
Wat is het verschil tussen tartaar en rundergehakt?
dinsdag 3 maart 2009 om 18:00

dinsdag 3 maart 2009 om 20:01
quote:mylenevalerie schreef op 03 maart 2009 @ 18:40:
[...]
Is dat niet een broodje tartaar aap verhaal?
Waarom zou tartaar verser zijn dan gehakt?Nee. Gehakt komt vaak van koeien uit Botswana, jaren bewaard in Londense koelhuizen alvorens naar NL te komen. Google maar eens op gehakt uit Botswana. Keuringsdienst had er een aflevering over tijden terug, interessant.
[...]
Is dat niet een broodje tartaar aap verhaal?
Waarom zou tartaar verser zijn dan gehakt?Nee. Gehakt komt vaak van koeien uit Botswana, jaren bewaard in Londense koelhuizen alvorens naar NL te komen. Google maar eens op gehakt uit Botswana. Keuringsdienst had er een aflevering over tijden terug, interessant.
dinsdag 3 maart 2009 om 20:06
dinsdag 3 maart 2009 om 20:21
quote:Star schreef op 03 maart 2009 @ 20:01:
[...]
Nee. Gehakt komt vaak van koeien uit Botswana, jaren bewaard in Londense koelhuizen alvorens naar NL te komen. Google maar eens op gehakt uit Botswana. Keuringsdienst had er een aflevering over tijden terug, interessant.Aan mensen die hier mee zitten; wat vind je er erg aan? Het zal mij niet boeien eigenlijk.
[...]
Nee. Gehakt komt vaak van koeien uit Botswana, jaren bewaard in Londense koelhuizen alvorens naar NL te komen. Google maar eens op gehakt uit Botswana. Keuringsdienst had er een aflevering over tijden terug, interessant.Aan mensen die hier mee zitten; wat vind je er erg aan? Het zal mij niet boeien eigenlijk.
dinsdag 3 maart 2009 om 20:22
quote:Sensy12 schreef op 03 maart 2009 @ 20:06:
Ik lees al twee keer Keuringsdienst van Waarde...moet het niet Waren zijn?
Ik koop vaker tartaar omdat het duurder is en er beter uitziet. Ging er gemakshalve vanuit dat ik kwalitatief beter vlees zou hebben. Leuk om te weten dat het inderdaad ook zo is Nee. De Keuringsdienst van Waren is een overheidsorganisatie, - Van Waarde is een tv-programma.
Ik lees al twee keer Keuringsdienst van Waarde...moet het niet Waren zijn?
Ik koop vaker tartaar omdat het duurder is en er beter uitziet. Ging er gemakshalve vanuit dat ik kwalitatief beter vlees zou hebben. Leuk om te weten dat het inderdaad ook zo is Nee. De Keuringsdienst van Waren is een overheidsorganisatie, - Van Waarde is een tv-programma.


woensdag 4 maart 2009 om 00:10
quote:Star schreef op 03 maart 2009 @ 20:29:
Maar MDK, leg eens uit over gehakt en tartaar rauw eten? Snap het echt even niet meer.Ik weet het eerlijk gezegd ook niet precies, ik heb even gegoogled en kom tegen dat gehakt en tartaar door de structuur extra gevaar opleverd qua bacterieen. Van gehakt (en niet tartaar) kom ik daarnaast nog tegen dat je er makkelijk lintworm besmetting van kan krijgen. Dus ik denk dat het zo zit, maar eerlijk gezegd is het gewoon wat ik geleerd heb en zou je het een ander moeten vragen.
Maar MDK, leg eens uit over gehakt en tartaar rauw eten? Snap het echt even niet meer.Ik weet het eerlijk gezegd ook niet precies, ik heb even gegoogled en kom tegen dat gehakt en tartaar door de structuur extra gevaar opleverd qua bacterieen. Van gehakt (en niet tartaar) kom ik daarnaast nog tegen dat je er makkelijk lintworm besmetting van kan krijgen. Dus ik denk dat het zo zit, maar eerlijk gezegd is het gewoon wat ik geleerd heb en zou je het een ander moeten vragen.

woensdag 4 maart 2009 om 14:52
quote:Mevrouwdekees schreef op 04 maart 2009 @ 00:10:
[...]
Ik weet het eerlijk gezegd ook niet precies, ik heb even gegoogled en kom tegen dat gehakt en tartaar door de structuur extra gevaar opleverd qua bacterieen. Van gehakt (en niet tartaar) kom ik daarnaast nog tegen dat je er makkelijk lintworm besmetting van kan krijgen. Dus ik denk dat het zo zit, maar eerlijk gezegd is het gewoon wat ik geleerd heb en zou je het een ander moeten vragen.Jammer, ik kon het ook al niet vinden zo snel.
[...]
Ik weet het eerlijk gezegd ook niet precies, ik heb even gegoogled en kom tegen dat gehakt en tartaar door de structuur extra gevaar opleverd qua bacterieen. Van gehakt (en niet tartaar) kom ik daarnaast nog tegen dat je er makkelijk lintworm besmetting van kan krijgen. Dus ik denk dat het zo zit, maar eerlijk gezegd is het gewoon wat ik geleerd heb en zou je het een ander moeten vragen.Jammer, ik kon het ook al niet vinden zo snel.
zaterdag 7 maart 2009 om 20:04
quote:Mevrouwdekees schreef op 03 maart 2009 @ 18:11:
Ik giet rundergehakt al af omdat er zoveel vet vanaf komt als ik het bak, anders ligt het te koken in het vocht en vet in plaats van dat het bakt.
Waar haal jij je gehakt vandaan? Ik giet het nooit af, het vet is net genoeg om de groenten in te bakken.
Ik heb trouwens mager rundergehakt van de Aldi, bevat ongeveer 11% vet.
Ik giet rundergehakt al af omdat er zoveel vet vanaf komt als ik het bak, anders ligt het te koken in het vocht en vet in plaats van dat het bakt.
Waar haal jij je gehakt vandaan? Ik giet het nooit af, het vet is net genoeg om de groenten in te bakken.
Ik heb trouwens mager rundergehakt van de Aldi, bevat ongeveer 11% vet.