Eten
alle pijlers
Comfort food recepten
donderdag 31 januari 2019 10:56
Het is koud buiten, ik voel me niet al te best en heb behoefte aan comfortfood.
Gisteren heb ik erwtensoep gemaakt. Eigenlijk is koken altijd een van de weinige dingen die me enorm ontspannen maakt. En dus zoek ik comfort food recepten. Dus... deel je favo recepten voor stoofpotjes, ovenschotels, warme winterse recepten andere comfortfood ideeën.
Geef me inspiratie voor dat warme lekkere recept voor vanavond!
Gisteren heb ik erwtensoep gemaakt. Eigenlijk is koken altijd een van de weinige dingen die me enorm ontspannen maakt. En dus zoek ik comfort food recepten. Dus... deel je favo recepten voor stoofpotjes, ovenschotels, warme winterse recepten andere comfortfood ideeën.
Geef me inspiratie voor dat warme lekkere recept voor vanavond!
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
donderdag 31 januari 2019 14:09
Een stoofpotje. Ik heb dit gisteren al voorbereid. Vanavond enkel nog de aardappelen erbij doen en de laatste 20 minuten laten sudderen
Stoofpotje met paprika
Ingrediënten
• 1 kg varkensstoofvlees (beenhouwerij)
• 4 groene paprika's
• 4 tomaten
• 1 wortel
• 2 takjes peterselie (vers)
• 4 vastkokende aardappelen
• 2 uien
• 2 teentjes knoflook
• 125 ml zure room
• 7 dl kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 7dl heet water)
• 2 eetl. olijfolie
• 1 koffiel. paprikapoeder
• 1 mespuntje cayennepeper
• 0.25 koffiel. komijnzaadjes
• peper en zout
Voorbereiding
- Snipper de uien en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
- Snij de tomaten in 6 of 8 stukken.
- Snij de wortel in fijne blokjes.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes.
- Snipper de peterselie fijn.
Bereiding
2 u.
1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg het stoofvlees toe en laat aan alle kanten kleuren. Kruid met de cayennepeper, het paprikapoeder en de komijn.
2. Voeg de paprikablokjes, de stukjes tomaat en de blokjes wortel toe. Giet de kippenbouillon er langs de rand van de kookpot bij en laat 1 u. 30 min. sudderen op een matig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
3. Voeg de aardappelblokjes toe en laat nog 20 min. verder gaar worden. Roer er de zure room onder en verwarm nog even.
Afwerking
Bestrooi met de peterselie en dien onmiddellijk op
Stoofpotje met paprika
Ingrediënten
• 1 kg varkensstoofvlees (beenhouwerij)
• 4 groene paprika's
• 4 tomaten
• 1 wortel
• 2 takjes peterselie (vers)
• 4 vastkokende aardappelen
• 2 uien
• 2 teentjes knoflook
• 125 ml zure room
• 7 dl kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 7dl heet water)
• 2 eetl. olijfolie
• 1 koffiel. paprikapoeder
• 1 mespuntje cayennepeper
• 0.25 koffiel. komijnzaadjes
• peper en zout
Voorbereiding
- Snipper de uien en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
- Snij de tomaten in 6 of 8 stukken.
- Snij de wortel in fijne blokjes.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes.
- Snipper de peterselie fijn.
Bereiding
2 u.
1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg het stoofvlees toe en laat aan alle kanten kleuren. Kruid met de cayennepeper, het paprikapoeder en de komijn.
2. Voeg de paprikablokjes, de stukjes tomaat en de blokjes wortel toe. Giet de kippenbouillon er langs de rand van de kookpot bij en laat 1 u. 30 min. sudderen op een matig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
3. Voeg de aardappelblokjes toe en laat nog 20 min. verder gaar worden. Roer er de zure room onder en verwarm nog even.
Afwerking
Bestrooi met de peterselie en dien onmiddellijk op
I can keep my mouth shut, but you can read the subtitles on my face.
donderdag 31 januari 2019 14:17
donderdag 31 januari 2019 14:31
donderdag 31 januari 2019 16:08
Dit ga ik morgen maken! Klinkt geweldig!MrsNiceGuy schreef: ↑31-01-2019 14:09Een stoofpotje. Ik heb dit gisteren al voorbereid. Vanavond enkel nog de aardappelen erbij doen en de laatste 20 minuten laten sudderen
Stoofpotje met paprika
Ingrediënten
• 1 kg varkensstoofvlees (beenhouwerij)
• 4 groene paprika's
• 4 tomaten
• 1 wortel
• 2 takjes peterselie (vers)
• 4 vastkokende aardappelen
• 2 uien
• 2 teentjes knoflook
• 125 ml zure room
• 7 dl kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 7dl heet water)
• 2 eetl. olijfolie
• 1 koffiel. paprikapoeder
• 1 mespuntje cayennepeper
• 0.25 koffiel. komijnzaadjes
• peper en zout
Voorbereiding
- Snipper de uien en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
- Snij de tomaten in 6 of 8 stukken.
- Snij de wortel in fijne blokjes.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes.
- Snipper de peterselie fijn.
Bereiding
2 u.
1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg het stoofvlees toe en laat aan alle kanten kleuren. Kruid met de cayennepeper, het paprikapoeder en de komijn.
2. Voeg de paprikablokjes, de stukjes tomaat en de blokjes wortel toe. Giet de kippenbouillon er langs de rand van de kookpot bij en laat 1 u. 30 min. sudderen op een matig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
3. Voeg de aardappelblokjes toe en laat nog 20 min. verder gaar worden. Roer er de zure room onder en verwarm nog even.
Afwerking
Bestrooi met de peterselie en dien onmiddellijk op
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
donderdag 31 januari 2019 17:06
https://vegadutchie.nl/de-allerlekkerst ... nzencurry/
Megalekker!! Maak ik met deze kou heel vaak,verwarmt je echt. Maken!
Megalekker!! Maak ik met deze kou heel vaak,verwarmt je echt. Maken!
Come fly with me on a jetplane
donderdag 31 januari 2019 17:39
Heb ik ook iets overheerlijks voor! Kippendijen aanbraden, uitje en bleekselderij erbij, aardappeltjes, tomaten uit blik, kikkererwten, rash al hanout, en dan lekker laten sudderen. Er gaan vaak ook nog andere groentes bij, maar net wat ik heb liggen. De kunst is vooral om het lekker lang te laten sudderen. Op een gegeven moment valt de kip uit elkaar en is het overheerlijk met een turks platbood erbij.
Je moet erop te vertrouwen dat als hij bij je weg wil, hij heus wel weggaat. En tot die tijd is hij vrijwillig bij je. (Murrmurr)
donderdag 31 januari 2019 17:43
Hmmmmm... weet niet of mijn hele gezin dit lekker vind (ehh tomaten, bahhh bleekselderij) maar dit klinkt wel echt goed! Kan dit ook met kipfilet denk je? In stukken?ninanoname schreef: ↑31-01-2019 17:39Heb ik ook iets overheerlijks voor! Kippendijen aanbraden, uitje en bleekselderij erbij, aardappeltjes, tomaten uit blik, kikkererwten, rash al hanout, en dan lekker laten sudderen. Er gaan vaak ook nog andere groentes bij, maar net wat ik heb liggen. De kunst is vooral om het lekker lang te laten sudderen. Op een gegeven moment valt de kip uit elkaar en is het overheerlijk met een turks platbood erbij.
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
donderdag 31 januari 2019 18:03
Heb je daar een recept van toevallig? Heb al vaker op het punt gestaan om het te maken maar komt er nooit van.
En ik heb liever een recept "uit de eerste hand" dan dat ik er willekeurig een van internet pluk.... het lijkt me inderdaad heerlijk!
Wat een lekkere dingen komen er hier langs trouwens
Nothing happens for a reason
donderdag 31 januari 2019 18:06
Kip ketjap? Ik gooi er altijd van alles in op gevoel, maar daar zit ongeveer in wat in dit recept ook zit: https://www.smulweb.nl/recepten/1419542/Sticky-chicken
I.p.v. ketchup gebruik ik altijd een verse tomaat en i.p.v. zout gebruik ik altijd een scheutje Japanse ketjap.
I.p.v. ketchup gebruik ik altijd een verse tomaat en i.p.v. zout gebruik ik altijd een scheutje Japanse ketjap.
donderdag 31 januari 2019 18:18
Ik ben niet degene tegen wie je het hebt maar ik heb laatst deze gemaaktjuliet64 schreef: ↑31-01-2019 18:03Heb je daar een recept van toevallig? Heb al vaker op het punt gestaan om het te maken maar komt er nooit van.
En ik heb liever een recept "uit de eerste hand" dan dat ik er willekeurig een van internet pluk.... het lijkt me inderdaad heerlijk!
Wat een lekkere dingen komen er hier langs trouwens
https://www.nigella.com/recipes/eggs-in-purgatory
Was ontzettend lekker.
donderdag 31 januari 2019 18:40
Oh die klinkt ook goed zeg! Dankjewel, staat genoteerd voor dit weekenddolfje schreef: ↑31-01-2019 18:18Ik ben niet degene tegen wie je het hebt maar ik heb laatst deze gemaakt
https://www.nigella.com/recipes/eggs-in-purgatory
Was ontzettend lekker.
Nothing happens for a reason
vrijdag 1 februari 2019 08:53
Ik vind dit echt het allerlekkerste pastagerecht. Het is met kip en een beetje pittig. Heel makkelijk en snel klaar ook!
Ik gebruik altijd spaghetti ipv linguine.
https://www.kookfans.nl/recepten/beste- ... er-wereld/
Verder maak ik graag;
-300 rundgehakt rul met een klein uitje erdoor in een flinke (wok)pan
-Ondertussen snijdt ik een bloemkool in roosjes en doe door het gehakt
-een zakje of potje kerriepoeder erdoor, begin altijd met de helft en voeg daarna verder naar smaak bij incl peper en zout (meestal doe ik dit na het toevoegen van room)
-flesje kookroom erdoor en nog zo'n 5 min doorroeren
-in de overschaal
-aardappelpuree erop en flink wat kaas
-20 min op 220 en gaan!
Ik gebruik voor de puree in dit geval altijd uit een pakje , heel slecht maar daarom ook zo luxe en makkelijk!
Ik gebruik altijd spaghetti ipv linguine.
https://www.kookfans.nl/recepten/beste- ... er-wereld/
Verder maak ik graag;
-300 rundgehakt rul met een klein uitje erdoor in een flinke (wok)pan
-Ondertussen snijdt ik een bloemkool in roosjes en doe door het gehakt
-een zakje of potje kerriepoeder erdoor, begin altijd met de helft en voeg daarna verder naar smaak bij incl peper en zout (meestal doe ik dit na het toevoegen van room)
-flesje kookroom erdoor en nog zo'n 5 min doorroeren
-in de overschaal
-aardappelpuree erop en flink wat kaas
-20 min op 220 en gaan!
Ik gebruik voor de puree in dit geval altijd uit een pakje , heel slecht maar daarom ook zo luxe en makkelijk!
vrijdag 1 februari 2019 11:38
Die pasta ziet er lekker uit! Ga ik eens proberen. Als je houdt van pasta met kip en pittig, vind je deze vast ook heerlijk:greenmoustache schreef: ↑01-02-2019 08:53Ik vind dit echt het allerlekkerste pastagerecht. Het is met kip en een beetje pittig. Heel makkelijk en snel klaar ook!
Ik gebruik altijd spaghetti ipv linguine.
https://www.kookfans.nl/recepten/beste- ... er-wereld/
Verder maak ik graag;
-300 rundgehakt rul met een klein uitje erdoor in een flinke (wok)pan
-Ondertussen snijdt ik een bloemkool in roosjes en doe door het gehakt
-een zakje of potje kerriepoeder erdoor, begin altijd met de helft en voeg daarna verder naar smaak bij incl peper en zout (meestal doe ik dit na het toevoegen van room)
-flesje kookroom erdoor en nog zo'n 5 min doorroeren
-in de overschaal
-aardappelpuree erop en flink wat kaas
-20 min op 220 en gaan!
Ik gebruik voor de puree in dit geval altijd uit een pakje , heel slecht maar daarom ook zo luxe en makkelijk!
Voor 4 personen:
- 300 á 400 gram spaghetti
- 1 Blik tomatenblokjes
- 200 ml room
- 400 gram kip, in blokjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- Drie paprika's, in reepjes (kleur mag naar eigen voorkeur, maar 'stoplicht' ziet er wel heel leuk uit)
- 2 middelgrote uien, in halve ringen
- Cajunkruiden (te koop bij oa de AH)
- Klein bosje peterselie, fijngesneden
Kook de spagetti gaar.
Bak in de tussentijd de paprika, kip, ui en knoflook gaar met een flinke hoeveelheid cajunkruiden (als je dat te pittig vindt, kom je ook een heel eind met oregano, tijm, paprikapoeder, peper en zout).
Voeg dan de room en de tomatenblokjes toe en laat nog kort sudderen.
Serveren met een gulle hoeveelheid verse peterselie
I can keep my mouth shut, but you can read the subtitles on my face.