
flessen opwarmen, ja of nee?
vrijdag 29 augustus 2008 om 15:00
Het is een beetje een andijvie - onderwerp, maar ik kan er op internet niets over terugvinden dus toch:
Mijn lactatiekundige heeft me verteld dat zowel moedermelk als poedermelk helemaal niet op lichaamstemperatuur gegeven hoeft te worden. Zij gaf mijn dochter een flesje moedermelk recht uit de koelkast. Sindsdien krijgt mijn meisje haar flesjes op kamertemperatuur en bij haast gewoon recht uit de koelkast. (daar staan de flesjes met gekookt water klaar, ik haal ze meestal een half uurtje voor (vermoedelijk) gebruik uit de koelkast). Dit gaat prima, ze drink het met smaak op, en lijkt er verder geen last van te hebben. Het is onderweg een stuk handiger omdat ik nooit op zoek hoef naar een magnetron. En 's nachts is het helemaal ideaal, ik grijp de fles met afgekoeld gekookt water gewoon van mijn nachtkastje, mik er poeder in, en klaar.
Toch warmt iedereen zijn flesjes moeder/poedermelk altijd braaf op. Ik vroeg me af of daar nu echt een goede reden voor is, behalve dat moedermelk uit de borst ook op lichaamstemperatuur is. Is het beter voor de maag van de baby? Want als er geen goede medische reden is, dan kunnen jonge ouders zich volgens mij een hoop tijd besparen door gewoon lekker flesjes op kamer- of zelfs koelkasttemperatuur te geven!
Mijn lactatiekundige heeft me verteld dat zowel moedermelk als poedermelk helemaal niet op lichaamstemperatuur gegeven hoeft te worden. Zij gaf mijn dochter een flesje moedermelk recht uit de koelkast. Sindsdien krijgt mijn meisje haar flesjes op kamertemperatuur en bij haast gewoon recht uit de koelkast. (daar staan de flesjes met gekookt water klaar, ik haal ze meestal een half uurtje voor (vermoedelijk) gebruik uit de koelkast). Dit gaat prima, ze drink het met smaak op, en lijkt er verder geen last van te hebben. Het is onderweg een stuk handiger omdat ik nooit op zoek hoef naar een magnetron. En 's nachts is het helemaal ideaal, ik grijp de fles met afgekoeld gekookt water gewoon van mijn nachtkastje, mik er poeder in, en klaar.
Toch warmt iedereen zijn flesjes moeder/poedermelk altijd braaf op. Ik vroeg me af of daar nu echt een goede reden voor is, behalve dat moedermelk uit de borst ook op lichaamstemperatuur is. Is het beter voor de maag van de baby? Want als er geen goede medische reden is, dan kunnen jonge ouders zich volgens mij een hoop tijd besparen door gewoon lekker flesjes op kamer- of zelfs koelkasttemperatuur te geven!
vrijdag 29 augustus 2008 om 16:23
Gaat lekker met dit topic
Nutrilon HA lost prima op in koud water. Nooit problemen mee gehad eigenlijk. En dat ik t toch blijf koken... tja, hoefde niet van de kraamverzorgster en het CB, maar dat voelt toch weer wat lekkerder, lekker schoon gekookt water (anders moest ik me natuurlijk ook meteen bij de ontaarde moeders melden en dat hoeft nu niet )
Nutrilon HA lost prima op in koud water. Nooit problemen mee gehad eigenlijk. En dat ik t toch blijf koken... tja, hoefde niet van de kraamverzorgster en het CB, maar dat voelt toch weer wat lekkerder, lekker schoon gekookt water (anders moest ik me natuurlijk ook meteen bij de ontaarde moeders melden en dat hoeft nu niet )
donderdag 4 september 2008 om 14:26

donderdag 4 september 2008 om 15:08
quote:belly schreef op 29 augustus 2008 @ 15:21:
Die van mij wilde de melk ook zo afschuwelijk warm! Maar als t niet warm genoeg was nam ze het niet. Dit ging wel over bij een maand of 8. Ik deed trouwens ook warm water uit de kraan (het CB zei dat dit vanaf 6 weken mocht dus dat deed ik)En anders zelf even je CB contacteren
Die van mij wilde de melk ook zo afschuwelijk warm! Maar als t niet warm genoeg was nam ze het niet. Dit ging wel over bij een maand of 8. Ik deed trouwens ook warm water uit de kraan (het CB zei dat dit vanaf 6 weken mocht dus dat deed ik)En anders zelf even je CB contacteren