Ontroostbaar - en dan?

16-08-2019 18:25 53 berichten
Onze mini (6 weken) is dagelijks urenlang ontroostbaar (meestal tussen 15.30 en 20.30 of zoiets). Voor eventuele koemelkallergie en reflux wordt hij al behandeld, en verder is er volgens de kinderarts niets mis (de KA denkt ook geen reflux of kma, maar heeft met een "vooruit maar" hier iets voor voorgeschreven).

We hadden van tevoren heel erg in ons hoofd dat je een baby niet laat huilen. Hij is dan ook constant bij ons, en als hij huilt, hebben we hem altijd tegen ons aan. De vijf s-en doen we ook al. Het maakt echter niets uit. Hij krijst even hard door. Van onze omgeving horen we dat dit normaal is en erbij hoort en dat we hem gewoon lekker bij ons moeten nemen omdat hij contact met ons mist - maar dat heeft hij dus 24/7, want we co-sleepen ook. Ik ga zelfs naar het toilet met hem in de draagzak als het nodig is.

Ik ben ondertussen op en denk ook enigszins doof wegens het schreeuwen in mijn oor. Hij ligt nu ook op mijn borst te bleren terwijl ik dit typ.

Is dit nou inderdaad normaal? Wat deden jullie tijdens ontroostbare uren? Oordoppen?
Alle reacties Link kopieren
[...]
Verder is 6 weken meestal het hoogtepunt qua huilen. Echt geloof me het wordt beter, de mijne huilde op het hoogtepuntnof dieptepunt 11 uur.
moderatorviva wijzigde dit bericht op 16-08-2019 20:29
Reden: medisch advies
67.76% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ik herken dit niet, maar wil je even een hart onder de riem steken want wat lijkt dit me vreselijk zwaar zeg!

Kun je afwisselen met je partner, zodat jullie om en om met de krijsende baby zijn en de ander even letterlijk uit de situatie kan stappen?

Het klinkt alsof je het fantastisch doet, ook al lijkt het geen effect te hebben. Je baby weet in ieder geval dat je er voor hem/haar bent en dat is zo belangrijk!

Overigens snap ik niet dat veel mensen hier een chiropractor/osteopaat aanraden met daarbij als commentaar: 'baat het niet dan schaadt het niet', dat is gewoon pertinent onwaar bij baby's.

Ik snap je aversie tegen een opname, maar toch zou ik daar dan eerder voor kiezen als niks werkt en ze niet kunnen achterhalen wat er aan de hand is.

De piek van krampjes schijnt wel te liggen rond de 6 weken. Ik hoop van harte voor je dat het toch daarmee te maken heeft en dat het vanaf nu snel beter zal gaan.

Ik ga er vanuit dat je zelf al constant aan het googlen bent, maar ik geef de tip toch maar. Heb je de houding al geprobeerd van die 'wonderarts'? Waarbij je de baby met zijn buik laat rusten op je onderarm en dan op die manier ronddraagt?
Alle reacties Link kopieren
piepp schreef:
16-08-2019 19:55
Wat zwaar voor jullie. Ik vermoed ook een vast nekje oid.
Ik zou echt een Chiropractor proberen. Baat het niet, dan schaadt het ook niet. Heb al
zoveel mensen gehoord die daar baat bij hebben. Ik weet niet in welke regio je woont maar ik weet een hele goede praktijk.
Jawel, want je geeft geld uit aan iets dat nergens op gebaseerd is, en daar had je ook iets anders leuks van kunnen doen.

Alternatievelingen maken er handig gebruik van dat ouders van huilbabies heel erg graag iets willen dóen om hun kind te helpen. Zo rond de piek in het huilen, bij zes weken, komen ouders dan bij zo iemand aan en tadaaa, daarna gaat het beter. Maar dat was dus zonder alternatieveling ook gebeurd.


Sterkte to, want het is ontzettend rot, een kind dat zoveel huilt.
Alle reacties Link kopieren
https://www.chiropractiedeeem.nl/huilbabys/

Lees anders dit eens.
Herken je het gedrag van je baby hierin?

En ik ben eigenlijk wel benieuwd waarom jullie pertinent geen opname willen. Zo kan het toch ook niet altijd doorgaan? Als je niet oppast ga je er zelf op deze manier ook aan onderdoor. Dat is ook niet de bedoeling.
Alle reacties Link kopieren
Hier ook 2 huilbaby's want dat is wat je hebt!
Al werd het in 2007 omschreven al pittige baby.... zucht...
Ik kreeg dus ook geen poot aan de grond.

Hier was het duidelijk reflux (en heel veel spugen) en na 1 jaar een 24 uursonderzoek geloofde de Kinderarts mij ook... duh als je moedergevoel zegt dat het mis is, dan is het mis..
Inmiddels is ze een gezonde meid van 12, die wel makkelijk spuugt... ;-)

Mijn zoon krijste ook de boel bij elkaar en vreselijk huilen, hij had 38.4 en volgens de HA kon het niet iets ernstig zijn, dan had hij zeker hoge koorts gehad en vooral omdat hij nog gewoon dronk (alle flessen schoon op) was er zeker niets aan de hand... Nu hoorde dat echt bij mijn zoon, maar ik kon niet naar de kinderarts. Vervolgens zat mijn zoon op ruim 40 gr en nog steeds gingen de flessen goed naar binnen... dus ik heb de HA gebeld dat ze een briefje moesten klaarleggen omdat ik nu op weg was naar de kinderarts. Daar aangekomen bleeft hij ontroostbaar huilen en het was tijd voor zijn fles, fles erin en na de fles gewoon verder met huilen, verpleegkundige hadden dit nog nooit eerder gezien... (hier ook KMA voeding geprobeerd dat werd wel beter, maar hij bleek verborgen reflux te hebben)

Wat krijgt hij nu aan medicijnen en welke flesvoedig gebruik je?
zeepdoos25 wijzigde dit bericht op 16-08-2019 20:13
Reden: Wijziging tekst
3.91% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Oh wat vreselijk TO, ik heb met je te doen, lijkt me enorm zwaar. Het is volgens mij (heb nu 2 kinderen) niet normaal. Eigenlijk huilden ze allebei altijd met een oplosbare reden, behalve oververmoeidheid (dat was niet makkelijk oplosbaar bij nr 1). Ik had bij de mijn eerste dat hij snel overprikkeld was (ook al in de kraamtijd) en als hij niet genoeg sliep overdag, werd hij ook urenlang ontroostbaar. Wij hielden ons dus aan een strak schema en hupsten de hele kamer door overdag om hem in slaap te houden met de draagdoek. Dat hielp. Uiteindelijk kan het vanalles zijn bij baby's, en misschien is het ook wel gewoon dat hij nog zo klein is, en 6 weken is de krampjespiek. Hoop dat je een oplossing vindt!
Hoezo zouden de vijf s'en helpen? Ik denk dat kind meer gebaat is bij rust, reinheid en regelmaat.
Alle reacties Link kopieren
Adelaide schreef:
16-08-2019 18:41
Een osteopaat hebben we nog niet bezocht. Ik ben zelf niet zo van alternatieve geneeswijzen, dus die stap is erg groot. :/
Iedereen mag zich dat noemen, dus wat dat betreft zou je het vaag kunnen noemen. Maar mits goed gedaan is het echt iets uit de para medische wereld hoor. Gewoon een zoeken die fysio is bv. Niks vaags aan.
Ga naar een goede kinderarts en laat elke medische reden uitsluiten.
Misschien heeft hij toch ergens pijn of last van? Voeding? Krampjes? (verborgen) reflux? KMA? prikkels? Pijn doordat er iets mis is gegaan tijdens de bevalling?
Ik weet het natuurlijk niet, maar dit is niet zomaar, dus ga wel naar een kinderarts die je serieus neemt en je niet meteen afwimpelt.
En verder de draagdoek en co-sleepen inderdaad. huid-op-huidcontact is ook pijnstillend en troostend voor een baby.
Alle reacties Link kopieren
Hoeveel en hoe vaak drink hij?

Super praktisch maar mijn oudste werd ontzettend rustig van de afzuigkap. Dus ik heb regelmatig met stoel in de keuken gezeten.
Alle reacties Link kopieren
geen aanvullende tips, maar wilde je even sterkte wensen en zeggen dat je het heel goed doet door hem zo dichtbij je te houden,
Alle reacties Link kopieren
:hug:

Wat ik me afvraag: wat doe je vanaf 15.30 anders dan de rest van de dag?? Heeft je kindje dit vanaf het begin, of is het begonnen met ergens van schrikken? Kan het zijn dat jij onbewust wacht totdat hij begint? Een baby is best gevoelig op dat punt, vaak doen ze precies wat jij verwacht. Breng hem eens een dagje naar oma om te zien of hij dan ook huilt, maar vooral ook om zelf even bij te tanken. Ga even iets fijns doen met je partner. Dus niet meteen beginnen met de grote schoonmaak maar even samen een hapje eten, naar de sauna of gewoon lekker slapen.

Sterkte ermee. En we roepen het hier heel vaak: het is een faaaaaase. En elke fase gaat voorbij. Om plaats te maken voor iets anders ;-D .
De tand des tijds kan een antieke kast nou juist nét dat karakter geven. Zonde om over te schilderen. Avena.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het juist geruststellend dat t pas eind vd middag begint, veel baby's hebben dan 'huiluurtjes' en ja dat hoort er nu eenmaal bij. Eerder opvallend dat sommigen dat niet herkennen.

Mijn oudste huilde de hele dag en t werd steeds erger, na 2 wkn werd reflux geconstateerd, medicijnen, en sindsdien heerlijk rustig kind, maar de eerste maanden idd nog wel huiluuurtjes in de vroege avond.

Jongste huilde dag en nacht. Allerlei onderzoeken gehad, niet echt iets gevonden. Betere drinktechniek aangeleerd, strakker ritme hanteren om bij te komen van de eerste slechte periode, en toen werd iets beter, maar 5 uur krijsen haalde hij de eerste 4 maanden nog wel hoor. Hij bleek naast ritme en regelmaat extreme behoefte te hebben aan lichamelijk contact en nu 4 jaar later nog steeds. Flink temperament en luide stem zijn ook nog aanwezig, zo is hij dus gewoon.

Ik deed overdag idd oordoppen in. Dan hoor je alles nog maar is t niet meer zo overheersend. Ze werden beiden ook rustiger van dragen op de arm (liggend op hun buik, jouw hand tussen de beentjes).

Sterkte iig. En bedenk je dat 6 wkn de huilpiek is, het wordt beter.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou een fysiotherapeut zoeken die gespecialisserd is in baby's. Die kan kijken of er ergens een beweging zit die pijn doet.
To wat voor voeding gebruik je nu en krijgt je baby medicijnen?

Ik heb twee reflux baby's (gehad) en bij allebei zag het er zó anders uit. Zoon krijst de hele dag tot hij met 2 maanden medicijjnen kreeg.
Dochter huilde nauwelijks maar ging voeding weigeren in zeer extreme mate.
Sterkte het is idd echt slopend. Bij m'n oudste droeg ik inderdaad oordoppen. Ik voelde mij daar wel schuldig over naar hem toe maar het huilen gillen ging echt door merg en been.
Sorry dat ik even verdwenen was - we worden hier inderdaad regelmatig opgeslokt door baby-zorgen. Bedankt voor alle steun en advies, echt heel lief. :)

Ik zal nog proberen wat vragen te beantwoorden. Een opname willen we nog niet, omdat we dus ook heel veel uurtjes een supermooie en knuffelbare mini hebben waar we dol op zijn. Mini zou bij een opname echter hele dagen van ons gescheiden zijn, en dat zouden we echt ontzettend moeilijk vinden, dus dat komt helemaal onderaan het lijstje van uiterste nood voor ons.

Mini krijgt nu pepti en eet goed. Hij slaapt ook goed 's nachts en wordt alleen wakker voor een flesje (dat dan weer wel - mazzel voor ons!). De huiluren zijn niet elke dag hetzelfde, en soms is hij 's ochtends ook een uurtje of twee aan het huilen / gillen. Hij is dan ook veel aan het overstrekken, hoofdje heen en weer gooien, benen trappelen.

Tsja, een huilbaby dus. Ik zal sowieso eens kijken of we nog een andere kinderarts kunnen zien. Over een osteopaat zullen we het ook nog eens hebben, maar ik wil daar wel gedegen onderzoek naar doen.
.
anoniem_352267 wijzigde dit bericht op 25-11-2019 10:27
0.00% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
nootboek schreef:
17-08-2019 09:37
Ik vind het juist geruststellend dat t pas eind vd middag begint, veel baby's hebben dan 'huiluurtjes' en ja dat hoort er nu eenmaal bij. Eerder opvallend dat sommigen dat niet herkennen.

[...]
Vijf uur achter elkaar brullen past echt niet meer binnen wat gewone huiluurtjes zijn hoor.
Alle reacties Link kopieren
Sorry niet alle reacties gelezen dus met risico op spuit11 zijn;

Het lijkt me goed om medische dingen als reflux en kma uit te sluiten.
Aangezien jullie kleintje 6 weken is en op vaste tijden die huilbuien heeft; ben je bekend met "clusteren"? Het hangt samen met prikkelverwerking van kleinr babies en evt voeding verzamelen en stopt vanzelf rond de 3 maanden. Ons ukkie heeft dat ook gedaan en dat begon rond 16h en ging gerust door tot 02.00. Op gegeven moment stopte hrt steeds eerder en bij 3 mnd was het over. Ik zat urenlang alleen maar met haar in mn armen/draagdoek.
Alle reacties Link kopieren
Eze schreef:
18-08-2019 19:40
Vijf uur achter elkaar brullen past echt niet meer binnen wat gewone huiluurtjes zijn hoor.
De mijne wel ;-) ze had er talent voor blijkbaar
Maar idd wel goed nagaan of er geen medische oorzaak is. Die bleek er hier wel (ook) te zijn dus combi van factoren.
Alle reacties Link kopieren
Adelaide schreef:
18-08-2019 14:20
Sorry dat ik even verdwenen was - we worden hier inderdaad regelmatig opgeslokt door baby-zorgen. Bedankt voor alle steun en advies, echt heel lief. :)

Ik zal nog proberen wat vragen te beantwoorden. Een opname willen we nog niet, omdat we dus ook heel veel uurtjes een supermooie en knuffelbare mini hebben waar we dol op zijn. Mini zou bij een opname echter hele dagen van ons gescheiden zijn, en dat zouden we echt ontzettend moeilijk vinden, dus dat komt helemaal onderaan het lijstje van uiterste nood voor ons.

Mini krijgt nu pepti en eet goed. Hij slaapt ook goed 's nachts en wordt alleen wakker voor een flesje (dat dan weer wel - mazzel voor ons!). De huiluren zijn niet elke dag hetzelfde, en soms is hij 's ochtends ook een uurtje of twee aan het huilen / gillen. Hij is dan ook veel aan het overstrekken, hoofdje heen en weer gooien, benen trappelen.

Tsja, een huilbaby dus. Ik zal sowieso eens kijken of we nog een andere kinderarts kunnen zien. Over een osteopaat zullen we het ook nog eens hebben, maar ik wil daar wel gedegen onderzoek naar doen.
Als je kma als oorzaak wil uitsluiten kun je misschien vragen of je tijdelijk over mag op neocate...
Alle reacties Link kopieren
Eze schreef:
18-08-2019 19:40
Vijf uur achter elkaar brullen past echt niet meer binnen wat gewone huiluurtjes zijn hoor.
Voor 'huilbaby's' dus wel. Jongste is door 2 kinderartsen en fysio bijna letterlijk binnenstebuiten gekeerd en niets medisch gevonden.
Ook omdat het na de eerste tijd niet meer de hele dag&nacht doorging werd het uiteindelijk gewoon gegooid op 'normaal babygedrag' dat heftiger leek door zijn temperament en stemvolume, en onmeetbare zaken zoals stress aanvoelen, behoefte aan lichamelijk contact en natuurlijk oververmoeidheid door zn eigen gedrag.

Mijn oudste deed het ook. Die had dus reflux wat prima onder controle leek met medicijnen maar 5 uur per dag krijsen haalde hij de eerste maanden nog wel hoor. Zeker tussen de 4-8 weken. En 6 jaar later is het nog steeds een dramaqueen die bij t minste of geringste krijst alsof hij gemarteld wordt...

Wil niet zeggen dat er bij TO niks aan de hand is maar IK vind een baby van 6 weken die 's avonds 5 uur huilt dus niet heel abnormaal. Lijkt idd eeuwig als je er middeninzit, maar het hoort er m.i. wel bij. Het is misschien meer dan een gemiddelde baby, maar betekent dus niet per se dat er iets mis is. Natuurlijk raad ik iedereen die zich zorgen maakt aan medische hulp te zoeken, maar op een gegeven moment houdt het op. Als ze niks vinden moet je een manier vinden om ermee te dealen, na een paar maanden gaat het vanzelf over, of krijg je duidelijke symptomen die wijzen op medisch probleem. Als je je echt zorgen maakt zou ik de opname wel overwegen, krijg je iig wat rust en misschien ook meer duidelijkheid / acceptatie.

Wij kregen als tips: rust en regelmaat, kind op de arm/buik dragen, situatie accepteren en zelf rustig blijven, eigen plan trekken (wij deden t op zich goed) en andere adviezen negeren. Sommige kinderen zijn gewoon zo, en dat heeft niets te maken met je kwaliteiten als ouder. Sterkte.
Alle reacties Link kopieren
Nootboek, zoals je zelf al aangeeft: vijf uur achter elkaar brullen is niet normaal. Het is reden om goed te kijken of er niet iets medisch aan de hand is. En inderdaad, in veel gevallen wordt er dan niets gevonden en zit er niets anders op dan het uit te zingen, en te zorgen dat je zelf niet doordraait. Maar het is onterecht om verse ouders voor te houden dat vijf uur achter elkaar heel hard huilen erbij hoort. Daarmee neem je het risico dat kinderen bij wie er wel echt wat aan de hand is, ook niet meer bij een dokter terecht komen.
Alle reacties Link kopieren
EEns hoor. Maar het feit dat TO's kind vooral eind van de dag huilt, zoals veel baby's dat doen, doet mij vermoeden dat het 'gewoon' een gezonde huilbaby is - eentje die misschien iets langer en heftiger doorgaat dan een gemiddeld kind. Een kind waarmee echt iets mis is, beperkt het huilen meestal niet tot een paar vaste uurtjes. Zoals ik het lees lijkt de KA hier ook vanuit te gaan. Ipv rommelen met medicatie voor niet-aangetoonde mogelijke problemen en osteopaten zou ik dus juist proberen los te laten en accepteren. Of laten observeren.

MAar goed dat zijn dus mijn tips en tegelijkertijd zeg ik dat je die meteen kunt negeren, want jij als ouder kent jouw kind het beste. Als je echt het gevoel hebt dat er iets niet goed is, moet je natuurlijk niet rustig gaan zitten afwachten. Vertrouw op jezelf.
nootboek wijzigde dit bericht op 19-08-2019 00:18
22.12% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
nou weet ik niet of dit gaat helpen, maar hier hielp het en het is echt een baat het niet Schaad het niet oplossing.

die van ons stopte met huilen nadat we twee dagen/nachten tv en radio uitgezet hadden. Nu kijken we niet veel tv maar ik werd zo gillend gek van het gehuil dat ik dus met baby bovenop me ging netflixen (met oordoppen in). Iemand zei toen tegen mij dat baby overprikkeld kon raken door het knipperende licht van telefoon/televisie etc. Ik dat geprobeerd en dus een boek gaan lezen, twee dagen later was het weg.
Nu was het niet zo erg als bij jou en ik zou ook echt iets medisch uitsluiten maar dit is op zich wel te proberen in de tussentijd.

Ik weet dus niet of het gestopt is door het weglaten van schermen of dat hij gewoon over zijn huilpiek heen was, maar goed, het huilen stopte

(probleem is nu weg, baby 9 maanden en ik kan nu best even een filmpje kijken)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven