Comfort food recepten

31-01-2019 10:56 67 berichten
Alle reacties Link kopieren
Het is koud buiten, ik voel me niet al te best en heb behoefte aan comfortfood.
Gisteren heb ik erwtensoep gemaakt. Eigenlijk is koken altijd een van de weinige dingen die me enorm ontspannen maakt. En dus zoek ik comfort food recepten. Dus... deel je favo recepten voor stoofpotjes, ovenschotels, warme winterse recepten andere comfortfood ideeën.

Geef me inspiratie voor dat warme lekkere recept voor vanavond!
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
Alle reacties Link kopieren
Hartige taart met bloemkool en broccoli, recept van allerhande.

Tagliatelle met witte saus, gehakt en groente.

O, en als toetjes ook tellen: crumble!
Alle reacties Link kopieren
Soto ayam
Mulligatawny met naan
If we winter this one out, we can summer anywhere - Seamus Healey.
Bietenrisotto met feta!
[ ]
anoniem_309521 wijzigde dit bericht op 31-01-2019 13:51
Reden: bericht was voor een ander topic bestemd
96.97% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Pompoen risotto met feta en spinazie en pijnboompitjes. :heart:

Of een lekkere tajine/stoofpot met aubergine, paprika, courgette, tomaat, dadels en abrikozen.
Life is always rocky when you're a gem.
Alle reacties Link kopieren
Een stoofpotje. Ik heb dit gisteren al voorbereid. Vanavond enkel nog de aardappelen erbij doen en de laatste 20 minuten laten sudderen :yum:

Stoofpotje met paprika

Ingrediënten
• 1 kg varkensstoofvlees (beenhouwerij)
• 4 groene paprika's
• 4 tomaten
• 1 wortel
• 2 takjes peterselie (vers)
• 4 vastkokende aardappelen
• 2 uien
• 2 teentjes knoflook
• 125 ml zure room
• 7 dl kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 7dl heet water)
• 2 eetl. olijfolie
• 1 koffiel. paprikapoeder
• 1 mespuntje cayennepeper
• 0.25 koffiel. komijnzaadjes
• peper en zout
Voorbereiding
- Snipper de uien en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
- Snij de tomaten in 6 of 8 stukken.
- Snij de wortel in fijne blokjes.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes.
- Snipper de peterselie fijn.
Bereiding
2 u.
1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg het stoofvlees toe en laat aan alle kanten kleuren. Kruid met de cayennepeper, het paprikapoeder en de komijn.
2. Voeg de paprikablokjes, de stukjes tomaat en de blokjes wortel toe. Giet de kippenbouillon er langs de rand van de kookpot bij en laat 1 u. 30 min. sudderen op een matig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
3. Voeg de aardappelblokjes toe en laat nog 20 min. verder gaar worden. Roer er de zure room onder en verwarm nog even.
Afwerking
Bestrooi met de peterselie en dien onmiddellijk op
I can keep my mouth shut, but you can read the subtitles on my face.
Alle reacties Link kopieren
Veel lekkere dingen hier.

Maar in mijn ogen kan er niets op tegen een lekkere pan chili con carne, met verse guacamole, tortilla's, kaas, zure room, extra kaas en koriander.
De Wet van Wuiles: hoe langer de OP, hoe kleiner de kans op een duurzame relatie.
Alle reacties Link kopieren
Malagueña schreef:
31-01-2019 11:52
Rode linzensoep met chorizo :love:
Weet het recept van mijn moeder even niet zo, maar je kan vast online van alles vinden.
Oeh, dat klinkt ook lekker. Ga ik een keer proberen.
Je moet niet alles geloven wat je denkt
Alle reacties Link kopieren
MrsNiceGuy schreef:
31-01-2019 14:09
Een stoofpotje. Ik heb dit gisteren al voorbereid. Vanavond enkel nog de aardappelen erbij doen en de laatste 20 minuten laten sudderen :yum:

Stoofpotje met paprika

Ingrediënten
• 1 kg varkensstoofvlees (beenhouwerij)
• 4 groene paprika's
• 4 tomaten
• 1 wortel
• 2 takjes peterselie (vers)
• 4 vastkokende aardappelen
• 2 uien
• 2 teentjes knoflook
• 125 ml zure room
• 7 dl kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 7dl heet water)
• 2 eetl. olijfolie
• 1 koffiel. paprikapoeder
• 1 mespuntje cayennepeper
• 0.25 koffiel. komijnzaadjes
• peper en zout
Voorbereiding
- Snipper de uien en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
- Snij de tomaten in 6 of 8 stukken.
- Snij de wortel in fijne blokjes.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes.
- Snipper de peterselie fijn.
Bereiding
2 u.
1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg het stoofvlees toe en laat aan alle kanten kleuren. Kruid met de cayennepeper, het paprikapoeder en de komijn.
2. Voeg de paprikablokjes, de stukjes tomaat en de blokjes wortel toe. Giet de kippenbouillon er langs de rand van de kookpot bij en laat 1 u. 30 min. sudderen op een matig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
3. Voeg de aardappelblokjes toe en laat nog 20 min. verder gaar worden. Roer er de zure room onder en verwarm nog even.
Afwerking
Bestrooi met de peterselie en dien onmiddellijk op
Dit ga ik morgen maken! Klinkt geweldig!
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
Alle reacties Link kopieren
https://vegadutchie.nl/de-allerlekkerst ... nzencurry/

Megalekker!! Maak ik met deze kou heel vaak,verwarmt je echt. Maken!
Come fly with me on a jetplane
Warme vanillevla met gebakken appel/banaan met een beetje kaneel erdoor.
Alle reacties Link kopieren
Chilli Sin Carne!

Maar ook Accept Gyros van de Vegetarische slager, met pita broodjes, tzaziki-achtig sausje en wat groenvoer dat willekeurig in het broodje is gepropt. En dan met je handen eten en verder nergens aan denken.
Alle reacties Link kopieren
Ik zoek een stoofpotje met kip maar dat heb ik nog nergens kunnen vinden:. Iemand tips?
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
Alle reacties Link kopieren
biol schreef:
31-01-2019 17:31
Ik zoek een stoofpotje met kip maar dat heb ik nog nergens kunnen vinden:. Iemand tips?
Heb ik ook iets overheerlijks voor! Kippendijen aanbraden, uitje en bleekselderij erbij, aardappeltjes, tomaten uit blik, kikkererwten, rash al hanout, en dan lekker laten sudderen. Er gaan vaak ook nog andere groentes bij, maar net wat ik heb liggen. De kunst is vooral om het lekker lang te laten sudderen. Op een gegeven moment valt de kip uit elkaar en is het overheerlijk met een turks platbood erbij.
Je moet erop te vertrouwen dat als hij bij je weg wil, hij heus wel weggaat. En tot die tijd is hij vrijwillig bij je. (Murrmurr)
Alle reacties Link kopieren
ninanoname schreef:
31-01-2019 17:39
Heb ik ook iets overheerlijks voor! Kippendijen aanbraden, uitje en bleekselderij erbij, aardappeltjes, tomaten uit blik, kikkererwten, rash al hanout, en dan lekker laten sudderen. Er gaan vaak ook nog andere groentes bij, maar net wat ik heb liggen. De kunst is vooral om het lekker lang te laten sudderen. Op een gegeven moment valt de kip uit elkaar en is het overheerlijk met een turks platbood erbij.
Hmmmmm... weet niet of mijn hele gezin dit lekker vind (ehh tomaten, bahhh bleekselderij) maar dit klinkt wel echt goed! Kan dit ook met kipfilet denk je? In stukken?
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
Alle reacties Link kopieren
biol schreef:
31-01-2019 16:08
Dit ga ik morgen maken! Klinkt geweldig!
Ik ga er dadelijk aan beginnen. Het ruikt al heerlijk.

Alvast smakelijk voor morgen!
I can keep my mouth shut, but you can read the subtitles on my face.
Alle reacties Link kopieren
JonathanStrange schreef:
31-01-2019 11:03
Shakshuka :heart:
Heb je daar een recept van toevallig? Heb al vaker op het punt gestaan om het te maken maar komt er nooit van.
En ik heb liever een recept "uit de eerste hand" dan dat ik er willekeurig een van internet pluk.... het lijkt me inderdaad heerlijk!

Wat een lekkere dingen komen er hier langs trouwens :)
Nothing happens for a reason
Alle reacties Link kopieren
Kip ketjap? Ik gooi er altijd van alles in op gevoel, maar daar zit ongeveer in wat in dit recept ook zit: https://www.smulweb.nl/recepten/1419542/Sticky-chicken

I.p.v. ketchup gebruik ik altijd een verse tomaat en i.p.v. zout gebruik ik altijd een scheutje Japanse ketjap.
Alle reacties Link kopieren
juliet64 schreef:
31-01-2019 18:03
Heb je daar een recept van toevallig? Heb al vaker op het punt gestaan om het te maken maar komt er nooit van.
En ik heb liever een recept "uit de eerste hand" dan dat ik er willekeurig een van internet pluk.... het lijkt me inderdaad heerlijk!

Wat een lekkere dingen komen er hier langs trouwens :)
Ik ben niet degene tegen wie je het hebt maar ik heb laatst deze gemaakt

https://www.nigella.com/recipes/eggs-in-purgatory
Was ontzettend lekker.
Alle reacties Link kopieren
dolfje schreef:
31-01-2019 18:18
Ik ben niet degene tegen wie je het hebt maar ik heb laatst deze gemaakt

https://www.nigella.com/recipes/eggs-in-purgatory
Was ontzettend lekker.
Oh die klinkt ook goed zeg! Dankjewel, staat genoteerd voor dit weekend :yes:
Nothing happens for a reason
Alle reacties Link kopieren
Ik vind dit echt het allerlekkerste pastagerecht. Het is met kip en een beetje pittig. Heel makkelijk en snel klaar ook!
Ik gebruik altijd spaghetti ipv linguine.

https://www.kookfans.nl/recepten/beste- ... er-wereld/

Verder maak ik graag;
-300 rundgehakt rul met een klein uitje erdoor in een flinke (wok)pan
-Ondertussen snijdt ik een bloemkool in roosjes en doe door het gehakt
-een zakje of potje kerriepoeder erdoor, begin altijd met de helft en voeg daarna verder naar smaak bij incl peper en zout (meestal doe ik dit na het toevoegen van room)
-flesje kookroom erdoor en nog zo'n 5 min doorroeren
-in de overschaal
-aardappelpuree erop en flink wat kaas
-20 min op 220 en gaan!

Ik gebruik voor de puree in dit geval altijd uit een pakje ;-D , heel slecht maar daarom ook zo luxe en makkelijk!
Lasagna 😛
Alle reacties Link kopieren
greenmoustache schreef:
01-02-2019 08:53
Ik vind dit echt het allerlekkerste pastagerecht. Het is met kip en een beetje pittig. Heel makkelijk en snel klaar ook!
Ik gebruik altijd spaghetti ipv linguine.

https://www.kookfans.nl/recepten/beste- ... er-wereld/

Verder maak ik graag;
-300 rundgehakt rul met een klein uitje erdoor in een flinke (wok)pan
-Ondertussen snijdt ik een bloemkool in roosjes en doe door het gehakt
-een zakje of potje kerriepoeder erdoor, begin altijd met de helft en voeg daarna verder naar smaak bij incl peper en zout (meestal doe ik dit na het toevoegen van room)
-flesje kookroom erdoor en nog zo'n 5 min doorroeren
-in de overschaal
-aardappelpuree erop en flink wat kaas
-20 min op 220 en gaan!

Ik gebruik voor de puree in dit geval altijd uit een pakje ;-D , heel slecht maar daarom ook zo luxe en makkelijk!
Die pasta ziet er lekker uit! Ga ik eens proberen. Als je houdt van pasta met kip en pittig, vind je deze vast ook heerlijk:

Voor 4 personen:
- 300 á 400 gram spaghetti
- 1 Blik tomatenblokjes
- 200 ml room
- 400 gram kip, in blokjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- Drie paprika's, in reepjes (kleur mag naar eigen voorkeur, maar 'stoplicht' ziet er wel heel leuk uit)
- 2 middelgrote uien, in halve ringen
- Cajunkruiden (te koop bij oa de AH)
- Klein bosje peterselie, fijngesneden

Kook de spagetti gaar.
Bak in de tussentijd de paprika, kip, ui en knoflook gaar met een flinke hoeveelheid cajunkruiden (als je dat te pittig vindt, kom je ook een heel eind met oregano, tijm, paprikapoeder, peper en zout).
Voeg dan de room en de tomatenblokjes toe en laat nog kort sudderen.
Serveren met een gulle hoeveelheid verse peterselie
I can keep my mouth shut, but you can read the subtitles on my face.
Alle reacties Link kopieren
Stoofpotten met rundvlees of kip.
En linzenschotel vind ik heerlijkcomfort food.
Zie hier ook heerlijke tips voorbij komen die ik eens ga proberen!
Winterweer is altijd een uitnodiging voor comfort food bij mij!
Alle reacties Link kopieren
Shoarma/Gyros stoofschotel:

Ratatouille (Aubergine, Courgette, Paprika en Ui)
Shoarmavlees of Gyrosvlees
Blikje tomatenpuree
Kruiden naar keuze.

Alles stoven in een braadpan en serveren met rijst .

Heerlijk :daisy:
Niet zeuren, gewoon poetsen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven