
Gierige acties deel IV

maandag 29 december 2014 om 16:56
Deel I, II en deel III zijn een groot succes.
We gaan hier verder met het beschrijven van gierige acties. Dit topic is vooral bedoeld voor verhalen
... uiteraard kan er ook lekker gereageerd worden op de verhalen maar probeer hier niet te verzanden in een welles-nietes discussie over bepaalde standpunten; dan kan je daar beter een apart topic voor starten...
De link naar deel I: http://forum.viva.nl/foru ... ties/list_messages/161276
De link naar deel II: http://forum.viva.nl/foru ... s-ii/list_messages/166328
En de link naar deel III: http://forum.viva.nl/foru ... -iii/list_messages/185739
We gaan hier verder met het beschrijven van gierige acties. Dit topic is vooral bedoeld voor verhalen
... uiteraard kan er ook lekker gereageerd worden op de verhalen maar probeer hier niet te verzanden in een welles-nietes discussie over bepaalde standpunten; dan kan je daar beter een apart topic voor starten...
De link naar deel I: http://forum.viva.nl/foru ... ties/list_messages/161276
De link naar deel II: http://forum.viva.nl/foru ... s-ii/list_messages/166328
En de link naar deel III: http://forum.viva.nl/foru ... -iii/list_messages/185739
anoniem_201872 wijzigde dit bericht op 29-12-2014 17:22
Reden: linkjes deel 1 en 2 toegevoegd
Reden: linkjes deel 1 en 2 toegevoegd
% gewijzigd
maandag 19 januari 2015 om 16:51
maandag 19 januari 2015 om 17:10
Mijn lampen branden op electriciteit? (Niet Nederland) Hahaha dus ja wel licht kosten, maar niet zoals in NL "gwl" ik snap hem.
Anyways, dank voor de reacties. Ik denk uiteindelijk dat mijn ene huisgenoot wat te oud is om nog met mensen samen te wonen en daarom gewoon minder flexibel is. Hij heeft idd vrijwel nooit iemand over, maar ik zou het dan ook geen probleem vinden als dat wel zo is.
Nu is er ook 1 nieuw huisgenootje, stuk gezelliger!
Anyways, dank voor de reacties. Ik denk uiteindelijk dat mijn ene huisgenoot wat te oud is om nog met mensen samen te wonen en daarom gewoon minder flexibel is. Hij heeft idd vrijwel nooit iemand over, maar ik zou het dan ook geen probleem vinden als dat wel zo is.
Nu is er ook 1 nieuw huisgenootje, stuk gezelliger!
vrijdag 23 januari 2015 om 08:20
Ik heb er nog een die misschien niet echt gierig is, maar wel heel hebberig.
Ik heb een paar keer per jaar een lunch als ik een workshop/ masterclass volg, en er worden dan ook altijd harde broodjes/ pistoletjes geserveerd. Het valt me dan altijd op, dat mensen deze broodjes in tweeën snijden en deze dan ook apart beleggen. Men neemt dan 2 of 3 broodjes en legt dan op de ene helft bijv. brie en op de andere bijv. rosbief. Als je dan iets later je lunch wilt gaan samen stellen, dan is het meeste beleg op, de lekkere sapjes zijn bijna op enz.. Ik vraag me dan altijd af of deze mensen niets gewend zijn qua eten?. Is het zo bijzonder dat je al die verschillende soorten beleg wilt proeven?. Eet je dat thuis dan nooit?
Ik heb het ook wel eens thuis meegemaakt. Ik had pistoletjes gebakken en wat verschillende soorten beleg gepresenteerd. Ik heb een WAO uitkering dus moet heel zuinig zijn op mijn uitgaven, en vond het daarom heel vervelend dat mensen bij mij thuis ook de broodjes in tweeën verdeelden en dus dubbel belegden.
Ik heb een paar keer per jaar een lunch als ik een workshop/ masterclass volg, en er worden dan ook altijd harde broodjes/ pistoletjes geserveerd. Het valt me dan altijd op, dat mensen deze broodjes in tweeën snijden en deze dan ook apart beleggen. Men neemt dan 2 of 3 broodjes en legt dan op de ene helft bijv. brie en op de andere bijv. rosbief. Als je dan iets later je lunch wilt gaan samen stellen, dan is het meeste beleg op, de lekkere sapjes zijn bijna op enz.. Ik vraag me dan altijd af of deze mensen niets gewend zijn qua eten?. Is het zo bijzonder dat je al die verschillende soorten beleg wilt proeven?. Eet je dat thuis dan nooit?
Ik heb het ook wel eens thuis meegemaakt. Ik had pistoletjes gebakken en wat verschillende soorten beleg gepresenteerd. Ik heb een WAO uitkering dus moet heel zuinig zijn op mijn uitgaven, en vond het daarom heel vervelend dat mensen bij mij thuis ook de broodjes in tweeën verdeelden en dus dubbel belegden.

vrijdag 23 januari 2015 om 08:23
Goh, ik heb dat echt nog nooit als hebberig uitgelegd. Het eet gewoon veel makkelijker, een heel pistoletje is mij te dik. En om het beleg een beetje te proeven op een heel pistoletje moet je het wat dikker beleggen, scheelt nauwelijks iets met een beetje beleg op beide helften.
Normaal eet ik als lunch 2 boterhammen met allebei verschillend beleg, 1 met hartig en 1 met zoet. Omdat ik dat allebei lekker vind. Ik vind 1 pistoletje ongeveer zoiets als 2 boterhammen, en dan wil ik ook wel graag hartig en zoet.
Normaal eet ik als lunch 2 boterhammen met allebei verschillend beleg, 1 met hartig en 1 met zoet. Omdat ik dat allebei lekker vind. Ik vind 1 pistoletje ongeveer zoiets als 2 boterhammen, en dan wil ik ook wel graag hartig en zoet.

vrijdag 23 januari 2015 om 08:24
quote:Gisselle schreef op 23 januari 2015 @ 08:20:
Ik heb er nog een die misschien niet echt gierig is, maar wel heel hebberig.
Ik heb een paar keer per jaar een lunch als ik een workshop/ masterclass volg, en er worden dan ook altijd harde broodjes/ pistoletjes geserveerd. Het valt me dan altijd op, dat mensen deze broodjes in tweeën snijden en deze dan ook apart beleggen. Men neemt dan 2 of 3 broodjes en legt dan op de ene helft bijv. brie en op de andere bijv. rosbief. Als je dan iets later je lunch wilt gaan samen stellen, dan is het meeste beleg op, de lekkere sapjes zijn bijna op enz.. Ik vraag me dan altijd af of deze mensen niets gewend zijn qua eten?. Is het zo bijzonder dat je al die verschillende soorten beleg wilt proeven?. Eet je dat thuis dan nooit?
Ik heb het ook wel eens thuis meegemaakt. Ik had pistoletjes gebakken en wat verschillende soorten beleg gepresenteerd. Ik heb een WAO uitkering dus moet heel zuinig zijn op mijn uitgaven, en vond het daarom heel vervelend dat mensen bij mij thuis ook de broodjes in tweeën verdeelden en dus dubbel belegden.Dat heeft niks met hebberigheid te maken, sommige mensen vinden zo'n dikke hap brood gewoon niet lekker.
Ik heb er nog een die misschien niet echt gierig is, maar wel heel hebberig.
Ik heb een paar keer per jaar een lunch als ik een workshop/ masterclass volg, en er worden dan ook altijd harde broodjes/ pistoletjes geserveerd. Het valt me dan altijd op, dat mensen deze broodjes in tweeën snijden en deze dan ook apart beleggen. Men neemt dan 2 of 3 broodjes en legt dan op de ene helft bijv. brie en op de andere bijv. rosbief. Als je dan iets later je lunch wilt gaan samen stellen, dan is het meeste beleg op, de lekkere sapjes zijn bijna op enz.. Ik vraag me dan altijd af of deze mensen niets gewend zijn qua eten?. Is het zo bijzonder dat je al die verschillende soorten beleg wilt proeven?. Eet je dat thuis dan nooit?
Ik heb het ook wel eens thuis meegemaakt. Ik had pistoletjes gebakken en wat verschillende soorten beleg gepresenteerd. Ik heb een WAO uitkering dus moet heel zuinig zijn op mijn uitgaven, en vond het daarom heel vervelend dat mensen bij mij thuis ook de broodjes in tweeën verdeelden en dus dubbel belegden.Dat heeft niks met hebberigheid te maken, sommige mensen vinden zo'n dikke hap brood gewoon niet lekker.
vrijdag 23 januari 2015 om 08:29
quote:Gisselle schreef op 23 januari 2015 @ 08:20:
Ik heb er nog een die misschien niet echt gierig is, maar wel heel hebberig.
Ik heb een paar keer per jaar een lunch als ik een workshop/ masterclass volg, en er worden dan ook altijd harde broodjes/ pistoletjes geserveerd. Het valt me dan altijd op, dat mensen deze broodjes in tweeën snijden en deze dan ook apart beleggen. Men neemt dan 2 of 3 broodjes en legt dan op de ene helft bijv. brie en op de andere bijv. rosbief. Als je dan iets later je lunch wilt gaan samen stellen, dan is het meeste beleg op, de lekkere sapjes zijn bijna op enz.. Ik vraag me dan altijd af of deze mensen niets gewend zijn qua eten?. Is het zo bijzonder dat je al die verschillende soorten beleg wilt proeven?. Eet je dat thuis dan nooit?
Ik heb het ook wel eens thuis meegemaakt. Ik had pistoletjes gebakken en wat verschillende soorten beleg gepresenteerd. Ik heb een WAO uitkering dus moet heel zuinig zijn op mijn uitgaven, en vond het daarom heel vervelend dat mensen bij mij thuis ook de broodjes in tweeën verdeelden en dus dubbel belegden.Heheh. Ik heb ook altijd zo over gedacht. In zuidelijke landen zie je zoiets niet dus is voor ons ff wennen. Sorry
Ik heb er nog een die misschien niet echt gierig is, maar wel heel hebberig.
Ik heb een paar keer per jaar een lunch als ik een workshop/ masterclass volg, en er worden dan ook altijd harde broodjes/ pistoletjes geserveerd. Het valt me dan altijd op, dat mensen deze broodjes in tweeën snijden en deze dan ook apart beleggen. Men neemt dan 2 of 3 broodjes en legt dan op de ene helft bijv. brie en op de andere bijv. rosbief. Als je dan iets later je lunch wilt gaan samen stellen, dan is het meeste beleg op, de lekkere sapjes zijn bijna op enz.. Ik vraag me dan altijd af of deze mensen niets gewend zijn qua eten?. Is het zo bijzonder dat je al die verschillende soorten beleg wilt proeven?. Eet je dat thuis dan nooit?
Ik heb het ook wel eens thuis meegemaakt. Ik had pistoletjes gebakken en wat verschillende soorten beleg gepresenteerd. Ik heb een WAO uitkering dus moet heel zuinig zijn op mijn uitgaven, en vond het daarom heel vervelend dat mensen bij mij thuis ook de broodjes in tweeën verdeelden en dus dubbel belegden.Heheh. Ik heb ook altijd zo over gedacht. In zuidelijke landen zie je zoiets niet dus is voor ons ff wennen. Sorry
vrijdag 23 januari 2015 om 08:30
vrijdag 23 januari 2015 om 08:37
quote:dolfje schreef op 23 januari 2015 @ 08:27:
Eens met Matroesjka en Marana, ik eet ook liever een half belegd broodje.
En al helemaal als het bij een workshop/masterclass/werkgerelateerd iets is. Dan wil ik toch een beetje netjes overkomen en niet met moeite een dubbel pistoletje in mn mond moeten proppen.
Sorry ik doe dat dus ook. Doe het thuis overigens ook als ik pistoletjes eet, dus heeft weinig met gierig- of gulzigheid te maken.
Eens met Matroesjka en Marana, ik eet ook liever een half belegd broodje.
En al helemaal als het bij een workshop/masterclass/werkgerelateerd iets is. Dan wil ik toch een beetje netjes overkomen en niet met moeite een dubbel pistoletje in mn mond moeten proppen.
Sorry ik doe dat dus ook. Doe het thuis overigens ook als ik pistoletjes eet, dus heeft weinig met gierig- of gulzigheid te maken.
Zeg maar Spijker.
vrijdag 23 januari 2015 om 08:44
quote:Spijk-er schreef op 23 januari 2015 @ 08:37:
[...]
En al helemaal als het bij een workshop/masterclass/werkgerelateerd iets is. Dan wil ik toch een beetje netjes overkomen en niet met moeite een dubbel pistoletje in mn mond moeten proppen.
Sorry ik doe dat dus ook. Doe het thuis overigens ook als ik pistoletjes eet, dus heeft weinig met gierig- of gulzigheid te maken.Nou ja dit is nou weer de totale andere kant van de munt; waarom is niet netjes een helle pistoletje te eten? Zijn Fransen, Italianen, Spanjaarden, Amerikanen, Portuguesen, etc niet netjes dan?
[...]
En al helemaal als het bij een workshop/masterclass/werkgerelateerd iets is. Dan wil ik toch een beetje netjes overkomen en niet met moeite een dubbel pistoletje in mn mond moeten proppen.
Sorry ik doe dat dus ook. Doe het thuis overigens ook als ik pistoletjes eet, dus heeft weinig met gierig- of gulzigheid te maken.Nou ja dit is nou weer de totale andere kant van de munt; waarom is niet netjes een helle pistoletje te eten? Zijn Fransen, Italianen, Spanjaarden, Amerikanen, Portuguesen, etc niet netjes dan?
vrijdag 23 januari 2015 om 09:04
Ik doe dat ook, kan niet zoveel eten i.v.m. maagverkleining maar hou wel van variatie op mijn brood. Dus snij ik het broodje ook door en beleg dat met meerdere soorten broodbeleg, soms snij ik een pistoletje zelfs in vieren. Ach, een ander eet misschien drie of vier broodjes en gebruikt daar broodbeleg op en dat is meer dan ik op mijn in vieren gesneden pistoletje doe hoor.
Maar waar zijn dan de oren van het konijn? Die zitten nog in mijn potlood opa (vrij naar Herman van Veen)
vrijdag 23 januari 2015 om 09:07
Enerzijds begrijp ik best dat het doorsnijden van het broodje makkelijker eten is, anderzijds..kun je zo'n broodje best netjes eten hoor. Sterker nog..ik draag altijd lipstick en die zit er bij mij na het eten nog steeds op, moet deze misschien een beetje bijwerken, maar ik eet dus altijd netjes.
Maar ik vroeg me dus altijd af, of deze mensen thuis hun pistoletje of kaiserbroodje of stokbroodje ook doormidden snijden en dubbel beleggen. Ik vond het met name bij mij thuis erg vervelend dat er allerlei verpakkingen werden open gemaakt en gebruikt. En ik weet dat ik altijd erg gul voor mijn gasten ben, het ontbreekt hen aan niets, maar dit valt mij dus op bij lunches.
Maar ik vroeg me dus altijd af, of deze mensen thuis hun pistoletje of kaiserbroodje of stokbroodje ook doormidden snijden en dubbel beleggen. Ik vond het met name bij mij thuis erg vervelend dat er allerlei verpakkingen werden open gemaakt en gebruikt. En ik weet dat ik altijd erg gul voor mijn gasten ben, het ontbreekt hen aan niets, maar dit valt mij dus op bij lunches.


vrijdag 23 januari 2015 om 09:14
quote:Gisselle schreef op 23 januari 2015 @ 09:07:
Enerzijds begrijp ik best dat het doorsnijden van het broodje makkelijker eten is, anderzijds..kun je zo'n broodje best netjes eten hoor. Sterker nog..ik draag altijd lipstick en die zit er bij mij na het eten nog steeds op, moet deze misschien een beetje bijwerken, maar ik eet dus altijd netjes.
Maar ik vroeg me dus altijd af, of deze mensen thuis hun pistoletje of kaiserbroodje of stokbroodje ook doormidden snijden en dubbel beleggen. Ik vond het met name bij mij thuis erg vervelend dat er allerlei verpakkingen werden open gemaakt en gebruikt. En ik weet dat ik altijd erg gul voor mijn gasten ben, het ontbreekt hen aan niets, maar dit valt mij dus op bij lunches.Thuis nog vaker dan buitenshuis!
Enerzijds begrijp ik best dat het doorsnijden van het broodje makkelijker eten is, anderzijds..kun je zo'n broodje best netjes eten hoor. Sterker nog..ik draag altijd lipstick en die zit er bij mij na het eten nog steeds op, moet deze misschien een beetje bijwerken, maar ik eet dus altijd netjes.
Maar ik vroeg me dus altijd af, of deze mensen thuis hun pistoletje of kaiserbroodje of stokbroodje ook doormidden snijden en dubbel beleggen. Ik vond het met name bij mij thuis erg vervelend dat er allerlei verpakkingen werden open gemaakt en gebruikt. En ik weet dat ik altijd erg gul voor mijn gasten ben, het ontbreekt hen aan niets, maar dit valt mij dus op bij lunches.Thuis nog vaker dan buitenshuis!

vrijdag 23 januari 2015 om 09:16
vrijdag 23 januari 2015 om 09:16
Ja ik leg die verpakkingen zelf op tafel, ik wil dat mensen kunnen kiezen wat ze lekker vinden, en ze mogen zoveel broodjes eten als ze willen. Ik heb altijd heel veel eten in huis. Maar ik heb het altijd als gulzig gezien als mensen hun broodje dubbel belegden, grappig om te zien dat sommigen daar anders over denken

vrijdag 23 januari 2015 om 09:18
quote:Gisselle schreef op 23 januari 2015 @ 09:16:
Ja ik leg die verpakkingen zelf op tafel, ik wil dat mensen kunnen kiezen wat ze lekker vinden, en ze mogen zoveel broodjes eten als ze willen. Ik heb altijd heel veel eten in huis. Maar ik heb het altijd als gulzig gezien als mensen hun broodje dubbel belegden, grappig om te zien dat sommigen daar anders over denken Ligt er aan. Een snee brood gaat 1 laag kaas op. Een pistolet 2. Of ik snij hem doormidden
Ja ik leg die verpakkingen zelf op tafel, ik wil dat mensen kunnen kiezen wat ze lekker vinden, en ze mogen zoveel broodjes eten als ze willen. Ik heb altijd heel veel eten in huis. Maar ik heb het altijd als gulzig gezien als mensen hun broodje dubbel belegden, grappig om te zien dat sommigen daar anders over denken Ligt er aan. Een snee brood gaat 1 laag kaas op. Een pistolet 2. Of ik snij hem doormidden
vrijdag 23 januari 2015 om 09:21
Ik vind het niet gierig om maar een laagje beleg op je brood te doen en ik vind het niet gulzig om je broodje dubbel te beleggen. Ik vind het apart dat mensen elkaar zo beoordelen op basis van het beleggen van een broodje.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.

vrijdag 23 januari 2015 om 09:23
quote:Gisselle schreef op 23 januari 2015 @ 09:20:
Ik vind 2 plakken kaas op een pistolet echt te veel, maar misschien komt dat door de kaas die ik meestal heb, Beemster van die voorgesneden plakken die zijn behoorlijk dik.
Ik doe niet aan voorgesneden. Maar toen ik het wel deed vouwde ik mijn plak kaas dan dubbel op mijn pistolet.
1 plakje kaas op een pistolet is een hap vol brood met een vleugje boter en kaas.
Ik vind 2 plakken kaas op een pistolet echt te veel, maar misschien komt dat door de kaas die ik meestal heb, Beemster van die voorgesneden plakken die zijn behoorlijk dik.
Ik doe niet aan voorgesneden. Maar toen ik het wel deed vouwde ik mijn plak kaas dan dubbel op mijn pistolet.
1 plakje kaas op een pistolet is een hap vol brood met een vleugje boter en kaas.

vrijdag 23 januari 2015 om 09:25
Ik heb niet zo vaak pistoletjes, maar soms wel van die spelt-afbakbroodjes van Albert Heijn, die snij ik altijd door midden en dan doe ik ze nog een minuut in de oven met op elke helft een plak oude kaas. Die eet ik ook nooit dubbelgevouwen op, dat vind ik niet lekker eten.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.