laat. Ik met zeggen door mijn cursus Orthomoleculaire voeding zou je bijna niks meer durven eten. Zo erg is het gelukkig nog niet bij mij.
Maar ik let wel meer op dan de gemiddelde Nederlander. Ik krijg mijn gezin ook lag niet met alles mee hoor. Maar en hele hoop goeie dingen doen ze wel al.
Ik heb bij mezelf iig gemerkt dat mijn dagelijkse groen smoothie mij iig heel veel goeds doet. Ik doe dat nu al ruim 2 jaar en voel me er echt beter door. En dat voor een miep met standaard een te laag HB gehalte!
Tja en dood gaan we toch allemaal.
welke groene smoothie maak je?
echt in alles zit suiker, zelfs in vlees als je de etiketten leest, vlees kan ik niet zelf maken maar voor de rest maak ik mijn sauzen zelf, gaat er ook geen suiker in, wel maak ik pinda saus van pindakaas, daar zit dan weer wel suiker in maar ik maak het vrij weinig. Ook doe ik wel eens vanille suiker door de magere yoghurt, maar wel heel weinig.
[...]
De ellende is dat je er niet altijd klachten van hoeft te hebben. Maar vaak als de klachten al komen is het al te laat. Ik met zeggen door mijn cursus Orthomoleculaire voeding zou je bijna niks meer durven eten. Zo erg is het gelukkig nog niet bij mij.
Maar ik let wel meer op dan de gemiddelde Nederlander. Ik krijg mijn gezin ook lag niet met alles mee hoor. Maar en hele hoop goeie dingen doen ze wel al.
Ik heb bij mezelf iig gemerkt dat mijn dagelijkse groen smoothie mij iig heel veel goeds doet. Ik doe dat nu al ruim 2 jaar en voel me er echt beter door. En dat voor een miep met standaard een te laag HB gehalte!
Tja en dood gaan we toch allemaal.
welke groene smoothie maak je?
echt in alles zit suiker, zelfs in vlees als je de etiketten leest, vlees kan ik niet zelf maken maar voor de rest maak ik mijn sauzen zelf, gaat er ook geen suiker in, wel maak ik pinda saus van pindakaas, daar zit dan weer wel suiker in maar ik maak het vrij weinig. Ook doe ik wel eens vanille suiker door de magere yoghurt, maar wel heel weinig.
zaterdag 5 juli 2014 om 16:35
Ha vasters,
Dank voor de condoleances. Alzheimer is een kloteziekte en kun je voorkomen door bij elke dag kokosolie te eten.
Ik lees nog mee, was even druk met andere dingen, maar laat me erg graag inspireren hier hoewel, het vasten werkt gewoon nog steeds. Van 71.4 naar 65.5. Hierdoor is het goed vol te houden. Soms blijft ie even steken, maar dan kijk ik naar waar ik vandaan kom en ga vrolijk verder. Ik doe ook fast 5 en Paleo. Daarnaast wandel ik dagelijks 3 kwartier tot een uur. Ben nu weer thuis (=alleen) en dus minder verleidingen,, maar over 3 weken kom mijn dochter thuis. rara
Ik lees dat mensen light producten en magere en halfvolle producten eten. Vet is juist goed, dus neem volle producten zonder toevoegingen. Liever volle yoghurt met vanille suiker dan magere! Maar in volle producten heb je helemaal niets nodig. Wat ik regelmatig eet is geklopte verse slagroom met frambozen en stukjes 86% chocola. Een kleine portie. Maar die smaakt hetzelfde als een grote En geroosterde groenten zoals pompoen, bloemkool en heel af en toe wat krieltjes. Ik leg dan eerst een laag roomboter in de schaal met knoflook wat zeezout en kruiden. Daarin roer ik alles om en de oven doet verder het werk. Erg lekker!
Verder las ik het gesprek over pindasoep/suas/kaas. Pinda's zijn geen noten maar peulvruchten en bevatten giftige schimmels. Ik ben daarom overgestapt op almondbutter, geen idee hoe het in het Nederlands wordt genoemd, amandelboter wellicht? Het smaakt een beetje naar pindakaas.
Vetsin is vergif. wordt veel mee gestrooid in oa de Indische keuken. Wakkert welvaartsziekten aan waaronder Alzheimer.
Vanmiddag voetbal. Heb er zin in! Ga ergens kijken waar veel mensen zijn. Ik hoop dat we weer geluk hebben. blij dat ik mijn buik op Aruba heb achtergelaten
Dank voor de condoleances. Alzheimer is een kloteziekte en kun je voorkomen door bij elke dag kokosolie te eten.
Ik lees nog mee, was even druk met andere dingen, maar laat me erg graag inspireren hier hoewel, het vasten werkt gewoon nog steeds. Van 71.4 naar 65.5. Hierdoor is het goed vol te houden. Soms blijft ie even steken, maar dan kijk ik naar waar ik vandaan kom en ga vrolijk verder. Ik doe ook fast 5 en Paleo. Daarnaast wandel ik dagelijks 3 kwartier tot een uur. Ben nu weer thuis (=alleen) en dus minder verleidingen,, maar over 3 weken kom mijn dochter thuis. rara
Ik lees dat mensen light producten en magere en halfvolle producten eten. Vet is juist goed, dus neem volle producten zonder toevoegingen. Liever volle yoghurt met vanille suiker dan magere! Maar in volle producten heb je helemaal niets nodig. Wat ik regelmatig eet is geklopte verse slagroom met frambozen en stukjes 86% chocola. Een kleine portie. Maar die smaakt hetzelfde als een grote En geroosterde groenten zoals pompoen, bloemkool en heel af en toe wat krieltjes. Ik leg dan eerst een laag roomboter in de schaal met knoflook wat zeezout en kruiden. Daarin roer ik alles om en de oven doet verder het werk. Erg lekker!
Verder las ik het gesprek over pindasoep/suas/kaas. Pinda's zijn geen noten maar peulvruchten en bevatten giftige schimmels. Ik ben daarom overgestapt op almondbutter, geen idee hoe het in het Nederlands wordt genoemd, amandelboter wellicht? Het smaakt een beetje naar pindakaas.
Vetsin is vergif. wordt veel mee gestrooid in oa de Indische keuken. Wakkert welvaartsziekten aan waaronder Alzheimer.
Vanmiddag voetbal. Heb er zin in! Ga ergens kijken waar veel mensen zijn. Ik hoop dat we weer geluk hebben. blij dat ik mijn buik op Aruba heb achtergelaten
Walkin on sunshine
zaterdag 5 juli 2014 om 16:56
Dat begin ik inderdaad ook te krijgen. Na een flinke avondmaaltijd, snack ik niet meer. Geen behoefte aan. Ik merk dat heel mijn spijsverteringsstelsel veel kalmer is nu het niet doorlopend voedsel heeft te verwerken en ik ben ook een stuk scherper van geest. Ik kan me echt stukken beter concentreren.
Ik heb net een lekkere variant op de bulletproofkoffie gemaakt met cacao, kokosolie en heet water en een paar druppels stevia. Lekkerder dan koffie.
Ik heb net een lekkere variant op de bulletproofkoffie gemaakt met cacao, kokosolie en heet water en een paar druppels stevia. Lekkerder dan koffie.
You know how I know? Because I reeaally think so!

zaterdag 5 juli 2014 om 17:58
Elninjoo, ik eet meestal maar 1 maaltijd per dag, maar wil wel dat verzadigde gevoel hebben. Dan begin ik vaak met 2 gebakken eieren in roomboter en wat stukjes avocado of dergelijk. Soms ook niet. Dan begin ik met zwarte koffie met veel slagroom. Dat verzadigt ook enorm. Of gekookte en gepurreerde wortel/pompoen/courgette. Krijg trek. Het is hier net12 uur, dus kan wel de keuken in Ik heb nog een half pond verse tonijn die me roept. Met soure cream en knoflook. Jammie. Eten is gewoon weer een feest sinds fast 5 en 5:2

Walkin on sunshine
zaterdag 5 juli 2014 om 18:06
Snijbiet is een 'vergeten' groente. Het is een bladgroente, ook wel warmoes of Mangold (DLD) genoemd. Goed spul, bevat meer ijzer dan spinazie, maar je kan het hetzelfde bereiden als spinazie en ook rauw eten.
Bulletproofkoffie is sterke koffie met roomboter en kokosolie had ik hier ergens gelezen. Maar ik zoek altijd recepten om cacao in te gooien. Dus.
Bulletproofkoffie is sterke koffie met roomboter en kokosolie had ik hier ergens gelezen. Maar ik zoek altijd recepten om cacao in te gooien. Dus.
You know how I know? Because I reeaally think so!
zaterdag 5 juli 2014 om 19:16
zaterdag 5 juli 2014 om 21:14
zaterdag 5 juli 2014 om 21:37
quote:strikjemetstippels schreef op 05 juli 2014 @ 15:11:
[...]
welke groene smoothie maak je?
In mijn smoothie gaat: afwisselend spinazie of boerenkool (vriesblokjes een stuk of 6 of verse bladeren maakt niet uit) vaak bosbessen, of frambozen of aardbeien of granaatappelpitjes (nooit alles te gelijk anders teveel fruitsuikers, ik ben wel van de afwisseling) een kiwi een stuk gember en een banaan, banaan en kiwi is standaard met een banaan maak je bijwijze van een drol nog lekker. Verder gooi ik er ook wel een seen kwart avocado in en een scheutje olijfolie (de goede vetten vertragen de opname van de fruitsuikers dat je geen enorme pieken krijgt). Ik doe het voor mezelf met water. En gezin is nog steds van de melk. Ik drink zelf geen melk.
Ik weet weer wat het met Calvé pindakaas was. De verhouding van de pinda's in vergelijking van die van de Lidl was minder.
Dit is niet het artikel wat ik bedoel, maar een beetje de uitleg: http://www.ahealthylife.n ... ewsletter&id=56&history=1
[...]
welke groene smoothie maak je?
In mijn smoothie gaat: afwisselend spinazie of boerenkool (vriesblokjes een stuk of 6 of verse bladeren maakt niet uit) vaak bosbessen, of frambozen of aardbeien of granaatappelpitjes (nooit alles te gelijk anders teveel fruitsuikers, ik ben wel van de afwisseling) een kiwi een stuk gember en een banaan, banaan en kiwi is standaard met een banaan maak je bijwijze van een drol nog lekker. Verder gooi ik er ook wel een seen kwart avocado in en een scheutje olijfolie (de goede vetten vertragen de opname van de fruitsuikers dat je geen enorme pieken krijgt). Ik doe het voor mezelf met water. En gezin is nog steds van de melk. Ik drink zelf geen melk.
Ik weet weer wat het met Calvé pindakaas was. De verhouding van de pinda's in vergelijking van die van de Lidl was minder.
Dit is niet het artikel wat ik bedoel, maar een beetje de uitleg: http://www.ahealthylife.n ... ewsletter&id=56&history=1
zaterdag 5 juli 2014 om 23:39
Ah, dit was het artikel, maar geloof dat de Lidl (Vitador) niet veel verschilt van Calvé behalve de prijs dan.
Oh meer vet en meer eiwit minder Koolhydraten en dat voor minder geld!!
http://selmasalo.wordpres ... erij-als-bonusaanbieding/
Oh meer vet en meer eiwit minder Koolhydraten en dat voor minder geld!!
http://selmasalo.wordpres ... erij-als-bonusaanbieding/
zaterdag 5 juli 2014 om 23:44
quote:MrsStanleyWalker schreef op 05 juli 2014 @ 21:14:
Als een trein eigenlijk. Binnen drie maanden zo'n 12-14 cm kwijt rondom mijn taille, een cupmaat en bijna twee kledingmaten. Geen idee wat het in kilo's is. Is ook niet zo spannend. Ik kan morgen in ieder geval mijn nieuwe rok showen!
Woooowww! Wat goed zeg!!
In dat opzicht doen die kilo's er ook niet zoveel toe inderdaad. Wat een geweldig resultaat zeg!
Als een trein eigenlijk. Binnen drie maanden zo'n 12-14 cm kwijt rondom mijn taille, een cupmaat en bijna twee kledingmaten. Geen idee wat het in kilo's is. Is ook niet zo spannend. Ik kan morgen in ieder geval mijn nieuwe rok showen!
Woooowww! Wat goed zeg!!
In dat opzicht doen die kilo's er ook niet zoveel toe inderdaad. Wat een geweldig resultaat zeg!


